0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
MEGA πριν λίγο: "Δυσαρμονία ΟΛΜΕ - εκπαιδευτικών καθώς οι εκπ/κοι δεν ακολούθησαν το κάλεσμα της ΟΛΜΕ να μην κατατεθούν αιτήσεις μετατάξεων, το Υπουργείου Παιδείας μιλάει για 5750 αιτήσεις"
minute10 Nαι φίλε μου τα βύσματα ειναι στις μεγαλες πολεις αλλα ανευ οργανικής ! Για αυτο εγιναν ολα καταλαβε το! Για να παρουν οργανική. Αυτη τη στιγμη με το υπαρχον νομικο πλαισιο αν εχεις οργανική σε σχολειο ακομη και με μηδεν ωρες, δεν μπορει να σε απολύσει. Θα πρεπει να καταργήσει ολη την ειδικότητα, οπως εκανε με τον τομεα υγειας; κατανοητό;
Μπορεί κάποιος να παραμείνει υπεράριθμος στην οργανική του μέχρι να βρεθεί άλλο οργανικό κενό και να τον μετακινήσει το ΠΥΣΔΕ εκεί. Λέτε "απώλεια ωρών άρα (δυνάμει) απώλεια οργανικών" Απαντώ: Δεν χάνεται η οργανική παρά μόνο στην περίπτωση κατάργησης σχ. μονάδας, απόσπασης στο εξωτερικό, ίσως και σε κάποια άλλη πολύ εξαιρετική περίπτωση. Τώρα σχετικά με τις οργανικές σε ομάδες σχολείων. Εγώ έχω οργ. στο Χ σχολείο, δουλεύω όμως σε άλλα 3 ή και 4. Η οργανική μου συγκροτήθηκε στο σχολείο μου και όχι στην ομάδα σχολείων όπου ανήκει το σχολείο μου. Αν κρίνομαι υπεράριθμη είναι γιατί δεν συμπληρώνω στο δικό μου σχολείο κι ας δίνουν τα γύρω σχολεία ώρες για συμπλήρωση ωραρίου. Τα λέω αυτά γιατί μπορεί, μετά από τόση παραπληροφόρηση, κάποιοι συνάδελφοι να έχουν οδηγηθεί σε λάθος κινήσεις, νομίζοντας ότι έχουν χάσει την οργανική τους.
Εγώ πάντως σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ άκουσα τον ταμία της ΟΛΜΕ (δε θυμάμαι το όνομά του) να λέει ότι ο ίδιος ο υπουργός στη συνάντηση που είχαν μαζί του τους είπε ότι στις 27 του μηνός,δηλαδή την Τρίτη,θα ανακοινωθεί μια έκπληξη.Τώρα τι έκπληξη θα είναι αυτή..Kinder έκπληξη??..Έτσι για να παραμένουμε σε εγρήγορση...Λέτε να βγάλουν τις εθελοντικές στο καπάκι μετά τις υποχρεωτικές μετατάξεις??Δεν ξέρω τι άλλο να περιμένουμε αυτή τη στιγμή...
μακάρι, προσωπικά δεν το άκουσα, αλλά αν ειπώθηκε υπάρχει και η κατάθεση του σχεδίου νόμου για το νέο λύκειο την Τρίτη, λες να έχουμε από εκεί την έκπληξη?
... θυμίζει ανταπόκριση από το μέτωπο.
MEGA πριν λίγο: "Δυσαρμονία ΟΛΜΕ - εκπαιδευτικών καθώς οι εκπ/κοι δεν ακολούθησαν το κάλεσμα της ΟΛΜΕ να μην κατατεθούν αιτήσεις μετατάξεων, το Υπουργείου Παιδείας μιλάει για 5750 αιτήσεις"και το ίδιο αναφέρθηκε και εδώ: http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/7.750-KATHIGITES-EKANAN-aitisi-metataxuoyn-protobathmnia-ekpaidefsi
minute10 Nαι φίλε μου τα βύσματα ειναι στις μεγαλες πολεις αλλα ανευ οργανικής ! Για αυτο εγιναν ολα καταλαβε το! Για να παρουν οργανική. Αυτη τη στιγμη με το υπαρχον νομικο πλαισιο αν εχεις οργανική σε σχολειο ακομη και με μηδεν ωρες, δεν μπορει να σε απολύσει. Θα πρεπει να καταργήσει ολη την ειδικότητα,οπως εκανε με τον τομεα υγειας; κατανοητό;
..και εμείς που κάναμε αίτηση μετάταξης.. και δεν πιάνουμε τις περιοχές που δηλώσαμε τι γίνεται;;;;
Το γεγονός ότι έγιναν αιτήσεις/δηλώσεις προτίμησης για υποχρεωτική μετάταξη, δε σημαίνει απαραιτήτως ότι οι αιτούντες τάσσονται υπέρ αυτών. Οι αιτήσεις/δηλώσεις έγιναν στη λογική "το μη χείρον βέλτιστο", δηλαδή στην απευκταία περίπτωση που πραγματοποιηθούν υποχρεωτικές μετατάξεις, αυτές να μην στείλουν κάποιον κάπου πολύ άβολα.Η ΟΛΜΕ οφείλει να τοποθετηθεί στα ΜΜΕ και να καταστήσει σαφές το παραπάνω επιχείρημα. Τα κυβερνητικά φερέφωνα ψάχνουν αφορμές για να μας διχάσουν.
Παράθεση από: silkcut στις Αυγούστου 23, 2013, 08:44:42 pmμακάρι, προσωπικά δεν το άκουσα, αλλά αν ειπώθηκε υπάρχει και η κατάθεση του σχεδίου νόμου για το νέο λύκειο την Τρίτη, λες να έχουμε από εκεί την έκπληξη? Το θέμα είναι αν θα είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη!