0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχεις δίκιο σε όλα εκτός του σημείου που αφορά στην αξιολόγηση,γιατί υποβαθμίζεις τον εκβιασμό που είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε για να μονιμοποιηθούμε,μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας.Δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζεις,θα μπει ο σύμβουλος και όλα καλά και θα γίνει για λίγο κλπ.Και προφανώς για να τα παρουσιάζεις έτσι δεν είσαι νεοδιόριστη γιατί αν ήσουν δεν θα τα ένιωθες όλα τόσο επουσιώδη.Άποψή σου βέβαια αλλά μάλλον είσαι έξω από το χορό..
Πάντως αυτή η υπερασπιστική γραμμή υπέρ της αξιολόγησης (δεν υπονοώ ότι εσύ είσαι υπέρ) που καθησυχάζει πως όλα γίνονται για τους τύπους και πως δε θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στον αξιολογούμενο, όπως άλλωστε διαχρονικά συμβαίνει με κάθε (τρομο)νομοσχέδιο που εγκυμονεί κινδύνους, ιδίως όταν σημειώνονται αντιρρήσεις κι αντιδράσεις, ισχύει μέχρι να πέσει η γκιλοτίνα στα κεφάλια μας. Δεν είναι μακριά μας τα περιστατικά της διαθεσιμότητας ολόκληρων κλάδων άλλωστε. Τις κάμερες στις τάξεις τις θυμάστε; Που έγινε ο κακός χαμός για "να μείνουν στα χαρτιά"; Μένουν στα χαρτιά όσο δεν χρειάζονται. Μόλις το απαιτήσουν οι περιστάσεις και βρεθούν οι καλοθελητές, ο νόμος μια χαρά εφαρμόζεται.
Πάντως πάγια αιτήματα των ομοσπονδιών μας είναι η επαναφορά του ωραρίου σε προ του 2013 επίπεδα, αναγνώριση διετιών για μισθολογική εξέλιξη, επαναφορά των δώρων κ.λ.π. Σε κάθε ενημερωτικό απεργίας υπάρχουν αυτά τα αιτήματα. Το κατά πόσο είναι πιθανό να ικανοποιηθούν βέβαια είναι άλλη ιστορία.Για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, μέντορες, ενδοπαλαμικούς π€οπαλινδρομιστές, ατομική αξιολόγηση κ.α. καλώς υπάρχουν αντιδράσεις γιατί προσπαθούν να επιβληθούν στον κλάδο χωρίς διαβούλευση και χωρίς να ληφθεί υπόψη η άποψη του ίδιου του εκπαιδευτικού. Ήδη η ατομική αξιολόγηση έχει κλείσει 3τια χωρίς να έχει ολοκληρωθεί για κανέναν εκπαιδευτικό, μιλάω για όσους την αγκάλιασαν εξαρχής κι όχι για όσους απεργούσαν/απείχαν από αυτήν, κι αυτό την καθιστά αυτομάτως προβληματική!Τέλος, για όσους δεν θεωρούν τα νέα μέτρα της αξιολόγησης σοβαρά αλλά περισσότερο για τους τύπους, ώστε να υπάρξει αντίδραση, ας κρατήσουν καλού κακού κανά σύννεφο για το μέλλον..μη ψάχνουν τελευταία στιγμή.
Το να αναφέρεις ως αίτημα κάτι στην εθιμοτυπική απεργιακή Τετάρτη του μήνα, απέχει πολύ από το να το διεκδικείς ουσιαστικά, να ενημερώνεις για αυτό, να κανεις συνεχείς κινητοποιήσεις, και γιατί όχι, να αναδεικνύεις το πρόβλημα ζορίζοντας και την κοινωνία με κλείσιμο σχολείων κλπ.
Μπορείτε να πειτε ποιο δικηγορικό γραφείο έχει αναλάβει το συγκεκριμένο ζήτημα; Νεοδιόριστος 2022 εδώ και μας έχει έρθει email για την αξιολόγηση ότι μέχρι 10/11 να μπουμε να συμπληρώσουμε το Α1
Θα πρέπει να καταστεί κάτι σαφές. Στο Σύνταγμα υπάρχει Σχέση Εργασίας Δημοσίου Δικαίου και Σχέση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου. Η μονιμότητα ΔΕΝ υπάρχει σε ΚΑΜΜΙΑ απ' τις δυο Σχέσεις Εργασίας. Αν καταργηθεί η οργανική θέση (ο κάθε Δημόσιος Υπάλληλος έχει από μια) τότε ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ο ΔΥ απ' την κυβέρνηση δίχως δεύτερη κουβέντα. Αν θέλει, και μόνον ΑΝ θέλει η κυβέρνηση, τον μετατάσσει. Αυτό ακριβώς είχε λάβει χώρα επί Αρβανιτόπουλου. Μετατάξεις κι επικείμενες απολύσεις (δεν έλαβαν χώρα λόγω αλλαγής κυβέρνησης) εξ αιτίας κατάργησης οργανικών θέσεων. Αυτό που απαγορεύεται απ' το Σύνταγμα ΔΕΝ είναι η απόλυση, αλλά η μετατροπή Σχέσεως Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου σε Δημοσίου Δικαίου (για τούτο κρίθηκαν αντισυνταγματικοί, πέραν της επίκλησης της Αρχής της Αξιοκρατίας, οι νόμοι της Γιαννάκου- 40%- και του Στυλιανίδη- 30μηνα και 24μηνα).
Τι θέλεις να πεις ακριβώς; Σύμφωνα με το παραπάνω όσοι είναι υπεράριθμοι απολύονται... Που είδες κάτι τέτοιο;