0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: MATH στις Δεκεμβρίου 13, 2007, 03:52:35 pm δ)[/b] Όσοι κάνουν ιδιαίτερα , δεν το κάνουν μόνο για να επιβιώσουν , αλλά και για να μπορούν να είναι δάσκαλοι.. Όλοι περιμένουν να αλλάξει η χώρα , αλλά μόλις ακούνε ότι πρέπει να δώσουν και κάτι στην παιδεία και τους δασκάλους, ξεσηκώνονται και τους βρίζουν.Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα που να τρέφει τέτοιο μίσος για τους εκπαιδευτικούς της , όλων των βαθμίδων. Σίγουρα φταίνε και οι ίδιοι οι εκπευδευτικοίο για αυτή τους την κατάπτωση , αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. να σε ρωτησω κατι; ο εκπαιδευτικος που απο την ωρα που θα σχολασει απο το σχολειο και μεχρι τις 10 το βραδυ κανει ιδιαιτερα ποτε θα κανει την πρετοιμασια για την ερχομενη μερα(ασκησεις, διαγωνισματα κτλ)ωστε να ειναι σωστος δασκαλος;ολοι ξερουμε ποση ωρα και ποσος κοπος χρειαζεται για κατι τετοιο....εχεις αναρωτηθει γιατι τετοια απαξιωση για τον κλαδο μας;πολυ θα ηθελα να το συζητησουμε σε αλλο topic...εγω πιστευω οτι δεν φταινε ΚΑΙ οι εκπαιδευτικοι αλλα ΜΟΝΟ οι εκπαιδευτικοι...
δ)[/b] Όσοι κάνουν ιδιαίτερα , δεν το κάνουν μόνο για να επιβιώσουν , αλλά και για να μπορούν να είναι δάσκαλοι.. Όλοι περιμένουν να αλλάξει η χώρα , αλλά μόλις ακούνε ότι πρέπει να δώσουν και κάτι στην παιδεία και τους δασκάλους, ξεσηκώνονται και τους βρίζουν.Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα που να τρέφει τέτοιο μίσος για τους εκπαιδευτικούς της , όλων των βαθμίδων. Σίγουρα φταίνε και οι ίδιοι οι εκπευδευτικοίο για αυτή τους την κατάπτωση , αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Παράθεση από: utenar στις Δεκεμβρίου 13, 2007, 09:04:03 am η δωρεαν παιδεια ειναι για τα σκουπιδια.Ενδιαφέρουσα η άποψη που έχεις για τη δημόσια παιδεία.
η δωρεαν παιδεια ειναι για τα σκουπιδια.
Κατι τετοιοι σαν κι εσενα ειναι που κανουν τους μαθητες να μη σεβονται τους καθηγητες του δημοσιου και να τρεχουν στα φροντιστηρια. Τι μαθαινει ο Ελληνας απο παιδι? Οτι μονο αν πληρωσει θα παρει κατι καλο. Οτι η δωρεαν παιδεια ειναι για τα σκουπιδια.
Ειχα εναν τετοιο καθηγητη, αρκετοι μαθητες του εκαναν ιδιαιτερα σ'αυτον, αλλά ολοι μας τον περιφρονουσαμε. Ειναι διευθυντης σημερα... αν αυτο λεει κατι για τις ικανοτητες ατομων σαν κι εσενα να ελισσονται και να εξελισσονται.
Κάτσε γιατί δε μας τα λες καλά, πως γίνεται να τον περιφρονούν όλοι και να κάνουν ιδιαίτερα σε αυτόν. Περιέργο μου φαίνεταιΜήπως έκανες και εσύ και μετά που πέρασες τον περιφρονούσες?Και πως ξέρεις ότι είναι σήμερα διευθυντής?
Εγω σιγα μη χρειαζομουν ιδιαιτερα στα μαθηματικα για να παιρνω αριστα σε καθε τριμηνο!
Αλλά ετσι γινεται σ'αυτη τη χωρα: οι αξιοι θαβονται κι οσοι εχουν θρασος επιπλεουν σαν τα ....
Επίσης το παραπάνω που είπες είναι η μόνιμη δικαιολογία όσων αποτυγχάνουν σε οτιδήποτε σε αυτή τη χώρα
Μα γιατί αυτή η ένταση ; Έχουμε να μοιράσουμε κάτι ; Απόψεις λέμε.Δεν κάνουμε πραγματεία για τα ιδιαίτερα. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο να λυθεί το θέμα της παιδείας . Θα τουφεκίζαμε αυτούς που κάνουν ιδιαίτερα και το θέμα θα λυνόταν. Ή από την άλλη θα λέγαμε: αφού δεν έχεις ιδιαίτερα δεν είσαι καλός δάσκαλος και έτσι δεν κάνεις για την εκπαίδευση. Ας μην χαλάσουμε λοιπόν την ωραία παρέα. Καλό είναι να έχουμε μια ευκαιρία να ανταλλάσσουμε μια κουβεντούλα ,για να μαθαίνουμε και ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τους εαυτούς μας. Αλλιώς γινόμαστε δογματικοί και αυτό δεν ταιριάζει σε παιδαγωγούς. Να μην ξεχνάμε ότι ο Καννέλος , Ο Πνευματικός , ο Ιωαννίδης και άλλοι μεγάλοι μαθηματικοί - και πανεπιστημιακοί μάλιστα - είχαν επίσημα φροντιστήρια στο κέντρο της Αθήνας με άδεια του υπουργείου. Αυτό δεν τους πείραξε να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πατρίδα , και με τη γνώση και με τα συγγράμματά τους που δόθηκαν μάλστα και ως σχολικά εγχειρίδια και στα δημόσια σχολεία τη δεκαετία του 70 (τότε που το πολυτεχνείο ηταν μέσα στις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη!). Από την άλλη μεριά το χάλι να είναι η δημόσια εκπαίδευση ο χώρος στρατολόγησης ιδιαιτέρων , δεν είναι καθόλου καλή εικόνα και υποβαθμίζει τον καθηγητή.Μου έλεγε συνάδελφος που δουλεύει σε μεγάλο ...λιονταρίσιο σχολείο στην Αθήνα , ότι στο σύλλογο γίνονται μάχες ποιοι θα βάλουν τα μεγάλα και περισσότερα διαγωνίσματα, για να τραβήξουν ιδιαίτερα. Και σκεφτείτε ότι είναι ιδιωτικό !Τα γκρουπ αποδίδουν στην έκθεση 200 ευρώ την ώρα (δεν έκανα λάθος στο νούμερο !). Και μεις τώρα μπαίνουμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις γιατί ένας καθηγητής κάνει ένα μάθημα σε μια κωμμόπολη με 15 ευρώ την ώρα ; Και ψάχνουμε να δούμε αν θα τον καταδικάσουμε στην πυρά ; Δεν πρέπει να χάσουμε το μέτρο και τη λογική μας. Νομίζω ότι αφιέρωσα αρκετό χρόνο σε αυτή την επικοινωνία , όχι για να πείσω κανεναν για τις θέσεις μου , αλλά για δείτε ίσως μια ταπεινή προσέγγιση. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Παραδέχομαι ότι διάβασα χρήσιμα πράγματα ακόμα και από αυτούς ήταν λίγο επιθετικοί.Τους διαβεβαιώνω ότι με προβλημάτισαν.Η γνώμη τους θα έχει βαρύνουσα θέση για την πορέια που θα χαράξω τον επόμενο χρόνο.Τους ευχαριστώ , όπως ευχαριστώ βέβαια και όλους όσοι πήραν μέρος.Εχουμε πολλά θέματα να σκεφτούμε. Πάμε λοιπόν μπροστά ! Μπάμπης Στεργίου (math) Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να στοχεύουμε ψηλά, όπως και όπου μπορεί ο καθένας.
Ισχυει αυτο που λες, αλλα μην ειμαστε τοσο ισοπεδωτικοι... Δεν ειναι η χωρα αυτη και το προτυπο της αξιοκρατίας...
Λοιπόν προσωπικά η κουβέντα που κάνω από ότι κατάλαβες δεν είναι και πολύ σοβαρή, (κάνω και λίγο την πλάκα μου δηλαδή, σε κανένα διαλειμματάκι από τη δουλειά) διότιεδώ στο φόρουμ υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι δεν έχουν επίγνωση της πραγματικότητας και γράφουν ότι τους κατέβειΆλλοι έχουν κάτσει σταυροπόδι και προτιμούν να υποαπασχολούνται σε ολοήμερα και ΠΔΣ από το να βρουν μια δουλειά αλλού γιατί εκεί είναι ζόρικαμε όνειρο να μπουν στο δημόσιοΆλλοι ονειρεύονται σε ανοίξουν θέσεις σε δημοτικά και νηπιαγωγεία και προσπαθούν με γελοία επιχειρήματα να δείξουν ότι αυτές οι θέσεις τους ανήκουν
Και άλλοι αντί να πάνε σε κανά σχολείο να κάνουν μάθημα κάθονται και κάνουν διδακτορικά στην χειροτεχνία μέσου προγραμματιστικών περιβαλλόντων τύπου χελωνο-κόσμος......Αλλά είναι ζόρικα να κάνεις την αλφα-βήτα στα δημοτικά (εκεί έξω) οπότε κάτσε εδώ να παίζεις με την χελώνα σου όλη μέρα.
Να αυτό που έλεγα, υπάρχουν αρκετοί εδώ στο φόρουμ με τους οποίους σπας πλάκακαι έχουν πάντα να κάνουν επίκαιρα και εύστοχα σχόλια, και ποτέ προσωπικάΠαράθεση από: eDimitris στις Δεκεμβρίου 14, 2007, 09:25:55 pmΚαι άλλοι αντί να πάνε σε κανά σχολείο να κάνουν μάθημα κάθονται και κάνουν διδακτορικά στην χειροτεχνία μέσου προγραμματιστικών περιβαλλόντων τύπου χελωνο-κόσμος......Αλλά είναι ζόρικα να κάνεις την αλφα-βήτα στα δημοτικά (εκεί έξω) οπότε κάτσε εδώ να παίζεις με την χελώνα σου όλη μέρα.@eDimitrisΠως πάει η ΠΔΣ? βρήκες καμιά βυσματική ώρα για να διοριστείς ή κάθεσαι όλη μέρα μπρος στον υπολογιστή και περιμένεις πότε θα γράψω για να κάνεις το πικρόχολο σχόλιό σου?get a life μεγάλε
Δεν κράζω κανα άλλο δάσκαλο,μόνο εσένα για αυτά που υποστηρίζεις,εσύ όμως κράζεις όλο τους ωρομίσθιους πληροφορικούςΔεν γράφω "περήφανος" παιδαγωγός-πληροφορικός δίπλα από το όνομα μου στους διδακτορικούς του παιδαγωγικού.
Το παραδέχεσαι και μόνος σου λοιπόν ότι ασχολείσαι προσωπικά με μένα, οπότε καλά σου λέω get a life, και επίσης get a job
και το αίσθημα κατωτερώτητας απέναντι στους άλλους που προσπαθείς να καλύψεις με προσωπικές επιθέσεις
Τέλος πάντων επειδή δεν κάθομαι όλη μέρα στον υπολογιστή σαν και σένα με το δάκτυλο στο F5 αναμένοντας με αγωνία τι θα απαντήσουν οι άλλοι πάω έξω για ένα ποτόεσύ συνέχισε να απαντάς until you get a life.