0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κοίτα να δεις, αν είναι για πολύμηνη σοβαρή απεργία με μαζική συμμετοχή, είναι αλλιώς. Φυσικά πιέζονταν οι οικογένειες αλλά σίγουρα είχαν άλλο οικονομικό υπόβαθρο για να το κάνουν. κι οι δικοί μου μισθοσυντήρητοι ήταν κ σπίτι έχτιζαν επίσης αλλά δεν ετίθετο θέμα.
O φόβος έχει ριζώσει για τα καλά.Φοβόμαστε. Θα χάσουμε τη δουλειά μας. Φοβόμαστε και είμαστε μαριονέτες. Εγώ πρώτος.
Η γνώμη μου είναι πως ο κόσμος δεν αντιπαθεί επαγγέλματα, αντιπαθεί επαγγελματίες. Για όλες τις ομάδες επαγγελμάτων υπάρχουν αρνητικά σχόλια, όχι αδίκως μάλιστα και η κοινωνική καταξίωση πλέον έχει να κάνει με τον ποιον έχει ο καθένας ανάγκη. Οι καθηγητές στα σχολεία είναι ένας κλάδος που δεν έχει καλή εικόνα στο σύνολό του, λόγω αρκετών αδιάφορων και αμόρφωτων που υπάρχουν ανάμεσά μας και λόγω παραπαιδείας δεν αναγνωρίζεται η δουλειά μας και δεν μας έχουν ανάγκη. Πολλές φορές έχω ξεκάθαρη την εντύπωση πως αν δεν ήταν υποχρεωτική η παρακολούθηση, οι περισσότεροι θα έφεραν τα παιδιά τους μόνο στις εξετάσεις. Σχετικά με την αξιολόγηση, ναι ο κόσμος πραγματικά πιστεύει πως θα λειτουργήσει και θα καθαρίσει ο χώρος, δεν ξέρει πως και εδώ του την έχουν στημένη. Συμφωνώ με serton πάντως για τα μελλούμενα της αξιολόγησης
Για όσους ελπίζουν σε αυξήσεις. Να τες. Ν. Κεραμέως: Η θετική αξιολόγηση επιβραβεύει τον εκπαιδευτικό με μόρια για να γίνει στέλεχος που αυτό συνεπάγεται με υψηλότερες αποδοχέςhttps://www.esos.gr/arthra/81426/n-kerameos-i-thetiki-axiologisi-epivraveyei-ton-ekpaideytiko-me-moria-gia-na-gineiΤίποτα δηλαδή καινούριο από ό,τι ίσχυε. Πάντοτε τα στελέχη (και δικαίως) αμείβονταν παραπάνω. Διαβάστε τα σχόλια από κάτω όσοι ενδιαφέρεστε για το θέμα της αξιολόγησης. Ένα της αναγνωρίζω: τα λέει πριν τις εκλογές. Από κει και πέρα ας αποφασίσει ο καθείς κατά συνείδηση.
Σαφώς να ενημερωνόμαστε. Οπότε να ξέρουν και τα νέα παιδθα ότι μια μεγάλη πρόσφατη απεργία ήταν το 2013 που μας επιστράτευσαν πριν καν ξεκινήσουμε, στις πανελλήνιες, που μας πούλησαν κοι άλλοι κλάδοι του δημοσίου ενώ είχαν υποσχεθεί συμμετοχή για παρεμπόδιση των εξετάσεων. Που κάναμε συνελεύσεις κ μας έλεγαν «ψηφίστε απεργία, έτσι κι αλλιώς θα επιστρατευτούμε και δρν θα γίνει», τόσο κότες. Γιατί δεν είχαμε τη δύναμη να ενωθούμε και σύσσωμοι να σπάσουμε την επιστράτευση. 100.000 άτομα και παραπάνω.
Να ξέρουν ότι για χρόνια ήταν κλειστοί οι πίνακες αναπληρωτων κ δούλευαν τζάμπα χωρίς μόρια όσοι δούλευαν, και πάλι δεν βγήκαν να πουν ΚΑΝΕΙΣ αναπληρωτής μέχρι να λυθεί το ζήτημα.
Να ξέρουν ότι τόσα χρόνια οι εκπρόσωποι μας δεν έχουν μιλήσει ποτέ για μισθούς, παρα μόνο γενικώς και αοριστως στα πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου.
Και βρήκαν μόνο την αξιολόγηση για τζάμπα μαγκιά.
Ποιος ελπίζει σε αυξήσεις; Να πω τηναμαρτία μου πάντως. επειδή έχουμε κάτι νεοδιόριστους φαν της αξιολόγησης και της αριστείας με την κλασική λογική ότι δεν φοβούνται κάτι γιατί έχουν διδακτορικό, έχουν αξιολογηθεί στα παν/μια που δούλεψαν κλπ, θα γελάσω πολύ να γίνει όντως η αξιολόγηση τους. Έτσι για να δω πώς θα νιώσουν να τους κρίνουν άνθρωποι με λιγότερα προσόντα κ επιπλέον να μην κερδίσουν και τίποτα. Ή να πάρουν και όλοι τον ίδιο βαθμό. Πολύ θα γελάσω.
Αυτό της το αναγνωρίζω κι εγώ,ωμή ειλικρίνεια και ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη της ψήφου του..