*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4790692 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eidolonen

• Πλήρες μέλος
  • Καρότο και μαστίγιο
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #2534 στις: Ιουλίου 31, 2013, 11:48:56 pm »
Έχω την αίσθηση ότι είμαστε όλοι τόσο απεγνωσμένοι που ό,τι κι αν γίνει θα είμαστε δυστυχείς. Το μόνο που βλέπουμε όλοι ως στόχο είναι να μη βρεθούμε στο δρόμο όπως βρέθηκαν οι συνάδελφοι σήμερα. Ταυτόχρονα όμως, ακονίζουμε και τα νύχια μας αν μείνουμε μέσα (με ημερομηνία λήξεως πάντα), να γαντζωθούμε ή τουλάχιστον να έχουμε τη μικρότερη "χασούρα". Κάτι σαν το "όλα ή τίποτα". Δεν ξέρω που θα μας βγάλει όλο αυτό, αλλά μου μοιάζει πολύ με τα τρία στάδια του πένθους μαζί, άρνηση+θυμός+διαπραγμάτευση εναλλασσόμενα ραγδαία. Η απογοήτευση και η αποδοχή δεν είναι μακρυά πάντως... 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:48:45 »

Αποσυνδεδεμένος Γατόπαρδος

• Έμπειρο μέλος
  • Εκεί που ήσουν ήμουνα και εκει που είμαι θα έρθεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #2535 στις: Αυγούστου 01, 2013, 12:06:15 am »
Έχω την αίσθηση ότι είμαστε όλοι τόσο απεγνωσμένοι που ό,τι κι αν γίνει θα είμαστε δυστυχείς. Το μόνο που βλέπουμε όλοι ως στόχο είναι να μη βρεθούμε στο δρόμο όπως βρέθηκαν οι συνάδελφοι σήμερα. Ταυτόχρονα όμως, ακονίζουμε και τα νύχια μας αν μείνουμε μέσα (με ημερομηνία λήξεως πάντα), να γαντζωθούμε ή τουλάχιστον να έχουμε τη μικρότερη "χασούρα". Κάτι σαν το "όλα ή τίποτα". Δεν ξέρω που θα μας βγάλει όλο αυτό, αλλά μου μοιάζει πολύ με τα τρία στάδια του πένθους μαζί, άρνηση+θυμός+διαπραγμάτευση εναλλασσόμενα ραγδαία. Η απογοήτευση και η αποδοχή δεν είναι μακρυά πάντως...
Εχεις απολυτο δικιο .Ετσι νιωθω και εγω...

Αποσυνδεδεμένος Γατόπαρδος

• Έμπειρο μέλος
  • Εκεί που ήσουν ήμουνα και εκει που είμαι θα έρθεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #2536 στις: Αυγούστου 01, 2013, 12:10:25 am »
ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,που καποιοι βαφτισαν βυσματα οσους εχουν πολλα μορια..ελεος και παλι ελεος δηλαδη.Αντε καληνυχτα.Εχουμε φαει τα σκατα μας σε νησι τοσα χρονια,και θξα μας πουν και βυσματα,επειδη εχουμε πολλα μορια...ντροπη!

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2537 στις: Αυγούστου 01, 2013, 12:41:21 am »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 09:43:09 pm από glory3 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:48:45 »

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2538 στις: Αυγούστου 01, 2013, 10:21:35 am »
το εχω πει και σε παλιοτερο ποστ, το λεω και τωρα:  με καθε σεβασμο στον συνάδελφο κολλημενο στο νησι (κατανοω το αγχος του ναφυγει απο εκει, και εγω το ιδιο θα εκανα) πιστευω οτι οι μεταταξεις οσες και αν ειναι πρεπει να γινουν εντος πυσδε.
Ο λογος ειναι ενας: αν δωσουν μεταταξες μονο εντος πυσδε, τοτε αυτοματα ανα την ελλαδα καλυπτεις ολους τους υπεραριθμους με αποτελεσμα ολα να ειναι καλα και να μην απαιτουνται υποχρεωτικες μεταταξεις. Αλλιως συναδελφοι θα παρατηρηθει το εξης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: να κανουν μεταταξεις ανα την ελλαδα, να αδειασουν νησια και βουνα, και μετα να μεταθεσουν υποχρεωτικα συναδελφους ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ! σε αυτες τις κενες θεσεις για να καλυψουν τα εκει σχολεια!!!!

Ειναι λοιπον σωστο και ηθικο να γινουν εντος πυσδε οι μεταταξεις. Και μην μου πει καποιος οτι γιατι να μεινει αυτος κολλημενος στο νησι και ο αλλος που ειναι διπλα στο σπιτι του να παει ακομα πιο διπλα....Γιατι θα του απαντησω οτι αυτος που πλεον ειναι διπλα στο σπιτι του ειναι γιατι απλα δεν μπορεσε ποτε να παρει μεταθεση για τον τοπο καταγωγης του και εφτιαξε νεο σπιτικο στον τοπο διορισμου (γαμος κ.τ.λ.) η μπηκε παλαιοτερα με την διαδικασια των μεταθεσεων αφου εφαγε το ιδιο λουκι με σενα συναδελφε που νιωθεις αποκομμενος στο νησι. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ!!!

Αρα λοιπον αν θες να πας στο "σπιτι σου" υπαρχει να ξερεις η διαδικασια των μεταθεσεων. Η αν νομιζεις οτι δεν θα παρεις μεταθεση αμεσα, φτιαξε το σπιτικο σου εκει που δουλευεις οπως το φτιαξαμε πολλοι απο εμας και ξεχασαμε τα ονειρα που καναμε καποτε να παμε στον τοπο καταγωγης μας...!!!!

Με συγχωρειτε αν ξεφυγα στον τονο που εθεσα τις αποψεις μου αλλα ακουω οτι να ναι εδω μεσα εδω και πολυ καιρο.

ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ" ΤΙς ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥς ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΠΥΣΔΕ!!!

Οποιαδηποτε αλλη λυση προκριθει θα ειναι σκανδαλωδης και θα εκθετει ολους εμας.

Χρηστος
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 01, 2013, 10:27:50 am από chrisk »

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2539 στις: Αυγούστου 01, 2013, 10:33:02 am »
http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/yperarithmoi-pleonazontes-argomisthoi

Συνάδελφοι, παρόλο που αυτό δε με συμφέρει από κάθε άποψη, οφείλω να συμφωνήσω λαμβάνοντας υπόψη και το 2ο σχόλιο στο παραπάνω άρθρο. Καμιά φορά κολλάμε ρε παιδιά και το μυαλό του ανθρώπου αργεί να στροφάρει! Τώρα βγαίνει ένα ολοκληρωμένο νόημα λοιπόν: ΑΝ ήταν προαιρετικές οι μετατάξεις θα μας άφηναν να επιλέξουμε περιοχές. ΟΜΩΣ έχουν ρητά καικατηγορηματικά δηλώσει ότι θα γίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ μετατάξεις. Άρα σχεδιάζουν τα "παρκάρουν" τους πλεονάζοντες  του ΠΥΣΔΕ εντός του ιδίου ΠΥΣΠΕ (κι αν δεν τα καταφέρουν εντός της ίδιας περιφέρεις). Το πράγμα μιλάει από μόνο του ρε παιδιά, πως υπήρξα τόσο ηλίθιος; Έχω παγώσει τώρα που το συνειδητοποίησα. Είναι οφθαλμοφανές χάθηκε και η τελευταία μου ελπίδα...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 01, 2013, 10:38:05 am από marvac »
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος neri1940

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2540 στις: Αυγούστου 01, 2013, 10:36:26 am »
Ας κάνουν πρώτα τις 900 εθελοντικές και για τις υπόλοιπες θέσεις αντλούν μόνο από το οικείο ΠΥΣΔΕ.

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2541 στις: Αυγούστου 01, 2013, 10:39:10 am »
Νομίζω οτι δεν υφίστανται  πλέον οι 900. Μακάρι να διαψευστώ.
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος Garcia4

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2542 στις: Αυγούστου 01, 2013, 10:42:54 am »
http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/yperarithmoi-pleonazontes-argomisthoi

Συνάδελφε, παρόλο που αυτό δε με συμφέρει από κάθε άποψη, οφείλω να συμφωνήσω λαμβάνοντας υπόψη το 2ο σχόλιο στο παραπάνω άρθρο. Καμιά φορά κολλάμε ρε παιδιά και το μυαλό του ανθρώπου αργεί να στροφάρει! Τώρα βγαίνει ένα ολοκληρωμένο νόημα λοιπόν: ΑΝ ήταν προαιρετικές οι μετατάξεις θα μας άφηναν να επιλέξουμε περιοχές. ΟΜΩΣ έχουν ρητά καικατηγορηματικά δηλώσει ότι θα γίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ μετατάξεις. Άρα σχεδιάζουν τα "παρκάρουν" τους πλεονάζοντες  του ΠΥΣΔΕ εντός του ιδίου ΠΥΣΠΕ (κι αν δεν τα καταφέρουν εντός της ίδιας περιφέρεις). Το πράγμα μιλάει από μόνο του ρε παιδιά, πως υπήρξα τόσο ηλίθιος; Έχω παγώσει τώρα που το συνειδητοποίησα. Είναι οφθαλμοφανές χάθηκε και η τελευταία μου ελπίδα...

Στην ουσία θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική..διάθεση στο οικείο ΠΥΣΠΕ..απλά σε πιο μόνιμο στυλ...προκειμένου να "προστατευθούμε" από ενδεχόμενες απολύσεις...Η αλήθεια είναι ότι αν έχεις οργανική σε ΕΑΕΠ είναι καλύτερο από το να είσαι στη διάθεση γενικώς και αορίστως...Επίσης...μην ξεχνάτε ότι ακόμη και μετά τις τοποθετήσεις στα ΕΑΕΠ θα υπάρξουν συνάδελφοι που πάλι θα "περισσεύουν"....με αυτούς ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά η αλήθεια είναι ότι κάτι περνάει από το μυαλό μου...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Όποιος θέλει να μισθοδοτείται και του χρόνου από το ΥΠΕΠΘ ας αφήσει τις μαξιμαλιστικές αναλύσεις και ας δηλώσει το ΕΑΕΠ της γειτονιάς του. Είτε μας αρέσει ή όχι αν οι μετατάξεις γίνουν globally θα παρατηρηθούν και πάλι κενά...το μόνο που μπορούμε να "απαιτήσουμε" είναι να μην γίνουν υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά υποχρεωτικές διαθέσεις που γίνονταν μια ζωή, γνωρίζοντας όμως ότι ρισκάρουμε...τί ρισκάρουμε? θα το δείξει ο Σεπτέμβρης!

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2543 στις: Αυγούστου 01, 2013, 10:51:20 am »

Συνάδελφοι, παρόλο που αυτό δε με συμφέρει από κάθε άποψη, οφείλω να συμφωνήσω λαμβάνοντας υπόψη και το 2ο σχόλιο στο παραπάνω άρθρο. Καμιά φορά κολλάμε ρε παιδιά και το μυαλό του ανθρώπου αργεί να στροφάρει! Τώρα βγαίνει ένα ολοκληρωμένο νόημα λοιπόν: ΑΝ ήταν προαιρετικές οι μετατάξεις θα μας άφηναν να επιλέξουμε περιοχές. ΟΜΩΣ έχουν ρητά καικατηγορηματικά δηλώσει ότι θα γίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ μετατάξεις. Άρα σχεδιάζουν τα "παρκάρουν" τους πλεονάζοντες  του ΠΥΣΔΕ εντός του ιδίου ΠΥΣΠΕ (κι αν δεν τα καταφέρουν εντός της ίδιας περιφέρεις). Το πράγμα μιλάει από μόνο του ρε παιδιά, πως υπήρξα τόσο ηλίθιος; Έχω παγώσει τώρα που το συνειδητοποίησα. Είναι οφθαλμοφανές χάθηκε και η τελευταία μου ελπίδα...
Πολλες ελπιδες χαθηκαν!!!!
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

Αποσυνδεδεμένος p-p

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2544 στις: Αυγούστου 01, 2013, 10:54:30 am »
το εχω πει και σε παλιοτερο ποστ, το λεω και τωρα:  με καθε σεβασμο στον συνάδελφο κολλημενο στο νησι (κατανοω το αγχος του ναφυγει απο εκει, και εγω το ιδιο θα εκανα) πιστευω οτι οι μεταταξεις οσες και αν ειναι πρεπει να γινουν εντος πυσδε.
Ο λογος ειναι ενας: αν δωσουν μεταταξες μονο εντος πυσδε, τοτε αυτοματα ανα την ελλαδα καλυπτεις ολους τους υπεραριθμους με αποτελεσμα ολα να ειναι καλα και να μην απαιτουνται υποχρεωτικες μεταταξεις. Αλλιως συναδελφοι θα παρατηρηθει το εξης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: να κανουν μεταταξεις ανα την ελλαδα, να αδειασουν νησια και βουνα, και μετα να μεταθεσουν υποχρεωτικα συναδελφους ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ! σε αυτες τις κενες θεσεις για να καλυψουν τα εκει σχολεια!!!!

Ειναι λοιπον σωστο και ηθικο να γινουν εντος πυσδε οι μεταταξεις. Και μην μου πει καποιος οτι γιατι να μεινει αυτος κολλημενος στο νησι και ο αλλος που ειναι διπλα στο σπιτι του να παει ακομα πιο διπλα....Γιατι θα του απαντησω οτι αυτος που πλεον ειναι διπλα στο σπιτι του ειναι γιατι απλα δεν μπορεσε ποτε να παρει μεταθεση για τον τοπο καταγωγης του και εφτιαξε νεο σπιτικο στον τοπο διορισμου (γαμος κ.τ.λ.) η μπηκε παλαιοτερα με την διαδικασια των μεταθεσεων αφου εφαγε το ιδιο λουκι με σενα συναδελφε που νιωθεις αποκομμενος στο νησι. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ!!!

Αρα λοιπον αν θες να πας στο "σπιτι σου" υπαρχει να ξερεις η διαδικασια των μεταθεσεων. Η αν νομιζεις οτι δεν θα παρεις μεταθεση αμεσα, φτιαξε το σπιτικο σου εκει που δουλευεις οπως το φτιαξαμε πολλοι απο εμας και ξεχασαμε τα ονειρα που καναμε καποτε να παμε στον τοπο καταγωγης μας...!!!!

Με συγχωρειτε αν ξεφυγα στον τονο που εθεσα τις αποψεις μου αλλα ακουω οτι να ναι εδω μεσα εδω και πολυ καιρο.

ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ" ΤΙς ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥς ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΠΥΣΔΕ!!!

Οποιαδηποτε αλλη λυση προκριθει θα ειναι σκανδαλωδης και θα εκθετει ολους εμας.

Χρηστος

εσύ είσαι ο ορισμός του αρχιβύσματος...και μόνο από τον τρόπο που μιλάς...

Αποσυνδεδεμένος sympe40

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2545 στις: Αυγούστου 01, 2013, 10:54:46 am »

Συνάδελφε, παρόλο που αυτό δε με συμφέρει από κάθε άποψη, οφείλω να συμφωνήσω λαμβάνοντας υπόψη το 2ο σχόλιο στο παραπάνω άρθρο. Καμιά φορά κολλάμε ρε παιδιά και το μυαλό του ανθρώπου αργεί να στροφάρει! Τώρα βγαίνει ένα ολοκληρωμένο νόημα λοιπόν: ΑΝ ήταν προαιρετικές οι μετατάξεις θα μας άφηναν να επιλέξουμε περιοχές. ΟΜΩΣ έχουν ρητά καικατηγορηματικά δηλώσει ότι θα γίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ μετατάξεις. Άρα σχεδιάζουν τα "παρκάρουν" τους πλεονάζοντες  του ΠΥΣΔΕ εντός του ιδίου ΠΥΣΠΕ (κι αν δεν τα καταφέρουν εντός της ίδιας περιφέρεις). Το πράγμα μιλάει από μόνο του ρε παιδιά, πως υπήρξα τόσο ηλίθιος; Έχω παγώσει τώρα που το συνειδητοποίησα. Είναι οφθαλμοφανές χάθηκε και η τελευταία μου ελπίδα...

Στην ουσία θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική..διάθεση στο οικείο ΠΥΣΠΕ..απλά σε πιο μόνιμο στυλ...προκειμένου να "προστατευθούμε" από ενδεχόμενες απολύσεις...Η αλήθεια είναι ότι αν έχεις οργανική σε ΕΑΕΠ είναι καλύτερο από το να είσαι στη διάθεση γενικώς και αορίστως...Επίσης...μην ξεχνάτε ότι ακόμη και μετά τις τοποθετήσεις στα ΕΑΕΠ θα υπάρξουν συνάδελφοι που πάλι θα "περισσεύουν"....με αυτούς ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά η αλήθεια είναι ότι κάτι περνάει από το μυαλό μου...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Όποιος θέλει να μισθοδοτείται και του χρόνου από το ΥΠΕΠΘ ας αφήσει τις μαξιμαλιστικές αναλύσεις και ας δηλώσει το ΕΑΕΠ της γειτονιάς του. Είτε μας αρέσει ή όχι αν οι μετατάξεις γίνουν globally θα παρατηρηθούν και πάλι κενά...το μόνο που μπορούμε να "απαιτήσουμε" είναι να μην γίνουν υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά υποχρεωτικές διαθέσεις που γίνονταν μια ζωή, γνωρίζοντας όμως ότι ρισκάρουμε...τί ρισκάρουμε? θα το δείξει ο Σεπτέμβρης!

Διαβάστε τα 5 Στάδια για τις μετατάξεις και μετά λέτε τα δικά σας.

http://ipaideia.gr/ta-pente-stadia-gia-tis-metatakseis.dd8e9b2a982aec004426dc5bcc24c9b0.htm
ΚΑΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ
"Στην ίδια απόφαση θα υπάρχει πρόσκληση υποβολής αίτησης προτίμησης από όσους από τους συμπεριλαμβανόμενους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να μεταταχθούν στις οριζόμενες κενές ή συνιστώμενες θέσεις"΅

ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ.

Αποσυνδεδεμένος christos_chr

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2546 στις: Αυγούστου 01, 2013, 10:57:57 am »
Προσπαθήστε να δείτε ολόκληρη την εικόνα και όχι μόνο το κομμάτι που σας ενδιαφέρει.
α) Οι μετατάξεις αφορούν ΟΛΟΥΣ τους κλάδους.
β) Οι περισσότεροι κλάδοι ΔΕΝ έχουν αντικείμενο στην Α/θμια
γ) Οι μετατάξεις θα αφορούν ΚΑΙ διοικητικές θέσεις
Έχουμε λοιπόν και τα εξής δεδομένα
α) Υπάρχουν αυτοί που θέλουν μετάταξη στην Α/θμια και αυτοί που δεν θέλουν
β) Υπάρχουν αυτοί που θέλουν μετάταξη σε διοικητικές θέσεις και αυτοί που δεν θέλουν
γ) Αυτοί που θέλουν να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή και αυτοί που δεν θέλουν
Ο "γρίφος" όπως καταλαβαίνουμε είναι δύσκολος (έως άλυτος).
Όποιος νομίζει ότι έχει μια αντικειμενική και δίκαιη λύση για όλους, ας την καταθέσει.

Δυστυχώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και όσο περνάει ο χρόνος η λύση θα είναι ολοένα και λιγότερο δίκαιη καθώς κανονικά θα απαιτούνταν διαδικασίες "βήμα-βήμα". Τώρα όπως πάει το πράγμα θα γίνει κάτι μαζικό (και πιθανόν στο πόδι) για όλους.

Το μόνο σίγουρο είναι ένα, ότι ΔΕΝ θα μας ρωτήσουν ότι και να κάνουν.

Αποσυνδεδεμένος EgwEimai

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2547 στις: Αυγούστου 01, 2013, 11:03:32 am »
Συμφωνώ με τον chrisk και το έχω ξαναπεί παλιότερα. Σε μια περίοδο που κινδυνεύουμε όλοι με διαθεσιμότητα, οι μετατάξεις δεν πρέπει να εκλαμβάνονται σαν σωτηρία για να πάμε κοντά στα σπίτια μας.
Και μόνο η έκφραση "υποχρεωτική μετάταξη" πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις. Δεν μπορεί κάτι που επιβάλλεται να είναι θετικό. Σε καμία περίπτωση. Εκτός αν κάποιοι ευνοηθούν "ξώφαλτσα" σε βάρος άλλων όμως. Το οποίο φυσικά δεν είναι σωστό.
Προσωπικά πιστεύω πως αν τα μόρια δυσμενών πρέπει να μετράν στις μετατάξεις θα πρέπει να γίνει επανακαταμέτρησή τους. Όσοι πήραν μόρια δυσμενών και ήταν σε γραφείο οποιαδήποτε χρονική στιγμή στην "καριέρα" τους να πάρουν μόρια της περιοχής του γραφείου και όχι της οργανικής τους. Δεν είναι κάτι δύσκολο να γίνει, μια μικρή αλλαγή στον αλγόριθμο υπολογισμού των μορίων. Μετά από αυτό θα έχουν όλοι τα μόρια που πρέπει και τα μόρια δυσμενών θα έχουν αποδοθεί αξιοκρατικά σε όλους και όχι μόνο σε αυτούς των τελευταίων ετών. Δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς από τους φωνασκούντες περί αξιοκρατίας εκεί στο υπουργείο μας δεν το σκέφτηκε αυτό.
Αν έχεις οργανική στο νησί και παίρνεις κάθε χρόνο απόσπαση στον τόπο σου ή σε γραφείο του τόπου σου, φυσικά και θα έχεις λίγα μόρια. Πάρε την οικογένεια και πήγαινε πέντε χρόνια στο νησάκι (μια χαρά είναι) και μετά θα ανεβάσεις τα μόριά σου και θα προηγείσαι για μετάθεση.
Επιπλέον, γιατί να μεταταχθούμε υποχρεωτικά στην πρωτοβάθμια ή στα γραφεία? Υπάρχει και η τριτοβάθμια εκπαίδευση, ας μεταταχθούμε σαν μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό στα ΙΕΚ, στα ΤΕΙ ή στα ΑΕΙ όπου θα διδάσκουμε μαθήματα του κλάδου μας ή ως εργαστηριακοί συνεργάτες. Αλλά και αυτό προφανώς κάποιοι δεν το σκέφτηκαν...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182578
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)