0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
"ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ";; Οι μεταταγμένοι χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:Α) Αυτοί που δεν άλλαξαν περιοχή.Για αυτούς σιγά την ταλαιπωρία. Πιθανότατα ούτως ή άλλως θα βρίσκονταν στη α/θμια με διάθεση αυτά τα 2 χρόνια για κάλυψη των κενών.
Εγώ πάντως που δεν άλλαξα περιοχή δεν βρέθηκα με διάθεση στην πρωτοβάθμια πριν πάρω μετάταξη και ναι ταλαιπωρήθηκα γιατί αφιέρωνα 5ωρα καθημερινά στο σπίτι για τη σωστή προετοιμασία των μαθημάτων σε καινούργια για μένα βιβλία και στη διεξαγωγή προγραμμάτων etwinning εκτός ωραρίου (στην βθμια θα είχα 2 ώρες μειον) επενδύοντας έτσι για τα επόμενα χρόνια που θεωρούσα πως θα περνούσα στην πρωτοβάθμια. Ποιός θα μου πληρώσει το χρόνο που σπατάλησα τζάμπα και στέρησα από τα παιδιά μου? Γιατί ο ρόλος μου δεν είναι απλά διεκπεραιωτικός. Παίρνω τη δουλειά μου πολύ σοβαρά και τρελαίνομαι όταν αβασάνιστα κάποιοι πετάνε τον κόπο μου στα σκουπίδια!
Όποιος θα πληρώσει και μένα που αυτά τα δύο χρόνια είμαι σε ακριτικό νησί και έχασα την απόσπαση που θα έπαιρνα με τα μόρια μου καμιά 200 χιλιόμετρα μακριά αλλα έβλεπα την οικογένεια μου και είχα τα μισά έξοδα διαβίωσης και μετακίνησής. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ 10000 ΕΥΡΏ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΡΑΓΕ;
Μπράβο σου για όλα.Αλλά αντίστοιχη ενέργεια δαπανώ κι εγώ και αμέτρητοι άλλοι που πραγματικά αγαπάμε αυτό που κάνουμε, κι ας μην έχουμε αλλάξει βαθμίδα λόγω μετάταξης.Δεν θα το έλεγα όμως ταλαιπωρία, αλλά μάλλον χρέος και εφαρμογή της ιδέας για δια βίου βελτίωση.Για το ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, συμφωνώ.Δεν είμαι νομικός, αλλά μου φαίνεται ότι μια μαζική δικαστική κίνηση για εξαπάτηση θα είχε στέρεα βάση.
Η νομιμότητα και η σκοπιμότητα των υποχρεωτικών μετατάξεωνΤο τελευταίο διάστημα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο διάφορα άρθρα σχετικά με το καθεστώς των εκπαιδευτικών που έχουν μεταταχθεί από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση βάσει των διατάξεων του άρθρου 82 παρ.10 του Ν.4172/2013. Από το περιεχόμενο των κειμένων αυτών προκύπτει ότι υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις, οι οποίες ενδέχεται να διχάσουν την εκπαιδευτική κοινότητα.Σύμφωνα με την άποψη εκπροσώπων της Δ.Ο.Ε καθώς και των αυτοαποκαλούμενων εκπαιδευτικών «ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» πρέπει να ανακληθεί το θεσμικό πλαίσιο των υποχρεωτικών μετατάξεων, να συσταθούν νέες οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τις ειδικότητες και να καλυφθούν αυτές κατά προτεραιότητα από τους «προϋπάρχοντες» εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ακολούθως να διανεμηθούν οι εναπομείνασες θέσεις στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα αιτηθούν «εκ νέου» να μεταταχθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.Αντιθέτως, σύμφωνα με την άποψη των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών η τυχόν ανάκληση των διοικητικών πράξεων των μετατάξεων αντίκειται στις αρχές του συνταγματικού δικαίου (πρωτίστως στην αρχή της προστασίας δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη έναντι του κράτους) και προτείνεται η αύξηση των διαθέσιμων ωρών διδασκαλίας για όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (προϋπάρχοντες και μεταταχθέντες) που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να συσταθούν όσο το δυνατό περισσότερες νέες οργανικές θέσεις.Προκειμένου να γίνει μία αντικειμενική αποτίμηση των ανωτέρω θέσεων και απόψεων, κρίνεται σκόπιμη μία σύντομη ανασκόπηση των ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης. Όπως είναι ευρέως γνωστό, μία από τις επιταγές της τρόικας ήταν η εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος κινητικότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους σε ευρεία κλίμακα. Στο πλαίσιο αυτό οι κυβερνώντες επέλεξαν να μετατάξουν εκπαιδευτικούς από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ευελπιστώντας στην εθελοντική συμμετοχή τους, γεγονός που θα απέτρεπε τυχόν διοικητικές και δικαστικές προσφυγές εκ μέρους των μετατασσομένων. Πράγματι εν έτει 2013 πολλοί εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων ΠΕ05,ΠΕ07,ΠΕ08,ΠΕ32, ΠΕ18.41, ΠΕ19 και ΠΕ20, έσπευσαν να αιτηθούν εθελοντικά τη μετάταξή τους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.Οι λόγοι που τους ώθησαν να επιθυμούν τη μετάταξή τους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν εν πολλοίς οι ακόλουθοι: 1. Οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών είχαν περιοριστεί δραματικά ήδη από το έτος 2009 λόγω του καθεστώτος της αναστολής διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα που εγκαινίασε η Πράξη 33/2006 του Υπουργικού Συμβουλίου. 2. Είχαν καταργηθεί οι οργανικές θέσεις ορισμένων ειδικοτήτων (π.χ. ξένων γλωσσών) στο Λύκειο. 3. Είχε αυξηθεί το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας και ταυτόχρονα είχαν συγχωνευθεί πολλές σχολικές μονάδες και τμήματα με αποτέλεσμα να πλεονάζουν (να μην συμπληρώνουν το διδακτικό ωράριό τους) αρκετοί εκπαιδευτικοί στην περιοχή όπου υπηρετούσαν.Στη συνέχεια όμως, η κυβέρνηση, υπό τις επιταγές της τρόικας εγκατέλειψε το σχέδιο των εθελοντικών μετατάξεων και θέσπισε με το Ν.4172/2013 το πλαίσιο των υποχρεωτικών μετατάξεων.
Άρχισαν πάλι οι κάθε λογής φωστήρες να κρίνουν την νομιμότητα των υποχρεωτικών. Καλά δεν βαρεθήκατε? Επίσης άρχισαν οι απειλές προς το υπουργείο για παράσταση διαμαρτυρίας και άλλες τρίχες. Μήπως πρέπει και εμείς οι θιγμένοι της διαδικασίας να κανονίσουμε κάτι αντίστοιχο? Πάρτε το χαμπάρι για να φτάσει το υπουργείο να προτείνει το οριστικό ξήλωμα είναι αποφασισμένο. Άλλωστε η μπόχα των υποχρεωτικών μετατάξεων προφανώς είναι τεράστια..
Όπως έλεγα .... Οι φασιστες είναι γατάκια μπροστά στους αριστερούς. Είναι αποφασισμένο , ε? ε ... Τότε τι το συζητάμε ? Sent from my iPad Air using Tapatalk
Και τι θα κανείς ? θα στείλεις τον κόκκινο στρατό να με τιμωρήσει ? Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν αυτήν την ¨αδικια¨ είναι τυπικός και υπάρχουν ανάλογα παραδείγματα στο παρελθόν. Απαίδευτα εκδικείται κάποιους οι οποίοι δεν είναι αυτοί που έκαναν το ¨αδικημα¨ προφανώς γιατί δεν μπορεί να αγγιξει αυτούς που το έκαναν . Αν θεωρήσουμε , βέβαια , ότι είναι ¨αδικημα¨. Αυτό είναι το εύκολο , τυπικό για αυτούς. Το δύσκολο θα ήταν να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την , όποια αδικία χωρίς να αδικήσει άλλους. Αλλα αυτά είναι ψιλά γράμματα και δύσκολη άσκηση. Πάμε στα εύκολα , λοιπόν . Καταστρέφω την ζωή 4000 οικογενειών με σκοπό να αποκαταστήσω την ¨αδικια¨. Χωρίς όμως να εξασφαλίζω την αποκατάσταση της ζωής των ¨αδικημενων¨. Τι καταφέρνω ? προσπαθώ να ικανοποιήσω το κοινό αίσθημα που διψάει για αίμα. Αν με ενδιέφεραν οι ¨αδικημενοι ¨ πραγματικά , θα προσπαθούσα να τους αποκαταστήσω με τέτοιο τροπο ώστε να μην αδικήσω άλλους που δεν φταίνε. Γιατί αυτοί που μετατάχθηκαν δεν φταίνε ( εκτός από αυτούς που χρησιμοποίησαν δόλια μέσα). Θα έψαχνα να βρω τροπο να τους λύσω το πρόβλημα , όχι να τους δώσω ελπίδα ότι ΙΣΩΣ λυθεί.Τι κάνω ? προσπαθώ να αντιμετωπίσω μια αδικία με μια άλλη αδικία. Και κρατήστε τους χαρακτηρισμούς ¨γελοιος¨ , ¨αστειος¨ κα για τον εαυτό σας. Το πληκτρολόγιο είναι μια καταπληκτική ασπίδα που μας βοηθάει να λέμε ότι στην πραγματική ζωή δεν έχουμε τα κότσια. Sent from my iPad Air using Tapatalk