0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω την αίσθηση ότι είμαστε όλοι τόσο απεγνωσμένοι που ό,τι κι αν γίνει θα είμαστε δυστυχείς. Το μόνο που βλέπουμε όλοι ως στόχο είναι να μη βρεθούμε στο δρόμο όπως βρέθηκαν οι συνάδελφοι σήμερα. Ταυτόχρονα όμως, ακονίζουμε και τα νύχια μας αν μείνουμε μέσα (με ημερομηνία λήξεως πάντα), να γαντζωθούμε ή τουλάχιστον να έχουμε τη μικρότερη "χασούρα". Κάτι σαν το "όλα ή τίποτα". Δεν ξέρω που θα μας βγάλει όλο αυτό, αλλά μου μοιάζει πολύ με τα τρία στάδια του πένθους μαζί, άρνηση+θυμός+διαπραγμάτευση εναλλασσόμενα ραγδαία. Η απογοήτευση και η αποδοχή δεν είναι μακρυά πάντως...
http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/yperarithmoi-pleonazontes-argomisthoiΣυνάδελφε, παρόλο που αυτό δε με συμφέρει από κάθε άποψη, οφείλω να συμφωνήσω λαμβάνοντας υπόψη το 2ο σχόλιο στο παραπάνω άρθρο. Καμιά φορά κολλάμε ρε παιδιά και το μυαλό του ανθρώπου αργεί να στροφάρει! Τώρα βγαίνει ένα ολοκληρωμένο νόημα λοιπόν: ΑΝ ήταν προαιρετικές οι μετατάξεις θα μας άφηναν να επιλέξουμε περιοχές. ΟΜΩΣ έχουν ρητά καικατηγορηματικά δηλώσει ότι θα γίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ μετατάξεις. Άρα σχεδιάζουν τα "παρκάρουν" τους πλεονάζοντες του ΠΥΣΔΕ εντός του ιδίου ΠΥΣΠΕ (κι αν δεν τα καταφέρουν εντός της ίδιας περιφέρεις). Το πράγμα μιλάει από μόνο του ρε παιδιά, πως υπήρξα τόσο ηλίθιος; Έχω παγώσει τώρα που το συνειδητοποίησα. Είναι οφθαλμοφανές χάθηκε και η τελευταία μου ελπίδα...
http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/yperarithmoi-pleonazontes-argomisthoiΣυνάδελφοι, παρόλο που αυτό δε με συμφέρει από κάθε άποψη, οφείλω να συμφωνήσω λαμβάνοντας υπόψη και το 2ο σχόλιο στο παραπάνω άρθρο. Καμιά φορά κολλάμε ρε παιδιά και το μυαλό του ανθρώπου αργεί να στροφάρει! Τώρα βγαίνει ένα ολοκληρωμένο νόημα λοιπόν: ΑΝ ήταν προαιρετικές οι μετατάξεις θα μας άφηναν να επιλέξουμε περιοχές. ΟΜΩΣ έχουν ρητά καικατηγορηματικά δηλώσει ότι θα γίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ μετατάξεις. Άρα σχεδιάζουν τα "παρκάρουν" τους πλεονάζοντες του ΠΥΣΔΕ εντός του ιδίου ΠΥΣΠΕ (κι αν δεν τα καταφέρουν εντός της ίδιας περιφέρεις). Το πράγμα μιλάει από μόνο του ρε παιδιά, πως υπήρξα τόσο ηλίθιος; Έχω παγώσει τώρα που το συνειδητοποίησα. Είναι οφθαλμοφανές χάθηκε και η τελευταία μου ελπίδα...
το εχω πει και σε παλιοτερο ποστ, το λεω και τωρα: με καθε σεβασμο στον συνάδελφο κολλημενο στο νησι (κατανοω το αγχος του ναφυγει απο εκει, και εγω το ιδιο θα εκανα) πιστευω οτι οι μεταταξεις οσες και αν ειναι πρεπει να γινουν εντος πυσδε.Ο λογος ειναι ενας: αν δωσουν μεταταξες μονο εντος πυσδε, τοτε αυτοματα ανα την ελλαδα καλυπτεις ολους τους υπεραριθμους με αποτελεσμα ολα να ειναι καλα και να μην απαιτουνται υποχρεωτικες μεταταξεις. Αλλιως συναδελφοι θα παρατηρηθει το εξης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: να κανουν μεταταξεις ανα την ελλαδα, να αδειασουν νησια και βουνα, και μετα να μεταθεσουν υποχρεωτικα συναδελφους ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ! σε αυτες τις κενες θεσεις για να καλυψουν τα εκει σχολεια!!!!Ειναι λοιπον σωστο και ηθικο να γινουν εντος πυσδε οι μεταταξεις. Και μην μου πει καποιος οτι γιατι να μεινει αυτος κολλημενος στο νησι και ο αλλος που ειναι διπλα στο σπιτι του να παει ακομα πιο διπλα....Γιατι θα του απαντησω οτι αυτος που πλεον ειναι διπλα στο σπιτι του ειναι γιατι απλα δεν μπορεσε ποτε να παρει μεταθεση για τον τοπο καταγωγης του και εφτιαξε νεο σπιτικο στον τοπο διορισμου (γαμος κ.τ.λ.) η μπηκε παλαιοτερα με την διαδικασια των μεταθεσεων αφου εφαγε το ιδιο λουκι με σενα συναδελφε που νιωθεις αποκομμενος στο νησι. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ!!!Αρα λοιπον αν θες να πας στο "σπιτι σου" υπαρχει να ξερεις η διαδικασια των μεταθεσεων. Η αν νομιζεις οτι δεν θα παρεις μεταθεση αμεσα, φτιαξε το σπιτικο σου εκει που δουλευεις οπως το φτιαξαμε πολλοι απο εμας και ξεχασαμε τα ονειρα που καναμε καποτε να παμε στον τοπο καταγωγης μας...!!!!Με συγχωρειτε αν ξεφυγα στον τονο που εθεσα τις αποψεις μου αλλα ακουω οτι να ναι εδω μεσα εδω και πολυ καιρο.ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ" ΤΙς ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥς ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΠΥΣΔΕ!!! Οποιαδηποτε αλλη λυση προκριθει θα ειναι σκανδαλωδης και θα εκθετει ολους εμας.Χρηστος
Παράθεση από: marvac στις Αυγούστου 01, 2013, 10:33:02 amhttp://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/yperarithmoi-pleonazontes-argomisthoiΣυνάδελφε, παρόλο που αυτό δε με συμφέρει από κάθε άποψη, οφείλω να συμφωνήσω λαμβάνοντας υπόψη το 2ο σχόλιο στο παραπάνω άρθρο. Καμιά φορά κολλάμε ρε παιδιά και το μυαλό του ανθρώπου αργεί να στροφάρει! Τώρα βγαίνει ένα ολοκληρωμένο νόημα λοιπόν: ΑΝ ήταν προαιρετικές οι μετατάξεις θα μας άφηναν να επιλέξουμε περιοχές. ΟΜΩΣ έχουν ρητά καικατηγορηματικά δηλώσει ότι θα γίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ μετατάξεις. Άρα σχεδιάζουν τα "παρκάρουν" τους πλεονάζοντες του ΠΥΣΔΕ εντός του ιδίου ΠΥΣΠΕ (κι αν δεν τα καταφέρουν εντός της ίδιας περιφέρεις). Το πράγμα μιλάει από μόνο του ρε παιδιά, πως υπήρξα τόσο ηλίθιος; Έχω παγώσει τώρα που το συνειδητοποίησα. Είναι οφθαλμοφανές χάθηκε και η τελευταία μου ελπίδα...Στην ουσία θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική..διάθεση στο οικείο ΠΥΣΠΕ..απλά σε πιο μόνιμο στυλ...προκειμένου να "προστατευθούμε" από ενδεχόμενες απολύσεις...Η αλήθεια είναι ότι αν έχεις οργανική σε ΕΑΕΠ είναι καλύτερο από το να είσαι στη διάθεση γενικώς και αορίστως...Επίσης...μην ξεχνάτε ότι ακόμη και μετά τις τοποθετήσεις στα ΕΑΕΠ θα υπάρξουν συνάδελφοι που πάλι θα "περισσεύουν"....με αυτούς ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά η αλήθεια είναι ότι κάτι περνάει από το μυαλό μου...ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Όποιος θέλει να μισθοδοτείται και του χρόνου από το ΥΠΕΠΘ ας αφήσει τις μαξιμαλιστικές αναλύσεις και ας δηλώσει το ΕΑΕΠ της γειτονιάς του. Είτε μας αρέσει ή όχι αν οι μετατάξεις γίνουν globally θα παρατηρηθούν και πάλι κενά...το μόνο που μπορούμε να "απαιτήσουμε" είναι να μην γίνουν υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά υποχρεωτικές διαθέσεις που γίνονταν μια ζωή, γνωρίζοντας όμως ότι ρισκάρουμε...τί ρισκάρουμε? θα το δείξει ο Σεπτέμβρης!