0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δύσκολο θέμα ανοίξαμε....Πάντως, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια σημαντική διάκριση. Υπάρχουν προβλήματα συμπεριφοράς που αφορούν σωματική ακεραιότητα, όπως αυτό που αναφέρθηκε για το παιδί που χτυπάει τα κεφάλια άλλων παιδιών στον τοίχο. Εκεί παρεμβαίνουμε, εξηγώντας πάντα γιατί το κάνουμε. Θέλουμε τους μαθητές μας -και τους εαυτούς μας- σώους και αβλαβείς!Για τα προβλήματα με τα χαρτάκια και τα προστυχόλογα, έχω την εντύπωση ότι μάλλον είμαστε λίγο υπερβολικοί. Ας θυμηθούμε τι κάναμε όταν εμείς είμασταν μαθητές. Δεν νομίζω ότι είμασταν και ακριβώς αγγελούδια! Τουλάχιστον εγώ δεν ήμουνα. Κάποιες συμπεριφορές, όσο προσβλητικές και να είναι, είναι μέσα στα όρια του φυσιολογικού, ή μάλλον του αναμενόμενου από εφήβους. Ας είμαστε και λίγο ειλικρινείς! Μια νέα καθηγήτρια, ειδικά όταν μπαίνει σε λύκειο, είναι η χαρά όλων των αγοριών. Και ένας νέος καθηγητής η χαρά των κοριτσιών. Θα ήταν παράλογο να μην συνέβαινε αυτό. Το πώς θα το χειριστούμε, είναι άλλο ζήτημα. Αλλά σίγουρα δεν τίθεται θέμα τιμωρίας για ένα χαρτάκι τέτοιου τύπου! Και μεταξύ μας, δεν έχω καταλάβει που είναι το πρόβλημα ακριβώς. Στο γεγονός ότι το τα παιδιά σκέφτονται έτσι ή στο γεγονός ότι το έγραψαν σε χαρτάκι μέσα στην τάξη; Αν δεν το έγραφαν σε χαρτάκι μέσα στην τάξη, και το συζητούσαν στο διάλειμμα ή όταν ήταν έξω για καφέ, θα είχε διαφορά ή όχι; Δεν νομίζω ότι είναι ο ρόλος μας να επιβάλλουμε τέτοιου τύπου λογοκρισία στα παιδιά. Αν θέλουν να χαρακτηρίσουν μια καθηγήτρια, θα το κάνουν είτε το γράψουν σε χαρτάκι είτε όχι. Ας θυμηθούμε λίγο τι σχόλια κάναμε εμείς για τους καθηγητές μας! Είμαστε άραγε τόσο διαφορετικοί από τους μαθητές μας ή έχουμε ξεχάσει ότι υπήρξαμε και εμείς κάποτε παιδιά;
Αν κάποιος μαθητής χρησιμοποιούσε κάποιους χαρακτηρισμούς για μένα ή για οποιονδήποτε άλλο μαθητή/τρια στη τάξη δυνατά, έτσι ώστε να το ακούσουν όλοι, εκεί θα αντιδρούσα.
Επίσης συνάδελφος μου είχε δείξει χαρτάκι που είχε πάρει απο μαθητή εν ώρα μαθήματος .........Το χαρτάκι είχε προστυχόλογα με πρωταγωνιστές την καθηγήτρια και τον μαθητή !!!Η καθηγήτρια δεν το πήγε στο σύλλογο για να μην δώσει έκταση και να μην μαθευτεί .........Ποια η γνώμη σας ?
Αυτή που χαλιέται πιο πολύ και από τους μαθητές είναι η φιλόλογος που έχει αναλάβει το πρακτικό και κάθε 1-2 μέρες γράφει το κατεβατό.
κάποια στιγμη που είχα εφημερία στην αυλή και έκανα παρατήρηση σε κάποιον που μιλούσε με εξωσχολικό,ο εξωσχολικός μου έβγαλε μαχαίρι.
Παράθεση από: stenies στις Δεκεμβρίου 18, 2007, 07:10:30 pm κάποια στιγμη που είχα εφημερία στην αυλή και έκανα παρατήρηση σε κάποιον που μιλούσε με εξωσχολικό,ο εξωσχολικός μου έβγαλε μαχαίρι. stenies, από το Σικάγο μας γράφεις; Συγνώμη, αν δεν σε πειράζει, πες μας σε ποια ακριβώς περιοχή είναι το σχολείο σου;