0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ως προς αυτο που ρωτήσατε στην προηγούμενη σελίδα , για να τα πάρουμε με τη σειρά : οι μετατάξεις στην Διοικηση ειτε με τον 4057 είτε με τον 1824 έγιναν με μεταφορά θέσης σε κενή ή κενούμενη θέση. Μεταφορά θέσης σημαίνει παίρνω την οργανική μου ( που ειναι στο υπουργείο ως εκπ/κός ) και τη μεταφέρω στην υπηρεσία της διοίκησης στην οποία μετατάχθηκα και καλύπτω είτε κενή οργανική θέση ( αν δηλαδή πχ υπήρχαν 2 κενές οργανικές, εγώ καλύπτω την μία εξ αυτών ) ή , αν δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις του κλάδου μου, μεταφέροντας την δική μου θέση, καλύπτω μία κενούμενη θέση. ( ουσιαστικά δηλαδή δημιουργώ μία νέα θέση). οι μετατάξεις στην Διοίκηση με την διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων έγιναν αποκλειστικά σε πρωσοποπαγεις θέσεις και άρα εκεί έχουμε άλλη εντελώς διαδικασία. οι μετατάξεις απο την δ/θμια στην α/θμια των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (σε θέσεις εκπαιδευτικών) έγιναν, σύμφωνα με τα φεκ , σε κενές θέσεις των σχολείων μετάταξης . Δεν αναφέρει σε κενές οργανικές θέσεις, όπως δεν αναφέρει και κάτι για μεταφορά θέσεων. Η κατάργηση των οργανικών θέσεων όσων μετατάχθηκαν - εκπαιδευτικοί σε εκπαιδευτικούς άλλης βαθμίδας - εννοει ότι πράγματι αυτές οι θέσεις καταργούνται και αυτό για να μην χρειαστεί να γίνουν νέες προσλήψεις. Το ζήτημα δηλαδή ειναι τεχνικό. Για να γινει κατανοητό: Έστω 1 θέση στην β/θμια ενός γυμναστή ο οποίος μετατάσσεται στην α/θμια σε κενή θέση. Επεδή η μετάταξη ειναι οιονεί διορισμός , προφανώς θα γίνει σε οργανική θέση. Επειδή όμως οργανικές θεσεις στην εκπ/ση δινονται βάσει νόμου μόνο τον Ιούνιο δεν μπορει αυτή τη στιγμή να δοθει μετάταξη σε κενή οργανική θέση ( εξ ου και αναγράφεται κενή θέση σκέτο). τι γίνεται τώρα με τη θέση που αφήνει αυτός ο γυμναστής στην β/θμια; αν παραμέινει ως έχει τότε θα πρέπει να διοριστει κάποιος άλλος για να καλύψει την θέση αυτή - δεδομένου οτι ειναι κενή. Ωστόσο, επειδη το ζήτημά μας ως χώρας ειναι να μη γίνουν νέοι διορισμοί - ή να γινουν ελάχιστοι - η θέση αυτή καταργείται. Δεδομένου δε ότι υπάρχουν άλλοι εκπ/κοί της ίδιας ειδικότητας να πάρουν την οργανική του σχολείου ( η οποία μένει ανέγγιχτη) σου λέει ο υπουργός: καταργώ την οργανική του υπουργείου, αφήνω την οργανκή του σχολείου και έτσι, και εντάξει ειμαι με την τρόικα και τις υποχρεώσεις μου και κάποιος που τώρα είναι στην διαθεση, καβατζάρει μια οργανική σε σχολειο τον Ιούνιο. ελπίζω να μη σας μπέρδεψα περισσότερο... αρκεί να ξεχωρίσετε τις δύο οργανικές : αυτή του υπουργείου και αυτή του σχολειου .( η οποία, τυπικά διοικητικά, ονομάζεται οριστική τοποθέτηση, απλά όλοι έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε οργανική).
SOS SOS SOS @bitch ή όποιος άλλος ξέρει!Τί γίνεται βρε παιδιά με τις νέες ενστάσεις (μετά τις 7/10) των μετατάξεων ? Πήρα ξανά σήμερα στο υπουργείο, μου είπαν ότι απλά τους έχει δοθεί εντολή να τις μαζεύουν. Δεν ξέρουν πότε κι εάν θα εξεταστούν. Μήπως έχετε ακούσει εσείς τίποτα σχετικό ? Τι θα γίνει άραγε με αυτές ? Θα πάνε άραγε στον κάλαθο των αχρήστων ? Και η περίφημη β' φάση μετατάξεων ? Την έφαγε κι αυτήν ...η μαρμάγκα ? Μάλλον ρητορικές, μου ακούγονται, αυτές οι ερωτήσεις...
Μάλλον στο σχολείο που έχεις τις περισσότερες ώρες.
Μίλησα κι εγώ με Υπουργείο σήμερα. Δε θα πάνε στα σκουπίδια οι ενστάσεις.Οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν κάνει λεπτομερή καταγραφή των ενστάσεών μας.Να φανταστείς μόλις είπα όνομα με βρήκαν αμέσως στη λίστα τους.Τώρα τι θα κάνει η Ηγεσία με αυτές δεν ξέρω, αλλά γιατί να απασχολούν τους υπαλλήλους με αυτές χωρίς λόγο?Ασε που προσωπικά πιστεύω ότι για αυτό καθυστερεί και η β΄φαση. Τώρα για το πότε δε μου είπαν συγκεκριμένα αλλά η μία υπάλληλος είπε ότι από βδομάδα θα διαβιβαστούν.Ας επίσουμε για το καλύτερο. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία.(Τουλάχιστον για εμάς που ανήκουμε σε ελλειματικές πλέον περιοχές και δε δικαιούμαστε ούτε αποσπάσεις ούτε β' φάση...)
Συναδέλφισσα, μου δίνεις λίγες ελπίδες!!! Τι εννοούσε άραγε η υπάλληλος με το "θα διαβιβαστούν" ? Πού δλδ θα διαβιβαστούν ? Εμένα, που είχα καταθέσει τις ενστάσεις μου (γιατί 2 έκανα, μία για κάθε μία περιοχή προτίμησής μου) στο πρωτόκολλο του υπουργού, μου είπαν από εκεί ότι τις διαβίβασαν στη γενική δ/νση α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης...Δν ξέρω...Έχεις κάποιο δίκιο για το γεγονός ότι μπαίνουν στον κόπο να τους πουν να τις συγκεντρώσουν, αλλά ειλικρινά νιώθω εντελώς απογοητευμένη και δεν σου κρύβω, και απελπισμένη...Τεσπα...Θα δούμε...
Έχω επιφυλάξεις σχετικά με το "κλάφτηκε". Θεωρώ πως δεν κλάφτηκε απλώς, αλλά κινήθηκε και πολύ μεθοδικά. Δεν μπορείς να δεις τον-την γραμματέα του υπουργού αν δεν κλείσεις ραντεβού μαζί του, πιθανώς με κάποια μεσολάβηση από πολιτικό γραφείο. Δηλαδή πήγε στην πύλη του Υπουργείου, πέρασε όλους τους σεκιουριτάδες, ανέβηκε πάνω και κλάφτηκε; Δεν είναι τόσο απλό. Αυτή έτσι θέλησε να το παρουσιάσει, αλλά πιστεύω ότι τα πράγματα είναι αλλιώς. Τον Αύγουστο κατέθεσα εδώ στο φόρουμ πληροφορίες για φίλους πολιτικών προσώπων, που πήραν τη μετάταξη. Και αυτοί βεβαίως "κλάφτηκαν".
μπερδευτηκα με τη νομοθεσια... εισαι σιγουρος για αυτο ?
ΝΑΙ,εκεί που έχεις τις περισσότερες ώρες τοποθετείσαι.Δεν το βρισκεις λογικό?
Μιας και η μετάταξη θεωρείται οιονεί διορισμός, επιτρέπεται διορισμός σε νομό που δεν έχει ικανοποιηθεί αίτημα μετάθεσης;