0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και αν και εφόσον ( που ποτε να μην ερθει αυτή η ώρα Παναγία μου) αποφασισει τους 1300 για τους οποιους δεν βρεθηκε θεση να τους θεσει σε διαθεσιμοτητα (καμουφλαρισμενη απολυση δηλαδη) λογικα θα εχει ως συστημα αξιολογησης τα ιδια κριτηρια; Ή μήπως θα δωσει επιπλεον μορια στους διοριστεους μεσω ΑΣΕΠ; Στους επιτυχοντες (που επιασαν τη βαση) αλλα οχι διοριστεους θα δωσει; Προκειται να ακολουθησει ο απολυτος κανιβαλισμος!!!
Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγάλει σε διαθεσιμότητα τους 1.300 μέσα από αυτή τη διαδικασία των μετατάξεων. Στη χειρότερη να τους μετατάξει υποχρεωτικά σε άλλα μέρη της Ελλάδος που δε θα καλυφθούν οι θέσεις. Για οποιαδήποτε διαθεσιμότητα πρέπει να γίνει αξιολόγηση ολόκληρου του κλάδου με τα κριτήρια του Μητσοτάκη. Αυτό είναι ξεκάθαρο για εμένα.
Μην προτρεχουμε ειναι καλη συμβουλη για την ψυχολογια μας αλλα οταν ξερεις οτι μεχρι το 2015 πρεπει να διωξει 150.000 δημοσιους υπαλληλους ειναι αφελες να πιστευεις οτι οι εκπαιδευτικοι( περιπου 160.000 Π.Ε. και Δ.Ε. ) θα μεινουν αλωβητοι. Ειμαστε το 1/3 του δημοσιου...Αραγε στους επιτυχοντες αλλα μη διοριστεους μορια θα δωσει; Γιατι δεν ευθυνομαι εγω που στην δικη μου ειδικοτητα επαιρνε 1 στους 30 ενω στους δασκαλους ολους οσους περασαν την βαση. Εβαλε ως βαση το 60, αφου επιασα 78 με καλεσε αναπληρωτρια και με διορισε, αρα δεν ειμαι με την καθαρη επετηριδα... Αλλα θα μου πεις, κι αυτος που διοριστηκε στην Αθηνα το 1997 κι επαιρνε 1 μοριο τη χρονια, δεν φταιει που δεν ειχε συσταθει ο ΑΣΕΠ και μπορει να κανει ενσταση....πολυ μπερδεμενα τα πραγματα στην εκπαιδευση...
ΠαράθεσηΕμείς εδώ καλούμαστε να κάνουμε αιτήσεις ώστε να βγει η λίστα και στη συνέχεια θα εξεταστούν οι προτιμήσεις μας. Αν δε βγει κάποιος λοιπόν να πει τι θα συμβεί σε όσους κάνουν αίτηση και δεν πιάσουν τις επιλογές τους, το να μπαίνεις στη λίστα είναι απίστευτα επικίνδυνο. Μιλάμε για λίστα πλεονασματικού προσωπικού που θα έχει ονοματεπώνυμα.[/u]Υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν την πρωτοβάθμια ή τη θέση σε ΔΔΕ και δεν είναι υπεράριθμοι. Η λίστα που θα καταρτιστεί, ειδικά εφόσον αφορά "περισσεύματα" περιοχών, δεν έχει καμία σχέση με μια πανελλαδική λίστα αξιολόγησης που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτό που φοβόμαστε. Για ποιο λόγο λοιπόν τις βαπτίζουν υποχρεωτικές;Ουσιαστικά, αποθαρρύνουν με τη σιωπή τους και την ακύρωση των 900 όσους πραγματικά επιθυμούν να δουλέψουν στην Α/θμια και σε ΔΔΕ και εξαναγκάζουν ανθρώπους να πάρουν θέσεις που δεν επιθυμούν από ανθρώπους που τις επιθυμούν. Η πρωτοβάθμια θα έχει άλλον έναν πονοκέφαλο, καθώς φορτώνεται ανθρώπους που αναγκάζονται να κάνουν τη νταντά και όχι συνειδητοποιημένους δασκάλους.Ακριβως..μα ακριβως αυτο!Ποσο ωραια τα λες!Ειδικα το υπογραμμισμενο,ειναι ακριβως αυτο που τρωει και εμενα.Δεν ειμαι πλεοναζουσα,ομως ηθελα να κανω μεταταξη στην α/θμια.για αυτο και ειχα κανει αιτηση στις εθελοντικες των 900./Τωρα ,αν κανω σε αυτες..ο φοβος μου ειναι οτι βαζω εγω η ιδια τον ντορβα στο κεφαλι μου.Σαν εγω η ιδια να με κακατασσω στους πλεοναζοντες,οι οποιοι αυτοι πλεοναζοντες οντως θα εχουν ονοματεπωνυμο πλεον.
Εμείς εδώ καλούμαστε να κάνουμε αιτήσεις ώστε να βγει η λίστα και στη συνέχεια θα εξεταστούν οι προτιμήσεις μας. Αν δε βγει κάποιος λοιπόν να πει τι θα συμβεί σε όσους κάνουν αίτηση και δεν πιάσουν τις επιλογές τους, το να μπαίνεις στη λίστα είναι απίστευτα επικίνδυνο. Μιλάμε για λίστα πλεονασματικού προσωπικού που θα έχει ονοματεπώνυμα.[/u]Υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν την πρωτοβάθμια ή τη θέση σε ΔΔΕ και δεν είναι υπεράριθμοι. Η λίστα που θα καταρτιστεί, ειδικά εφόσον αφορά "περισσεύματα" περιοχών, δεν έχει καμία σχέση με μια πανελλαδική λίστα αξιολόγησης που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτό που φοβόμαστε. Για ποιο λόγο λοιπόν τις βαπτίζουν υποχρεωτικές;Ουσιαστικά, αποθαρρύνουν με τη σιωπή τους και την ακύρωση των 900 όσους πραγματικά επιθυμούν να δουλέψουν στην Α/θμια και σε ΔΔΕ και εξαναγκάζουν ανθρώπους να πάρουν θέσεις που δεν επιθυμούν από ανθρώπους που τις επιθυμούν. Η πρωτοβάθμια θα έχει άλλον έναν πονοκέφαλο, καθώς φορτώνεται ανθρώπους που αναγκάζονται να κάνουν τη νταντά και όχι συνειδητοποιημένους δασκάλους.