0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν ηθελα να το γραψω τοσο καιρο αλλα δεν εχει πλεον νοημα, αφου οπως φαινεται την ιδεα που εχω εγω, την εχει και το υπεπθ και το διοικητικης μεταρρυθμισης... Ποια ειναι ?Να μη χαλασει η μαγια των υπεραριθμιων των πε19 20 και των πε05 κ 07.Αν μεταταξει στην αθμια, δε θα υπαρχουν τοσοι υπεραριθμοι στη
πήρα στα ίδια τηλέφωνα....και μου είπανε πως δεν υπάρχουν εξελίξεις....τους ρώτησα και αν είναι δυνατόν να ακυρωθούν και μου είπαν όλοι πως δεν έχουν ιδέα...
Νομίζω ότι για τις μετατάξεις πρέπει να ακουστεί και η άλλη πλευρά. Από την προκήρυξη των μετατάξεων μέχρι τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει τραγικά. Πολλοί δεν έκαναν αίτηση μετάταξης ενώ τώρα φυσικά θα το σκεφτόταν, άλλοι (όπως εγώ) συμπεριλάβαμε μόνο μια περιοχή για μετάταξη, ενώ τώρα σαφώς θα συμπεριλαμβάναμε περισσότερες περιοχές. Η λογική των συγκεκριμένων μετατάξεων σε αυτή την φάση είναι εξαιρετικά άδικη.Όσο και αν καταλαβαίνω την θέση των συναδέρφων που ταλαιπωρούνται μακριά από την πατρίδα τους χρόνια και προσπαθούν με μια μετάταξη να πλησιάσουν, δεν βρίσκω λογικό - ειδικά σε μια περίοδο όπου το κράτος προσπαθεί να "νοικοκυρευτεί"- όταν στον νομό μου πλεονάζουν 70 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής να έρχονται άλλοι 10 να καλύψουν με μετάταξη θέσεις που κάλυπταν οι πλεονάζοντες μέχρι τώρα.Και φυσικά, αυτοί που είναι πλεονάζοντες έχουν και αυτοί το μερίδιό τους σε μακρινές περιοχές, απλά είχαν την "ατυχία" να πάρουν μετάθεση, αλλά όχι οργανική, πριν από κάποια χρόνια και να καταλήξουν με ελάχιστα μόρια σε σχέση με κάποιους συνήθως πολύ νεότερους συναδέρφους.
Παράθεση από: kris_81 στις Ιουλίου 16, 2013, 09:21:03 pmΣυνάδελφε, δεν τους νοιάζει ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω... Πολύ φοβάμαι με το Νέο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ λύκειο θα σκάσει καμιά βάμβα για τους ΠΕ19/20 γι αυτό και ΔΕΝ προχωράνε τις μετατάξεις.. Εξάλλου είναι και η μόνη από τις υπό μετάταξη ειδικότητες που επηρρεάζεται άμεσα από το τι μέλλει γενέσθαι στα τεχνολογικά λύκεια..Ωραία. Άντε πες ότι καταργούν και την Πληροφορική από ΓΕΛ-ΕΠΑΛ.Θα την καταργήσουν και από τα Γυμνάσια?Γιατί και πάλι, από τους 7000, αν θέλουν να απολύσουν τους 5000, χρειάζονται αξιολόγηση...
Συνάδελφε, δεν τους νοιάζει ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω... Πολύ φοβάμαι με το Νέο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ λύκειο θα σκάσει καμιά βάμβα για τους ΠΕ19/20 γι αυτό και ΔΕΝ προχωράνε τις μετατάξεις.. Εξάλλου είναι και η μόνη από τις υπό μετάταξη ειδικότητες που επηρρεάζεται άμεσα από το τι μέλλει γενέσθαι στα τεχνολογικά λύκεια..
Θα το πω έτσι: "Παλιά δεν φοβόντουσαν οτι θα απολυθουν, οπότε μπήκαν από το παράθυρο.
Παράθεση από: escozul στις Ιουλίου 17, 2013, 02:31:18 amΘα το πω έτσι: "Παλιά δεν φοβόντουσαν οτι θα απολυθουν, οπότε μπήκαν από το παράθυρο. Καλημέρα αγαπητέ escozul,προφανώς όταν λες ότι μπήκα από το παράθυρο εννοείς ότι έδωσα ΑΣΕΠ και διορίστηκα χωρίς κανένα μόριο προϋπηρεσίας, πήγα σε δυσπρόσιτο για 2 χρόνια, έκανα αίτηση μετάθεσης και στη συνέχεια παρέμεινα στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ για 7 χρόνια.Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι για τις στρεβλώσεις του συστήματος δεν φταίμε εμείς αλλά το υπουργείο που τις δημιούργησε; Ως πότε θα χαρακτηρίζουμε συναδέλφους που δεν γνωρίζουμε;Κατανοώ απόλυτα όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε νησιά. Δεν υπάρχει δίκαιη απόφαση. Δεν θα χαρώ καθόλου εάν χρειαστεί να πάρω τη βαλίτσα μου και να πάω σε νησί, αλλά δεν θα κατηγορήσω κάποιο συνάδελφο. Αποφάσεις του υπουργείου είναι, δεν είναι δικές μας.
Οι Μετατάξεις ορίζεται πως γίνεται. Με μοριοδότηση. Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα (δυσμενών, προϋπηρεσίας, οικογενιακής κατάστασης κ.ο.κ.). Πουθενά δεν υπάρχει κριτήριο που να λέει οτι επειδή υπηρετείς εκεί σε άλλη βαθμίδα έχεις προτεραιότητα... Αν το καλοσκεφτείς είναι εντελώς παράλογο μάλιστα.Θα το πω έτσι: "Παλιά δεν φοβόντουσαν οτι θα απολυθουν, οπότε μπήκαν από το παράθυρο. Κίνησαν γη και ουρανό για να είναι σπίτι τους έστω και υπεράριθμοι και μπλοκάραν το σύστημα των μεταθέσεων για την επόμενη 20ετία. Δεν παει να μαζεύουμε μόρια στα σύνορα παρέα με αρκούδες; Δεν κινείται ούτε μύγα! Τώρα φοβήθηκαν οτι θα απολυθούν. Πάλι θέλουν να πάρουν τις θέσεις στα κένρα από το παράθυρο και να αφήσουν αυτούς που είμαστε μακρυά να κρυώνουμε εις αεί; Ε, όχι. Φτάνει. Στο κάτω κάτω, σπίτι τους είναι. Ας μείνουν στην βαθμίδα που είναι."
Παράθεση από: EgwEimai στις Ιουλίου 16, 2013, 04:45:06 pmΝομίζω ότι για τις μετατάξεις πρέπει να ακουστεί και η άλλη πλευρά. Από την προκήρυξη των μετατάξεων μέχρι τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει τραγικά. Πολλοί δεν έκαναν αίτηση μετάταξης ενώ τώρα φυσικά θα το σκεφτόταν, άλλοι (όπως εγώ) συμπεριλάβαμε μόνο μια περιοχή για μετάταξη, ενώ τώρα σαφώς θα συμπεριλαμβάναμε περισσότερες περιοχές. Η λογική των συγκεκριμένων μετατάξεων σε αυτή την φάση είναι εξαιρετικά άδικη.Όσο και αν καταλαβαίνω την θέση των συναδέρφων που ταλαιπωρούνται μακριά από την πατρίδα τους χρόνια και προσπαθούν με μια μετάταξη να πλησιάσουν, δεν βρίσκω λογικό - ειδικά σε μια περίοδο όπου το κράτος προσπαθεί να "νοικοκυρευτεί"- όταν στον νομό μου πλεονάζουν 70 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής να έρχονται άλλοι 10 να καλύψουν με μετάταξη θέσεις που κάλυπταν οι πλεονάζοντες μέχρι τώρα.Και φυσικά, αυτοί που είναι πλεονάζοντες έχουν και αυτοί το μερίδιό τους σε μακρινές περιοχές, απλά είχαν την "ατυχία" να πάρουν μετάθεση, αλλά όχι οργανική, πριν από κάποια χρόνια και να καταλήξουν με ελάχιστα μόρια σε σχέση με κάποιους συνήθως πολύ νεότερους συναδέρφους.Συνάδελφε την συζήτηση με το ρουσφετολόι που παίχτηκε και πλεονάζουν τόσοι καθηγητές πληροφορικής μην την ξανανοίξουμε τώρα. Και μιας και μιλάμε για νοικοκύρεμα ας μην επιτρέψουμε πάλι οι ρουσφετοβολεμένοι του κλάδου να ξαναβολεφτούν ΚΑΙ στην πρωτοβάθμια και να καλύψουν κι εκεί όλα τα κενά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Γιατί αν δώσεις προτεραιότητα στους πλεονάζοντες τότε ουσιαστικά παίρνεις έναν άνθρωπο που ποτέ του δεν ταλαιπωρήθηκε, πάντα ήταν σπιτάκι του, προτίμησε να μπει όπως όπως και από το παράθυρο στην περιοχή που τον βόλευε, και αφήνεις απ' έξω έναν άλλο που έχει 100άδες μόρια και περιμένει μπας και ανοίξει καμιά οργανική για να μετατεθεί ξεροσταλιάζοντας κάθε Μάρτιο και τελικά τζίφος... άλλη μια χρονιά σε νησί. Άλλα 9 μόρια στο τσεπάκι αλλά και τι να λένε; Δεν έγινε μετάθεση ούτε στις ειδικές κατηγορίες φέτος!Οι Μετατάξεις ορίζεται πως γίνεται. Με μοριοδότηση. Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα (δυσμενών, προϋπηρεσίας, οικογενιακής κατάστασης κ.ο.κ.). Πουθενά δεν υπάρχει κριτήριο που να λέει οτι επειδή υπηρετείς εκεί σε άλλη βαθμίδα έχεις προτεραιότητα... Αν το καλοσκεφτείς είναι εντελώς παράλογο μάλιστα.Θα το πω έτσι: "Παλιά δεν φοβόντουσαν οτι θα απολυθουν, οπότε μπήκαν από το παράθυρο. Κίνησαν γη και ουρανό για να είναι σπίτι τους έστω και υπεράριθμοι και μπλοκάραν το σύστημα των μεταθέσεων για την επόμενη 20ετία. Δεν παει να μαζεύουμε μόρια στα σύνορα παρέα με αρκούδες; Δεν κινείται ούτε μύγα! Τώρα φοβήθηκαν οτι θα απολυθούν. Πάλι θέλουν να πάρουν τις θέσεις στα κένρα από το παράθυρο και να αφήσουν αυτούς που είμαστε μακρυά να κρυώνουμε εις αεί; Ε, όχι. Φτάνει. Στο κάτω κάτω, σπίτι τους είναι. Ας μείνουν στην βαθμίδα που είναι."