Σύνολο ψηφοφόρων: 62
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γνωρίζει κάποιος πότε περίπου αναμένεται η
Παράθεση από: lio στις Νοεμβρίου 15, 2006, 11:47:17 pmΘα συμφωνήσω spaceoddity μαζί σου ότι το να φτιάξεις (ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ) μια παρουσίαση είναι πολύ δημιουργική δουλειά. Σε ότι αφορά τον μαθητή είναι γνωστό ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Υπάρχει όμως και ένα αλλά… Τι γίνεται με τις ετοιματζίδικες παρουσιάσεις που κυκλοφορούν και χρησιμεύουν να κάνουμε ΦΙΓΟΥΡΑ στο μαθητή; Ο οποίος συχνά εντυπωσιάζεται από τα γραφικά και τις πολυμεσικές δυνατότητες του όλου πράγματος και δεν παίρνει είδηση από την ουσία… Και βεβαίως δεν φαντάζεται ότι η παρουσίαση είναι «σκονάκι»…Προσωπικά πιστεύω δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από το να κοροϊδέψεις ένα παιδί…και ακόμη πιο εύκολο να το καταστρέψεις..Κι όμως Lio, δεν είναι καθόλου εύκολο να κοροϊδέψεις ένα παιδί... ή μάλλον να το θέσω αλλιώς: θα το κοροϊδέψεις μια, δυο... ε την τρίτη θα σε στήσει στο τοίχο και καλά θα σου κάνει... ενώ το μεγάλο μπορείς να τον κοροϊδεύεις μια ζωή, και ποτέ δεν θα σε στήσει στον τοίχο, είτε γιατί δεν σε πήρε χαμπάρι (χλομό, κανείς δεν είναι τόσο χαζός), είτε γιατί ξέρει ότι αν το κάνει, μεθαύριο θα έρθει η σειρά του γιατί κι αυτός σε κοροϊδεύει, οπότε τουμπεκί Οι ετοιματζίδικες παρουσιάσεις με αφήνουν παγερά αδιάφορη... πιο πολύ θα κοπιάσω να τις αναπαραγάγω η ίδια, παρά να φτιάξω μια δικιά μου. με μια εξαίρεση: παιδιά, έχετε κατεβάσει ποτέ tutorial για νέες τεχνολογίες και τηλεπικοινωνίες από αμερικάνικα (κατά κύριο λόγο) site; δημιουργικότατα, άριστο σημείο εκκίνησης... τα χρησιμοποιούσα πολύ στα ΙΕΚ...Και μια ερώτηση: όταν παρουσίασα το powerpoint μου στο ΠΕΚ σήμερα, με ευχαρίστησε ο εισηγητής που του έδειξα έναν άλλο τρόπο μετατροπής δεκαδικού σε δυαδικό (δεν το κάνω με συνεχείς διαιρέσεις όπως έχω δει σε όλα τα βιβλία, αλλά τοποθετώντας τον αριθμό σέ ένα πίνακα με δυνάμεις του δυο, από δυο στη μηδενική μέχρι όσο πάρει). Εγώ νομίζω-χωρίς να είμαι σίγουρη-ότι αυτόν τον τρόπο τον έμαθα στο σχολείο στην Αμερική, αλλιώς δεν εξηγείται πως μόνο εγώ τον ξέρω... εσείς πως την κάνετε τη μετατροπή;
Θα συμφωνήσω spaceoddity μαζί σου ότι το να φτιάξεις (ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ) μια παρουσίαση είναι πολύ δημιουργική δουλειά. Σε ότι αφορά τον μαθητή είναι γνωστό ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Υπάρχει όμως και ένα αλλά… Τι γίνεται με τις ετοιματζίδικες παρουσιάσεις που κυκλοφορούν και χρησιμεύουν να κάνουμε ΦΙΓΟΥΡΑ στο μαθητή; Ο οποίος συχνά εντυπωσιάζεται από τα γραφικά και τις πολυμεσικές δυνατότητες του όλου πράγματος και δεν παίρνει είδηση από την ουσία… Και βεβαίως δεν φαντάζεται ότι η παρουσίαση είναι «σκονάκι»…Προσωπικά πιστεύω δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από το να κοροϊδέψεις ένα παιδί…και ακόμη πιο εύκολο να το καταστρέψεις..
Ακόμα και αν κάποια πράγματα γίνονται με προχειρότητα, κανένας Υπουργός Παιδείας δεν είναι σε κάποια τάξη ΠΕΚ. Γιατί τι γίνεται μέσα σε μια τάξη ευθύνεται ο επιμορφωτής, οι επιμορφούμενοι, όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στην αίθουσα. Εγώ προτιμώ την προσπάθεια για βελτίωση σε όποια ευκαιρία δίνεται στη ζωή και έχω κάνει πολλές προσπάθειες στην πράξη, σε όσα περνούν από το χέρι μου, ακόμα και αν πολλά καθήκοντα δεν ήταν της αρμοδιότητάς μου τα επωμίστηκα ουκ ολίγες φορές.Τελειώνοντας για κάποιους συναδέλφους, πιθανόν για τους πιο πολλούς, τα ΠΕΚ είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με συναδέλφους, να ανταλλάξεις απόψεις, να δώσεις και να πάρεις. Και αυτή την ευκαιρία δε θα ήθελα σα συνάδελφος να τη χάσουμε με τίποτα.
5*6=30 ακριβώς δηλαδή το ωράριο. 21 ώρες είναι το διδακτικό ωράριο αλλά υπάρχει και η εξωδιδακτική απασχόληση. Επιπλέον για τα ΠΕΚ υπάρχει και ημερήσια αποζημίωση, άσχετο αν θα τα πάρουμε μετά από μερικά χρόνια.