*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε με την παραχώρηση ωρών ΠΔΣ σε μόνιμους και αναπληρωτές καθηγητές;

Ναι
15 (37.5%)
Όχι
25 (62.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Δεκεμβρίου 18, 2007, 10:44:07 pm

Αποστολέας Θέμα: Ώρες Π.Δ.Σ. σε μόνιμους και αναπληρωτές  (Αναγνώστηκε 17516 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • There is no royal road to geometry.
    • Προφίλ
Απ: Ώρες Π.Δ.Σ. σε μόνιμους και αναπληρωτές
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 04:15:52 pm »
  Πάντως εγώ που είμαι μόνιμος η ΠΔΣ που πήρα φέτος με βολεύει μια χαρά για να κάνω παραπάνω ασκήσεις στους μαθητές και να βοηθήσω πολλούς μαθητές που έχουν πρόβλημα. Επίσης όσον αφορά τους μόνιμους δε νομίζω ότι είναι πολλοί αυτοί που "σκοτώνονται" για να πάρουν ώρες ΠΔΣ από τη στιγμή που και τα λεφτά δεν είναι καλά αλλά το σημαντικότερο από όλα σε πληρώνουν πολύ αργότερα. Όσοι μόνιμοι παίρνουν ΠΔΣ (οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω) δεν το κάνουν τόσο πολύ για τα λέφτα όσο για να βοηθήσουν τους μαθητές τους.
   Αυτό όμως δεν ισχύει και για τους ωρομίσθιους, οι οποίοι βλέπουν την πρόσθετη σαν ένα μέσο διορισμού και τίποτα παραπάνω και βάζουν λυτούς και δεμένους για να πάρουν και κανένα μόριο παραπάνω.  Τώρα όσον αφορά το ποιος έχει τα προσόντα δε νομίζω ότι τίθεται θέμα, αν πάρουμε το μόνο μετρήσιμο προσόν που είναι η προυπηρεσία οι μόνιμοι έχουν σαφώς προτεραιτότητα. Γιατί το παιδί να επιλέξει την πρόσθετη από το φροντιστήριο ή το ιδιαίτερο αν δεν έχει εμπιστοσύνη στον καθηγητή?
"A mathematician is a device for turning coffee into theorems."
    - Paul Erdos (1913-1996)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:16:02 »

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 04:36:18 pm »
Το τίτλο του θέματος τον πρόσεξες ?

Δεν αναφέρεται σε όλους τους μόνιμους ?

''Παραχώρηση στους μόνιμους ΠΔΣ ή όχι ???????????????????????''

Η επιχειρηματολογία δεν αφορά όλους τους μόνιμους ?

Η μηπως είναι σπάνιο φαινόμενο ο μόνιμος να κάνει καλά την δουλειά του ?
Χρησιμοποιείς β΄ενικό και μάλλον αναφέρεσαι σε εμενα k_k.
Ο τίτλος του θέματος μπορεί να μην έχει γραφτεί σωστά,πρότεινε λοιπόν στον συνάδελφο που ξεκίνησε την ψηφοφορία να το αλλάξει ώστε να μην υπάρχουν οι παρεξηγήσεις. Εγώ δεν είμαι η κατάλληλη γι αυτό πάντως.Και πιο πάνω σου ξεκαθάρισα την θέση μου.Δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 04:45:25 pm »
Ούτε εσύ σε αυτό δεν μου απάντησες:

Θα συμφωνήσω μαζί σου mat . Προσπαθούν να μπουν στο δημόσιο με οποιοδήποτε τρόπο , ανίκανοι να γράψουν στον ΑΣΕΠ και τους φταίνε μετά οι μόνιμοι !!!
Εμείς δηλαδή οι ΠΕ20 που έχουμε αποφοιτήσει μετά το 2005 και δεν έχει βγει ΑΣΕΠ τι πρέπει να κάνουμε;  ???

Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 04:52:00 pm »
Τώρα όσον αφορά το ποιος έχει τα προσόντα δε νομίζω ότι τίθεται θέμα, αν πάρουμε το μόνο μετρήσιμο προσόν που είναι η προυπηρεσία οι μόνιμοι έχουν σαφώς προτεραιτότητα. Γιατί το παιδί να επιλέξει την πρόσθετη από το φροντιστήριο ή το ιδιαίτερο αν δεν έχει εμπιστοσύνη στον καθηγητή?
χαχαχα... Πήγαινε διάβασε το Θεμα : "Έχετε πάρει ώρες πΔΣ" και θα καταλάβεις από τις εμπειρίες ωρομίσθιων συναδέλφων αν τους προτιμούν οι μαθητές ή όχι, και ο μόνιμος να τους ψάχνει με το κυάλι να τους βρει!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:16:02 »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 04:57:46 pm »
Το τίτλο του θέματος τον πρόσεξες ?

Δεν αναφέρεται σε όλους τους μόνιμους ?

''Παραχώρηση στους μόνιμους ΠΔΣ ή όχι ???????????????????????''

Η επιχειρηματολογία δεν αφορά όλους τους μόνιμους ?

Η μηπως είναι σπάνιο φαινόμενο ο μόνιμος να κάνει καλά την δουλειά του ?
Χρησιμοποιείς β΄ενικό και μάλλον αναφέρεσαι σε εμενα k_k.
Ο τίτλος του θέματος μπορεί να μην έχει γραφτεί σωστά,πρότεινε λοιπόν στον συνάδελφο που ξεκίνησε την ψηφοφορία να το αλλάξει ώστε να μην υπάρχουν οι παρεξηγήσεις. Εγώ δεν είμαι η κατάλληλη γι αυτό πάντως.Και πιο πάνω σου ξεκαθάρισα την θέση μου.Δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι

Αν ο τίτλος του θέματος δεν έχει γραφτεί σωστά κατ'εσέ , να προτεινεις εσυ στον συνάδελφο να αλλάξει ο τίτλος .....
Εσυ που ψήφισες στο να μην δίνεται ΠΔΣ σε κανέναν μόνιμο και αναπληρωτή , αλλα δεν θέλεις να τους βάλεις όλους στο ίδιο καζάνι ..........

Εγω αυτα που διαβάζω , τα δέχομαι ως έχουν και απαντώ σε αυτά !
Δεν θα μαντεψω τι έχει ο συνάδελφος στο κεφάλι του , και θα στηριχτώ μόνο σε αυτά που έχει δημοσιοποιήσει .......

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 05:06:44 pm »
Αν ο τίτλος του θέματος δεν έχει γραφτεί σωστά κατ'εσέ , να προτεινεις εσυ στον συνάδελφο να αλλάξει ο τίτλος .....
Εσύ έχεις κολλήσει με τον τίτλο όχι εγώ! Εγώ δεν παίζω με τις λέξεις.

Εσυ που ψήφισες στο να μην δίνεται ΠΔΣ σε κανέναν μόνιμο και αναπληρωτή , αλλα δεν θέλεις να τους βάλεις όλους στο ίδιο καζάνι ..........
Όσο και να επιμένεις ΟΧΙ δεν τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι...και στην τελική σεβάσου την ψήφο μου και ας τελειώνει εδώ η κουβέντα! Η ψηφοφορία ειναι ελεύθερη άλλωστε
Παράθεση

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 05:18:17 pm »
Ούτε εσύ σε αυτό δεν μου απάντησες:

Θα συμφωνήσω μαζί σου mat . Προσπαθούν να μπουν στο δημόσιο με οποιοδήποτε τρόπο , ανίκανοι να γράψουν στον ΑΣΕΠ και τους φταίνε μετά οι μόνιμοι !!!
Εμείς δηλαδή οι ΠΕ20 που έχουμε αποφοιτήσει μετά το 2005 και δεν έχει βγει ΑΣΕΠ τι πρέπει να κάνουμε;  ???

Δεν το είδα .......

Ενδεχομένως οι ΠΕ20 να είναι ειδική κατηγορία ....... και οι  ΠΕ19.........

Υπάρχουν προβλήματα σε ολες τις υπηρεσιακές αλλαγές στον κλάδο σας καθώς και στους διορισμούς !

Δεν είχα αυτην την ειδικότητα στο μυαλό μου και ελπίζω το πρόβλημα να λυθεί !

Γενικά μιλώντας , βγάζοντας έξω την ειδικότητα σου και τους μουσικούς , ποια είναι η αποψη σου στο αναπάντητο ερώτημα μου ?

rozy4

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 05:18:31 pm »
διαιρει και βασιλευε......παλια καλη συνταγη!!!!

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 05:27:38 pm »
Εσύ έχεις κολλήσει με τον τίτλο όχι εγώ! Εγώ δεν παίζω με τις λέξεις.

Και με τι παίζεις με τις σκέψεις ? Αυτες που δεν γνωρίζεις ?

Παράθεση
Όσο και να επιμένεις ΟΧΙ δεν τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι...και στην τελική σεβάσου την ψήφο μου και ας τελειώνει εδώ η κουβέντα! Η ψηφοφορία ειναι ελεύθερη άλλωστε
Παράθεση

Τι σημαίνει να σεβαστώ την ψήφο σου ?

Ελευθερη είσαι να ψηφίσεις οτι θέλεις ..............

Την άποψη μου λέω , όπως λες και εσυ την δική σου ...... και στο βαθμό που το επιθυμούμε και οι δυο κάνουμε διάλογο ..........

Αν θέλεις να τελειώνει η κουβέντα εδώ , δικαιωμα σου ......... μην απαντάς !

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 05:33:55 pm »
Σε αυτούς τους τόνους όχι δεν επιθυμώ να κάνω διάλογο μαζί σου :-\

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 05:44:24 pm »
Οι τόνοι δεν ανεβαίνουν απο μόνοι τους ........

Εγω μπορώ να κάνω διάλογο σε όλους τους τόνους , δωσε μου την πρώτη νότα και ξεκινάμε ..........  8)

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 05:48:02 pm »
σολ  ;D

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 06:12:36 pm »
θεωρώ a priori αντιδεοντολογικό και αντιπαιδαγωγικό να διδάσκει ο ίδιος καθηγητής το μάθημα και τις ώρες του κανονικού σχολικού προγράμματος και τις ώρες της ΠΔΣ

Καλυφθηκα απολυτα. Για εμενα, αυτος ειναι ο σημαντικοτερος λογος που ο καθηγητης του πρωινου προγραμματος (ειτε ειναι μονιμος, ειτε αναπληρωτης, ειτε πρωινος ωρομισθιος) δεν πρεπει να κανει ΠΔΣ στους μαθητες του. Αν καποιοι μαθητες δεν καλυπτονται απο το μαθημα του, ας τους διδαξει τα ιδια πραγματα και καποιος αλλος καθηγητης.

Απο την αλλη, διαφωνω εξισου με την τακτικη να διδασκουν ΠΔΣ ατομα χωρις καμια διδακτικη πειρα. (Το πώς θα παρουν μορια οσοι εχουν μολις βγει απο το πανεπιστημιο, ειναι αλλο θεμα - εγω μιλαω μονο για το σκοπο της ΠΔΣ που ειναι να προσφερεις φροντιστηριακη βοηθεια στους μαθητες που τη χρειαζονται και δεν εχουν λεφτα για κανονικο φροντιστηριο... πιστευω οτι ο καθηγητης ΠΔΣ πρεπει να εχει διδακτικη πειρα, σημειωσεις, κλπ, για ν'ανταπεξελθει στο σκοπο της ΠΔΣ)

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 09:07:21 pm »
utenar διδάσκεις στο πρωινό πρόγραμμα ?

Εγω διδάσκω και θα μεταφέρω την εμπειρία μου :

Σε τμήμα με 27 παιδιά που το καθε ένα έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικό επίπεδο και ελλείψεις απο προηγούμενες τάξεις , δεν είναι δυνατόν να καλύψεις τις ανάγκες κάθε παιδιού !!!

Τουλάχιστον εγω μεχρι στιγμής δεν έχω βρεθεί σε ομοιογενές τμήμα !!!!!!!!!!!!

Και υπάρχει και η πίεση του ωρολόγιου προγράμματος που σε περιορίζει και καθορίζει το χρόνο που θα αφιερώσεις σε κάθε διδακτική ενότητα ...

Συνεπώς η ΠΔΣ και η ενισχυτική είναι το πλαίσιο που επιτρέπει να βοηθηθούν και τα παιδιά που είναι αδύνατα στο μάθημα για τους παραπάνω λόγους .
Είναι ο επιπλέον χρόνος που χρειάζονται αυτά τα παιδιά για να εξοικειωθούν με το αντικείμενο ....

Προσωπικά , επειδή ξέρω τις αδυναμίες τους στο πρωινό πρόγραμμα και ξέρω τις περιορισμένες δυνατότητες που έχω για να τα βοηθήσω στο πρωινό, χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα με την ενισχυτική να καλύψω τις επιπλέον ανάγκες τους .........

Είμαι σε γυμνάσιο και δεν κανω ΠΔΣ, αλλα ενισχυτική , την οποια δεν πληρώνομαι , γιατι συμπληρώνω ωράριο ........

Να σημειώσω επίσης οτι αν και υπήρχε ενδιαφέρον απο πολλούς μαθητές για συμμετοχή στην ενισχυτική , δεχτήκαμε μόνο τους αδύνατους μαθητές ........

Εχω την αίσθηση οτι τα παιδιά είναι ικανοποιημένα και ήθελαν να τους κάνω εγω ενισχυτική ..... Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη , αλλα αυτό μου δήλωσαν .........

Και δεν εκβίασα κανέναν !!!!! Ισα - ίσα !

Τι θεωρείς οτι θα προσφερε παραπάνω ενας ωρομίσθιος , που δεν θα γνώριζε και τις ελλείψεις τους ?

Το ζητούμενο δεν είναι να ξανακάνεις το μαθημα απο την αρχή και να ξανακούσουν τα ίδια , αλλα να τους αφιερώσεις περισσότερο χρόνο κάνοντας εξατομικευμένη διδασκαλία προσαρμοσμένη στο επίπεδο τους ........
Είναι δυνατόν να το κάνεις αυτό στο πρωινό πρόγραμμα ? Μπορείς στο πρωινό πρόγραμμα να είσαι πάνω απο κάθε παιδί και να το παρακολουθείς , δινοντάς του την βοηθεια που χρειάζεται ?

Μακάρι εσυ συνάδελφε να μπορείς να το κάνεις σε 27 παιδιά , εγω αδυνατώ και νομίζω πολλοί συνάδελφοι με εμπειρία θα συμφωνήσουν μαζί μου ..............

Και κατι ακόμα , στο τμήμα έρχονται και παιδιά που δεν τους κάνω στο πρωινό ........ Θεωρούν οτι εγω τα εξηγώ καλύτερα απο τον καθηγητή τους στο πρωινο .......... Δεν το παίρνω πάνω μου συνάδελφε , γιατί ξέρω οτι άλλο να έχεις το πολύ 10 παιδιά στο τμήμα και άλλο να έχεις 27 !!!!!!!!!!! Προφανώς με τα 10 δουλευεις καλύτερα !

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182728
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)