0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ειδικά σήμερα με την κρίση δεν νομίζω κάποιος είτε μόνιμος είτε όχι να παίρνει 50
ο πραγματικός μελισσοκόμος Μάρκο μου δε βάζει ποτέ το δάχτυλο στο μέλι ( πολλώ δε μάλλον να το γλυψει κιόλας) επειδή ξέρει σέβεται τόσο τον δικό του τον κόπο όσο και της μέλισσας που την βλέπει με σεβασμό για αυτό που κάνει ... Αν τώρα πρόκειται για ερασιτέχνη-μελισσοκόμο ε να μιλήσουμε σε άλλη βάση τότε.... όσο για το ψάρι που βρωμάει απ΄το κεφάλι ...στο χωριό μου ( και είμαι σίγουρη και στο δικό σου ) λένε και μια ακόμα παροιμια : τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και ωραίους κ.....ους!!
ο πραγματικός μελισσοκόμος Μάρκο μου δε βάζει ποτέ το δάχτυλο στο μέλι
Συγκρίνεις τα μαύρα εκατομμύρια του κάθε απαταιώνα, με τα μαύρα ψίχουλα (των περισσότερων) από τα ιδιαίτερα; Μην παρουσιάζεις τη μία περίπτωση ως κανόνα (αυτό λέγεται και λαϊκισμός )Όσον αφορά τους νόμους.. σε γενικές γραμμές έχουμε αρκετά καλούς νόμους, αλλά:1) δεν εφαρμόζονται οι περισσότεροι,2) υπάρχει πολυνομία για να καλύπτονται τα λαμόγια,3) υπάρχει ασυλία των νομοθετών και δικαστών,4) υπάρχουν αρκετά σοβαρά νομοθετικά κενά, ή/και νόμοι που χρήζουν άμεσης αλλαγής (και παραμένουν επί δεκαετίες).Ας τα έχουμε όλα υπόψη πριν σκεφτόμαστε την "τυφλή υπακοή στους νόμους του κράτους".Στην τελική (και μιλάω γενικά τώρα), ένας κακός νόμος θα (πρέπει να) καταργηθεί στην πράξη από τον λαό.
Φιλολογικά 250
Όπως δεν υπάρχει έγκυος και ...ολίγον έγκυος
Η αίσθηση του μέτρου εξαρτάται πάντα από την κατα κεφαλήν καλλιέργεια.Αυτό προσπάθησα να εξηγήσω και προηγουμένως και κάποιοι είτε λόγω συμφερόντων,είτε λόγω μειονεξίας δεν το κατάλαβαν.Με συγκεκριμένα παραδείγματα προσπαθώ να κάνω πιο φανερή την διάσταση του ηθικού διλήμματος.Δεν λέω ότι δεν έχεις δίκιο,αλλά ότι η υπόθεσή σου περί αριστείας,που τόσο άνετα επαναλαμβάνεις,είναι πολύ γενική,απλουστευτική και αυθαίρετη.Δηλαδή,αν ο γείτονάς σου μείνει ικανοποιημένος από εσενα και σε συστήσει σε κάποιον άλλο μαθητή κι αυτός σε κάποιον άλλον κ.ο.κ.,εσύ θα προκρίνεις το καθήκον σου ως δημοσίου λειτουργού ή θα σκεφτείς ότι προλαβαίνεις ακόμα έναν να στριμώξεις,γιατί,πού ξέρεις,αύριο (με τέτοια κρίση) μπορεί να μην έχεις κανένα;(Και επειδή πολλοί πιάνονται από λεπτομέρειες,όχι,οι συγκεκριμένοι γονείς δεν επιθυμούν γκρουπάκι )Αν πραγματικά πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις,δικαίωμά σου.Απλά επισημαίνω το γεγονός ότι εξαιτίας των ιδιαίτερων έχω δει πολλούς αξιόλογους συναδέλφους να παρασύρονται στο κυνήγι του κέρδους,να κουράζονται από το χαμηλό επίπεδο μιας τάξης με 30 παιδιά,να χάνουν το ενδιαφέρον τους για το δημόσιο σχολείο και τον κλάδο ολόκληρο.Υ.Γ.Θεωρώ ότι όλες αυτές οι συζητήσεις αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη ΠΛΗΡΟΥΣ αποσύνδεσης του Λυκείου από το πανεπιστήμιο.
killbill όταν λέω το μάθημα εννοώ όχι την κάθε ώρα που κάνει μάθημα , εννοώ το μάθημα πχ Άλγεβρα ή Λατινικά. Η τιμή πάει πακέτο για τον κάθε μήνα. Σου λέει πχ 4 ώρες λατινικά την εβδομάδα άρα 20 το μήνα, το πακέτο είναι 250 ευρώ + 150 για σημειώσεις. Αυτό εννοώ.
Τι κάνει αυτός τα θέματα μοιράζει; Και οι σημειώσεις τι έχουν το χρυσό μελάνι;Μάρκο έχεις δίκιο, αλλά πάλι μου φαίνεται χοντρό