*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4802152 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kost75

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια (ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ)
« Απάντηση #10612 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 06:22:00 am »
Γεια σας

Προς ποια υπηρεσία ή γραφείο/ τμήμα του Υπουργείου Παιδείας έχετε κάνει ένσταση για τις μετατάξεις, όσοι έχετε κάνει?
Μήπως την κάνατε στο πλησιέστερο γραφείο/ διεύθυνση εκπαίδευσης και αυτοί την προώθησαν στο Υπουργείο?

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:30:05 »

Αποσυνδεδεμένος founes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10613 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 06:29:04 am »
Εγώ την έκανα στη Δ/νση μου και ανέλαβαν να την προωθήσουν στο Υπουργείο αυτοί.

Αποσυνδεδεμένος kost75

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10614 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 06:42:09 am »
Τα οποία τα δίνει πάλι για μετάταξη!!!!Άρα ξεχάστε τις μεταθέσεις!!!!!

Κι εγώ σε μετάθεση ήλπιζα. Είμαι ήδη μεταταγμένος στην ΠΕ στη 2η επιλογή μου.

Ρώτησα παραπάνω για ένσταση ακριβώς για το λόγο ότι τώρα δίνονται επιπλέον κενά, σε ορισμένες μεταθετικές περιοχές, τα οποία δεν είχαν δοθεί στην Α' Φάση. Εγώ πήρα μετάταξη στη 2η επιλογή μου και εάν οι επιπλέον αυτές θέσεις είχαν δοθεί στην Α' Φάση ίσως να έπαιρνα μετάταξη στην 1η επιλογή μου. Επίσης δόθηκαν κενά σε περιοχή στην οποία στην Α' Φάση είχε μηδενικά κενά και άρα ΔΕΝ την είχα δηλώσει καθόλου στις 2 επιλογές μου. Αν είχαν δοθεί από την Α' Φάση αυτά τα κενά η μία από τις 2 επιλογές μου θα ήταν αυτή η περιοχή και ίσως να έπαιρνα εκεί μετάταξη.

Πιστεύετε ότι τα παραπάνω δικαιολογούν ένσταση τώρα, στην παρούσα φάση?

Αποσυνδεδεμένος geox

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10615 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 08:20:49 am »
Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που μπορούμε να κάνουμε ένσταση επί των εντσάσεων; Αν ισχύει το χρονικό όριο των 5 εργάσιμων ημερών νομίζω ότι αυτό λήγει τη Δευτέρα 14/10, αφού τα αποτελέσματα των ενστάσεων εκδόθηκαν τη Δευτέρα 7/10 το βράδυ και η πρώτη εργάσιμη αρχίζει να μετρά από Τρίτη...
Bitch τα φώτα σου...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:30:05 »

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #10616 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 08:51:53 am »
"Ζω στην Ελλάδα του 2013 που όλοι γνωρίζουμε τι ανεργία έχει. Είμαι μόνιμη. Η εργασία μου είναι δίπλα στο σπίτι μου. Δουλεύω σε σχολεία με 25 (το πολύ) παιδιά, και δεν αντέχω. Με στέλνουν σε 4 σχολεία (το πολύ) που όμως είναι στην πόλη μου (κάθε μέρα και σε διαφορετικό σχολείο).  Τα παιδιά (μιλάμε για ΔΗΜΟΤΙΚΟ (5ετών - 12ετών) είναι πολύ δύσκολα, ειρωνεύονται και εμπαίζουν (αλλά αυτό δεν οφείλεται σε μένα)
ΖΩ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ - οι συνθήκες είναι απίστευτα αντίξοες!!!"

εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις τι υποστηρίζω και που το πάω;
1.Μονιμη ε;Η λεξη 'μονιμοτητα' στην Ελλαδα του 2013 ειναι μαλλον ανεκδοτο!!
2.Ειμαι σε 5 σχολεια.
3.Στο διαλειμμα τρεχω απο το ενα σχολειο στο αλλο.
4.27 παιδια στην ταξη.Περυσι σαν αποσπασμενη ειχα και 31 παιδια σε τμημα.
5.Σε δυο σχολεια τη μερα.
6.Οι μαθητες μου δεν ειναι 5 ετων,αλλά 11 και 12 ετων.Δεν ηξερα οτι αρχιζουν το δημοτικο στα πεντε τους.Εμεις της β'ξενης γλωσσας διδασκουμε στην Ε' και ΣΤ' ταξη...μαλλον σου διαφευγει αυτο....συναδελφε!!!!!
7.Ο εμπαιγμος οντως δεν οφειλεται σε μενα,αλλά στους γονεις που δεν εδωσαν σωστη ανατροφη στα παιδια τους που στα 11 και 12 πλεον δεν μπορεις να διαμορφωσεις το χαρακτηρα τους.
8.Δεν γνωριζεις τις αντοχες του άλλου και κατω απο ποιες συνθηκες εργαζεται.Δες πως ειναι τα πραγματα στην Ευρωπη!!!!!!!
Τι να σου πω συναδελφε....αν εσυ εισαι τοσο αψογος και τα καταφερνεις μπραβο σου!!!Δεν ξερω αν εισαι μονιμος, αν εχεις παρει μεταταξη ή οχι,αν εισαι μακρια απο το σπιτι σου ή οχι και τι προβληματα μπορει να εχεις,παντως ξερεις μια χαρα να κρινεις και να βγαζεις συμπερασματα και κακίες.Λυπαμαι πραγματικα!Πιστευω επισης οτι οι περισσοτεροι απο εμας που καναμε αιτηση μεταταξης ,το καναμε κατω απο το καθεστως φοβου και ανασφαλειας και με την προοπτικη να ειμαστε στο σπιτι μας,διοτι δεν θα βλεπαμε το σπιτι μας ουτε σε 20 χρονια ετσι οπως εγιναν οι μεταθεσεις και οι αποσπασεις!!!!!
Y.Γ.Ξερω και συναδελφους που ειναι σε 6 και 7 σχολεια(ΠΕ05 και ΠΕ07).Και για 8 ακουσα απο συναδελφο ΠΕ07.Δεν νομιζω εσυ σαν ΠΕ19 να ησουν ποτέ σε τοσα σχολεια.Γι'αυτο τα λες ολα αυτα με τοση ευκολια.Κανε το μια φορα και ελα να μου πεις τις εντυπωσεις σου!!!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 12, 2013, 12:23:28 pm από Fofaki »
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10617 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 09:47:35 am »
Οποτε ειμαστε ακριβως σε παρομοια  περιπτωση!Εγω θα κανω μαλλον..
Ασχετο,και αναφερομαι στις νεες οργανικες με την τροποποπιηση των οργανικων κλπ.
146.000 λεει δινει οργανικες σε α/θμια και β/θμια.Ξερετε ποσοι ειμαστε οι μονιμοι συνολο στις 2 βαθμιδες;Εομαστε 146.000;;Η μηπως ειμαστε περισσοτεροι;;Αυτο εχει πολυ μεγαλη σημασια..και σορυ για το οφ.

το νούμερο είναι όντως γύρω στις 146.000 (μπορεί και λιγότεροι). Πάντως έως τον Ιούλιο του 2014 (λόγω συνταξιοδοτήσεων) θα είμαστε ακόμα πιο λιγότεροι...

Ομως το θέμα είναι άλλο το 146.000 δεν το λέει το κείμενο του  Υπουργείου Παιδείας αλλά ο συντάκτης του κειμένου στο alfavita... ;D ;D ;D

ΚΑι μου αρέσει ρε παιδιά που κάθεστε και σχολιάζετε το σχόλιο ενός συντάκτη αν ισχύει ή όχι...

Επίσης γατόπαρδε το αν θα πάρεις μετάταξη ή όχι μην το εξαρτάς αν πήρε αναπληρωτές; Ισα ίσα αμα πήρε αναπληρωτές είσαι μια χαρά γιατί όταν αυτοί "απολυθούν" τον Ιούνη του 2014 θα είσαι μια χαρά αφού θα πάρεις οργανική...μην σκέφτεστε την μετάταξη μόνο για φέτος...

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10618 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 10:11:49 am »
α)Δεν μπορείς να ξέρεις τις αντοχές του καθενός,κάποιος μπορεί να θεωρεί όντως κόλαση να μπαίνει σε 25αρι τμήμα με παιδιά που όντως μπορεί να είναι χείριστου χαρακτήρα(πες μου με το χέρι στη καρδιά οτι δεν σου έχει τύχει ποτέ μαθητής χείριστου χαρακτήρα που ό,τι και αν κάνεις δεν χαμπαριάζει...)!Με τον ίδιο τρόπο και ένας γραφιάς οχταώρου μπορεί να παραπονιέται και ένας οικοδόμος να είναι πανευτυχής,δεν έχει να κάνει αυτό...
β)Θεωρείς νορμάλ για εργαζόμενο(που ναι,πληρώνεται στην ώρα του,αλλά ούτε αυτό έχει άμεση σχέση)να δουλεύει σε 4 εργασιακούς χώρους?Πόσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι το κάνουν αυτό?Και μην αρχίσουμε πάλι τη καραμέλα των 300 ευρώ γιατί το 99% αυτών είναι ανειδίκευτοι...Και ακόμα και αυτοί δεν έχουν να αντιμετωπίσουν 4 εργοδότες και 4 συλλόγους που είναι ό,τι του βαρεί του βαρεί  του λωλοστεφανή...Εδώ με 1 εργοδότη και 1 εργασιακό περιβάλλον σπάνε άνετα τα νεύρα κάποιου εργαζόμενου του ιδιωτικού τομέα...
γ)Συμφωνώ οτι κάποιος του ιδιωτικού τομέα μπορεί να ζει στην αβεβαιότητα,να έχει άγχος,να κάνει θυσίες,να υφίσταται μειώσεις αποδοχών,να δουλεύει παραπάνω,αλλά ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα...Μήπως και ο εκπαιδευτικός δεν τα βιώνει αυτά στον ίδιο βαθμό,αν όχι σε χειρότερο??Συν οτι πολλές φορές αναγκάζεται να είναι στην άλλη άκρη της γης...
Λοιπόν ναι,καταλαβαίνω που το πάς,άλλά δεν συμφωνώ παρά μόνο σε ένα 10% μαζί σου.Αυτήν ακριβώς τη προπαγάνδα ακούμε από τον Ιούνιο για τους καθηγητές και δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας συνάδελφος ειδικά του κλάδου σου μπορεί να συμφωνεί....
Πες τα χρυσοστομε!!!!!
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

Αποσυνδεδεμένος thea1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10619 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 10:54:08 am »
ώπα περίμενε ! τώρα κατάλαβα τι ρωτάς - νόμιζα ότι αναφερόσουν σε ΠΕ06 ΚΑΙ ΠΕ11 της β/θμιας που είχανκάνει αίτηση μετάταξης στην α/θμια- ανεξάρτητα των εθελοντικών του απριλίου - που ούτως ή άλλως δεν τους αφορουσαν - και φυσικά ανεξάρτητα των τελευταίων υοχρεωτικών... εξ ου και απάντησα " προφανώς και προηγουνταν! "

για τους υπό σύσταση κλάδους που έκαναν αίτηση μετάταξης τον απριλιο - εθελοντικές - δεν έχει ως τώρα υπάρξει κάποιο έγγραφο που να ακυρώνει την διαδικασία τους και τις αιτήσεις τους. Στην πράξη αν αυτό έγινε ειναι ΄αλλο θέμα και δεν το γνωρίζουμε σίγουρα.

το μόνο κάπως σχετικό που αναφέρει ο νόμος ειναι πως "απαγορεύεται σε υπάλληλο να αγνοήσει παλαιοτερη υποθεση για να διεκπεραιώσει νεώτερη"... απο εκει και πέρα η διαδικασία του "κατεπείγοντος" -που είχαν οι υποχρεωτικές μετατάξεις - μπορεί να ανατρέψει πάρα πολλά...

θα έλεγα να κοιτάξετε πάντως και το αρ. 91 τυ 4172 για την κινητικότητα....δινει αρκετές απαντησεις για τις υποχρεωτικές.

@bitch  διάβασα το αρ.91 του 4172 ήθελα να σε ρωτησω αυτό αφορά σίγουρα τις υποχρεωτικές μετατάξεις?? Επίσης στο τέλους του άρθρου λέει πως " σε περίπτωση μετάταξης υπαλλήλων σε συνιστώμενες θέσεις και για όσο χρόνο υφίστανται αυτές δεν πληρούται  ίσος αριθμός θέσεων μόνιμου η με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού των οικείων φορέων υποδοχων. 2 ερωτήσεις 1.λέει για οσο χρονο αυτες υφίστανται, δηλ τι μπορούν να τις καταργήσουν????????? 2. τι σημαίνει αυτό με τον φορέα υποδοχής, δεν το καταλαβαίνω...

Αποσυνδεδεμένος ΤΕΟ

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10620 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:42:27 pm »
Γράφω πρώτη φορά εδώ. Λοιπόν, ακούστε την περίπτωσή μου: είχα βάλει στην πρώτη φάση των μετατάξεων 1η επιλογή Δ' Αθήνας και 2η επιλογή Α' Αθήνας και είμαι από άλλη περιφέρεια. Δεν πήρα πουθενά. Πήραν άλλοι με πολύ λιγότερα μόρια από μένα είτε προέρχονταν από την ίδια περιφέρεια είτε όχι. Κάνω ένσταση και δεν γίνεται τίποτα και παράλληλα με τα αποτελέσματα των ενστάσεων ανακοινώνονται δύο ονόματα που ο ένας πήρε Α' Αθήνας εκεί που ήθελα εγώ με 25 μόρια λιγότερα από τα δικά μου και το κορυφαίο ο συγκεκριμένος είναι από την ίδια περιφέρεια με τη δική μου. Έχει γίνει πανικός και γενικά έχω ακούσει πολλά και διάφορα και έχει πέσει πολύ βύσμα...Αποφάσισα να το κυνηγήσω νομικά, πήρα γνώμες από διάφορους δικηγόρους και κατέληξα σε έναν ο οποίος είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος για τα θέματα παιδείας (έχει κερδίσει υποθέσεις σχετικές με ΑΣΕΠ και άλλα).

Αποσυνδεδεμένος ΠE11-2000

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Verba volant, scripta manent...
    • Προφίλ
« Απάντηση #10621 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:45:55 pm »
Έτσι ακριβώς. Μόνο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η άλλη σημαντική παράμετρος, πλην της δοτικότητας, εκείνη, δηλαδή, της... δεκτικότητας (δεν ξέρω αν είναι δόκιμος ο όρος) του ΠΥΣΠΕ, στο οποίο επιθυμεί κάποιος να μεταταγεί, όπως πολύ σωστά επισημαίνει η γατόπαρδος. Με άλλα λόγια θα πρέπει ο άμεσα ενδιαφερόμενος να ξέρει στα σίγουρα αν υπάρχουν κενά στην α'θμια στην οποία επιθυμεί να μεταταγεί. Γιατί αν είναι να υποβάλλεις τον εαυτό σου στη χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία της μετάταξης, προκειμένου να βρεθείς πάλι να πλεονάζεις, ε, δεν κάθεσαι καλύτερα εκεί που βρίσκεσαι;

Ε, δεν είναι καλύτερα να πλεονάζεις κοντά στο σπίτι σου;  ;)
"Τούτον τον χειμώνα, άμα τον πηδήξαμε,
γι' άλλα δέκα χρόνια, άιντε, καθαρίσαμε..."

Αποσυνδεδεμένος elenam

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10622 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:50:02 pm »
Γράφω πρώτη φορά εδώ. Λοιπόν, ακούστε την περίπτωσή μου: είχα βάλει στην πρώτη φάση των μετατάξεων 1η επιλογή Δ' Αθήνας και 2η επιλογή Α' Αθήνας και είμαι από άλλη περιφέρεια. Δεν πήρα πουθενά. Πήραν άλλοι με πολύ λιγότερα μόρια από μένα είτε προέρχονταν από την ίδια περιφέρεια είτε όχι. Κάνω ένσταση και δεν γίνεται τίποτα και παράλληλα με τα αποτελέσματα των ενστάσεων ανακοινώνονται δύο ονόματα που ο ένας πήρε Α' Αθήνας εκεί που ήθελα εγώ με 25 μόρια λιγότερα από τα δικά μου και το κορυφαίο ο συγκεκριμένος είναι από την ίδια περιφέρεια με τη δική μου. Έχει γίνει πανικός και γενικά έχω ακούσει πολλά και διάφορα και έχει πέσει πολύ βύσμα...Αποφάσισα να το κυνηγήσω νομικά, πήρα γνώμες από διάφορους δικηγόρους και κατέληξα σε έναν ο οποίος είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος για τα θέματα παιδείας (έχει κερδίσει υποθέσεις σχετικές με ΑΣΕΠ και άλλα).

Αποσυνδεδεμένος GTI

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10623 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:52:16 pm »
Η εγκυκλιος πότε θα βγει;

Αποσυνδεδεμένος maria2013

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10624 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 01:58:51 pm »
Λογικα αφου τα κενα πηραν ΦΕΚ, θα πρεπει να τη βγαλουν αμεσα
http://www.alfavita.gr/sites/default/files/attachments/fek-2531-metataxeis.pdf

Αποσυνδεδεμένος ΠE11-2000

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Verba volant, scripta manent...
    • Προφίλ
« Απάντηση #10625 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 02:01:43 pm »
το νούμερο είναι όντως γύρω στις 146.000 (μπορεί και λιγότεροι). Πάντως έως τον Ιούλιο του 2014 (λόγω συνταξιοδοτήσεων) θα είμαστε ακόμα πιο λιγότεροι...

Ομως το θέμα είναι άλλο το 146.000 δεν το λέει το κείμενο του  Υπουργείου Παιδείας αλλά ο συντάκτης του κειμένου στο alfavita... ;D ;D ;D
ΚΑι μου αρέσει ρε παιδιά που κάθεστε και σχολιάζετε το σχόλιο ενός συντάκτη αν ισχύει ή όχι...

Πες τα, βρε guestteacher!
Δηλαδή, λέω, μόνον εγώ βλέπω; Ψάχνω, ξαναψάχνω να βρω στο κείμενο το περίφημο νούμερο, αλλά εις μάτην! Η δημοσιογραφική δεοντολογία, άλλωστε, επιβάλει να αναφέρουμε τις πηγές και τις παραπομπές μας. Από πού εξάγει το νούμερο, ας μας πει, να κρίνουμε αν ευσταθεί ή όχι!
Αλλά, δυστυχώς, αυτό βλέπω πως γίνεται παντού: οι περισσότεροι διαβάζουν επιλεκτικά, όπως εντυπωσιάζεται ο καθένας! Δεν θέλω να ψέξω κανέναν συνάδελφο, αλλά μην βιάζεστε να βγάζετε συμπεράσματα και μην υιοθετείτε ό,τι επιχειρούν να σας πλασάρουν!
Η παραπληροφόρηση, πάντα -όχι μόνο σήμερα, δίνει και παίρνει!

Υ.Γ. Γι' αυτό από τις 1.700 ενστάσεις μετατάξεων ικανοποιήθηκαν οι περίπου 400! Και απ' αυτές, βέβαια, αν αφαιρέσουμε και τις βυσματικές, τότε... 
Το τί ανοησίες θα γράφηκαν, δεν λέγεται! ;D
"Τούτον τον χειμώνα, άμα τον πηδήξαμε,
γι' άλλα δέκα χρόνια, άιντε, καθαρίσαμε..."

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473