0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και το έγραφα... Παράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:24:42 pm...Και δεν διαφωνώ καθόλου αν κάποιος μόνιμος κάνει και ιδιαίτερα σε μαθητή άλλης περιοχής και σχολείου, αφού του το ζητήσουν (μην αρχίσουν οι γνωστοί να μιλάνε για νόμους και λοιπές %^#$%@), αλλά τα μιάσματα που, εκβιαστικά ή μη, κάνουν μάθημα σε μαθητές τους, πρέπει να παίρνουν δρόμο άμεσα!Έχεις αδύνατο μαθητή που σου ζητάει βοήθεια; Συμφώνησε με τους γονείς να κάθεται το παιδί 1-2 φορές τη βδομάδα λίγο παραπάνω, να τον βοηθάς αφιλοκερδώς ρε!
...Και δεν διαφωνώ καθόλου αν κάποιος μόνιμος κάνει και ιδιαίτερα σε μαθητή άλλης περιοχής και σχολείου, αφού του το ζητήσουν (μην αρχίσουν οι γνωστοί να μιλάνε για νόμους και λοιπές %^#$%@), αλλά τα μιάσματα που, εκβιαστικά ή μη, κάνουν μάθημα σε μαθητές τους, πρέπει να παίρνουν δρόμο άμεσα!Έχεις αδύνατο μαθητή που σου ζητάει βοήθεια; Συμφώνησε με τους γονείς να κάθεται το παιδί 1-2 φορές τη βδομάδα λίγο παραπάνω, να τον βοηθάς αφιλοκερδώς ρε!
Καλησπέρα,Θεωρώ ότι αφού είναι παράνομο δεν θα έπρεπε κανένας μόνιμος να κάνει ιδιαίτερα και όποιος κάνει κάλο θα είναι να παραιτηθεί ή όποιος ξέρει κάποιον μόνιμο που κάνει να τον αναφέρει.Πιστεύω ότι ο καθένας από αυτούς που κάνει ιδιαίτερα και είναι μόνιμος το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί και να πάρει κάποιος την θέση του που θα ασχολείται μόνο με την διδασκαλία μέσα στην τάξη.Και δικαιολογίες του τύπου μισθός είναι αυτός κτλπ να δηλώσουν παραίτηση και να ξεκινήσουν τα ιδιαίτερα
αυτό είναι απαράδεκτο, να μην κάνεις σωστά τη δουλειά σου με σκοπό να βγάλεις ιδιαίτερα. Η απορία μου είναι, και εδώ θέλω την γνώμη σας, για τον εκπαιδευτικό που περιέγραψα παραπάνω (άριστος στη δουλειά του στο σχολείο, αρνείται να κάνει ιδιαίτερα από μαθητές του κλπ), πόσο ανήθικο είναι να κάνει ιδιαίτερο όταν του το ζητάνε, επαναλαμβάνω όχι μαθητές του από το σχολείο, αλλά πχ απο την πολυκατοικία που μένει!!είναι κατακριτέο;
Παράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 07, 2012, 04:15:05 pmΚαι το έγραφα... Παράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:24:42 pm...Και δεν διαφωνώ καθόλου αν κάποιος μόνιμος κάνει και ιδιαίτερα σε μαθητή άλλης περιοχής και σχολείου, αφού του το ζητήσουν (μην αρχίσουν οι γνωστοί να μιλάνε για νόμους και λοιπές %^#$%@), αλλά τα μιάσματα που, εκβιαστικά ή μη, κάνουν μάθημα σε μαθητές τους, πρέπει να παίρνουν δρόμο άμεσα!Έχεις αδύνατο μαθητή που σου ζητάει βοήθεια; Συμφώνησε με τους γονείς να κάθεται το παιδί 1-2 φορές τη βδομάδα λίγο παραπάνω, να τον βοηθάς αφιλοκερδώς ρε!Και να συμπληρώσω και εγώ: σεβασμός σε όσους πιστεύουν στην πιστή εφαρμογή των νόμων και σε ιδανικές πολιτείες. Έχουν και κέρασμα ένα "κώνειο" από εμένα... Για τους υπόλοιπους, ισχύει ο ηθικός και άγραφος νόμος: κάνε κάποια ιδιαίτερα αν μπορείς, αλλά όχι σε μαθητές σου και να είναι κάποιο μικρό συμπλήρωμα του μισθού και όχι ο βασικός μισθός...
Παράθεση από: panos2 στις Φεβρουαρίου 07, 2012, 04:24:25 pmΠαράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 07, 2012, 04:15:05 pmΚαι το έγραφα... Παράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:24:42 pm...Και δεν διαφωνώ καθόλου αν κάποιος μόνιμος κάνει και ιδιαίτερα σε μαθητή άλλης περιοχής και σχολείου, αφού του το ζητήσουν (μην αρχίσουν οι γνωστοί να μιλάνε για νόμους και λοιπές %^#$%@), αλλά τα μιάσματα που, εκβιαστικά ή μη, κάνουν μάθημα σε μαθητές τους, πρέπει να παίρνουν δρόμο άμεσα!Έχεις αδύνατο μαθητή που σου ζητάει βοήθεια; Συμφώνησε με τους γονείς να κάθεται το παιδί 1-2 φορές τη βδομάδα λίγο παραπάνω, να τον βοηθάς αφιλοκερδώς ρε!Και να συμπληρώσω και εγώ: σεβασμός σε όσους πιστεύουν στην πιστή εφαρμογή των νόμων και σε ιδανικές πολιτείες. Έχουν και κέρασμα ένα "κώνειο" από εμένα... Για τους υπόλοιπους, ισχύει ο ηθικός και άγραφος νόμος: κάνε κάποια ιδιαίτερα αν μπορείς, αλλά όχι σε μαθητές σου και να είναι κάποιο μικρό συμπλήρωμα του μισθού και όχι ο βασικός μισθός... Υποθέτω θα δέχεσαι επίσης τον άγραφο νόμο του γιατρού για φακελάκια, του εφοριακού για λάδωμα και του υπαλλήλου της πολεοδομίας για μίζα. Και μη μου πεις δεν είναι το ίδιο. Είναι όλα το ίδιο παράνομα σύμφωνα με τον νόμο.
Παράθεση από: Green στις Φεβρουαρίου 07, 2012, 05:21:17 pmΠαράθεση από: panos2 στις Φεβρουαρίου 07, 2012, 04:24:25 pmΠαράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 07, 2012, 04:15:05 pmΚαι το έγραφα... Παράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 07, 2012, 03:24:42 pm...Και δεν διαφωνώ καθόλου αν κάποιος μόνιμος κάνει και ιδιαίτερα σε μαθητή άλλης περιοχής και σχολείου, αφού του το ζητήσουν (μην αρχίσουν οι γνωστοί να μιλάνε για νόμους και λοιπές %^#$%@), αλλά τα μιάσματα που, εκβιαστικά ή μη, κάνουν μάθημα σε μαθητές τους, πρέπει να παίρνουν δρόμο άμεσα!Έχεις αδύνατο μαθητή που σου ζητάει βοήθεια; Συμφώνησε με τους γονείς να κάθεται το παιδί 1-2 φορές τη βδομάδα λίγο παραπάνω, να τον βοηθάς αφιλοκερδώς ρε!Και να συμπληρώσω και εγώ: σεβασμός σε όσους πιστεύουν στην πιστή εφαρμογή των νόμων και σε ιδανικές πολιτείες. Έχουν και κέρασμα ένα "κώνειο" από εμένα... Για τους υπόλοιπους, ισχύει ο ηθικός και άγραφος νόμος: κάνε κάποια ιδιαίτερα αν μπορείς, αλλά όχι σε μαθητές σου και να είναι κάποιο μικρό συμπλήρωμα του μισθού και όχι ο βασικός μισθός... Υποθέτω θα δέχεσαι επίσης τον άγραφο νόμο του γιατρού για φακελάκια, του εφοριακού για λάδωμα και του υπαλλήλου της πολεοδομίας για μίζα. Και μη μου πεις δεν είναι το ίδιο. Είναι όλα το ίδιο παράνομα σύμφωνα με τον νόμο.Και τον άγραφο νόμο που επιτρέπει στον έμπορο σκληρών ναρκωτικών να πουλάει, και τον άγραφο νόμο που επιτρέπει σε βιαστές να βιάζουν..., όλα το ίδιο λοιπόν...
Παράθεση από: pskouras στις Φεβρουαρίου 07, 2012, 04:07:59 pmΚαλησπέρα,Θεωρώ ότι αφού είναι παράνομο δεν θα έπρεπε κανένας μόνιμος να κάνει ιδιαίτερα και όποιος κάνει κάλο θα είναι να παραιτηθεί ή όποιος ξέρει κάποιον μόνιμο που κάνει να τον αναφέρει.Πιστεύω ότι ο καθένας από αυτούς που κάνει ιδιαίτερα και είναι μόνιμος το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί και να πάρει κάποιος την θέση του που θα ασχολείται μόνο με την διδασκαλία μέσα στην τάξη.Και δικαιολογίες του τύπου μισθός είναι αυτός κτλπ να δηλώσουν παραίτηση και να ξεκινήσουν τα ιδιαίτεραΜα εδώ μιλάμε για κάποιον που ενδιαφέρεται για την τάξη του, δεν την παραμελεί για να κάνει ιδιαίτερα, είναι άριστος στο σχολείο, και δεν τραβάει ιδιαίτερα από εκεί.Δεν το συζητάω καν για κάποιον που εξαιτίας των ιδιαίτερων παραμελεί το σχολείο ή το εκμεταλλεύεται. Αυτό όχι!Αρα ο μόνος λόγος μέχρι στιγμής είναι να μην υπάρχουν και άλλοι ανταγωνιστές και μας "κλέβουν" πελάτες. Λογικό είναι αυτό. Κανείς δεν θέλει και άλλους ανταγωνιστές. Απλά ρώτησα πολύ πιο πάνω, όταν ξαναξεκίνησα την συζήτηση αυτή, αν υπάρχει κανένας άλλος λόγος εκτός του ανταγωνισμού που σίγουρα όσο μικρότερος είναι τόσο καλύτερα είναι.Γιατί αν δεχτούμε ότι τα ιδιαίτερα είναι παράνομα λόγω μαύρου χρήματος τότε ΚΑΝΕΙΣ δεν πρέπει να κάνει είτε αυτός είναι μόνιμος είτε όχι.
δεν δέχομαι το όχι γιατί φοροδιαφεύγει γιατί τότε να μην κάνει και ο αδιόριστος
Και εν τέλει από τον νόμο απαγορεύεται. Αν πάμε σε ελαστικές και υποκειμενικές ερμηνείες των νόμων, θα γίνουμε ζούγκλα στο τέλος.
Μα εδώ μιλάμε για κάποιον που ενδιαφέρεται για την τάξη του, δεν την παραμελεί για να κάνει ιδιαίτερα, είναι άριστος στο σχολείο, και δεν τραβάει ιδιαίτερα από εκεί.Δεν το συζητάω καν για κάποιον που εξαιτίας των ιδιαίτερων παραμελεί το σχολείο ή το εκμεταλλεύεται. Αυτό όχι!Αρα ο μόνος λόγος μέχρι στιγμής είναι να μην υπάρχουν και άλλοι ανταγωνιστές και μας "κλέβουν" πελάτες.