0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνω κι εγώ μόνιμη, το πότε άγνωστο... Θα θελα όμως να ξέρω αν οι μόνιμοι επιτρέπεται να κάνουν ιδιαίτερα (υπάρχει κάποιος νόμος?)Κι αν απαγορεύεται , ποια είναι η "ποινή" ? Για αναπληρωτές, ισχύει κάτι άλλο ?
Βασικά απαγορεύεται,αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι η πενιχρή αμοιβή μας μας αναγκάζει τότε τι άλλο μας μένει?Αν έπαιρνα έναν αξιοπρεπή μισθό δε νομίζω να έκανα ποτέ ιδιαίτερο.
Βέβαια αν το πάρεις απόφαση,πρόσεχε γιατί τριγύρω κυκλοφορούν καλοθελητές που θα σπεύσουν να σε καρφώσουν...
Καο μισθος των γιατρων και των μηχανικων και παρα πολλών κλάδων ειναι πενιχρος. Αρα καλα κανουν και παιρνουν και αυτη το φακελάκι τους στα νοσοκομεια, στην πολεοδομια...
Εγω παντως αν μπορουσα να το αποδειξω για καποιον οτι κανει ιδιαιτερα θα το εκανα με πολυ μεγάλη ευχαριστηση!!!! Δε σε αναγκαζει κανεις να δουλεψεις στο δημόσιο και δε νομιζω να σε ξεγελασε κανεις οτι ο μισθος ειναι υψηλός... Αν εισαι τοσο καλος καθηγητης βγαλε την αδεια οικοδιδασκαλίας για να μπορεις να εχεις και ασφάλιση....
Παρεπιπτόντος έχω και ιδιαίτερα και ΠΔΣ και είμαι μόνιμος, καλά είναι :-)
Παρόλ'αυτά, αν είσαι μόνιμος, δεν κάνεις ιδαίτερα, αλλά πάρεις ώρες ΠΔΣ, το μεγαλύτερο ποσοστό των αδιόριστων σε θεωρεί ανήθικο και χωρίς συναδελφικό πνεύμα.
Να υποθέσω οτι εσυ δεν έχεις κάνει ποτέ ιδιαιτερα ή έχεις βγάλει σχετική άδεια , σωστά ?
Την παρανομια ομως την καταδικαζω, ειδικα οταν προερχεται απο καθηγητη.
Τώρα αυτό είναι σοβαρό επιχείρημα? Το ίδιο είναι ο φακελάκι στην πολεοδομία και στα νοσοκομεία? Δε μιλάμε να παίρνει φακελάκι ο καθηγητής για να περάσει κάποιο παιδί. Μιλάμε για την περίπτωση κάποιου καθηγητή να κάνει μαθήματα αν όχι σε άλλη περιοχή από τη δικη του τουλάχιστον όχι σε μαθητές του προφανώς. Δεν κλέβει ούτε κάνει κάτι ανήθικο, δουλεύει επιπλέον και αμοίβεται. Η βασική παρανομία του είναι ότι τα λεφτά είναι μαύρα και δεν αποδίδει φόρο. Φυσικά θα καταδικαστεί επειδή παραβιάζει τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα. Και μια και είπες για γιατρούς, δεν κατάλαβα όσοι δουλεύουν στο δημόσιο γιατί έχουν δικό τους ιατρείο? Οι δικηγόροι που είναι διορισμένοι στη δημόσια εκπαίδευση γιατί έχουν το δικαίωμα να διηγορούν? Δεν μπορείς να εξομοιώνεις το ιδιαίτερο μάθημα με το φακελάκι.
Δεν κλέβει ούτε κάνει κάτι ανήθικο, δουλεύει επιπλέον και αμοίβεται. Η βασική παρανομία του είναι ότι τα λεφτά είναι μαύρα και δεν αποδίδει φόρο. Φυσικά θα καταδικαστεί επειδή παραβιάζει τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα. Και μια και είπες για γιατρούς, δεν κατάλαβα όσοι δουλεύουν στο δημόσιο γιατί έχουν δικό τους ιατρείο? Οι δικηγόροι που είναι διορισμένοι στη δημόσια εκπαίδευση γιατί έχουν το δικαίωμα να διηγορούν? Δεν μπορείς να εξομοιώνεις το ιδιαίτερο μάθημα με το φακελάκι.
Οι δικηγόροι που είναι διορισμένοι στη δημόσια εκπαίδευση γιατί έχουν το δικαίωμα να διηγορούν?
...Γιατί άραγε, μήπως επειδή στην πραγματική αγορά επιβιώνει ο καλύτερος...
Τέτοιες αρχές να διδάσκεις στα παιδιά σου, ξεκίνα από την αρχή της ρουφιανιάς καλά τα πας.
Παράθεση από: k_k στις Δεκέμβριος 12, 2007, 05:03:13 μμΝα υποθέσω οτι εσυ δεν έχεις κάνει ποτέ ιδιαιτερα ή έχεις βγάλει σχετική άδεια , σωστά ?Το θεμα ειναι "ιδιαιτερα μαθηματα απο ΜΟΝΙΜΟΥΣ". Το τι κανει οποιος δεν ειναι μονιμος καθηγητης δε μας αφορα σ'αυτο το τοπικ. Δεν εχω κανενα ελεος για μονιμους που πληρωνονται για ιδιαιτερα.(Υποψιν, οτι προσωπικα δε συμφωνω ουτε με τις ωρες του ΙΕΚ ουτε με τις ωρες της ΠΔΣ, αλλά αυτα ειναι νομιμα και δεν μπορω να τα καταδικασω. Ουτε χρησιμοποιησα ποτε τη λεξη "ανηθικος" για τους μονιμους που κανουν ΠΔΣ, "αντιπαιδαγωγικο" ειπα. Την παρανομια ομως την καταδικαζω, ειδικα οταν προερχεται απο καθηγητη. )