*

Αποστολέας Θέμα: ιδιαίτερα μαθήματα από μόνιμους.  (Αναγνώστηκε 71358 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Τιμόθεος

• Έμπειρο μέλος
  • Το μέτρο της αγάπης είναι η αγάπη χωρίς μέτρο
    • Προφίλ
Απ: ιδιαίτερα μαθήματα από μόνιμους.
« Απάντηση #154 στις: Ιουνίου 03, 2010, 09:00:42 am »
Σε γραφείο καθηγητών ακούστηκε ότι σχεδιάζεται στο υπουργείο να νομιμοποιήσουν εως 10 ώρες εβδομαδιαίως τα ιδιαίτερα στους μόνιμους, με την προϋπόθεση να τα δηλώνουν.

Έχετε ακούσει κάτι;
Χιόνια και κρύα ας μη σταθούν εμπόδιο μπροστά σου, στις κορυφές της αρετής ν' ανθίζει πάντα η καρδιά σου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:02:03 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Ιουνίου 03, 2010, 09:20:43 am »
Σε γραφείο καθηγητών ακούστηκε ότι σχεδιάζεται στο υπουργείο να νομιμοποιήσουν εως 10 ώρες εβδομαδιαίως τα ιδιαίτερα στους μόνιμους, με την προϋπόθεση να τα δηλώνουν.

Έχετε ακούσει κάτι;

οι 10 ωρες θα ειναι οι δηλωμενες,.....οι υπολοιπες αδηλωτες ....
και στη τελικη γιατι να  κανουν αφου το κερδος θα ειναι πολυ μικροτερο......
δε νομιζω οτι εχει λογικη αυτο που ακουστηκε.

επισης, αν γινει κατι τετοιο, αυτο θα οδηγησει στον  χαφιεδισμο και το  ρουφιανεμα.....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 03, 2010, 09:24:06 am από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Τιμόθεος

• Έμπειρο μέλος
  • Το μέτρο της αγάπης είναι η αγάπη χωρίς μέτρο
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Ιουνίου 03, 2010, 09:29:17 am »
Από σχολικό σύμβουλο ακούστηκε.

Αυτός κάτι παραπάνω από εμάς γνωρίζει.
Χιόνια και κρύα ας μη σταθούν εμπόδιο μπροστά σου, στις κορυφές της αρετής ν' ανθίζει πάντα η καρδιά σου

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Ιουνίου 03, 2010, 09:34:32 am »

Έχετε ακούσει κάτι;

Μια χαρά μου φαίνεται. Το 10 ώρες δεν είναι τυχαίο. Είναι για να καλύψουμε την μείωση που μας έγινε!!

Φαίνεται ότι εισακούστηκε το αίτημά μου, που είχα γράψει στο τέλος της σελίδας 10  (και που δεν σχολιάστηκε), http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=4415.msg318419#msg318419

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 03, 2010, 09:45:13 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:02:03 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Ιουνίου 03, 2010, 09:59:36 am »
Από σχολικό σύμβουλο ακούστηκε.

Αυτός κάτι παραπάνω από εμάς γνωρίζει.

στο μηνυμα σου δεν εγραφες για "σχολικο συμβουλο".

Έχετε ακούσει κάτι;

Μια χαρά μου φαίνεται. Το 10 ώρες δεν είναι τυχαίο. Είναι για να καλύψουμε την μείωση που μας έγινε!!

Φαίνεται ότι εισακούστηκε το αίτημά μου, που είχα γράψει στο τέλος της σελίδας 10  (και που δεν σχολιάστηκε), http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=4415.msg318419#msg318419

δε νομιζω οτι μας λυπηθηκαν ξαφνικα για τη μειωση..... αλλος ειναι ο λογος αν τελικα γινει (για σκεφτητε το λιγακι...) ;)

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Ιουνίου 03, 2010, 10:07:22 am »
Εννοείται! εξάλλου αυτό που διατύπωσα περιέχει μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού  :P  ;D

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #160 στις: Ιουνίου 03, 2010, 10:45:09 am »
οταν δεν μπορεις να σταματησεις την παρανομια απλα την νομιμοποιεις :-\
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Ιουνίου 03, 2010, 01:14:03 pm »
;D ;D ;D ;D
Μήπως θα ορίσουν και τιμή για τα ιδιαίτερα;

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 02:13:22 pm »
Επαναφέρω το θέμα ύστερα από καιρό μιας και τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Υπάρχει άραγε κανείς που να πιστεύει ότι ένας μόνιμος δεν πρέπει να κάνει ιδιαίτερα γιατί έτσι κλέβει το κράτος;

Επειδή και στο παρελθόν έχει γίνει σύγκριση του ιδιαίτερου με το φακελάκι του γιατρού, θα ήθελα να πω ότι δεν έχουν καμία σχέση.
Στο φακελάκι, ο γιατρός ζητάει έξτρα πληρωμή για να κάνει την δουλειά του στο νοσοκομείο για την οποία ήδη πληρώνεται από τον μισθό του.
Είναι σαν να λέμε ότι ο εκπαιδευτικός δεν κάνει μάθημα στην τάξη αν δεν του σκάσουν οι μαθητές του χρήματα.
Δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό.
Και αν κάποιος καθηγητής δεν κάνει καλό μάθημα στην τάξη ή δεν βάζει βαθμούς με σκοπό να φοβίσει και να "εκβιάσει" ώστε να τραβήξει ιδιαίτερα, τότε αυτό είναι καταδικαστέο.

Εδώ, πιστεύω, συζητάμε για έναν μόνιμο εκπαιδευτικό που κάνει άριστο μάθημα στο σχολείο, δεν τραβάει ιδιαίτερα από το σχολείο του, αρνειται μάλιστα όταν του ζητούν να κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές του σχολείου του, αλλά κάνει ιδιαίτερο πχ στην γειτονιά του και αυτό επειδή του το ζήτησαν.

Δηλαδή, για να κάνω την σύγκριση, θεωρείστε έναν γιατρό που κάνει άριστα την δουλειά του στο νοσοκομείο όπου είναι διορισμένος, αρνείται φακελάκι λέγοντας "έχω ήδη πληρωθεί για αυτό από τον μισθό μου", όμως αν τον φωνάξουν για μια επίσκεψη εκτός του ωραρίου του θα δεχθεί κάποια αμοιβή.

Άραγε , επαναλαμβάνω, ποιός σήμερα θα σκεφτεί ότι όχι ούτε αυτό πρέπει να το κάνει γιατί έτσι κλέβει το κράτος! ποιό κράτος; το κράτος δεν τον έκλεψε;

άρα ο μόνος λόγος που μένει για να μην είναι σωστό ένας μόνιμος να κάνει ιδιαίτερα είναι γιατί έτσι τρώει ένα κομμάτι από την πίτα από τους μη μόνιμους.

Τι πιστεύετε;

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 02:39:18 pm »
Ας κάνει ιδιαίτερα ο διορισμένος καθηγητής,αρκεί να μην έχει σχέση με τη δημόσια δωρεάν παιδεία ο μαθητής.
Δηλαδή ας αποσυνδεθεί το Λύκειο εντελώς (και όχι στα λόγια)από το πανεπιστήμιο και ας κάνει μετά φροντιστήρια ο καθηγητής είτε σε ένα προπαρασκευαστικό έτος είτε στις εξετάσεις εντός της σχολής με σκοπό ένα συγκεκριμένο τμήμα είτε ο,τιδήποτε άλλο που μπορεί να βρεθεί αν θέλουμε πραγματικά να υπάρχει αληθινό Λύκειο και όχι αυτή η κοροιδία που ζούμε σήμερα.
Η σύγχρονη παγκόσμια εμπειρία,η σύγχρονη παιδαγωγική επιστήμη,η ανάγκη ολοκληρωμένων και πραγματικά μορφωμένων πολιτών αγνοούν την παρα-παιδεία κι εμείς εδώ τώρα ακόμα αναρωτιόμαστε για το αν το υπουργείο πρέπει να νομιμοποιήσει τα ιδιαίτερα!Φοβάμαι ότι πολλοί διορισμένοι συνάδελφοι έχουν ξεχάσει ότι πρώτα είμαστε παιδαγωγοί και μετά εκπαιδευτικοί.Η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.Το ξέρω ότι δεν αρέσει η άποψή μου,αλλά νομίζω ότι όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από τη δική μου άποψη...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 07, 2012, 02:43:16 pm από rublev »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:02:32 pm »
Ας κάνει ιδιαίτερα ο διορισμένος καθηγητής,αρκεί να μην έχει σχέση με τη δημόσια δωρεάν παιδεία ο μαθητής.

συγνώμη αλλά δεν σε κατάλαβα. Σε ποιούς δηλαδή να κάνει;

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:09:20 pm »

συγνώμη αλλά δεν σε κατάλαβα. Σε ποιούς δηλαδή να κάνει;
Νομίζω ότι ήμουν σαφής.Στον ενήλικο που έχει αποφοιτήσει από την δημόσια εγκύκλιο παιδεία και δεν διαθέτει ακόμα τη φοιτητική ιδιότητα δημοσίου πανεπιστημίου,αλλά θέλει να την αποκτήσει.

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:10:19 pm »
Επαναφέρω το θέμα ύστερα από καιρό μιας και τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Υπάρχει άραγε κανείς που να πιστεύει ότι ένας μόνιμος δεν πρέπει να κάνει ιδιαίτερα γιατί έτσι κλέβει το κράτος;

Επειδή και στο παρελθόν έχει γίνει σύγκριση του ιδιαίτερου με το φακελάκι του γιατρού, θα ήθελα να πω ότι δεν έχουν καμία σχέση.
Στο φακελάκι, ο γιατρός ζητάει έξτρα πληρωμή για να κάνει την δουλειά του στο νοσοκομείο για την οποία ήδη πληρώνεται από τον μισθό του.
Είναι σαν να λέμε ότι ο εκπαιδευτικός δεν κάνει μάθημα στην τάξη αν δεν του σκάσουν οι μαθητές του χρήματα.
Δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό.
Και αν κάποιος καθηγητής δεν κάνει καλό μάθημα στην τάξη ή δεν βάζει βαθμούς με σκοπό να φοβίσει και να "εκβιάσει" ώστε να τραβήξει ιδιαίτερα, τότε αυτό είναι καταδικαστέο.

Εδώ, πιστεύω, συζητάμε για έναν μόνιμο εκπαιδευτικό που κάνει άριστο μάθημα στο σχολείο, δεν τραβάει ιδιαίτερα από το σχολείο του, αρνειται μάλιστα όταν του ζητούν να κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές του σχολείου του, αλλά κάνει ιδιαίτερο πχ στην γειτονιά του και αυτό επειδή του το ζήτησαν.

Δηλαδή, για να κάνω την σύγκριση, θεωρείστε έναν γιατρό που κάνει άριστα την δουλειά του στο νοσοκομείο όπου είναι διορισμένος, αρνείται φακελάκι λέγοντας "έχω ήδη πληρωθεί για αυτό από τον μισθό μου", όμως αν τον φωνάξουν για μια επίσκεψη εκτός του ωραρίου του θα δεχθεί κάποια αμοιβή.

Άραγε , επαναλαμβάνω, ποιός σήμερα θα σκεφτεί ότι όχι ούτε αυτό πρέπει να το κάνει γιατί έτσι κλέβει το κράτος! ποιό κράτος; το κράτος δεν τον έκλεψε;

άρα ο μόνος λόγος που μένει για να μην είναι σωστό ένας μόνιμος να κάνει ιδιαίτερα είναι γιατί έτσι τρώει ένα κομμάτι από την πίτα από τους μη μόνιμους.

Τι πιστεύετε;
killbill από την προσωπική μου εμπειρία ελάχιστοι είναι οι μόνιμοι που συμπεριφέρονται με ατυτόν τον τρόπο. ΝΗ συντριπτική πλειοψηφία ψαρεύει ιδιαίτερα στην τάξη, βάζει πειραγμένα θέματα στο διαγώνισμα έτσι ώστε να γράψουν καλά τα δικά του παιδιά και να φανεί καλύτερος από τη συνάδελφό του που κανει και αυτή ιδιαίτερα, πληρώνεται υπέρογκα ποσά την ώρα, οπότε δε μιλάμε για απλό συμπλήρωμα μισθού (5000ευρώ) το μήνα και αντιμέτωπίζει διαφορετικά τους άλλους μαθητές στην τάξη που δεν κάνουν ιδιαίτερα σε αυτόν, ενίοτε και με χαμηλότερη βαθμολογία. Σημειωτέον, όσα γράφω δεν είναι μεμονωμένο παράδειγμα, ούτε προκειται για έναν μόνο καθηγητή. Είναι παραδείγματα από τότε που ήμουν κι εγώ μαθήτρια αλλά και από τις εμπειρίες των δικών μου μαθητών.
Επίσης όποιος είναι διορισμένος δε σημαίνει ότι είναι και καλύτερος από τους υπόλοιπους .

Υ.Γ Και ναι τρώνε από την πίτα των υπολοίπων
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:15:48 pm »
αυτό είναι απαράδεκτο, να μην κάνεις σωστά τη δουλειά σου με σκοπό να βγάλεις ιδιαίτερα.

Η απορία μου είναι, και εδώ θέλω την γνώμη σας, για τον εκπαιδευτικό που περιέγραψα παραπάνω (άριστος στη δουλειά του στο σχολείο, αρνείται να κάνει ιδιαίτερα από μαθητές του κλπ), πόσο ανήθικο είναι να κάνει ιδιαίτερο όταν του το ζητάνε, επαναλαμβάνω όχι μαθητές του από το σχολείο, αλλά πχ απο την πολυκατοικία που μένει!!

είναι κατακριτέο;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144