0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο διευθυντης δεν εχει δουλεια να αξιολογησει. Θα ρθει τωρα ο φυτικης παραγωγης να αξιολογησει τον φιλολογο; Απο που κι ως που; Ξερει τιποτα απο φιλολογικα; Και το αντιθετο φυσικα ετσι; Τυχαιο παραδειγμα. Η διαδικασια εχει ευτελιστει απο τη στιγμη που ολοι ξερουμε με ποια κριτηρια γινεται καποιος διευθυντης ή συμβουλος και τι ρολο παιζει η συνεντευξη. Αν δεν αλλαξουν καποια πραγματα αξιολογηση αντικειμενικη και ανεξαρτητη ειναι ανεκδοτο στην Ελλαδα.
Γενικα αυτό που λειπει στην Ελλάδα κ μας ξανει καχύποπτους κ να αποζητούμε (όσοι την αποζητούν) την αξιολόγηση, είναι η έλλειψη λογοδοσίας. Το ότι ξέρουμε ότι αυτός που ξανει τη δουλειά του σωστά, σε σχέση μ αυτόν που κάνει το σχολείο μπάχαλο, θα έχει την ιδθα (μη) εξέλιξη.
Ποιος εκπαιδευτικος κανει το σχολειο μπαχαλο; Αληθεια τωρα; Το λες σαν να προκειται για κανενα ποσοστο σημαντικο και αξιο να αναφερθει στη συζητηση. Μπορω να σκεφτω ελαχιστα ακραια περιστατικα, οπως πχ την κυρια που δεν φορουσε μασκα ή καποιες αλλες μεμονωμενες περιπτωσεις. Και το θεωρω αυτονοητο οτι στην ελληνικη αξιολογηση θα εξελιχθει αυτος που πινει καφεδες με τον διευθυντη ή ψηφιζει το ιδιο με τον συμβουλο (του οποιου η στηριξη μεχρι τωρα εξαντλειται συνηθως στην αναγνωση ενος power point μια φορα καθε 2 χρονια που μας το βαφτιζει επιμορφωση).
Θα συμφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου ότι αν και απαραίτητη και η αξιολόγηση και η αυτοαξιολόγηση.....στην Ελλάδα θα δούμε εκπαιδευτικούς υποτακτικούς και διευθυντές ή άλλους αξιολογητές να κάνουν κατάχρηση των υπερεξουσιών τους.Μακάρι να διαψευστώ, εδώ θα είμαστε οσονούπω να μοιραστούμε εμπειρίες από το πείραμα.Αν θες να πετύχει μια μεταρρύθμιση, μια τομή ή μια εκ βάθρων αλλαγή, πρέπει πρώτον να έχει πειστεί ο κόσμος και δεύτερον πρέπει εσύ που τη φέρνεις να είσαι και το φωτεινό παράδειγμα αυτής.
Ενα καλο ερωτημα ειναι γιατι πιστευουμε οτι χρεθαζεται αξιολογηση, αν το πιστευουμε. -θεωρουμε οτι υπαρχουν εκπαιδευτικοι με αγνοια στο γνωστικο; εκπαιδευτικοι που πηγαινουν απροετοίμαστοι; εκπαιδευτικοι που αμελούν τυπικές υποχρεωσεις; εκπαιδευτικοι που φέρονται ασχημα; -θεωρουμε οτι καποιοι κανουν καλυτερο μαθημα απο αλλους; -θεωρουμε οτι θα βελτιωθει κατι στην εκπαιδευτικη διαδικασια; Εγω προσωπικα για το πρωτο θεωρω οτι αν υπαρχουν τετοιοι, ειναι ελαχιστοι. Για το δευτερο, προφανως δεν ειμαστε ολοι το ιδιο ορεξάτοι να κανουμε το κατι παραπανω, το κατι διαφορετικο, να κανουμε πιο διαφοροποιημένη διδασκαλια, να σταθούμε λιγο σε ειδικες περιπτωσεις. Αυτο ομως ειναι πιο πολυ θεμα επιμόρφωσης κ καθοδήγησης κατα τη γνωμη μου. Για το τριτο, δεν μπορω στο μυαλο μου να συνδέσω τη βελτιωση ενος συστηματος που πασχει δομικά, με οποιαδηποτε ατομικη αξιολογηση.
Με επιμόρφωση και καθοδήγηση πάνε να την συνδέσουν τώρα, αφού είδαν ότι την προηγούμενη φορά η τιμωρητική αξιολόγηση είχε μεγάλες αντιδράσεις. Φυσικά την επιμόρφωση και την καθοδήγηση την έχουμε βιώσει όλοι και από τους διευθυντές και από τους συντονιστές/συμβούλους και την ξέρουμε. Μια δικλείδα θα ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αξιολογούν κι εκείνοι την αποτελεσματικότητα των διευθυντών και των στελεχών γενικά και την ποιότητα της υποστήριξης. Έτσι θα υπήρχε μια ισορροπία νομίζω. Σε αντίθετη περίπτωση ακόμα και οι συνεδριάσεις των συλλόγων θα καταντήσουν παρωδία αφού όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να συμφωνούν με τη γνώμη του διευθυντή.