Σύνολο ψηφοφόρων: 62
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και εγώ κότερο....πάμε μια βόλτα....
Παράθεση από: kokalo στις Νοεμβρίου 20, 2006, 04:19:33 pmΚαι εγώ κότερο....πάμε μια βόλτα.... Πλάκα-πλάκα, για τους φίλους μας στην Α'-Δ' Κυκλάδων και τις αντίστοιχες Δωδεκανήσου, πιο χρήσιμο θα φανεί το κότερο από το αυτοκίνητο για την παρακολούθηση των ΠΕΚ... δεν πας από κει μια βόλτα;
Anytime! Θα σας φτιάξω σκορδαλιά με μπακαλιάρο! (ευτυχώς που το φόρουμ δεν έχει ακόμα smell interface )Οι σημειώσεις σας φάνηκαν χρήσιμες;Ένας φίλος μου το έθεσε το θέμα σε σωστή βάση: είμαστε οπαδοί του opensource Με την ευκαιρία, έχω έτοιμα και διαγώνισμα πληροφορικής Γ' Γυμνασίου και τεστ Α' Γυμν, όποιος θέλει, κερνάω! (Και ώρα να την κάνω, τα εν λόγω διαγωνίσματα περιμένουν διόρθωση... )
Με την ευκαιρία, έχω έτοιμα και διαγώνισμα πληροφορικής Γ' Γυμνασίου και τεστ Α' Γυμν, όποιος θέλει, κερνάω! (Και ώρα να την κάνω, τα εν λόγω διαγωνίσματα περιμένουν διόρθωση... )
Παράθεση από: spaceoddity στις Νοεμβρίου 15, 2006, 02:48:49 pmΜια κυρία με ρώτησε ΓΙΑΤΙ πρέπει να ξέρω ότι 1GB=1024MB... της έδωσα το εξής παράδειγμα: πας τον υπολογιστή σου στον τεχνικό για αναβάθμιση, και σου λέει (προσθέτω "ο Κεφαλονίτης": ως γνωστόν ο "έξυπνος" της υπόθεσης!) Καλά, σου άλλαξα τη RAM σου, τι είχες, 1 Γιγαμπάιτ, και σου έβαλα ΧΙΛΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΓΚΑΜΠΑΙΤ!!! Πετάει το μηχάνημα! Σκάσε τώρα 100 Ευρώ! Πείστηκε αμέσως...Πιστεύεις όμως ότι θα σε «έπαιρνε» να πεις τέτοια ατάκα στο ΤΕΙ και να μη σε πάρουνε με τις πέτρες; Σε ρωτάω απλά το εξής: αν θέλει κάποιος να κοροϊδέψει έναν άσχετο δε θα βρει τον τρόπο; Είναι ανάγκη να το κάνει χονδροειδώς; Μην μπερδεύουμε τα τρυκ που χρησιμοποιεί ο δάσκαλος (εάν κάποιος είναι κουτοπόνηρος θα του πεις κάτι για να τον εξιτάρεις.. σωστό…) για να τραβήξει την προσοχή με τη μετάδοση χρήσιμης ή μάλλον αξιοποιήσιμης γνώσης. Το πώς θα αξιοποιήσει τη γνώση που παίρνει ο ενήλικος είναι κάτι που μόνος θα το βρει εάν έχει στοιχειώδη αυτοσεβασμό και αυτογνωσία. Εάν δεν τα έχει τότε οι γνώσεις του είναι άχρηστες ούτως ή άλλως. Άποψή μου.
Μια κυρία με ρώτησε ΓΙΑΤΙ πρέπει να ξέρω ότι 1GB=1024MB... της έδωσα το εξής παράδειγμα: πας τον υπολογιστή σου στον τεχνικό για αναβάθμιση, και σου λέει (προσθέτω "ο Κεφαλονίτης": ως γνωστόν ο "έξυπνος" της υπόθεσης!) Καλά, σου άλλαξα τη RAM σου, τι είχες, 1 Γιγαμπάιτ, και σου έβαλα ΧΙΛΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΓΚΑΜΠΑΙΤ!!! Πετάει το μηχάνημα! Σκάσε τώρα 100 Ευρώ! Πείστηκε αμέσως...
Oti mas eipan tis prwtes meres htan kyriws 8ewrhtiko kai kata bash, aerologies kai "na xame na legame" ligaki. Olo logia kai 8ewria kai "kamia" sxesh me thn pragmatikothta. Epifaneiakh kalypsh twn paidagwgikwn 8ematwn kai toso bareta pou an den kaname xabale sta pisw 8rania, 8a koimomastan me ta matia anoixta!! Ta metepeita ma8hmata htan kapws kalytera ka8oti milagame gia praktika, ka8hmerina 8emata tou sxoleiou. Sa geniko symperasma omws 8a elega oti epafyetai ston ekpaideyth to an 8a einai xrhsimo to ka8e ma8hma h oxi. Apo oti katalaba den throun oi ekpaideytes kai poly to programma ma8hmatwn kai apoklinoun kata boulhsh, kanontas etsi oti o ka8enas pisteyei oti prepei na mas didaksei. Kai gia na kleisw, aparadekth h wra pou mas trabologousan sta pek kai poly megalh anorganwsia! Pantws, kai gia na mh gkriniazoume monaxa, sigoura kati kerdisame parakolou8wntas ta, estw ki an htan mono ena 5% apo ayto pou lene oti kerdizoume oi organwtes twn PEK.