*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 938571 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #742 στις: Αυγούστου 24, 2012, 11:22:44 am »
pd η προσωπική εμπειρία του καθένα από εμάς δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την όποια Γενίκευση.
Δεν ξέρω αν είσαι και η ίδια εκπαιδευτικός ή και τα δύο ή μιλάς μόνο ως γονιός. Όμως επέτρεψε μου να σου πω ότι η στάση σου είναι πολύ επιθετική, όπως και άλλοι στο φόρουμ.
Εντάξει όσοι δεν είστε στο "σωρό" κι όσοι δεν είστε "κάφροι" το καταλάβαμε δεν φοβάστε τίποτα.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2012, 11:39:16 am από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:11:52 »

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #743 στις: Αυγούστου 24, 2012, 11:38:35 am »
συμφωνω απολυτα με nickitol αυτοι που κανουν σωστα τη δουλεια τους δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα, οντως αυτοι που θα ξεκουνηθουν ειναι οι 'ΑΜΟΙΡΟΙ ΕΥΘΥΝΩΝ'.

Έχουμε συμφωνήσει αρκετές φορές σε αυτό το τόπικ, αλλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε, ας διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας επ' αυτού. Και στις αποσπάσεις μπήκαν κριτήρια, όμως βρίθουν οι διαμαρτυρίες ανθρώπων με σοβαρά κοινωνικά κριτήρια που δεν ελήφθησαν υπόψη.. Εκείνο που είναι σπουδαίο είναι να είμαστε αφυπνισμένοι - ενωμένοι - ετοιμοπόλεμοι.
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος Ασπρόμαυρος

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #744 στις: Αυγούστου 24, 2012, 11:39:18 am »
Η πρωτη ερωτηση που θα εκανα σε εναν αξιολογουμενο θα ηταν , εαν ειναι υπερ της αξιολογησης  η οχι.

Γιατί αυτό είναι και το ποιο σημαντικό κριτήριο στην αξιολόγηση.  Το αν συμφωνείς με τις νέες επιταγές. Αυτό θέλουμε , ευέλικτους και πρόθυμους για όλα υπαλλήλους.
Ελπίζω, αν και δεν το βλέπω, να μην επικρατήσουν τέτοιες λογικές στην αξιολόγηση.
Σου αφιερώνω ένα τραγουδάκι… http://www.youtube.com/watch?v=AmaGmFN9FtQ

Αποσυνδεδεμένος solidarite

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #745 στις: Αυγούστου 24, 2012, 11:52:30 am »
Απο μια γρηγορη ματια εφτασα στα εξης συμπερασματα : 1) δεν μας απασχολει που θα απολυθουν συνάδερφοι, ισα-ισα χαιρομαστε κιολας 2) καποιοι ειναι απολυτα σιγουροι οτι θα αξιολογηθουν θετικα (απο ποιον, με τι κριτηρια κλπ ειναι δευτερευούσης σημασίας) ενω συναδερφοι τους όχι και θα δουν την πόρτα της εξόδου ( και φυσικα αυτοι δεν θα ειναι τα πρασινο γαλαζα λαμόγια) 3) αντι να βαλουμε λουκετο στα σχολεια που δουλευουμε για 3 και 60 μακρια απο τα σπιτια μας και μέσα σε μια κοινωνια σε αποσυνθεση ασχολιόμαστε με το ποιος πρεπει να φύγει....είμαστε λοιπον αξιοι της μοίρας μας ως κλάδος. Ο,τι κι αν μας κάνουν θα λέμε :"χτυπάτε κι άλλο, αντέχουν ακόμα τα προβατα"
Κι εγω με τη σειρά μου αφιερώνω ένα τραγουδάκι

http://www.youtube.com/watch?v=kKiLt6UjsGo

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 07:11:52 »

Αποσυνδεδεμένος pd

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #746 στις: Αυγούστου 24, 2012, 12:04:12 pm »
pd η προσωπική εμπειρία του καθένα από εμάς δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την όποια Γενίκευση.
Δεν ξέρω αν είσαι και η ίδια εκπαιδευτικός ή και τα δύο ή μιλάς μόνο ως γονιός. Όμως επέτρεψε μου να σου πω ότι η στάση σου είναι πολύ επιθετική, όπως και άλλοι στο φόρουμ.
Εντάξει όσοι δεν είστε στο "σωρό" κι όσοι δεν είστε "κάφροι" το καταλάβαμε δεν φοβάστε τίποτα.

ειμαι και η ιδια εκπαιδευτικος και εχω και 2 παιδια στο σχολειο [ δημοτικο κια γυμνασιο] Αυτο που γινεται φετος στο δημοτικο δεν το εχω ξαναδει , καμμια σχεση με τα χρονια του μεγαλου γιου μου. Επιθετικη ειναι η σταση μου οταν καταθετω την εμπειρια δεκαδων μαμαδων και φιλων για την πρακτικη του ελληνικου δημοτικου?
σας διαβεβαιω οτι η αξιολογηση μονο για το καλο των παιδιων μας θα ειναι .. ευτυχως που αποφασισαν να εφαρμοστει..  σε αυτο χαιρομαι οταν διαβαζω οτι συμφωνουμε ολοι.ΣΩΣΤΑ?
την ξερετε την παροιμια που λεει ΄'ο φοβος φιλαει τα ερημα '.. περι αυτου  προκειται
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2012, 01:23:00 pm από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #747 στις: Αυγούστου 24, 2012, 12:42:59 pm »
Απο μια γρηγορη ματια εφτασα στα εξης συμπερασματα : 1) δεν μας απασχολει που θα απολυθουν συνάδερφοι, ισα-ισα χαιρομαστε κιολας 2) καποιοι ειναι απολυτα σιγουροι οτι θα αξιολογηθουν θετικα (απο ποιον, με τι κριτηρια κλπ ειναι δευτερευούσης σημασίας) ενω συναδερφοι τους όχι και θα δουν την πόρτα της εξόδου ( και φυσικα αυτοι δεν θα ειναι τα πρασινο γαλαζα λαμόγια) 3) αντι να βαλουμε λουκετο στα σχολεια που δουλευουμε για 3 και 60 μακρια απο τα σπιτια μας και μέσα σε μια κοινωνια σε αποσυνθεση ασχολιόμαστε με το ποιος πρεπει να φύγει....είμαστε λοιπον αξιοι της μοίρας μας ως κλάδος. Ο,τι κι αν μας κάνουν θα λέμε :"χτυπάτε κι άλλο, αντέχουν ακόμα τα προβατα"

Όσοι δεν έχουν αγωνιστική διάθεση είναι πρόβατα ή παρτάκηδες ?
Άκουσε δυο μικρές ιστορίες που έχουν σκοτώσει την αγωνιστική μου διάθεση . 

Θυμάμαι την αγωνιστική διάθεση που έδειξε ο κλάδος κατά του Αρσένη .
Αγώνας για να μην πειράξει την επετηρίδα .
Αγώνας για να μην διοριστώ εγώ ποτέ δηλαδή .
Γιατί όταν γράφτηκα στην επετηρίδα , μου είπαν πως θα διοριστώ κατά τα 60 μου …
Αν ήξεραν τότε ότι θα έρθει η τρόικα , θα μου έλεγαν πως θα διοριστώ στα 160 μου , σε μια άλλη ζωή . 
Αλλά ο κλάδος ήταν τυφλός από το πάθος για αγώνα και δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες .   Είπε λοιπόν το βροντερό του ΟΧΙ στον Αρσένη .
Ευτυχώς ( για εμένα τον παρτάκια ) ήρθε ο ΑΣΕΠ και διορίστηκα .

Θυμάμαι την αγωνιστική διάθεση των συνδικαλιστών και άλλων κατά του Γιαννίτση.   
Ευτυχώς για εκείνους που βγήκαν τότε στη σύνταξη , πήραν και εφάπαξ και σύνταξη έγκαιρα .  Οι αγώνες τους δικαιώθηκαν .
 Εγώ θα πάρω εφάπαξ και σύνταξη ?   Πάλι τον εαυτούλη μου σκέφτομαι ε ?

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #748 στις: Αυγούστου 24, 2012, 12:46:06 pm »

Θυμάμαι την αγωνιστική διάθεση των συνδικαλιστών και άλλων κατά του Γιαννίτση.   
Ευτυχώς για εκείνους που βγήκαν τότε στη σύνταξη , πήραν και εφάπαξ και σύνταξη έγκαιρα .  Οι αγώνες τους δικαιώθηκαν .
 Εγώ θα πάρω εφάπαξ και σύνταξη ?   Πάλι τον εαυτούλη μου σκέφτομαι ε ?

Όχι δε θα πάρεις. Και δε θα πάρεις γιατί τα αποθεματικά των ταμείων τα ξέσκισαν παίζοντάς τα στο χρηματιστήριο και στο PSI. Κι επίσης γιατί το κράτος χρωστάει κάτι δισεκατομμύρια που άρπαξε από τα επικουρικά ταμεία για να καλύψει τη χασούρα των κυρίων ταμείων από το τζογάρισμα του 1999. Κι επίσης γιατί πολύς κόσμος δουλεύει ανασφάλιστος με την ανοχή των κυβερνήσεων.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2012, 12:48:41 pm από jimy100 »

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #749 στις: Αυγούστου 24, 2012, 12:53:13 pm »
Η πρωτη ερωτηση που θα εκανα σε εναν αξιολογουμενο θα ηταν , εαν ειναι υπερ της αξιολογησης  η οχι.

Γιατί αυτό είναι και το ποιο σημαντικό κριτήριο στην αξιολόγηση.  Το αν συμφωνείς με τις νέες επιταγές. Αυτό θέλουμε , ευέλικτους και πρόθυμους για όλα υπαλλήλους.
Ελπίζω, αν και δεν το βλέπω, να μην επικρατήσουν τέτοιες λογικές στην αξιολόγηση.
Σου αφιερώνω ένα τραγουδάκι… http://www.youtube.com/watch?v=AmaGmFN9FtQ
Ασπρομαυρε,
Την απαντηση σου την παιρνω σαν αστειο κα γελαω, αληθεια.
Αν το παρω  στα σοβαρα, θα σου πω οτι εχεις δικιο εν μερει. Το γεγονος  δηλαδη οτι θεωρεις την αξιολογηση ως "νεες επιταγες". Εχεις δικιο σε αυτο γιατι προερχομαστε απο μια γενια η οποια δε γνωρισε τι σημαινει αξιολογηση τη στιγμη που αλλου,  ειναι τροπος ζωης.
Ειχαμε ομως τη στοιχειωδη λογικη να αναζηταμε και να "γευομαστε" προιοντα και αγαθα αριστης ποιοτητας, απο αλλους ανθρωπους και λαους, αποτελεσματα αξιας  προσπαθειας ικανης να μας παρεξει προιοντα τα οποια πες τα και χαρακτηρισε τα με οποια αποχρωση θες.

ΤΟ μηχανημα που εχεις μπροστα σου τωρα και σου επιτρεπει να γραφεις αυτα που σκεφτεσαι , να εισαι σιγουρος οτι  ειναι αποτελεσμα  ποιοτικου ελεγχου, που προυποθετει τυποποιηση στην παραγωγη, που προυποθετει ανθρωπινη προσπαθεια, που προυποθετει προτασεις διαφορες να εχουν πεσει σο τραπεζι, που προυποθετει αξιολογηθηκαν οι προτασεις και επελεγη η καλυτερη ,που προυποθετει οτι οι ανθρωποι που προτειναν ειχαν επιλεγει και δεν ησαν "μονιμοι" ελληνικης κοπης , που προυποθετει οτι οσοι δεν ησαν καλοι στο να κανουν προτασεις δεν σημαινει οτι κατ αναγκη τους απελυαν απο τη δουλεια αλλα μπορει να τους ειχαν εξω στη λιμνη για να ψηνουν τα λουκανικα οταν εκανε ωραιο καιρο και ο μανατζερ ειχε κεφια. Αλλα και παλι και για το ψησιμο χρειαζεται και καποια ικανοτητα.
κλπ κλπ.....
Μπορω να γραφω ολοκληρους τομους, αλλα για το αυτονοητο?

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #750 στις: Αυγούστου 24, 2012, 01:04:23 pm »
Eπανέλθετε ΑΜΕΣΩΣ στο θέμα που είναι η Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.
Ευχαριστώ,

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #751 στις: Αυγούστου 24, 2012, 01:16:11 pm »
Moυ φαίνεται αστείο να μιλάνε κάποιοι θετικά για την "αξιολόγηση" τη στιγμή που έχουμε ήδη εμπειρία από τέτοιου είδους "αξιολόγηση", από τον ΑΣΕΠ, που τελικά έγινε ένα θαυμάσιο μέσο για να μην υπάρχουν προσλήψεις.
Ακόμα και όταν ήταν "στις καλές του" ο ΑΣΕΠ το μόνο που δε διασφάλιζε ήταν αξιοκρατία. Αυτό αποδεικνύεται οτι ναι μεν υπήρχε εξέταση, ναι μεν υπήρχε μια βάση επιτυχόντων, αλλά οι διοριστέοι ήταν κάθε φορά όσοι ήθελε το υπουργείο.
Έτσι είχαμε το "αξιοκρατικό" φαινόμενο, κάποιος σ' έναν ΑΣΕΠ να έχει διοριστεί έχοντας πάρει τη θέση πχ 500, ενώ κάποιος άλλος σ' έναν από τους επόμενους ΑΣΕΠ να μη διορίζεται έχοντας πάρει τη θέση 100 (δηλαδή τετρακόσιες θέσεις παραπάνω από το διορισμένο συνάδελφό του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το πόσο καλύτερα έχει γράψει), μόνο και μόνο επειδή το υποργείο αποφάσισε να διορίσει πχ 50 άτομα στην ειδικότητά του.
Και βέβαια, τώρα στις "άσχημες" μέρες του, ο ΑΣΕΠ με τη μη διεξαγωγή του, φροντίζει ωστε να μη διορίζεται... κανένας.
Τώρα βέβαια, επειδή δεν έφτανε το φιάσκο με τον ΑΣΕΠ βάζουν την αξιολόγηση. Και μας διαβεβαιώνουν οτι δεν είναι μέσο για να "τιμωρούν", ούτε βέβαια οτι θα είναι μέσο γι αν' απολυθεί κόσμος. Και το ερώτημα που τίθεται λοιπόν, είναι γιατί αποφασίζεται ΤΩΡΑ η "αξιολόγηση" που "ψάχνονται" για απολύσεις στο δημόσιο? Σύμπτωσή? Καλή τη πίστη, ας το δεχτούμε.
Ένα πρώτο ερώτημα που προκύπτει αμέσως: Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται στην εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν να μπούν σε αίθουσες κάποια χρόνια (σε αρκετές περιπτώσεις διψήφιο αριθμό ετών), και είτε είναι αποσπασμένοι σε διάφορα γραφεία (παίρνοντας απόσπαση κάθε χρόνο), είτε είναι διάφοροι συνδικαλιστές. Αυτοί οι άνθρωποι πώς θ' αξιολογηθούν? Θα τους ξαναβάλουν σε αίθουσα και θα τους αξιολογήσουν έτσι? Μα είναι λογικό οτι θα είναι αρκετά "σκουριασμένες" οι ικανότητες τους. Μήπως θα ζητήσουν αξιολόγηση από τους ανθρώπους που ήταν διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας όταν ήταν εκείνοι εντός της αιθούσης? Δύσκολο, αφού οι άνθρωποι αυτοί είτε θα έχουν πάρει σύνταξη πλέον, είτε θα βρίσκονται εις τας αιωνίους μονάς. Συνεπώς μάλλον δε θα ισχύσει αξιολόγηση γι' αυτούς. Αρχίσαμε λοιπόν να έχουμε τις πρώτες "εξαιρέσεις".
Από εκεί και πέρα, το να θεωρούμε οτι ΜΠΟΡΕΙ να υπάρξουν "μεμονωμένες" περιπτώσεις όπου θα προωθηθεί ο "ημετερισμός", την ώρα που ζούμε στη χώρα των Ελ, (όπου μόλις τις προηγούμενες μέρες "έσκασαν" περιπτώσεις διορισμών γιών, θυγατέρων, μπατζανάκηδων, κλπ στη
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #752 στις: Αυγούστου 24, 2012, 01:29:47 pm »
Φιλε εγω ειμαι υπερ  της αξιολογησης νετα σκετα.
Και δεν αναφερομαι ουτε σε προσχηματικη αξιολογηση, ουτε σε αρωμα αξιολογησης ουτε στην κατ ονομα αξιολογηση.
Αναφερομαι στην κυριολεκτικη σημασια του ορου., αυτη που εχει αναγκη ο καθε  τοπος και πολυ περισσοτερο η ελλαδα.
Θεωρω την αξιολογηση εκ των ων ουκ ανευ και δεν επανερχομαι στο θεμα αυτο να επιχειρηματολογησω υπερ του αυτονοητου
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2012, 01:34:10 pm από nickitol »

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #753 στις: Αυγούστου 24, 2012, 01:37:33 pm »
Zήτω το αυτονόητο!
Συμφωνώ με nickitol  8)
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος δασκαλίτσα

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #754 στις: Αυγούστου 24, 2012, 01:44:30 pm »
Καλά, το αυτονόητο για τον καθένα ποικίλλει...

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #755 στις: Αυγούστου 24, 2012, 01:49:25 pm »
Καλά, το αυτονόητο για τον καθένα ποικίλλει...

Ακριβώς. Όπως και αυτονόητος είναι ένας εκνευρισμός από εκείνους που δε διαθέτουν όπως φαίνεται επιχειρήματα, και καταφεύγουν στη λογική "εγώ δε το συζητάω, τέρμα".
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)