*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε με την παραχώρηση ωρών ΠΔΣ σε μόνιμους και αναπληρωτές καθηγητές;

Ναι
15 (37.5%)
Όχι
25 (62.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Δεκεμβρίου 18, 2007, 10:44:07 pm

Αποστολέας Θέμα: Ώρες Π.Δ.Σ. σε μόνιμους και αναπληρωτές  (Αναγνώστηκε 17547 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ώρες Π.Δ.Σ. σε μόνιμους και αναπληρωτές
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 09:49:57 am »
Τουλάχιστον εγω μεχρι στιγμής δεν έχω βρεθεί σε ομοιογενές τμήμα !!!!!!!!!!!!

Στα χρονια προϋπηρεσιας μου, ουτε εγω εχω βρεθει ποτε σε απολυτα ομοιογενες τμημα, εχω ομως βρεθει σε αρκετα ομοιογενη τμηματα σε αλλο διδακτικο συστημα. (οπου οι μαθητες δεν κατατασσονται στις ταξεις αλφαβητικα, βαση επωνυμου, αλλά βαση αποδοσης σε συγκεκριμενα μαθηματα) Κι η απαντηση μου ειναι οτι ειτε το τμημα ειναι αρκετα ομοιογενες ειτε απολυτα ανομοιογενες, ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν μαθητες που μπορουν να βοηθηθουν απο εξτρα μαθηματα. Απλά δε θεωρω οτι η λυση σε ενα τετοιο προβλημα ειναι η ΠΔΣ οπως γινεται σημερα. Κατα τα υπολοιπα, συμφωνω με το δευτερο μηνυμα του mathstavros και το μηνυμα της tihea.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:41:17 »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 10:51:42 am »
Είμαι σε γυμνάσιο και δεν κανω ΠΔΣ, αλλα ενισχυτική , την οποια δεν πληρώνομαι , γιατι συμπληρώνω ωράριο ........

Τοτε κακως απαντας στο τοπικ αναμιγνυοντας την ενισχυτικη, αγαπητη Κ_Κ, διοτι εντελως αλλο πραγμα ειναι ο καθηγητης του πρωινου να πληρωνεται ΕΞΤΡΑ για την ΠΔΣ και εντελως αλλο πραγμα να μην παιρνει δραχμη παραπανω αλλά απλά να συμπληρωνει ωραριο. Στο Λυκειο τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα με την ΠΔΣ απο οτι ειναι στο γυμνασιο με την ενισχυτικη, απο την αποψη οτι με το να καθεται μιαμιση ωριτσα παραπανω με ελαχιστους μαθητες (ποσα τμηματα ξερω με 3-4 μαθητες κι αλλες τοσες υπογραφες απο φιλους τους!) παιρνει 30 ευρουλακια. Αν αμοιβη δεν υπηρχε καθολου, ξερεις ποσοι μονιμοι θα την παραταγαν αυτοστιγμης? Το ερωτημα του τοπικ δεν ηταν αν θεωρουμε σωστο να κανουν οι μονιμοι καθηγητες ενισχυτικη, αλλά να κανουν ΠΔΣ. Αυτη τη στιγμη η ΠΔΣ εχει γινει ο νομιμος τροπος να κανουν οι μονιμοι ιδιαιτερα στους μαθητες κι αυτο το θεωρω απαραδεκτο.

Εννοείς οτι παρόλο που δεν κάνω ΠΔΣ , δεν μπορώ να έχω άποψη ????????????????????

Αν ημουν σε λύκειο , και είχα τον ελευθερο χρόνο ενδεχομένως να έκανα ΠΔΣ ..........

Αυτο που εξηγώ είναι οτι τα δικά μου κίνητρα δεν είναι καν οικονομικά .......

Σήμερα συμπληρώνω ωράριο, αλλα θα μπορούσα να το συμπληρώσω και με προγράμματα ή άλλα μαθήματα ..........

Τα δικά σου κίνητρα ποιά είναι ????

Ο διορισμός ?

Γιατι αποφευγεις να απαντήσεις στο ερώτημα- τοποθέτηση για την αναξιοκρατική πρόσληψη ωρομισθίουν στην ΠΔΣ και το παράθυρο που δημιουργεί για διορισμό ? Είναι ηθικό ? Αν κατηγορείς τους μόνιμους για ανηθικότητα , τουλάχιστον πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει τα δικά σου κίνητρα ............

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 11:15:56 am »
Ανήθικο είναι να παίρνεις μορια από την ΠΔΣ λόγω γνωριμιών και να διορίζεσαι, ενώ στον ΑΣΕΠ τα έχεις σκατώσει και στον ενιαίο προηγούνται άλλοι πριν από σενα αλλά δεν έχουν βύσμα.

Αγαπητέ mathstavro προσπάθησε να διαβάζεις ολόκληρη την πρόταση για να αντιλαμβάνεσαι σε ποιούς αναφέρεται και να μην απομονώνεις μια λέξη για να δημιουργείς εντυπώσεις και να βάζεις στο στόμα του άλλου πράγματα που δεν είπε. Γράφοντας την παραπάνω πρόταση είχα στο μυαλό μου συγκεκριμένη κατηγορία συναδέλφων, γιαυτό άλλωστε έδωσα και παράδειγμα αμέσως μετά.
Αν παρόλα αυτά εξακολουθείς να θεωρείς ότι αυτή η έκφραση αναφέρεται στο σύνολο των αδιόριστων, τότε θεώρησε ότι ποτέ δεν την έγραψα.

Άλλωστε κι εγώ το 2005 ήμουν επιτυχών και όχι διοριστέος στον ΑΣΕΠ.

αν εισαι μονιμος γιατι πιστευεις οτι εισαι ο καλυτερος και φυσικα για να συμπληρωσεις τον πενιχρο μισθο που παιρνεις.

Πότε είπα ότι θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο από κάποιον άλλον; Πότε είπα ότι οι διορισμένοι είναι χρήσιμοι και οι αδιόριστοι είναι άχρηστοι;
Είναι σαν να λέω ότι μέχρι τον Αύγουστο ήμουν άχρηστος και από το Σεπτέμβη έγινα καθηγητάρα.

Να σε θεσω ομως και ενωπιων το δικων σου ευθυνων.Εσυ οντας διορισμενος μπορεις να εισακουστεις μεσα στα συνδικαλιστικα οργανα στα μετρα βεβαια της λογικης(θαυματα δεν μπορεις να κανεις και να αλλαξεις το κοσμο ολον).Θα προτιμουσα λοιπον να μας πει τι εχεις κανει προς αυτη την κατευθυνση.Το πληκτρολογιο και η οθονη ειναι ο ευκολος τροπος να εκτονωνομαστε και να λεμε μεγαλα λογια και πολλα μπλα μπλα ειδικα οταν μιλαμε εκ του ασφαλους.

Όπως, ίσως, γνωρίζεις, τα συνδικαλιστικά όργανα αποτελούνται σε ποσοστό τουλάχιστον 80% από παρατάξεις των αντίστοιχων πολιτικών χώρων.
Μένει, ας πούμε, ένα 20% που μπορεί να προβάλλει απόψεις ανεπηρέαστες από τη γραμμή του κόματος.
Το κακό δεν είναι αυτό. Το κακό είναι ότι τα ποσοστά είναι ΑΚΟΜΑ χειρότερα ανάμεσα στους συναδέλφους, πιθανώς γιατί πολλοί βολεύονται με την παρούσα κατάσταση με τους γνωστούς δεξιά και αριστερά. Για παράδειγμα, στην πρόσφατη απεργία, μόνο 2-3 απεργήσαμε από τους συνολικά 18 καθηγητές στο σχολείο.
Η πρόταση που έχω διατυπώσει (μιας και με ρωτάς προσωπικά) είναι ότι τέτοιου τύπου απεργίες δυστυχώς δε βοηθάνε πουθενά και ότι δυστυχώς για να ακουστούμε θα πρέπει να δημιουργήσουμε ΠΡΟ
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 11:19:02 am »
Τουλάχιστον εγω μεχρι στιγμής δεν έχω βρεθεί σε ομοιογενές τμήμα !!!!!!!!!!!!

Στα χρονια προϋπηρεσιας μου, ουτε εγω εχω βρεθει ποτε σε απολυτα ομοιογενες τμημα, εχω ομως βρεθει σε αρκετα ομοιογενη τμηματα σε αλλο διδακτικο συστημα. (οπου οι μαθητες δεν κατατασσονται στις ταξεις αλφαβητικα, βαση επωνυμου, αλλά βαση αποδοσης σε συγκεκριμενα μαθηματα) Κι η απαντηση μου ειναι οτι ειτε το τμημα ειναι αρκετα ομοιογενες ειτε απολυτα ανομοιογενες, ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν μαθητες που μπορουν να βοηθηθουν απο εξτρα μαθηματα. Απλά δε θεωρω οτι η λυση σε ενα τετοιο προβλημα ειναι η ΠΔΣ οπως γινεται σημερα. Κατα τα υπολοιπα, συμφωνω με το δευτερο μηνυμα του mathstavros και το μηνυμα της tihea.

Τοτε ποια είναι η λύση ???? Σε τέτοια προβλήματα , το σχολείο προσφέρει την ΠΔΣ .

Και αν δεν γίνεται η ΠΔΣ σωστά σήμερα , φταίνε μόνο οι μόνιμοι ??????????????

Η ΠΔΣ σήμερα έχει πολλά προβλήματα και έχω βρεθεί και σε λύκειο για να ξέρω ............

Αυτο δεν σημαίνει οτι ΟΛΟΙ οι μόνιμοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και οτι οι ωρομίσθιοι είναι πάντα καλύτεροι ....... και επομένως δεν σημαίνει οτι πρέπει την ΠΔΣ να την κάνουν ΜΟΝΟ ωρομίσθιοι.........

Αυτο δεν είναι και το ερώτημα εξάλλου ???

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ και εσεις με το να απαντάτε ΟΧΙ η ΠΔΣ στους μόνιμους (όλους , σωστά ?) προσβάλλεται πολλούς απο εμάς !!!!

Μιλάτε για ανηθικότητα των μονίμων , για ανικανότητα κ.α. και δεν κοιτάτε τα δικά σας κίνητρα !!!!!!!!!!!!!!

Οπως και στους μόνιμους γίνονται λαμογιές , και στους ωρομίσθιους γίνονται λαμογιές !

Και προσωπικά δεν θα ήμουν τόσο εριστική , αν δεν προσπαθούσατε ΕΣΕΙΣ που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ να χωρέσετε απο το παράθυρο της ΠΔΣ  ,  ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ τους μόνιμους  ..........

Επαναλαμβάνω : Υπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν να προσφέρουν και αν κάτι είναι ανήθικο είναι να τους κατηγορείτε για ανηθικότητα χωρίς να κρίνετε τα δικά σας κίνητρα !!!!!!!!!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 08, 2007, 11:21:23 am από k_k »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:41:17 »

Αποσυνδεδεμένος jeronimo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω το πόκερ
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 12:35:35 pm »
 Αγαπητή mat έχεις πολύ δίκιο και συμφωνώ μαζί σου. Απλά ρε παιδιά κοιτάξτε να δείτε κάτι. Μην είστε απόλυτοι. Είπα ότι ένας διορισμένος καθηγητής που γνωρίζει την ανεργία που υπάρχει στους καθηγητικούς κλάδους είναι κατά τη γνώμη μου σωστό και συναδελφικό και πιο ηθικό να αφήσει τις ώρες αυτές να τις πάρει κάποιο άνεργος, να του δώσει ευκαιρία να βοηθήσει και αυτός, με τη συμπαράσταση και τη βοήθεια και του διορισμένου, τα παιδιά και να πάρει μόρια για διορισμό. Τώρα αν το σύστημα επιλογής στην ΠΔΣ είναι μη αξιοκρατικό αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, γι αυτό μην τα ισοπεδώνετε όλα. Και γω επιτυχών στον ΑΣΕΠ και μη διοριστέος για 3 μόρια ήμουν. Ακόμα και όλοι όμως να γράψουμε καλά στον ΑΣΕΠ πάλι θα διοριστούν οι 850 πρώτοι. Πώς να το κάνουμε;; Έτσι είναι τα πράγματα..Και επαναλαμβάνω κάποιος διορισμένος που έχει οικονομικές δυσκολίες μπορεί άνετα να κάνει φροντιστήρια και αυτό το ξέρουμε όλοι. Δεν έχω τίποτα με τους διορισμένους, αν είναι δυνατόν...

Siobaras μιλάς πολύ άσχημα για τους αδιόριστους που κάνουν ΠΔΣ και κακώς. Ούτε λαμόγια είναι όλοι ούτε τα έχουν σκατώσει όλοι στον ΑΣΕΠ γιατί όπως γράφω και πιο πάνω, ακόμα και όλοι όμως να γράψουμε καλά στον ΑΣΕΠ πάλι θα διοριστούν οι 850 πρώτοι και οι άλλοι θα παραμείνουν στους πίνακες.. Το ότι ένα σύστημα είναι μη αξιοκρατικό δε σημαίνει ότι πρέπει εκδικητικά προς τους ωρομισθίους να παίρνουν οι διορισμένοι τις ώρες ΠΔΣ για να μην πάρουν εκείνοι μόρια από την ΠΔΣ.  Εν κατακλείδι θέλω να πω ότι είμαστε όλοι συνάδελφοι και πρέπει να σκεφτόμαστε συναδελφικά

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 01:19:12 pm »
jeronimo παραδέχομαι ότι μιλάω πολύ άσχημα, αλλά όχι για όλους τους αδιόριστους που κάνουν ΠΔΣ όπως γράφεις.

Με την επίδοσή σου στον ΑΣΕΠ φαντάζομαι ότι παίρνεις αρκετά μόρια για τον πίνακα και μπράβο σου.
Δεν είναι άδικο να σε περάσουν σε σειρά κάποιοι συνάδελφοι που βρίσκονται πιο κάτω, επειδή πήγαν συστημένοι σε κάποια τμήματα ΠΔΣ, τη στιγμή που κι εσύ μπορεί να ήθελες να πας, αλλά δε σου δόθηκε η δυνατότητα;

Που βλέπεις το αντισυναδελφικό από μέρος μου στην παραπάνω πρόταση;
Αν δεν έπαιρνα τις ώρες που πήρα στην ΠΔΣ, θα ερχόταν στη θέση μου κάποιος άλλος συνάδελφος, που πιθανότατα θα είχε τις κατάλληλες γνωριμίες στη Δ/νση.
Όλοι όσοι τον περνούσαν σε σειρά στον πίνακα νομίζεις θα είχαν ερωτηθεί αν θέλανε να πάνε αυτοί;
Άρα (νομίζω θα συμφωνείς) η μοριοδότηση στην ΠΔΣ δημιουργεί αδικίες.

Το οικονομικό, τώρα, συμφωνώ ότι είναι διαφορετικό θέμα. Πόσοι όμως κυνηγάνε την ΠΔΣ κυρίως για τα χρήματα;
Πρώτος είπα ότι, αν δεν υπήρχε η μοριοδότηση, θα ήμουν 100% μαζί σας και μάλιστα με πολύ υψηλότερες αμοιβές.
Από την άλλη, βέβαια, ΠΑΛΙ θα ήταν άδικο να κατηγορούμε έναν μόνιμο που προσπαθεί με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο να αυξήσει τις χαμηλές αποδοχές του, λέγοντάς τον αντισυναδελφικό και ανήθικο.
Οι διορισμένοι δε μπορούν να δουλέψουν σε φροντιστήρια και να κάνουν ιδιαίτερα, χωρίς να είναι παράνομοι.
Οι αδιόριστοι μπορούν.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 01:44:07 pm »
Με την επίδοσή σου στον ΑΣΕΠ φαντάζομαι ότι παίρνεις αρκετά μόρια για τον πίνακα και μπράβο σου.
Δεν είναι άδικο να σε περάσουν σε σειρά κάποιοι συνάδελφοι που βρίσκονται πιο κάτω, επειδή πήγαν συστημένοι σε κάποια τμήματα ΠΔΣ, τη στιγμή που κι εσύ μπορεί να ήθελες να πας, αλλά δε σου δόθηκε η δυνατότητα;
...Α και αυτός δηλαδή Siobaras είναι ένας σοβαρός λόγος τελικά την ΠΔΣ να την παίρνουν οι μόνιμοι :o
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 01:53:31 pm »
Είναι ένας σοβαρός λόγος να μην την παίρνουν τα βύσματα.

Αποσυνδεδεμένος eDimitris

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 02:32:56 pm »
Για να τελειώνουμε με την ΠΔΣ καλύτερα είναι να καταργηθεί με την σημερινή της μορφή.Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο τάσεις στην ΠΔΣ
μία είναι τα βύσματα που έχουν γνωριμίες και παίρνουν ώρες και μία τελευταία μόδα από νέους μόνιμους καθηγητές να στήνουν τμήματα ΠΔΣ με χρήση της ιδιότητας τους από το πρωινό πρόγραμμα.

Υπάρχουν δύο λύσεις για αυτές τις άσχημες τάσεις:
1) Κατανομή ωρών βάση λίστας αναπληρωτών
2)Απαγόρευση στους μόνιμους να διδάσκουν στην ΠΔΣ

Αντίθετα με το ολοήμερο η ΠΔΣ είναι σχεδιασμένη για να αποτύχει.Απορώ πως δεν την έχουν καταργήσει ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος amdakos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 02:56:54 pm »
Μα εγώ νόμιζα ότι η ΠΔΣ είναι για τους μαθητές

Αποσυνδεδεμένος jeronimo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω το πόκερ
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 03:03:37 pm »
Σίγουρα η ΠΔΣ δημιουργεί αδικίες. Δεν υπάρχει νομίζω ούτε ένας που να μη συμφωνεί μ' αυτό. Απλά είναι ένα μέσο εξυπηρέτησης και ρουσφετιού των εκάστοτε κυβερνήσεων και βουλευτών προς τους πελάτες και ψηφοφόρους τους και δεν νομίζω να καταργηθεί εύκολα  το σημερινό σύστημα προσλήψεων. Η έκθεση του ΟΟΣΑ αρκεί για να ξαναποδειχθεί ότι είμαστε πολύ πίσω στην εκπαίδευση ακόμα και η "βρώμα" ξεκινάει από τα θεμέλια..  

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 04:54:36 pm »
Mάλλον ότι συζητάμε εδώ απασχολεί κι άλλους.
Δείτε: alfavita.gr: Αδιαφάνεια στις προσλήψεις για πρόσθετη διδακτική στήριξη
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/anak20071208h.php
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος inspector

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • -
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 09, 2007, 05:56:56 am »
Υπάρχουν δύο λύσεις για αυτές τις άσχημες τάσεις:
1) Κατανομή ωρών βάση λίστας αναπληρωτών
2)Απαγόρευση στους μόνιμους να διδάσκουν στην ΠΔΣ
Αντίθετα με το ολοήμερο η ΠΔΣ είναι σχεδιασμένη για να αποτύχει.Απορώ πως δεν την έχουν καταργήσει ακόμα.
Οπως ειπε και ο amdakos  η ΠΔΣ ειναι για τους μαθητες... Αρα γιατι να αποκλειονται οι μόνιμοι; Επειδη εχουν μεγαλυτερη προυπηρεσία; Οποιονδηποτε φανταζομαι και να ρωτουσασν:΄
"Ποιος θελεις να σου κανει μάθημα; Αυτος με τη μικρότερη ή τη μεγαλυτερη πείρα;"
νομίζω ότι θα έδινε την αυτονόητη απάντηση...
Και οπου η ΠΔΣ αποτυγχάνει ειναι επειδή κρινονται αρητικα οι εκπαιδευτικοι... Πιθανον να ισχυει η παροιμία¨Απο μικρο και απο τρελο μαθαίνεις την αληθεια... ή αυτο που λέει ο Σαββοπουλος¨Πως να κρυφτεις απ' τα παιδια, ετσι κι αλλιως τα ξερουν ολα...
Καλλιστα η αξιολογηση των εκαπιδετικων θα μπορουσε να στηριχτεί στην ΠΔΣ... Να εδιναν υποχρεωτικα στους δοκιμους υπαλληλους ΠΔΣ... Παρατάνε τα παιδια την ΠΔΣ και ξαναπηγαίνουν στα φροντιστηρια; Κάτι δε σημαινει για τον καθηγητη; Μπορει να ηταν ομως αρνητικό για ορισμένους μαθητες, αλλα συνολικά θα γλίτωνε η εκπαίδευση απο ανάξιους που μπορει να εχουν τα τυπικα προσόντα για την εκπαιδευση αλλά τους λοιπουν τα ουσιαστικα....

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 09, 2007, 07:48:55 am »
Κ_Κ, δεν ειπα οτι δεν μπορεις να εχεις αποψη για την ΠΔΣ επειδη δε γνωριζεις το θεμα, ειπα οτι δεν μπορεις να κρινεις την ΠΔΣ με τον ιδιο τροπο που κρινεις την ενισχυτικη.

Για τον αναξιοκρατικο τροπο προσληψεων στην ΠΔΣ δε διαφωνησα ποτε - κι εμενα με θιγει αφανταστα να βλεπω ολοφρεσκους αποφοιτους χωρις καλο βαθμο πτυχιου, χωρις καμια διδακτικη εμπειρια ή αλλα προσοντα, να διδασκουν μαθητες Γ' λυκειου. Αλλα δεν ηταν αυτο το θεμα του τοπικ - το θεμα ηταν αν θεωρουμε οτι πρεπει να δινονται ωρες ΠΔΣ σε μονιμους, οπου απαντησα "οχι". Εξαλλου, οσο υπαρχουν ωρομισθιοι που πηραν ΠΔΣ με βυσμα, αλλο τοσο υπαρχουν και μονιμοι που την πηραν με τον ιδιο (και χειροτερο) τροπο - εγω δεν εθιξα το θεμα του πώς παιρνει κανεις ΠΔΣ, απλά απαντησα στο ερωτημα αν θεωρω σωστο να κανει ο ιδιος καθηγητης και το πρωινο μαθημα και την ΠΔΣ. Τα υπολοιπα ειναι εκτος θεματος, κατα τη γνωμη μου!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 09, 2007, 07:54:34 am από utenar »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182736
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144