*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4782133 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aκριβή

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #5614 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:18:16 am »
κατά τη γνώμη μου προκύπτει από όσα αναφέρονται στην παρ 11 του άρθρου 82 που επικαλείται η εγκύκλιος:
Για το σχολικό έτος 2013-2014, ο ποσοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, των υπηρεσιακών αναγκών, καθώς και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, γίνεται με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατόπιν εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με βάση την επεξεργασία και το συσχετισμό των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί, με ευθύνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης, στο προβλεπόμενο στο άρθρο 7 του ν. 3848/2010 (Α' 71) ηλεκτρονικό σύστημα. Με βάση τον ανωτέρω προσδιορισμό, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών, ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που υποχρεωτικά μετατάσσονται στις οριζόμενες στην ίδια απόφαση κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις εκπαιδευτικού ή διοικητικού προσωπικού, συναφούς ή μη κλάδου της ίδιας κατηγορίας, με το βαθμό και το Μ.Κ. που κατέχουν, σε υπηρεσίες ή φορείς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων κενών ή κενούμενων, εφόσον δεν υπάρχουν,οργανικών θέσεων της αυτής, ανώτερης ή και κατώτερης κατηγορίας. Με την ίδια απόφαση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης. Επί των αιτηθέντων εκπαιδευτικών συντάσσεται αξιολογικός πίνακας κατάταξης με βάση τα κάτωθι κριτήρια
κλπ

Silcut,

από αυτό που παραθέτεις σίγουρα δεν προκύπτει, όχι πέραν κάθε αμφιβολίας, αλλά ούτε στο ελάχιστο, ότι οι άνθρωποι που έχουν οργανική θα την χάσουν εάν κάνουν αίτηση μετάταξης.  Όλα όσα ακούγονται για ότι υπογράφουμε με την αίτηση μας την είσοδο μας σε λίστα πλεοναζόντων μου φαίνονται κυνήγι μαγισσών.  Όταν βρίσκεσαι στη διάθεση σε ποια λίστα ανήκεις δηλαδή;   

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:08:41 »

Αποσυνδεδεμένος gadget

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5615 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:18:40 am »
Καλημέρα. Να κάνω μια ερώτηση επειδή έχω καιρό να κάνω αίτηση μετάθεσης κ δεν ξέρω τα ακριβή μου μόρια μπορώ να πάω σε οποιοαδήποτε δευτεροβάθμια να μου τα μετρήσουν? Δεν μου ανοίγει το εγχειρίδιο οπότε sb help please

Αποσυνδεδεμένος pascale

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5616 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:18:50 am »
Καλημέρα,
εντέλει να κάνουμε αίτηση ή όχι;
Αν καταχωρηθούμε ως αιτούντες μετάταξη δεν παραδεχόμαστε και επισήμως ότι ανήκουμε στο πλεονάζον προσωπικό προς διαθεσιμότητα;
Διότι ονομαστική λίστα δεν υπάρχει.
Μήπως αυτό είναι ένα τέχνασμα του υπουργείου ώστε η λίστα από αριθμητική να γίνει ονομαστική;
Μα σίγουρα η επιθυμία τους είναι να έχουν μία ονομαστική λίστα.
Όλες οι διευθύνσεις διατείνονται ότι δεν ισχύουν οι αριθμοί που έσωσε το υπουργείο οπότε  ούτε εμείς γνωρίζουμε ποίοι κρύβονται πίσω από τους αριθμούς ούτε κανένας άλλος.
Άρα δεν κάνουμε αίτηση.

στη δικη μου διευθυνση ισχυουν. κ ξερουμε πολυ καλα κ ποιοι ειμαστε. Κ ξερω κ αλλους 2-3 νομους που ισχυουν κ μπορω εγω ονομαστικα να σου πω ποιοι ειναι...

αρα να κανω αιτηση???

την κολοκυθια παιζουμε?
Ακριβώς!!!
Γιατί στην δικιά μου δεν ισχύουν και σε 2-3 άλλες που κι εγώ μπορώ να σου κατονομάσω δεν ισχύουν.

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #5617 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:21:11 am »
Ο Μπρατης αναφερει οτι το νομικο πλαισιο των υποχρεωτικών μεταταξεων ειναι το ιδιο με τη ρύθμιση υπεραριθμιας που μπορουν να κανουν ολοι και αν δεν πιάσουν τη συγκεκριμένη οργανικη που ζήτησαν επιστρέφουν στη θεση τους. Το νομικο πλαισιο των υπχρεωτικων μεταταξεων ειναι διαφορετικό.
"Με βάση την κατάταξη στον ανωτέρω αξιολογικό πίνακα, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι εκπαιδευτικοί μετατάσσονται υποχρεωτικά"
Εφοσον δεν υπαρχει διευκρίνηση οτι οτι ο εκπαιδευτικός στην περιπτωση που δεν καταφέρει να πιάσει μια απο τις δυο προτιμήσεις του επιστρέφει στην οργανικη θεση που κατείχε ειναι ξεκάθαρο οτι μπορουν να τον μεταταξουν και σε θεση που δεν εχει ζητησει. Αν μπορει καποιος ας μου βρει το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου δεν μπορουν να το κανουν αυτο.
Επειδη λοιπον ειναι πολυ πιο εύκολο να μεταταξουν αυτούς που ονομαστικα πλεον ζήτησαν μετάταξη θα το προτιμήσουν απο το να συντάξουν αξιολογξτικους πίνακες ισως κρίθηκαν πλεοναζοντες που πραγματικα δεν ξερω που θα τους βρουν αν δεν δώσουν στοιχεία οι διευθυντές.  Γι αυτο και αυτη η τρομοκρατία και η σκόπιμη ασάφεια για να κανουν αιτηση πολλοί και να μη χρειαστεί μια 2η φαση ονομαστικής αναζήτησης πλεοναζοντων. Θα μπορούσαν το ξαναλέω πολυ απλα να βάλουν 10 επιλογές αλλα ο στόχος ειναι να μην πιάσουν πολλοί την περιοχή επιθυμίας τους ώστε να μετακινηθούν εντός περιφέρειας.
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:08:41 »

Αποσυνδεδεμένος Γατόπαρδος

• Έμπειρο μέλος
  • Εκεί που ήσουν ήμουνα και εκει που είμαι θα έρθεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #5618 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:22:21 am »
Το ειδατε αυτο ναι;
Παράθεση
Οι υπάλληλοι της

Αποσυνδεδεμένος Aκριβή

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 19
    • Προφίλ
« Απάντηση #5619 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:25:29 am »
Κι εγώ, Ακριβή, γι'αυτό το ενδεχόμενο που γράφει ο/η Silkcut ανησυχώ, όμως δεν είδα κάποια αναφορά. Μόνο εικασίες κάνουμε και φοβάμαι μήπως κάποιοι εδώ μέσα τρομοκρατούν τους υπόλοιπους για να μην κάνουν αίτηση και να πάρουν θέσεις, ή μπορεί και να συμβαίνει το αντίθετο, να προσπαθούν να τους προφυλάξουν. Πάντως, τα τελευταία χρόνια δεν έχω δει συναδέλφους ενωμένους, μόνο συμφέροντα ενωμένα. Κι εγώ στην αναμονή (για καμιά άλλη διευκρινιστική) και στο μάδημα της μαργαρίτας (να κάνω, να μην κάνω...).

Καλή τύχη σε ότι κι εάν αποφασίσεις Λένα.  Εγώ προσπαθώ να σκεφτώ βάση των στοιχείων που έχουμε και να μην κάνω υποθέσεις για τα πράγματα που δεν γνωρίζω.  Μπορεί να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας, αλλά δεν μπορώ να αποφασίζω βάση αυτής της πιθανότητας.

Αποσυνδεδεμένος sgav

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5620 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:27:44 am »
Μην κοροιδευόμαστε... υποχρεωτικές μετατάξεις δεν θα γίνουν, γιατί θα καλυφθούν όλα τα κενά στην Α' φάση! Είτε πρόκειται για αστικά κέντρα είτε για νησιωτική Ελλάδα...

Αποσυνδεδεμένος moon

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5621 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:31:52 am »
Αυτή την απορία είχα κι εγώ χθες, γιατί δεν συντάσσουν αυτό τον περίφημο πίνακα από τώρα, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνουν αργότερα. Η απάντηση ότι τώρα θα έπρεπε να το κάνουν για όλους ενώ μετά μόνο για όσες ειδικότητες και για όσα πυσδε υπάρξουν κενά δεν με πείθει. Δεν νομίζω να είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να βάλουν τους υπαλλήλους στις διευθύνσεις να κάνουν αυτή τη δουλειά από τώρα. Μάλλον όμως δεν έχουν κανένα σκοπό να φτιάξουν ποτέ τέτοιους πίνακες, και για όσα κενά μείνουν να χρησιμοποιήσουν όσους έχουν ήδη κάνει αίτηση μετάταξης. Το θέμα είναι ότι με 6000 πλεονάζοντες, χρειάζονται διπλάσιες αιτήσεις για να μπορέσει να γίνει αυτό, και δεν το βλέπω να γίνεται μέχρι την Παρασκευή.

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5622 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:32:50 am »
Παίδες καλημέρα επειδή ξύπνησα στραβά σήμερα θα τα πω χύμα,

α) διάβασα την ανακοίνωση του Συλλόγου Γαλλικής. Θα σταθώ σε ένα σημείο μόνο. Αυτός που ρώτησαν στο Υπουργείο είναι δυνατόν να λέει...

18.Οι μεταταχθέντες σε διοικητικές θέσεις θα μπορούν να αποσπασθούν εκ νέου σε άλλη περιοχή διεύθυνσης εκπαίδευσης ή να επιστρέψουν σε διδακτικά καθήκοντα;

Απάντηση: Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

β) αν δεν είναι κακογραμμένο από που προκύπτει το

20.Τι προβλέπεται για τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας στο Λύκειο;

Απάντηση: Δεν χωράει στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου.

ΥΓ. Παρακαλούνται οι αγαπητοί συνάδελφοι των ΕΛΜΕ όταν διαβάζουν κάτι εδώ μέσα να μην κάνουν μίξεις και να τα παρουσιάζουν ως δικές τους σκέψεις. Όχι τίποτα άλλο αλλά έχει πλάκα να βλέπεις προτάσεις συναδέλφων copy-paste την επόμενη ημέρα. ας πουν και κάτι δικό τους από πριν.   ;)

Αποσυνδεδεμένος maria2013

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5623 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:36:28 am »
Εμενα με τρομαζει η επομενη μερα, αν επιληφθει το διοικητικης για διαθεσιμοτητα. Ακομη κι αν καλυφουν ολες οι θεσεις, ακομη κι αν μεταταχθουνμ ολοι οι πλεοναζοντες του κλαδου μου στον νομο μου, παλι πλεοναζουν σε πανελλαδικο επιπεδο καποια ατομα. Τοτε θα γινει πανελλαδικη αξιολογηση του κλαδου με τα κριτηρια Μητσοτακη για να φυγει κοσμος; Και αν γινει, ποια ειναι αυτα τα κριτηρια στους εκπαιδευτικους; Για παραδειγμα , φιλη μου λεει οτι οι διοριστεοι ΑΣΕΠ παιρνουν 30 μορια, οσοι διοριστηκαν με 24μηνο και ΑΣΕΠ (επιτυχοντες) παιρνουν 25 ενω οι επιτυχοντες κατω του 24μηνου θεωρουνται απλα με τον ενιαιο πινακα και δεν παιρνουν τιποτα. Ξερει καποιος κατι;;;

Κι αν κανω αιτηση και βγαλω μονη μου τα ματια μου αφου η εγκυκλιος εχει ασαφειες; Τετοια αναποφασιστικοτητα πρωτη φορα στη ζωη μου...

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5624 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:37:54 am »
Και κάτι σε συνέχεια του προηγούμενου.

δεν λέω ότι δεν θα γίνει όπως το λέτε αλλά βάσει ποιας νομοθεσίας οι μετατάξεις γίνονται σε τοπικό επίπεδο; Υπάρχει κάτι και μου διαφεύγει; Οχι ότι με νοιάζει αλλά θα ήθελα να ξέρω.

Αποσυνδεδεμένος lliont

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5625 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:38:51 am »
Κι εγώ, Ακριβή, γι'αυτό το ενδεχόμενο που γράφει ο/η Silkcut ανησυχώ, όμως δεν είδα κάποια αναφορά. Μόνο εικασίες κάνουμε και φοβάμαι μήπως κάποιοι εδώ μέσα τρομοκρατούν τους υπόλοιπους για να μην κάνουν αίτηση και να πάρουν θέσεις, ή μπορεί και να συμβαίνει το αντίθετο, να προσπαθούν να τους προφυλάξουν. Πάντως, τα τελευταία χρόνια δεν έχω δει συναδέλφους ενωμένους, μόνο συμφέροντα ενωμένα. Κι εγώ στην αναμονή (για καμιά άλλη διευκρινιστική) και στο μάδημα της μαργαρίτας (να κάνω, να μην κάνω...).

Καλή τύχη σε ότι κι εάν αποφασίσεις Λένα.  Εγώ προσπαθώ να σκεφτώ βάση των στοιχείων που έχουμε και να μην κάνω υποθέσεις για τα πράγματα που δεν γνωρίζω.  Μπορεί να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας, αλλά δεν μπορώ να αποφασίζω βάση αυτής της πιθανότητας.

Συμφωνώ και με τις δύο

Αποσυνδεδεμένος nto-re-mi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5626 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:41:29 am »
τα φώτα σας ρε παιδιά..τι μια λεω θα κάνω την άλλη οχι..ανήκω σε νομό που δε έχει βγάλει ούτε κενά ουτε πλεονάσματα..(παράλογο) είμαι στις τελευταίες θέσεις όμως της διάθεσης...ο γειτονικός νομός (και τοπος κατοικίας μου) εχει βγάλει τόσα κενά όσα και τα πλεονάσματα του...απο τι μια λέω ας μη βγάλω τα μάτια μου μιας και δε μας θεωρούν σε πρώτη φάση υπεράρριθμη και απο την άλλη είναι ίσως μια ευκαιρία να πάω στο τόπο που τόσα χρόνια ζητάω μετάθεση..και οτι αν καλυφθούν και τα κενά της πρωτοβάθμιας που τόσα χρόνια ετσι παίρνω απόσπαση μάλλον δε θα ξαναδώ το σπίτι μου...

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #5627 στις: Αυγούστου 21, 2013, 11:42:26 am »
Και αν γινει, ποια ειναι αυτα τα κριτηρια στους εκπαιδευτικους; Για παραδειγμα , φιλη μου λεει οτι οι διοριστεοι ΑΣΕΠ παιρνουν 30 μορια, οσοι διοριστηκαν με 24μηνο και ΑΣΕΠ (επιτυχοντες) παιρνουν 25 ενω οι επιτυχοντες κατω του 24μηνου θεωρουνται απλα με τον ενιαιο πινακα και δεν παιρνουν τιποτα. Ξερει καποιος κατι;;;

Αν δεν βγάλει συμπληρωματικά κριτηρια το υπουργειο (κατι που θεωρω λιγο απίθανο) ισχύουν τα γενικα που προβλέπουν διοριστεοι μονο ΑΣΕΠ 30 και επετηρηδα 5. Ολοι οι άλλοι 24μηνο, ενιαίος κτλ 0 μορια.

τα φώτα σας ρε παιδιά..τι μια λεω θα κάνω την άλλη οχι..ανήκω σε νομό που δε έχει βγάλει ούτε κενά ουτε πλεονάσματα..(παράλογο) είμαι στις τελευταίες θέσεις όμως της διάθεσης...ο γειτονικός νομός (και τοπος κατοικίας μου) εχει βγάλει τόσα κενά όσα και τα πλεονάσματα του...απο τι μια λέω ας μη βγάλω τα μάτια μου μιας και δε μας θεωρούν σε πρώτη φάση υπεράρριθμη και απο την άλλη είναι ίσως μια ευκαιρία να πάω στο τόπο που τόσα χρόνια ζητάω μετάθεση..και οτι αν καλυφθούν και τα κενά της πρωτοβάθμιας που τόσα χρόνια ετσι παίρνω απόσπαση μάλλον δε θα ξαναδώ το σπίτι μου...
Αν κανεις βεβαια υπαρχει και ο κίνδυνος να βρεθείς και στον παρα δίπλα νομό και να εισαι ακομα πιο μακρυα. Παντως και γω πίστευα οτι παρολο που δεν έδωσαν κενα αβαθμιας η διοικητικά στο συγκεκριμενο νομό οτι θα κανουν μεταταξεις αλλα το διευκρίνισαν πως οχι. Υπαρχει βεβαια το ενδεχόμενο να γινει σε επόμενη φαση μεταταξεων
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2013, 11:47:14 am από giokspy »
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)