0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εκείνο που ήθελα να μοιραστώ είναι η σκέψη ότι συχνά κρίνουμε τους μαθητές μας με τη φαντασίωση ότι ζουν μόνο για το σχολείο, ενσαρκώνονται την ώρα που πατάνε το πόδι τους στο προαύλιο και εξαϋλώνονται μόλις χτυπήσει το κουδούνι για το σχόλασμα, και στο διάστημα που παραμένουν ενσαρκωμένα το μυαλό τους πρέπει να είναι προσηλωμένο στο μάθημα και μόνο σ' αυτό.
Είμαι αναπληρώτρια σε νησί των Δωδεκανήσων. Η πρώτη ημέρα μου ήταν συγκινητική, χρόνια ολόκληρα περίμενα να μπω σε τάξη, οι επόμενες μέρες όμως ήταν τραγικές. Φασαρία, αναρχία, επιθετικότητα μεταξύ των μαθητών (μιλάμε για Γυμνάσιο), συμπεριφορά νηπίων. Ωστόσο, διάβασα και εγώ εκθεσεις στη Γ΄Γυμνασίου με θέμα "πώς οραματίζομαι την Ελλάδα του σύγχρονου κόσμου" και συγκινήθηκα. Τα παιδιά όπου και αν βρίσκονται, ειδικά σε μέρη χωρίς πολλά ερεθισματα, είναι ευαίσθητα και δεν παύουν να αγωνιούν. Πιστεύω πως τα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων χάνουν την παιδικότητα και την αγνότητα της ηλικίας τους. Τα παιδιά του νησιού, όπου είμαι διορισμένη δεν την έχουν χάσει-ευτυχώς-αλλά δυστυχώς δεν ξέρουν τι θα πει σεβασμός και πειθαρχία. Είναι βέβαια και θέμα ανατροφής. Όλο το νησί έχει πρόβλημα στην πειθαρχία και στην τάξη. Φαίνεται από τον τρόπο που οδηγούν, τρώνε, περπατούν, κινούνται. Αθάνατη ελληνική ψυχη!Από την άλλη θρησκόληπτοι, αλλά μεταξύ τους τρώγονται. Το ελληνικό στοιχείο σε όλο του το μεγαλείο.
--->Ένα κορίτσι τρώει ξύλο από τον πατέρα της, με αποτέλεσμα να μη μιλάει καθόλου και να φοβάται όποιον βρεθεί σε απόσταση ενός μέτρου ή κοντύτερα.