*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 938083 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #714 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:08:04 pm »
geochem θέλω να βρω ένα emoticon που να υποκλίνεται για να βάλω αλλά δε θυμάμαι πως είναι το ρήμα στα αγγλικά... :( ::)
Φανταστείτε τάξη: 9 θρανία κολλημένα σε 2 καλοριφέρ κρύα(ίσως χλιαρά) και να σου λένε δε μπορούμε να πιάσουμε το μολύβι!!! :'( Κρυώνουμε!!! :'( :'(
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:14:53 »

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #715 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:10:42 pm »
"Ζητούσαμε και ζητάμε ποιοτικά κτίρια και ποιοτικές συνθήκες εργασίας"

Δεν πήρε ποτέ κάτι τέτοιο το αυτί μου να γίνεται, ίσως εγώ δεν έχω επαρκή πληροφορηση.
 Κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να βελτιωθούν τα πράγματα. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο εκεί. Η αξιολόγηση πρέπει να γίνει ακριβώς γι' αυτούς που δεν παράγουν έργο ακόμα και στις καλύτερες συνθήκες. Φοβάμαι πως δεν είναι λίγοι.
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #716 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:20:24 pm »
@geochem

οι δυσλειτουργίες δεν μπορεί μονίμως να αποτελούν λόγο άρνησης της διαδικασίας αξιολόγησης. Και οκ, δεν υπάρχει πετρέλαιο....τα αερόθερμα και τις σόμπες αλογόνου δεν τις ξέρουμε; ( εξάλλου εκεί που θα πάει το πετρέλαιο ποιός θα μπορεί να το αγοράζει...)

αρνείσαι λες να μπεις σε τάξη χωρίς θέρμανση στα 1000μ υψόμετρο! Φαίνεται δεν είναι πολλοί σαν εσένα καθώς χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν αρνουνται να μπουν στα ρημασμένα ΕΠΑΛ της Αθήνας ούτε στα φαγωμένα απο μούχλα, υγρασία και άλλες φθορές παλιά πολυκλαδικά των Αμπελοκήπων φερ ειπείν. Ίσως γιατι θεωρουν σημαντικότερο ότι είναι  δίπλα στο σπίτι τους. Ίσως γιατί έχουν πια γίνει ένα με τη μαυρίλα των τοίχων και των πατωμάτων που δεν τους ενδιαφέρει παραπέρα.

Αλλά για έναν κλάδο που χει φάει αμάσητα χρόνια κοροϊδίας και εμπαιγμού ειναι λίγο οξύμωρο τώρα να βγαίνει και να λέει "αρνούμαι "... Θα πρεπε να το χε πει χρόνια πριν αυτο!! 

Το σχολείο πάει μπροστά με ο,τιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο παθιασμένος εκπαιδευτικός προκειμένου να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια. 
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #717 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:24:27 pm »

@lkjhgfd   συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...όποιος θέλει να κάνει μάθημα θα κάνει....και με κρύο και με ζέστη και με απ΄όλα!
Και όποιος θέλει να μάθει θα μάθει  ;) Αστειεύομαι, αν και υπάρχει κάποια ουσία σ' αυτό.

Όσο για την αξιολόγηση είναι σαφώς απαραίτητη, για να έχει όμως κάποιο θετικό αποτέλεσμα πρέπει  πρώτα να έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους αξιολογητές και τους αξιολογούμενους. Χωρίς να παραβλέπω το μερίδιο της ευθύνης των εκπαιδευτικών στο θέμα αυτό, είναι χρέος και της Πολιτείας να καλλιεργήσει αυτό το κλίμα. Με μειώσεις μισθών έως και 40%, με αύξηση ωραρίου να διαφαίνεται, με ύπαρξη ανισοτήτων στις αποδοχές δημοσίων υπαλλήλων ίδιων προσόντων από υπουργείο σε υπουργείο, με αξιολόγηση που συνδέεται μόνο με υπαγωγή στην εφεδρεία ή απόλυση (εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω) για ποια εμπιστοσύνη να μιλάμε; <<Δε μιλάω για αξιολόγηση, για εμπιστοσύνη μιλάω ;)>> Ακόμη και αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω για την έλλειψη θέρμανσης δεν θα έπρεπε να το προσπερνάμε εύκολα, είναι σοβαρό θέμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2012, 10:41:44 pm από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:14:53 »

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #718 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:34:53 pm »
Παιδες μην ανησυχειτε για την αξιολογηση... για να αξιολογηθουμε πρεπει να διοριστουμε πρωτα!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2012, 10:55:03 pm από Giorgos-Effie »

Αποσυνδεδεμένος δασκαλίτσα

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #719 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:54:45 pm »
χαχαχαχα!!!! Δε γελάω ειρωνικά, αλλά ήταν καλό! Απλά Giorgos-Effie είμαστε σε θέμα των "μόνιμων"|

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #720 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:56:35 pm »
Στους αναπληρωτές δε θα γίνεται αξιολόγηση;; Δε νομίζω...
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος δασκαλίτσα

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #721 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:58:04 pm »
δεν είπα αυτό, απλά διευκρινίζω ότι στο συγκεκριμένο τόπικ μιλούσαμε ως τώρα για την αξιολόγηση ήδη διορισμένων.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #722 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:58:54 pm »
εγω δεν μπορω να καταλαβω το εξης πραγμα: καθε ενας που προσλαμβανεται σε μια θεση εργασιας ιδιωτικου ή δημοσιου τομεα προσλαμβανεται γιατι  εχει τα Α προσοντα ,για να σου πετυχει τους Χ στοχους ωστε να υπαρξει η Ψ προοδος στον τομεα εργασιας..στην πορεια εσυ διαπιστωνεις οτι καποιοι εκ των εργαζομενων ουτε εχουν τα Α προσοντα τα οποια πρεπει να διαθετουν απαραιτητως , ουτε σου πετυχαινουν τους Χ στοχους που θες ουτε φυσικα υπαρχει η επιδιωκομενη προοδος που εσυ επιδιωκεις..ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΜΩΣ..ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΙΕς ΟΥΤΕ ΑΠΟΛΥΣΗ...θα τους εχεις τους συγκεκριμενους εργαζομενους 30 χρονια να τους πληρωνεις να κανουν τι; ετσι θα εκανε  ο κυριος υπουργος αν ειχε επιχειρηση στον ιδιωτικο τομεα ; ουτε ενα χρονο δεν θα επιβιωνε....

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #723 στις: Αυγούστου 23, 2012, 10:59:19 pm »
Γραψε λαθος... καινουριος γαρ

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #724 στις: Αυγούστου 23, 2012, 11:17:14 pm »
αγαπητή bitch σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σου και καταλαβαίνω τι εννοείς/
Δεν ξύπνησα τώρα και μιλάω για ελλείψεις υποδομών. στη διάθεση σου τα στοιχεία του σχολείου μου και εμένα προσωπικά για να δεις τι αγώνας γίνεται στο καρπενήσι για να βελτιωθούν οι υποδομές με προσωπικό αγώνα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και πολλών παραγόντων.
Ξέρω πολύ καλά για τα μουχλιασμένα σχολεία και πολλά άλλα ούτε μεγάλωσα στα λούσα. τα περί παθιασμένων εκπαιδευτικών ,αν και καταλαβαίνω τι εννοείς, δεν με εκφράζουν πια. έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα,εργοστάσια, και πάντα μα πάντα πιστεύω ότι χωρίς πόρους το αποτέλεσμα είναι φτωχό παρ όλη την καλή διάθεση του εκπαιδευτικού.
ο στόχος είναι η βελτίωση υποδομών του εκπαιδευτικού συστήματος γενικότερα. αν ανήκεις στη λογική του στυλ άμα θέλετε μπορείτε να κάνετε τα πάντα λυπάμαι αλλά αυτό μας πηγαίνει πάρα πολύ πίσω.
με τη λογική αυτή και τα πανεπιστήμια να δουλεύουν χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, ομοίως στα ερευνητικά κέντρα και πάει λέγοντας.
ναι αρνούμαι να δουλεύω σε συνθήκες ψύχους στους -10 χωρίος θέρμανση απλά για να δείχνω ότι εγώ κάνω τα πάντα και δεν μασάω.η άρνηση αυτή είναι αντίδραση και υπερασπίζομαι πρώτα απ όλα τους μαθητές μου.
κάντε και σεις δουλειά γραφείου χωρίς υπολογιστές, ιντερνετ.στείιλτε μυνήματα με τα περιστέρια.όλοι θα πουν πόσο φοβεροί εργαζόμενοι είστε; μιλάμε για τα αυτονόητα το 2012.
απόψεις που θέλουν την εκπαιδευτική διαδικασία να βασίζεται στο φιλότιμο και τη θεία φώτιση θα τις πολεμάω με πράξεις βελτίωσης όπου και αν βρεθώ
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2012, 11:19:21 pm από geochem »

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #725 στις: Αυγούστου 23, 2012, 11:23:33 pm »
ευτυχώς ο ένας από τους συμμετέχοντες στην επιτροπή αξιολόγησης , ήτανε εκπαιδευτής μου στο μείζων πρόγραμμα επιμόρφωσης και συμφωνούμε μαζί σε πολλά.αξιόλογος επαγγελματίας και βλέπει μπροστά.
προφρανώς δεν μας επιμόρφωσε στον ασπροπίνακα χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό μαζί του. μάλλον κάτι θα ήξερε

Αποσυνδεδεμένος Ασπρόμαυρος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #726 στις: Αυγούστου 23, 2012, 11:50:20 pm »

αλλά, ιστορικά, τα σχολεία λειτούργησαν σε χειρότερες συνθήκες απο αυτές που περιγράφεις ( πχ Κατοχή) και οι Δάσκαλοι ( με Δ κεφαλαίο) αποτέλεσαν φωτεινά παραδείγματα αξιόλογου εκπαιδευτικού έργου σε πείσμα των συνθηκών.

Πάμε να αξιολογήσουμε έναν Δάσκαλο ( με Δ κεφαλαίο) εκείνης της εποχής με βάση την λογική που προωθείται σήμερα στην αξιολόγηση.
Κάνει μάθημα σε μια τάξη με 50 παιδιά (στην καλύτερη των περιπτώσεων μιας και τότε η τάξη θύμιζε γεμάτο αμφιθέατρο). Από αυτά ζήτημα αν τα 40 θα μάθουν να διαβάζουν σωστά (θυμίζω ο αναλφαβητισμός στην Ελλάδα το 1970 υπολογίζεται στο 60%). Από αυτούς τους 40 ζήτημα αν οι  20 δεν θα θεωρούνταν λειτουργικά αναλφάβητοι (Ποσοστό λειτουργικά αναλφάβητων το 1995 στην Ελλάδα 48%!!!! http://www.vlioras.gr/Personal/Interests/Articles/2000_10_20_Stoixeia_gia_to_vivlio.htm). Και από αυτούς τους 20 θα περνούσαν στο γυμνάσιο οι  10 προφανώς λόγω δυσκολιών άσχετων με την δουλεία του δασκάλου στην ταξη. . Δηλαδή με βάση την λογική της αξιολόγησης, όπως πάει να περάσει, ο Δάσκαλος που πραγματικά κάνει υπεράνθρωπο αγώνα παρουσιάζει 80% σχολική αποτυχία….

Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να γράψω περισσότερα…

Αποσυνδεδεμένος Ασπρόμαυρος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #727 στις: Αυγούστου 23, 2012, 11:52:53 pm »
ευτυχώς ο ένας από τους συμμετέχοντες στην επιτροπή αξιολόγησης , ήτανε εκπαιδευτής μου στο μείζων πρόγραμμα επιμόρφωσης και συμφωνούμε μαζί σε πολλά.αξιόλογος επαγγελματίας και βλέπει μπροστά.

Νομίζω ότι δεν είναι θέμα προσώπων αλλά πολιτικής γραμμης…..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182593
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)