0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για όσους ελπίζουν σε αυξήσεις. Να τες. Ν. Κεραμέως: Η θετική αξιολόγηση επιβραβεύει τον εκπαιδευτικό με μόρια για να γίνει στέλεχος που αυτό συνεπάγεται με υψηλότερες αποδοχέςhttps://www.esos.gr/arthra/81426/n-kerameos-i-thetiki-axiologisi-epivraveyei-ton-ekpaideytiko-me-moria-gia-na-gineiΤίποτα δηλαδή καινούριο από ό,τι ίσχυε. Πάντοτε τα στελέχη (και δικαίως) αμείβονταν παραπάνω. Διαβάστε τα σχόλια από κάτω όσοι ενδιαφέρεστε για το θέμα της αξιολόγησης. Ένα της αναγνωρίζω: τα λέει πριν τις εκλογές. Από κει και πέρα ας αποφασίσει ο καθείς κατά συνείδηση.
Το πρόγραμμα της ΝΔ ήταν γνωστό και πριν τις προηγούμενες εκλογές και μάλιστα το παρουσίαζε η ίδια η Κεραμεως που ήταν υπεύθυνη τομέα παιδείας, δεν αποτέλεσε έκπληξη. Έκπληξη για πολλούς ήταν ότι ακολουθήθηκε, ενώ αυτοί πίστευαν ότι είναι λόγια του αερα
Πουθενά δεν έταξε αύξηση. Είπε ότι θα πριμοδοτηθείς με καλή αξιολόγηση για να γίνεις στέλεχος και να πάρεις το επίδομα. Τα λέει αρκετά σκοτεινά για να τα καταλάβουν οι απ έξω, αλλά δεν δικαιολογείται να τα πιστέψουν οι μέσα. Και οι νεοδιόριστοι δεν είναι τίποτα παιδάκια. Ή δούλευαν χρόνια οπότε γνωρίζουν τα πάντα για τον χώρο, ή είναι πιο νέοι και μπήκαν λόγω προσόντων οπότε έχουν αν μη τι άλλο τη δυνατότητα να διαβάσουν και να ερμηνεύσουν ένα νόμο, αν δεν την έχουν και πιστεύουν την υπουργό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
@ernesto συγγνώμη δεν έχω άπειρο χρόνο για να απαντάω στο καθετι και εξάλλου δεν έχω σκοπό να αντιτίθεμαι σε όλα. Πώς τα έβγαζαν πέρα οι μισθοσυντήρητοι γονείς μου με μεγάλες απεργίες; Δεν είχαν νοίκι, δεν είχαν στεγαστικό, δεν είχαν νταντά, είχαν περίσσευμα και αποταμίευαν μήνα μήνα. Εγω αυτή τη στιγμή έχω 20 ευρώ μέχρι την Παρασκευή και δεν έχω αποταμιεύσεις. Για την επιστράτευση οκ δεν ήταν εύκολο να σπάσει, δεκτό, αλλά ήταν γελοίο κ το ότι λέγανε να ψηφίσουμε μια απεργία που δεν θα κάναμε. Για μισθούς, είπα. Πάντα αναφέρουν γενικώς και αοριστως κατάργηση ενιαίου μισθολογίου. Αυτό δεν είναι μισθολογικό σοβαρό αίτημα. Είναι απλα διεκπεραιωτικό. Το ότι θεωρώ τζάμπα μαγκιά την αντίδραση στην αξιολόγηση, δεν σημαίνει ότι τη θεωρώ ακίνδυνη. Ποτέ δεν το είπα αυτό. Είναι πολύ σοβαρό θέμα, αλλά δυδτυχωσ η κοινωνία δεν θα μας υποστηρίξει. Τζάμπα μαγκιά είναι η αποχη έτσι όπως έγινε. Και τζάμπα μαγκιά γιατί προβλήθηκε αυτό εις βάρος άλλων αιτημάτων του κλάδου, του οικονομικού κυρίως και όχι μόνο. Ενταξει είναι μικροπρεπές να λέω ότι θα μου φανεί αστείο να αξιολογηθούν οι υπέρμαχοι της αξιολόγησης. Να αξιολογηθούν από τον κάθε τυχάρπαστο διευθυντάκο. Τι να κάνουμε δεν είμαι τελείως υπερανω… mea culpa. Τι ακριβώς προσέφερε στη συζήτηση η απάντηση μου, δεν το γνωριζω, ελπίζω εσένα να σε κάλυψα.
Είμαι διευθυντής και μάλλον θα ξαναγίνω. Θα ήθελα οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις να βγάλουν ένα κοινό κείμενο, που θα αναρτούν οι διευθυντές για κάθε αξιολογούμενο. Προσωπικά έχω πάρει τις αποφάσεις μου για το τι θα πράξω, αν κληθώ. Ο επιθετικός προσδιορισμός και η ελλιπής αιτιολόγηση κρούουν την πόρτα του δικηγόρου. Ας προσέξουν πάρα πολύ οι κρίνοντες.