0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό είναι φρασεολόγια και επιχειρηματολογία εκπαιδευτικού. Μάλιστα. Συγχαρητήρια.Καταρχάς μάθε να βάζεις τόνους, να μιλάς ήρεμα και σωστά ελληνικά και μετά μπορεί να σε πάρει κανείς στα σοβαρά.Και όσο για τους υπόλοιπους που εκνευριστήκατε με την πρόταση μου, συγγνώμη ρε παιδιά. Οκ το κατάλαβα, δεν θέλετε να αξιολογηθείτε, διοριστήκατε και θέλετε να αράξετε, να μην κάνετε τίποτα και να μην σας κουνάει κανένας. Λάθος μου.
Αξιολογούμαστε διαρκώς? Τι ανέκδοτο είναι αυτό? Δηλαδή αν οι μαθητές σου δεν σε θέλουν και σε κρίνουν ανεπαρκή, φεύγεις? Ωραία καραμέλα. Μπορεί να πιάνει σε κομματικές συγκεντρώσεις και στο twitter αλλά αν το πεις σε γονείς μάλλον θα βάλουν τα γέλια.Όλα αυτά είναι δικαιολογίες για όσους φοβούνται ότι αν αξιολογηθούν θα κριθούν ανεπαρκείς, γιατί απλά δεν κάνουν μάθημα. Πλέον όμως δεν πείθουν. Το παραμύθι τέλειωσε. Η αξιολόγηση είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί, θέλετε δεν θέλετε.Όποιος δεν θέλει μπορεί να παραιτηθεί και να βρει άλλη δουλειά που δεν θα έχει αξιολόγηση.Oh, Wait... δεν υπάρχει τέτοια δουλειά.
Εγώ μιλάω γενικά, εσύ μιλάς προσωπικά. Θα σου πρότεινα να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό, γιατί έχεις σοβαρό πρόβλημα.Ελπίζω να μην μπαίνεις σε τάξη, γιατί λυπάμαι τα παιδιά, στα οποία θα βγάζεις όλα τα απωθημένα σου.Ζήτησε βοήθεια.
Από ότι φαίνεται υπάρχει και πρόβλημα κατανόησης κειμένου.
Και όσο για τους υπόλοιπους που εκνευριστήκατε με την πρόταση μου, συγγνώμη ρε παιδιά. Οκ το κατάλαβα, δεν θέλετε να αξιολογηθείτε, διοριστήκατε και θέλετε να αράξετε, να μην κάνετε τίποτα και να μην σας κουνάει κανένας. Λάθος μου.
Ρε φίλε θα μας τρελάνεις; Δηλαδή όσοι δε θέλουν να αξιολογηθούν είναι αραχτοί και δεν κάνουν τίποτε;Δεν καταλαβαίνεις πως με την αξιολόγηση αποκτούν μεγάλη δύναμη τα στελέχη της όποιας κυβέρνσης; Δηλαδή εσύ μεθαύριο θα μπορείς να βγεις να φωνάξεις, να διεκδικήσεις, να αντιδράσεις με το ίδιο σθένος αν ξέρεις πως σε περιμένει αξιολόγηση με " αξιοκρατικές " ελληνικές διαδικασίες; Μην τρελαθούμε κιόλας...
Ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την αξιολόγηση (προσωπικά διαφωνώ, τουλάχιστον με τον τρόπο που προβλέπεται να γίνει), αυτό που είναι κρίσιμο είναι ότι, εκ των πραγμάτων, μέσω της αξιολόγησης έχει εγκλωβιστεί ένα σωρό κόσμος, που υπηρετεί ήδη εδώ και 2 ή και 3 χρόνια, στο καθεστώς του δόκιμου. Η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί πουθενά, σε κανένα απολύτως σχολείο, στο βαθμό που, ακόμα κι εκεί που οι αξιολογητές ολοκλήρωσαν τη δίωρη παρακολούθηση και συνέταξαν τη σχετική έκθεση, κανένας διευθυντής δεν έχει υπογράψει τις αξιολογικές εκθέσεις ως τώρα (στοιχεία της ΟΛΜΕ). Συνεπώς, οι δόκιμοι δεν έχουν αποτύχει να μονιμοποιηθούν λόγω δικής τους υπαιτιότητας, αφού, ακόμα κι αν ήθελαν να αξιολογηθούν, δεν θα μπορούσαν να το κάνουν.