*

Αποστολέας Θέμα: ιδιαίτερα μαθήματα από μόνιμους.  (Αναγνώστηκε 71225 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: ιδιαίτερα μαθήματα από μόνιμους.
« Απάντηση #196 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:02:12 pm »
Είναι προκλητική η ισοπέδωση που επιχειρούν πολλές φορές ορισμένοι συγκρίνοντας έναν μόνιμο εκπαιδευτικό που κάνει λίγα ιδιαίτερα με τον εκβιαστή φακελάκια γιατρό με μόνο επιχείρημα το παράνομο της πράξης.
Το έχω ξαναγράψει: ο μόνιμος που κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές  εκτός του σχολείου του, συγκρίνεται μόνο με τον γιατρό που για μικρό αντίτιμο πηγαίνει και αλλάζει τις γάζες ενός ασθενή στο σπίτι του, που τον χειρούργησε μάλιστα άλλος γιατρός. Ανάλογα προκλητική είναι η σύγκριση με τον εφοριακό που εκβιάζει και λαδώνεται.
Η τοποθέτηση του Landau θέτει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις.  :)
Και ξαναλέω, αυτό το μέτρο της "κανονικότητας" και της ηθικής ποιός το θέτει; Ο νόμος πάντως όχι. Ποιά είναι τα "λίγα ιδιαίτερα" που επιτρέπονται και ποια τα πολλά που δεν επιτρέπονται; Ποιός ορίζει την επιτρεπτή ποσότητα και την συχνότητα; Ποιός ορίζει το τι εννοούμε "μικρό αντίτιμο"; Οι οικονομικές ανάγκες του καθενός είναι το μέτρο; Ποιός ορίζει το ποιοί μπορεί να είναι οι μαθητές; Γιατί να μην είναι και μαθητές του στην τάξη;
Καταλαβαίνεις επομένως πολύ καλά αν πάμε σε επιλεκτικές και υποκειμενικές ερμηνείες και παρεκκλίσεις του νόμου, ο κάθε παρανομούντας θα βρει άπειρα άλλοθι για την παρανομία του.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:05:26 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:03:45 pm »
@rublev. ΟΧΙ. Μπορεί να γίνεται και αυτό που λες, αλλά ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ αυτό εδώ.

Συζητάμε για τον εκπαιδευτικό που τα ιδιαίτερα δεν έχουν καμία σχέση με το σχολείο που διδάσκει και που δεν ρίχνει την ποιότητα του μαθήματός του στην τάξη για χάρη των ιδιαίτερων που έχει.

Συζητάμε δηλαδή για τον γιατρό που δεν θα δεχτεί φακελάκι στο νοσοκομείο που δουλεύει, και θα κάνει άριστα την δουλειά του στο νοσοκομείο, όμως θα δεχθεί μια αμοιβή αν τον φωνάξει επίσκεψη κάποιος πχ στην γειτονιά του να τον εξετάσει και που είναι εκτός των καθηκόντων του.

Συζητάμε για τον εκπαιδευτικό που δεν θα μπει στους πειρασμούς που λες. Που δεν θα κάνει ποτέ κοπάνα από το σχολείο για να εξυπηρετήσει τα ιδιαίτερα.

Συζητάμε για τον εκπαιδευτικό που με μέτρο κάνει κάποια ιδιαίτερα και που δεν είναι εις βάρος των καθηκόντων του στο δημόσιο σχολείο.

Αυτή την περίπτωση συζητάμε για το αν είναι κατακριτέα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:06:03 pm »
Δεν αφήνουμε τις υποκρισίες και τα κροκοδείλια δάκρυα για την τήρηση των νόμων;
Εδώ καταστρατηγήθηκε το Σύνταγμα πριν μερικούς μήνες, και όμως.. κανένας από εσάς δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί και να αντισταθεί έμπρακτα σε αυτό! Μετά μας φταίει ο μόνιμος που αναγκάζεται να βρει 2η και 3η δουλειά (ναι, και με ιδιαίτερα άμα λάχει, αρκεί να μην κάνει σε μαθητές του σχολείου του) για να μπορέσει να συντηρήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του.
Αφήστε τα ηθικοπλαστικά εκεί που δεν πρέπει και δείτε το θέμα ρεαλιστικά.
Κατά τα άλλα, για τις περιπτώσεις που έχω αναλυτικά προαναφέρει, ναι να πέφτει πέλεκυς.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:06:41 pm »

Επίσης δεν καταλαβαίνω την λογική "αν είσαι μόνιμος και παίρνεις 850

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:05:26 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #200 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:14:04 pm »
Εδώ καταστρατηγήθηκε το Σύνταγμα πριν μερικούς μήνες, και όμως.. κανένας από εσάς δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί και να αντισταθεί έμπρακτα σε αυτό! Μετά μας φταίει ο μόνιμος που αναγκάζεται να βρει 2η και 3η δουλειά (ναι, και με ιδιαίτερα άμα λάχει, αρκεί να μην κάνει σε μαθητές του σχολείου του) για να μπορέσει να συντηρήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του.
Κατά τα άλλα, για τις περιπτώσεις που έχω αναλυτικά προαναφέρει, ναι να πέφτει πέλεκυς.
Δεν αφήνουμε το κροκοδείλια δάκρυα ότι μας ενοχλεί η διαφθορά και η διαπλοκή στην Ελλάδα; Τίποτα δεν θέλουμε να αλλάξει κατ'ουσίαν. Η όποια απαίτηση για δικαιοσύνη, αξιοκρατία και κάθαρση είναι μόνο για τους άλλους, τους πολιτικούς, τους γιατρούς, του εφοριακούς, του επιχειρηματίες, του δικαστικούς. Κανείς όμως μην τολμήσει να ακουμπήσει τα καβατζώματα της συντεχνίας μας. Γιατί εξάλλου για τις όποιες παρασπονδίες και ανομίες της είναι απολύτως δικαιολογημένη, ως εξορισμού η πλέον αδικημένη ομάδα στην Ελλάδα, που δεν πειράζει μωρέ και να κλέβει και λίγο...
Τελικά στον έλληνα πρώτα θα βγει η ψυχή και μετά το χούι. Και η ψυχή βλέπω να του βγαίνει σύντομα πάντως..

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:21:40 pm »
Landau, τα περί τήρησης νόμων ούτε υποκρισίες είναι ούτε κροκοδείλια δάκρυα.
Το αν βγήκε ο καθένας από μας να διαμαρτυρηθεί για την καταστρατήγηση του Συντάγματος δεν μπορείς να το γνωρίζεις (εξάλλου, καλώς ή κακώς στα πλαίσια του συγκεκριμένου φόρουμ είμαστε όλοι ανώνυμοι).
Όπως και να'χει, κάθε άλλο παρά με βρίσκει σύμφωνη η λογική "επειδή έτσι κι αλλιώς έχει καταστρατηγηθεί το σύνταγμα κι έχουν παραβιαστεί ένα σωρό νόμοι, ας καταστρατηγήσω κι εγώ ό,τι περνάει από το χέρι μου".
Είναι πώς το βλέπει ο καθένας μας τελικά. Αλλά η αντίθετη άποψη από τη δική μας δε συνιστά κατ'ανάγκη υποκρισία.
Πάντως δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς ότι τα ιδιαίτερα από μόνιμους (όχι μόνο αυτά βέβαια αλλά ΚΑΙ αυτά) έχουν βλάψει σημαντικά την εικόνα του κλάδου μας προς την κοινωνία.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:24:32 pm »
Άλλα λέω, άλλα θέλουν να καταλαβαίνουν μερικοί. Καλά κρασά... όποιος θέλει, κατάλαβε. Συνεχίστε τα δικά σας.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:26:25 pm »
Landau, τα περί τήρησης νόμων ούτε υποκρισίες είναι ούτε κροκοδείλια δάκρυα.
Το αν βγήκε ο καθένας από μας να διαμαρτυρηθεί για την καταστρατήγηση του Συντάγματος δεν μπορείς να το γνωρίζεις (εξάλλου, καλώς ή κακώς στα πλαίσια του συγκεκριμένου φόρουμ είμαστε όλοι ανώνυμοι).
Όπως και να'χει, κάθε άλλο παρά με βρίσκει σύμφωνη η λογική "επειδή έτσι κι αλλιώς έχει καταστρατηγηθεί το σύνταγμα κι έχουν παραβιαστεί ένα σωρό νόμοι, ας καταστρατηγήσω κι εγώ ό,τι περνάει από το χέρι μου".
Είναι πώς το βλέπει ο καθένας μας τελικά. Αλλά η αντίθετη άποψη από τη δική μας δε συνιστά κατ'ανάγκη υποκρισία.
Πάντως δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς ότι τα ιδιαίτερα από μόνιμους (όχι μόνο αυτά βέβαια αλλά ΚΑΙ αυτά) έχουν βλάψει σημαντικά την εικόνα του κλάδου μας προς την κοινωνία.
Τα ιδιαίτερα έχουν καταστρέψει την εικόνα του κλάδου στην κοινωνία και έχουν αποτελέσει σοβαρή αιτία για την παντελή αδυναμία μισθολογικών διεκδικήσεων για χρόνια. Το μόνιμο επιχείρημα από κοινωνία και πολιτεία ανέκαθεν ήταν  «Τι κλαίγεστε ότι παίρνετε λίγα; Αφού έχετε και δεύτερο μισθό από τα ιδιαίτερα".

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:28:32 pm »
@rublev. ΟΧΙ. Μπορεί να γίνεται και αυτό που λες, αλλά ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ αυτό εδώ.

Συζητάμε για τον εκπαιδευτικό που τα ιδιαίτερα δεν έχουν καμία σχέση με το σχολείο που διδάσκει και που δεν ρίχνει την ποιότητα του μαθήματός του στην τάξη για χάρη των ιδιαίτερων που έχει.

Συζητάμε δηλαδή για τον γιατρό που δεν θα δεχτεί φακελάκι στο νοσοκομείο που δουλεύει, και θα κάνει άριστα την δουλειά του στο νοσοκομείο, όμως θα δεχθεί μια αμοιβή αν τον φωνάξει επίσκεψη κάποιος πχ στην γειτονιά του να τον εξετάσει και που είναι εκτός των καθηκόντων του.

Συζητάμε για τον εκπαιδευτικό που δεν θα μπει στους πειρασμούς που λες. Που δεν θα κάνει ποτέ κοπάνα από το σχολείο για να εξυπηρετήσει τα ιδιαίτερα.

Συζητάμε για τον εκπαιδευτικό που με μέτρο κάνει κάποια ιδιαίτερα και που δεν είναι εις βάρος των καθηκόντων του στο δημόσιο σχολείο.

Αυτή την περίπτωση συζητάμε για το αν είναι κατακριτέα.
Η αίσθηση του μέτρου εξαρτάται πάντα από την κατα κεφαλήν καλλιέργεια.Αυτό προσπάθησα να εξηγήσω και προηγουμένως και κάποιοι είτε λόγω συμφερόντων,είτε λόγω μειονεξίας δεν το κατάλαβαν.

Με συγκεκριμένα παραδείγματα προσπαθώ να κάνω πιο φανερή την διάσταση του ηθικού διλήμματος.Δεν λέω ότι δεν έχεις δίκιο,αλλά ότι η υπόθεσή σου περί αριστείας,που τόσο άνετα επαναλαμβάνεις,είναι πολύ γενική,απλουστευτική και αυθαίρετη.

Δηλαδή,αν ο γείτονάς σου μείνει ικανοποιημένος από εσενα και σε συστήσει σε κάποιον άλλο μαθητή κι αυτός σε κάποιον άλλον κ.ο.κ.,εσύ θα προκρίνεις το καθήκον σου ως δημοσίου λειτουργού ή θα σκεφτείς ότι προλαβαίνεις ακόμα έναν να στριμώξεις,γιατί,πού ξέρεις,αύριο (με τέτοια κρίση) μπορεί να μην έχεις κανένα;
(Και επειδή πολλοί πιάνονται από λεπτομέρειες,όχι,οι συγκεκριμένοι γονείς δεν επιθυμούν γκρουπάκι   ;D )
Αν πραγματικά πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις,δικαίωμά σου.Απλά επισημαίνω το γεγονός ότι εξαιτίας των ιδιαίτερων έχω δει πολλούς αξιόλογους συναδέλφους να παρασύρονται στο κυνήγι του κέρδους,να κουράζονται από το χαμηλό επίπεδο μιας τάξης με 30 παιδιά,να χάνουν το ενδιαφέρον τους για το δημόσιο σχολείο και τον κλάδο ολόκληρο.

Υ.Γ.Θεωρώ ότι όλες αυτές οι συζητήσεις αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη ΠΛΗΡΟΥΣ αποσύνδεσης του Λυκείου από το πανεπιστήμιο.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:30:51 pm »
Παράθεση

Παράθεση
Άλλα λέω, άλλα θέλουν να καταλαβαίνουν μερικοί. Καλά κρασά... όποιος θέλει, κατάλαβε. Συνεχίστε τα δικά σας.

Τι δηλαδή καταλάβαμε λάθος (και ο Green και εγώ;)
Μήπως να γίνεις πιο σαφής, αφού όντως δύο άνθρωποι δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε;
Εκτός αν θέλουμε να υποβιβάσουμε τη συζήτηση σε επίπεδο εκφράσεων του τύπου "καλά κρασά".
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:32:30 pm από marinadim »

Αποσυνδεδεμένος katerina_s

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:35:38 pm »
Συνάδελφοι μην τρώγεστε μεταξύ σας και μην μου στεναχωριέστε άδικα...
Σε λίγο δεν θα έχει κανείς λεφτά για να πληρώσει ιδιαίτερα και δεν θα υπάρχει λόγος διαφωνίας  ::)

Κατά τα άλλα σε όσα ειπώθηκαν θέλω να σχολιάσω ότι
Παράθεση
Η μεγαλύτερη κατάντια είναι ότι φτάσαμε το αυτονόητο, δηλαδή το να είναι κάποιος εκπαιδευτικός καλός και επαρκής στη δουλειά του, με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις, να το παρουσιάζομαι ως εξαιρετική και εξέχουσα περίπτωση

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:45:33 pm »
Παράθεση
Ζω στην Αθήνα και δεν έχω καμία καταγωγή από χωριό, ούτε ένα χωραφάκι και ούτε μια ελίτσα. Έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη νόμιμη δουλειά? Θέλω πολύ να είναι νόμιμη, να τη δηλώνω και να φορολογούμαι, και βέβαια να μην μου τρώει πάνω από ένα-δυο απογεύματα την εβδομάδα γιατί δεν θα μπορώ να προετοιμάζομαι για το σχολείο κατάλληλα. Και όπως έχω ξαναπεί, ποιος ο λόγος να κάνω διαφορετική δουλειά το απόγευμα? Αυτή είναι η δουλειά μου και την κάνω καλά. Έχω ανάγκη να δουλεύω έξτρα και θέλω να το κάνω νόμιμα και επίσημα. Δεν έχω καμιά διάθεση να φοροδιαφύγω.
Ο νόμος σου επιτρέπει μέχρι και 10ωρη εβδομαδιαία επιπλέον απασχόληση. Κάνεις μέχρι 10 ώρες δηλωμένα ιδιαίτερα με απόδειξη ή οποιαδήποτε άλλη δηλωμένη εργασία.

Παράθεση
Τέλος, ο ανταγωνισμός στα ιδιαίτερα εφόσον δεν ψαρεύεις μαθητές από το σχολείο σου δεν έχει να κάνει με το αν είσαι διορισμένος ή αδιόριστος αλλά με το πόσο καλή δουλειά κάνεις. Αυτά όσον αφορά την πίτα που κλέβουν οι μόνιμοι από τους αδιόριστους.
Υπάρχει συχνότατα η ανόητη αντίληψη στους γονείς ότι ο μόνιμος για να έχει διοριστεί είναι και καλύτερος. Το έχω ακούσει πάρα πολλές φορές...

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:52:42 pm »

Υ.Γ.Θεωρώ ότι όλες αυτές οι συζητήσεις αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη ΠΛΗΡΟΥΣ αποσύνδεσης του Λυκείου από το πανεπιστήμιο.
++++++++

Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι η βασική αιτία που μαθητές -αν έχουν την δυνατότητα- αποκτούν και τον προσωπικό τους καθηγητή. Αν αλλάξει ο τρόπος προσβασης στα πανεπιστήμια, οι ανάγκες για ιδιαίτερα θα μειωθούν σε υπερβολικό βαθμό και δεν θα υπάρχει πια θέμα εκτεταμένης παραπαιδείας...
Επίσης, αν επιτέλους αρχίσουν να αξιολογούν πραγματικά οι εκπαιδευτικοί και η αξιολόγηση θα έχει και βαρύτητα στο απολυτήριο, κανένας εκπαιδευτικός δεν θα κάνει ιδιαίτερο σε μαθητή του, γιατί αν μαθευτεί- που θα μαθευτεί- δεν θα μπορεί να σταθεί στη τάξη...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 06:56:43 pm »
Green, δηλωμένα ιδιαίτερα για μόνιμους δεν προβλέπονται. Εκτός αν είσαι διορισμένος π.χ. μαθηματικός και παραδίδεις μαθήματα π.χ. πιάνου.
Αυτό που είναι όμως νόμιμο είναι η μέχρι και 10ωρη απασχόληση σε ΙΕΚ. Υπάρχουν και άλλες διέξοδοι βέβαια, ανάλογα πάντα και με την ειδικότητα.
Συμφωνώ πάντως όσον αφορά την αντίληψη των γονέων για τους μόνιμους.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)