*

Αποστολέας Θέμα: ιδιαίτερα μαθήματα από μόνιμους.  (Αναγνώστηκε 71501 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: ιδιαίτερα μαθήματα από μόνιμους.
« Απάντηση #168 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:21:10 pm »
Έτσι όπως το λες για μένα δεν είναι κατακριτέο. Άλλο το να εκμεταλλεύεσαι τη θέση σου για να στήσεις ολόκληρη επιχείρηση. και άλλο να κάνεις εξυπηρέτηση σε κάποιον γνωστο.
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:22:07 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:24:42 pm »
lkjhgfd έχω τις ακριβώς αντίθετες εμπειρίες για το θέμα. Δεν είναι η συντριπτική πλειοψηφία τέτοια που περιγράφεις. Αυτοί (που θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι απλά μειοψηφία, αλλά και συντριπτική μειοψηφία) θα πρέπει να τιμωρούνται άμεσα (ότ)αν πιάνονται. Προσωπικά, αν έπεφτε στην αντίληψή μου τέτοια πρακτική από "συνάδελφο" στο ίδιο σχολείο, θα έκανα επώνυμη καταγγελία μαζί με γονείς που θα είχαν έννομο συμφέρον ή/και έπεφταν θύματα τέτοιου "εκβιασμού".
Και δεν διαφωνώ καθόλου αν κάποιος μόνιμος κάνει και ιδιαίτερα σε μαθητή άλλης περιοχής και σχολείου, αφού του το ζητήσουν (μην αρχίσουν οι γνωστοί να μιλάνε για νόμους και λοιπές %^#$%@), αλλά τα μιάσματα που, εκβιαστικά ή μη, κάνουν μάθημα σε μαθητές τους, πρέπει να παίρνουν δρόμο άμεσα!
Έχεις αδύνατο μαθητή που σου ζητάει βοήθεια; Συμφώνησε με τους γονείς να κάθεται το παιδί 1-2 φορές τη βδομάδα λίγο παραπάνω, να τον βοηθάς αφιλοκερδώς ρε!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:26:25 pm »
αυτό είναι απαράδεκτο, να μην κάνεις σωστά τη δουλειά σου με σκοπό να βγάλεις ιδιαίτερα.

Η απορία μου είναι, και εδώ θέλω την γνώμη σας, για τον εκπαιδευτικό που περιέγραψα παραπάνω (άριστος στη δουλειά του στο σχολείο, αρνείται να κάνει ιδιαίτερα από μαθητές του κλπ), πόσο ανήθικο είναι να κάνει ιδιαίτερο όταν του το ζητάνε, επαναλαμβάνω όχι μαθητές του από το σχολείο, αλλά πχ απο την πολυκατοικία που μένει!!

είναι κατακριτέο;

Είναι, όταν αυτός ο εκπαιδευτικός δεν προετοιμάζεται αρκετά για το σχολείο, όταν υποστηρίζει πως δουλεύει λιγες ώρες την ημέρα και κάθεται πολλές ημέρες άπραγος τον χρόνο..., και για αυτό ίσως έχει και αρκετό χρόνο για τα ιδιαίτερα... Αν βέβαια είναι και μαθηματικός, όπου δεν απαιτείται και τόση προετοιμασία για την διδασκαλία, ένας λόγος παραπάνω...  ::) ::) ::)

ΥΓ. Πλαγιομετωπικό χτύπημα...  :D

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:32:16 pm »
lkjhgfd έχω τις ακριβώς αντίθετες εμπειρίες για το θέμα. Δεν είναι η συντριπτική πλειοψηφία τέτοια που περιγράφεις. Αυτοί (που θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι απλά μειοψηφία, αλλά και συντριπτική μειοψηφία) θα πρέπει να τιμωρούνται άμεσα (ότ)αν πιάνονται. Προσωπικά, αν έπεφτε στην αντίληψή μου τέτοια πρακτική από "συνάδελφο" στο ίδιο σχολείο, θα έκανα επώνυμη καταγγελία μαζί με γονείς που θα είχαν έννομο συμφέρον ή/και έπεφταν θύματα τέτοιου "εκβιασμού".
Και δεν διαφωνώ καθόλου αν κάποιος μόνιμος κάνει και ιδιαίτερα σε μαθητή άλλης περιοχής και σχολείου, αφού του το ζητήσουν (μην αρχίσουν οι γνωστοί να μιλάνε για νόμους και λοιπές %^#$%@), αλλά τα μιάσματα που, εκβιαστικά ή μη, κάνουν μάθημα σε μαθητές τους, πρέπει να παίρνουν δρόμο άμεσα!
Έχεις αδύνατο μαθητή που σου ζητάει βοήθεια; Συμφώνησε με τους γονείς να κάθεται το παιδί 1-2 φορές τη βδομάδα λίγο παραπάνω, να τον βοηθάς αφιλοκερδώς ρε!

Μακάρι να ήταν εύκολο, αλλά θα θεωρηθείς από όλους αμέσως ζηλόφθονος  ρουφιάνος...
Άσε που μπορεί αυτός πρώτα, αν έχει τις άκρες, να κάνει καταγγελία σε εσένα και να τρέχουν εσένα σε ΕΔΕ και να είσαι αυτός που απολογείται... Ίσως, όπως έγραψες, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικά με την βοήθεια του συλλόγου γονέων...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:22:07 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:33:46 pm »

Μακάρι να ήταν εύκολο, αλλά θα θεωρηθείς από όλους αμέσως ζηλόφθονος  ρουφιάνος...
Άσε που μπορεί αυτός πρώτα, αν έχει τις άκρες, να κάνει καταγγελία σε εσένα και να τρέχουν εσένα σε ΕΔΕ και να είσαι αυτός που απολογείται... Ίσως, όπως έγραψες, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικά με την βοήθεια του συλλόγου γονέων...

Προφανώς θα έκανα κάτι τέτοιο σε συνεργασία και με θιγόμενους γονείς, με αποδείξεις. Αλλιώς τι; Να σκάβω τον λάκο μου άδικα;  :)
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:35:47 pm »
Ξέρω ότι κατά 99% ένας αδιόριστος θα το κρίνει αρνητικά το θέμα αφού ουσιαστικά είναι ανταγωνιστείς και του "κλέβει" πελατεία.
Όμως πέρα από αυτή την λογική του "θάνατός σου η ζωή μου", υπάρχει κάποια αντίθετη άποψη ότι ένας μόνιμος δεν πρέπει να κάνει ιδιαίτερα ακόμα και αν δεν εκμεταλλεύεται το σχολείο για να ψαρεύει ιδιαίτερα?

@panos2: σοβαρέψου! Το ότι δεν χρειάζεται κάποιος πολύ χρόνο να προετοιμαστεί δεν σημαίνει ότι δεν κάνει καλό μάθημα και ότι πάει απροετοίμαστος στην τάξη. Μην μπερδεύεις τις φράσεις "αρκετά χρονικά" με το "αρκετά ποιοτικά".
Αυτά από μένα .... μετωπικά!

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:37:56 pm »
Landau μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες. Υπάρχει όμως και το θέμα της πίτας.Και μπαίνουν στο παιχνίδι και οι μόνιμοι, που εδώ κάνουν όλοι,
Τι να πεις ο καλύτερος επιβιώνει...
killbill σου είπα την άποψή μου
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2012, 11:36:23 pm από lkjhgfd »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:41:06 pm »
αυτό είναι απαράδεκτο, να μην κάνεις σωστά τη δουλειά σου με σκοπό να βγάλεις ιδιαίτερα.

Η απορία μου είναι, και εδώ θέλω την γνώμη σας, για τον εκπαιδευτικό που περιέγραψα παραπάνω (άριστος στη δουλειά του στο σχολείο, αρνείται να κάνει ιδιαίτερα από μαθητές του κλπ), πόσο ανήθικο είναι να κάνει ιδιαίτερο όταν του το ζητάνε, επαναλαμβάνω όχι μαθητές του από το σχολείο, αλλά πχ απο την πολυκατοικία που μένει!!

είναι κατακριτέο;
Συνάδελφε,δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημά σου,από τη στιγμή που αυτός που κρίνει τον καθένα μας είναι η συνείδησή του.Και αυτή εξαρτάται από τις προσλαμβάνουσες που ο ίδιος έχει...
Δηλαδή έχω δει συναδέλφους,οι οποίοι,όπως λες κι εσύ,θεωρούν ότι είναι "άριστοι"(αλήθεια ποιός το λέει αυτό,μήπως τα αποτελέσματα των πανελλαδικών;;;; ),γιατί είναι τυπικοί στα καθήκοντά τους και καταρτισμένοι στα συγκεκριμένα αντικείμενά τους.Ωστόσο ο,τιδήποτε "περιττό" και δευτερεύον σε σχέση με το στόχο (δηλαδή την κατάρτιση για την εύρεση εργασίας),όπως οι εκδρομές,οι οργανώσεις εορτών,η συνεχώς αναζήτηση νέων μεθόδων προκειμένου να γίνει το μάθημά τους πιο ενδιαφέρον κτλ.,αποφεύγονται λόγω έλλειψης χρόνου.Μπορεί π.χ. να κάτσει ο καθηγητής να πιάσει την κουβέντα με έναν μαθητή του για μια ώρα αφού το ωράριό του έχει τελειώσει,όταν θα πρέπει να βγάλει μια φορτωμένη με ιδιαίτερα ημέρα;Σε περιπτώσεις ημερησίων εκδρομών μήπως επικαλούνται τα δικαιώματά τους ή χίλιες δυο άλλες δικαιολογίες για να πάνε ξεκούραστοι στα ιδιαίτερα;Και άλλα πολλά ευτράπελα...

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:45:53 pm »
Εγώ πάντως λέω και το εξής:

Ένας μόνιμος όταν δεν κάνει καλό μάθημα λένε "το κάνει επίτηδες ώστε να πάμε ιδιαίτερο σε αυτόν ώστε τότε να μας τα εξηγήσει και να τα καταλάβουμε"

όταν κάνει άριστο μάθημα λένε "το κάνει επίτηδες για να δείξει πόσο καλός είναι και να τον προτιμήσουμε!"

όπως και να το πάρεις θα στην πούνε!!!  :P

Επαναλαμβάνω, στο ερώτημα που έθεσα αν δηλαδή είναι κατακριτέο να κάνει ένας μόνιμος ιδιαίτερο, θεωρώ ως απαραίτητη προυπόθεση και βασική αρχή ότι το ιδιαίτερο δεν θα το κάνει εις βάρος της δουλειάς του στο δημόσιο σχολείο (δηλαδή δεν θα κάνει κακό μάθημα στην τάξη για να τραβήξει ιδιαίτερα, ούτε θα πάει κομμάτια στο σχολείο γιατί είχε πολλά ιδιαίτερα)
Θα ήθελα παρακαλώ να το λάβουμε υπόψη αυτό. Συζητάμε επί αυτής της αρχής, αλλιώς πιστεύω ότι είναι αυτονόητο ότι υπό διαφορετικές συνθήκες το ιδιαίτερο είναι κατακριτέο.

Το ερώτημά μου είναι "ένας συνεπέστατος στο σχολείο μόνιμος, είναι κατακριτέο να κάνει ιδιαίτερο σε μαθητές εκτός σχολείου"?

Αποσυνδεδεμένος physikos4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:48:25 pm »
οκ ..... θα ήθελα να ......
καταργηθούν τα ταξί γιατί κάποιοι αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία ..είναι .....κανίβαλλοι....
να κλείσουν όλα οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατί κάποιοι αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία ....κλέβουν το κράτος...
να απολυθούν όλοι οι συνδικαλιστές γιατί κάποιοι αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία εκμεταλλεύονται την θέση τους για ιδίων όφελος ...
να μπούν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε όλους τους αδιόριστους και μη καθηγητές καθώς ΟΛΟΙ έχουν κάνει τουλάχιστον ένα ιδιαίτερο παίρνοντας ΜΑΥΡΟ χρήμα.......Όλες αυτές οι κραυγές και άλλες τόσες εκτός από πιασάρικες για εφημερίδες εκφράζουν μία λογική πολέμου μιάς κοινωνικής τάξης προς μια άλλη,γιατί δεν έχουν σκοπό να βελτιώσουν καταστάσεις .Έχουν σκοπό να βελτιώσουν την κατάσταση μόνο αυτού που τις λέει.Κανείς δεν είπε πχ ....τι να κάνουμε ρε παιδιά για να έχουμε καλύτερα ταξί ? Τι να κάνουμε ρε παιδιά με έναν άνθρωπο που παίρνει 760 ευρώ έχει ενοίκιο 350 ευρώ και δεν του επιτρέπουμε να κάνει άλλη δουλειά ?
rublev δεν υπακούουμε στους νόμους .... τους διαμορφώνουμε ! Όταν ένας νόμος δεν εφαρμόζεται από το 99% του πληθυσμού παρά της κυρώσεις που έχει...θέλει να ξαναζυμωθεί . 
Ο καθένας επιλέγει την όψη που θα δει ...καλό όμως είναι να ρίχνει μια ματιά και από όλες τις άλλες .....  δεν νομίζω ότι είναι αντικειμενικό να μιλάμε για την συντριπτική πλειοψηφία τόσο εύκολα και να κοτσάρουμε και ένα πεντοχίλιαρο δίπλα ...... Η συζήτηση μου θυμίζει την προπαγάνδα της κυβέρνησης τα τελευταία 2 χρόνια .       

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:56:07 pm »
Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από όσο τα παρουσιάζεις. Δεν τίθεται μόνο θέμα μαύρου χρήματος, αλλά πολλά, ένα από τα πιο σημαντικά το ηθικό, από διάφορες πλευρές και αυτό
Θυμίζω ότι οι εκπαιδευτικοί αποκαλούνται και λειτουργοί
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:58:25 pm από lkjhgfd »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 04:02:21 pm »
rublev δεν υπακούουμε στους νόμους .... τους διαμορφώνουμε ! Όταν ένας νόμος δεν εφαρμόζεται από το 99% του πληθυσμού παρά της κυρώσεις που έχει...θέλει να ξαναζυμωθεί .
Ο καθένας επιλέγει την όψη που θα δει ...καλό όμως είναι να ρίχνει μια ματιά και από όλες τις άλλες .....     
Και γιατί θεωρείς ότι πρέπει να αρθεί ο νόμος που απαγορεύει τα ιδιαίτερα για τους μόνιμους και δεν συζητάς την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια.Νομίζω ότι η διεθνής πρακτική και η παιδαγωγική επιστήμη αποτελούν μια οπτική που θα έπρεπε να εξετάσεις...

Επαναλαμβάνω:η συνείδησή σου σε τελική ανάλυση είναι η μόνη που σε ελέγχει και εκεί φαίνεται και το επίπεδο της κατα κεφαλήν καλλιέργειας...Μου θυμίσατε ένα απόσπασμα από ένα "άχρηστο" μάθημα γενικής παιδείας (Θουκυδίδη,Επιτάφιος):

Και ενώ στις ιδιωτικές μας σχέσεις δεν ενοχλούμε ο ένας τον άλλον,
στη δημόσια ζωή δεν παρανομούμε κυρίως από εσωτερικό σεβασμό,υπακούοντας
σ’αυτούς που κάθε φορά διοικούν την πόλη
και στους νόμους,και κυρίως σ’εκείνους απ’αυτούς που ισχύουν για την προστασία των αδικουμένων,και  που,αν και είναι άγραφοι,φέρνουν ντροπή αναμφισβήτητη(σ’ όποιον τους παραβαίνει).

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 07, 2012, 04:10:39 pm από rublev »

Αποσυνδεδεμένος pskouras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 04:07:59 pm »
Καλησπέρα,
Θεωρώ ότι αφού είναι παράνομο δεν θα έπρεπε κανένας μόνιμος να κάνει ιδιαίτερα και όποιος κάνει κάλο θα είναι να παραιτηθεί ή όποιος ξέρει κάποιον μόνιμο που κάνει να τον αναφέρει.
Πιστεύω ότι ο καθένας από αυτούς που κάνει ιδιαίτερα και είναι μόνιμος το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί και να πάρει κάποιος την θέση του που θα ασχολείται μόνο με την διδασκαλία μέσα στην τάξη.
Και δικαιολογίες του τύπου μισθός είναι αυτός κτλπ  να δηλώσουν παραίτηση και να ξεκινήσουν τα ιδιαίτερα

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 04:15:05 pm »
Και το έγραφα...  ::)

...
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182792
  • Σύνολο θεμάτων: 19473