0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν κάποιος που έγινε μόνιμος το 21' και αυτή τη σχολική χρονιά υπέγραψε απεργία αποχή. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα του πουν πάλι να αξιολογηθεί ή θα θυμούνται την παλιά απεργία αποχή που έχει υπογράψει;
Σε δύο χρόνια που θα ξαναναξιολογηθεί θα ξεχάσει και ο εκπαιδευτικός και όλοι τη "βαθμολογία" που πήρε φέτος.
Σίγρουα πρέπει να υπογράψει καινούργια γιατί έχει υπογράψε απεργία-αποχή που έχει βγει παράνομη. Τα σωματεία πλέον προκηρύσσουν νέα απεργία-αποχή κάθε 1-2 μήνες.
Η απεργία-αποχή των ΕΛΜΕ δεν έχει βγει παράνομη. Απλά με το νέο διδακτικό έτος επαναπροκηρύσσεται λόγω της εκ νέου εφαρμογής του νόμου.
Οι ΕΛΜΕ, ως πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα δεν έχουν δικαίωμα εκ του νόμου να προκηρύξουν απεργία. Μόνο τα δευτεροβάθμια (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) και τα τριτοβάθμια (ΑΔΕΔΥ) έχουν δικαίωμα να προκηρύξουν απεργία στο δημόσιο. Ο νόμος το λέει αυτό από το 1994. Οι απεργίες λοιπόν που έχουν προκηρύξει οι ΕΛΜΕ κι οι Σύλλογοι της Πρωτοβάθμιας, έχουν τόση νομική ισχύ όση θα είχε το να προκηρύξεις μόνος σου απεργία. Δεν έχουν κριθεί παράνομες, γιατί απλά νομικά δεν υφίστανται καν. Είναι απλά ένα χαρτί με κάτι υπογραφές χωρίς κανένα απολύτως νομικό έρεισμα.
α) Κατ' αρχήν ο νόμος που αναφέρεσαι δεν είναι του '94, αλλά του '82 (λεπτομέρειες παρακάτω).β) Αυτό που το γράφεις και το παρουσιάζεις εσύ ως θέσφατο ήταν, απλά, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων που τη χρησιμοποίησε στη γνωστή απειλητική εγκύκλιο ο Κατσαρός. Και την επανέλαβε μετά ο Κικινής... (αυτό τ' αφήνω ασχολίαστο, για τους γνωρίζοντες) γ) Υπήρξε λανθασμένα (απ' τον πρωτοδίκη Χανίων) επίκληση του άρθρου 30 παράγραφος 8β (αυτό τον βόλευε...) του νόμου 1264 ενώ το άρθρο που σαφέστατα αναφέρει τη δυνατότητα απεργίας από πρωτοβάθμια όργανα είναι το 20 παράγραφος 1.δ) Σε καμμιά άλλη απεργία πρωτοβάθμιου σωματείου δεν έχει γίνει προσφυγή για να κριθεί παράνομη. Υπενθυμίζω ότι κάθε απεργία κρίνεται ξέχωρα.ε) Εδώ ο νόμος για να τον μελετήσετε και να κατανοήσετε ότι κάποιοι απ' τη ΔΟΕ, που σας λεν ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ) δε μπορούν να προκηρύξουν απεργία, σας δουλεύουν χ ο ν τ ρ ά. Μην αναπαράγετε τα ψεκασμένα ψεύδη τους προς τρομοκράτησιν των συναδέλφων. Ενημερωθείτε!https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/31936/nomos-1264-1982
Άρθρο 20Κήρυξη απεργίας1. Η απεργία στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κηρύσσεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Για ολιγόωρες στάσεις εφόσον δεν πραγματοποιούνται την ίδια μέρα ή μέσα στην ίδια εβδομάδα αρκεί απόφαση του διοικητικού συμβουλίου εκτός αν το καταστατικό ορίζει διαφορετικά.Η απεργία στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης κηρύσσεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, εκτός αν το καταστατικό τους ορίζει διαφορετικά.Η απεργία στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κηρύσσεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου εκτός εάν το καταστατικό τους ορίζει διαφορετικά.Ενώσεις προσώπων, κατά την έννοια του άρθρου 1 παράγρ. 3 περίπτωση α` υποπερίπτωση γγ, μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα απεργίας ύστερα από απόφαση, με μυστική ψηφοφορία της πλειοψηφίας των εργαζομένων σε εκμετάλλευση, επιχείρηση, δημόσια υπηρεσία, Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. Για τους εργαζομένους σε εκμετάλλευση επιχείρηση, δημόσια υπηρεσία, Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. εάν δεν υπάρχει ένωση προσώπων ή επιχειρησιακό σωματείο ή κλαδικό σωματείο με μέλη τους περσότερους από αυτούς, την απόφαση για απεργία μπορεί να πάρει το πιο αντιπροσωπευτικό Εργατικό Κέντρο της περιοχής που εργάζονται. Εργαζόμενοι του κλάδου ή της επιχείρησης που δεν είναι μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης που κήρυξε απεργία μπορούν να λάβουν μέρος σ` αυτή. Εργαζόμενοι της επιχείρησης που δεν είναι μέλη καμιάς συνδικαλιστικής οργάνωσης μπορούν να λάβουν μέρος σε απεργία που κήρυξε νόμιμα η πλέον αντιπροσωπευτική σε σχέση με την εργασιακή ιδιότητα οργάνωση.
Άρθρο 30Συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα δημοσίων υπαλλήλων1. Ο νόμος αυτός, όπως είναι, εκτός από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 3 10, 16 παρ. 7 9, 22 παρ. 1 και 2, 24 και 27, εφαρμόζεται με τις ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπονται παρακάτω ανάλογα και στους έμμισθους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου, με εξαίρεση τους υπαλλήλους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), όπως και στους μόνιμους ή με θητεία υπαλλήλους των Οργανισμών τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ακόμη δε και στους υπαλλήλους με σχέση ιδιωτικού δικαίου που κατέχουν οργανικές θέσεις, σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 3 του Συντάγματος.8. α) Προκειμένου για δημοσίους υπαλλήλους της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, κήρυξη της απεργίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν περάσουν τέσσερις (4) πλήρεις μέρες, από τη γνωστοποίηση των αιτημάτων και των λόγων του τα θεμελιώνουν, με έγγραφο που κοινοποιείται, με δικαστικό επιμελητή, στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο που υπάγονται οι υπάλληλοι αυτοί, καθώς επίσης και στις διοικήσεις των φορέων που εποπτεύονται απ΄ αυτό, όταν πρόκειται για απεργία υπαλλήλων τους.
Το ένα άρθρο αναφέρει ρητά τους δημοσίους υπαλλήλους και το άλλο όχι, αλλά ισχύει το 20 κι όχι το 30. Το 30 μάλλον το έβαλαν έτσι για να υπάρχει. Κι εγώ κατά της αξιολόγησης είμαι, αλλά είναι απλή λογική κι απλή κατανόηση κειμένου. Άρθρο 20, παράγραφος 1:Άρθρο 30, παράγραφος 8:
Το 20 αναφέρεται σε ό λ α τα σωματεία. Είναι γενικό άρθρο. Το 30 παρ.8 β (αντί να μ' ευχαριστείς που ούτε το νόμο δεν ήξερες στα πρόσφερα στο πιάτο όλα κι ειρωνεύεσαι από πάνω) είναι ειδικότερο που δ ε ν μπορεί να ξεφεύγει απ' την ομπρέλλα του 20 (η οποία ισχύει είτε για ΔΥ είτε για ιδιωτικού δικαίου). Ο Δικαστής μπορεί (και πρέπει) να κρίνει βάσει του 20. Το 30 παρ.8β αντίκειται στο 20 (αν γίνει προσφυγή στο ΣτΕ θα πέσει) και προστέθηκε για να διευκολύνουν οι κυβερνώντες τα δικαστήρια να βγάζουν παράνομες τις απεργίες. Όμως η κυβέρνηση δε μπορεί να ελέγξει όοοολους τους δικαστές στην επικράτεια και να μην κρίνουν βάσει του 20. Γι' αυτό δεν προσφεύγει (παρά σε κολλητάρια όπως στα Χανιά) κι όχι αυτά τ' άσχετα που γράφεις επειδή σου 'παν έτσι στη ΔΟΕ ότι η προκήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια είναι σαν να την προκηρύσσεις μόνος σου.
Εσύ μου δείχνεις το άρθρο; Καλό ήταν κι αυτό! Να λες ευχαριστώ που σ' ενημέρωσα και ν' αφήσεις την αναπαραγωγή του Κικινή. Άμα φοβάσαι για τις συνέπειες μην απεργήσεις. Υπάρχει και κόσμος που σκέφτεται συλλογικότερα και θ' απεργήσει και για σένα.
Έχω διαβάσει την απόφαση από τότε που βγήκε αγαπητέ. Δεν περίμενα εσένα. Αλλά εφόσον φαίνεται να το έχεις πραγματικά μεγάλη ανάγκη, θα σε ευγνωμονώ για πάντα που μου υπέδειξες το νόμο. Πραγματικά δε θα ήξερα πού και πώς να τον βρω. Η συμβολή σου ανεκτίμητη.
Ποιου; Του νόμου του '94;🤔
Του νόμου που έγραφε η απόφαση. Το ότι βαριόμουν να ψάξω αν αυτό που είχα την εντύπωση (ότι είναι του 1994 ο νόμος) είναι ακριβές, δε σημαίνει ότι τότε δεν είχα ψάξει τον νόμο. Αν είχα ψάξει, δε θα έλεγα απλά "νόμος του 94", αλλά θα έλεγα συγκεκριμένα ποιος νόμος είναι.