0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Mr Μπράτη....αυτό με την λογική ..... σε έχουμε προλάβει μέρες τώρα.... http://www.pde.gr/index.php?topic=4286.msg701941#msg701941 (Αύγουστος 22, 2013, 08:28:12 πμ )Στο θέμα μας τώρα, άμα δεν σε πάω και θέλω να σε ξεφτιλίσω σου εκμυστηρεύομαι ψεύτικες ειδήσεις εσύ τις ανακοινώνεις και αναλαμβάνεις το κόστος και εγώ κάνω τον Κινέζο...Γι αυτό πολλή προσοχή τι σας λένε στο Υπουργείο και τι μεταφέρετε στον κόσμο....
και είναι ωραίο πράγμα να δίνονται αποσπάσεις σε περιοχές που δε χωράνε ούτε οι οργανικά ανήκοντες?κανένα δεν εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση, αντίθετα περιπλέκει τα πράγματα περισσότερο,το υπουργείο έπρεπε βέβαια να είχε ολοκληρώσει εδώ και ένα μήνα όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές ώστε όλοι να ξέρουν που βρίσκονται με την έναρξη της σχ χρονιάς,αλλά αυτά συμβαίνουν όταν τις αποφάσεις παίρνουν μυστικο/φανεροί σύμβουλοι που η τελευταία επαφή τους με το σχολείο ανάγεται στη χρονιά που τέλειωσαν το σχολείο και όταν ως υπουργείο ενδιαφέρεσαι μόνο για να σου βγουν οι αριθμοί, δε σου βγαίνουν με την πρώτη και αρχίζεις την κοπτοραπτική για να βγάλεις το επιθυμητό λογιστικό αποτέλεσμα.
Πως δεν κάνουν ρε παιδιά...Για δείτε λίγο σε Νομούς της περιφέρειας τι γίνεται...Τα πάντα σε επίπεδο οικείου ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ και μετά Περιφέρεια...(εννοώ αποσπάσεις "εθελοντικές" και υποχρεωτικές)Τώρα το θέμα είναι αμα δεν χωρά κάποιον η Περιφέρεια τι γίνεται...Με λίγα λόγια δεν ξέρω αν θα γίνουν άλλες μετατάξεις ή αποσπάσεις (πανελληνίως) αυτό που βλέπω να γίνεται είναι ότι ο κάθε Περιφερειάρχης σε συνεργασία με τους Δ/ντες Εκπαίδευσης κανονίζουν τα του οίκου τους όπως έχω ήδη πεί...(και άλλοι βέβαια το έχουν πει για να μην γίνομαι και εγώ φίκος)...
Εγώ έχω καταλάβει οτι έχουμε αναλωθεί σε αναλύσεις για το που το παν αλλα στην πραγματικότητα ο σχεδιασμός του υπουργείουειναι επικίνδυνα πρόχειρος.
Φυσικά είναι μπερδεμένοι, αφού ταλαντεύονται ανάμεσα σε χίλια σενάρια που αλληλοαναιρούνται. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ξεκινούν οι διαθέσεις στην α'θμια. Αυτές όμως ακυρώνουν ενδεχόμενο β' γύρο μετατάξεων, αλλά και υποχρεωτικές αποσπάσεις. Αν διατεθούν οι πλεονάζοντες της β'θμιας στην α'θμια στον τόπο διαμονής τους, και με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού συνωστίζεται σε πέντε-έξι αστικά κέντρα, ποιοι θα καλύψουν τα κενά στις ειδυλλιακές εσχατιές; Αν πάλι υποθέσουμε ότι έχουμε 2ο γύρο αποσπάσεων, σκεφτείτε τι έχει να γίνει. Εδώ με τον 1ο, που ήταν και περιορισμένος, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, και γίνεται χαμός με τις αστοχίες.Θεωρώ ότι στο υπουργείο επικρατεί φόβος και ανασφάλεια. Το επιτελείο και οι παρατρεχάμενοι του υπουργού δάγκωσαν μεγαλύτερη μπουκιά απ' όση αντέχουν οι μασέλες τους. Αύξηση ωραρίου, διαθεσιμότητες, μετατάξεις, κόψιμο αποσπάσεων, υποχρεωτικές αποσπάσεις, αλλαγές στις αναθέσεις, αλλαγές στα ολοήμερα... όλα αυτά για να γίνουν, χρειάζονται ενδελεχή προγραμματισμό και άριστη οργάνωση. Κι επειδή στο υπουργείο δεν υπάρχει ούτε το 'να ούτε τ' άλλο, τώρα τα 'χουν χάσει, πλέοντας κυριολεκτικά σ' αχαρτογράφητα νερά.Αν θέλετε όμως την άποψή μου σχετικά τι πυροδότησε αυτό το... μεταρρυθμιστικό όργιο, θα κατονόμαζα ως λυδία λίθο όλων των δεινών τη δραστικότατη μείωση των αναπληρωτών. Όλα ξεκινάνε από κει κι εκεί καταλήγουν. Ένα ακόμα δράμα, απόρροια της βίαιης αναπροσαρμογής των δημοσιονομικών της χώρας. Τα κενά αυτά κάπως πρέπει να καλυφθούν.