0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατί να μην την θυσιάσεις; Γιατί να μην είναι δρακουλίστικη;To επιχείρημά σου είναι επιχείρημα με θρησκεία-πειθώ-προπαγάνδα-ηθική .Εσύ, ένας άνθρωπος της λογικής, χρησιμοποιείς τέτοιες μεθόδους;
Το αντίθετο βασικά συμβαίνει. Εσύ χρησιμοποίησες τη θρησκεία για να μείνουν οι νέοι εδώ. Όχι εγώ. Εσύ καλλιεργείς τον ιδεαλισμό. Αγάπη για τον τόπο τη θρησκεία την πατρίδα. Όχι εγώ. Ως υλιστής λοιπόν που είμαι ζητώ να φύγουν οι νέοι γιατί τα συμφέροντά τους είναι έξω. Και να μην ακούν τους ιδεαλιστές.
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/409310_symboylos-ekpaideysis-filologon-xaraktirizei-ekpaideytikoys-os-koproskylaΘΑΥΜΑΣΤΕ Υ
Αν ήσουν υλιστής θα κοίταγες το συμφέρον της δικιά σου ύλης, όχι των νέων.Το να βάζεις τους νέους πάνω από τον εαυτό σου, είναι ιδεαλισμός.Ειδικά όταν αυτοί οι νέοι δεν είναι τα δικά σου παιδιά, αλλά τα παιδιά των άλλων.
Στην συγκεκριμένη είχε γίνει πρόταση να κατέβει με την Νέα Δημοκρατία . Δεν χρειάζεται κάποιο άλλο προσόν για να αξιολογήσεις....
εδω τι γραφει https://www.fonitisxanthis.gr/2022/08/03/%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B1/
Έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Ο υλιστής δεν είν' ο ατομιστής ή ο καταπιεστής ή ο φιλοτομαριστής. Συγχέεις διαφορετικές έννοιες. Υλιστής είν' εκείνος όπου εξετάζει και στοχάζεται τα γεγονότα. Την ύλη δηλαδή. Όχι τις θεωρίες που κατασκευάζει ο εγκέφαλος χωρίς να βασίζεται στην πραγματικότητα. Ενώ ιδεαλιστής εκείνος που χρησιμοποιεί τ' αποκυήματα της φαντασιάς. Για παράδειγμα ο θρήσκος. Εσύ, που ζητάς αγάπη για τον τόπο και καλλιέργεια της ορθοδοξίας, είσαι ιδεαλιστής. Εγώ που αποστρέφομαι το δημιούργημα του μυαλού στα πλαίσια του φαντασιωσικού είμαι υλιστής.
To να βάζεις τους νέους (και ειδικότερα τους νέους με τους οποίους δεν έχεις βιολογική σχέση) πάνω από το προσωπικό σου συμφέρον ή πάνω από το συμφέρον της γενιάς σου, δεν βασίζεται στην εξέταση αντικειμενικών γεγονότων. Είναι μια σκεπτομορφή, είναι καθαρός ιδεαλισμός και δημιούργημα του μυαλού σου. Είναι κάτι που δυσχεραίνει την υλική σου επιβίωση, οπότε μόνο υλιστής δεν είσαι αν σκέφτεσαι με τέτοιο τρόπο.Από την άλλη υλιστικό είναι να ζητάς αγάπη για τον τόπο, γιατί σε έναν τόπο που τον αγαπάνε οι άλλοι (όχι όμως και εσύ απαραίτητα) μπορείς να ζήσεις καλύτερα. Υλιστικό είναι να ζητάς καλλιέργεια της ορθοδοξίας γιατί η συγκεκριμένη θρησκεία (μπορείς να το πεις και ιδεολογία) απαιτεί οι άλλοι (όχι όμως και εσύ απαραίτητα) να σέβονται τους μεγαλύτερους και τους προγόνους, και έτσι θα έχεις καλά γεράματα. Εξετάζεις λοιπόν τα γεγονότα από καθαρά υλιστική πλευρά, όχι ιδεαλιστικά και φαντασιακά, και προσπαθείς να κάνεις τους άλλους να λειτουργούν έτσι όπως συμφέρει την υλική σου υπόσταση.