0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι το τελευταίο μήνυμα που γράφω στο συγκεκριμένο νήμα. Ο χρήστης @leon λέει ότι όσα αναφέρω είναι ψευδή. Στο μεταξύ το μόνο που έκανα είναι να υπενθυμίσω όσα λέει ο νόμος και τίποτα άλλο. Αν θέλει ο συγκεκριμένος χρήστης την άποψή μου για τη συγκεκριμένη αξιολόγηση θα του έλεγα ότι αποτελεί φαρσοκωμωδία, είναι προσχηματική, γραφειοκρατικά δαιδαλώδης και στην τελική βγαίνουν όλοι άριστοι ή σχεδόν άριστοι. Δεν έχω ακούσει κάποιον που τελικά δεν μονιμοποιήθηκε. Δεν είναι δυνατόν και οι 20000 να είναι όλοι τέλειοι. Γίνεται απλά για να πούμε ότι έγινε. Μέσα σε όλο αυτό κάποιοι όντως λαμβάνουν συμβουλές και βοήθεια από κάποιους συμβούλους, όσοι κι αν είναι αυτοί.Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ παρασυρόμενοι από τα κόμματα που καθοδηγούν τις ηγεσίες τους (όπως και κάποιους χρήστες εδώ στο φόρουμ) δεν μπορούν να αρθρώσουν 5 λέξεις κατανοητές από όλους. Όλο συνθήματα και τσιτάτα χωρίς να εξηγούν το γιατί και το πώς και το κυριότερο χωρίς σοβαρή και ρεαλιστικά εφαρμόσιμη αντιπρόταση.Νομίζω ότι σε λίγες ημέρες έρχεται η απόφαση που θα παγώνει τη μισθολογική εξέλιξη σε όσους δεν συμμετείχαν στην αξιολόγηση (μακάρι να κάνω λάθος). Έχουν δικαίωμα ένστασης; Φυσικά και έχουν. Θα εξεταστεί από τα τοπικά υπηρεσιακά συμβούλια.Οι Διευθυντές εκπαίδευσης που δεν στέλνουν την υπόθεση στο πειθαρχικό ενδεχομένως να έχουν ήδη υποπέσει στο παράπτωμα "παράβαση καθήκοντος".Να είστε όλοι καλά και παρακαλώ να μη μου στέλνετε προσωπικά μηνύματα, δεν έχει νόημα.
Μια χαρά το υπογράψαμε.. Απλά είστε από αυτή την πάστα που ακολουθείτε τυφλά ό,τι σας πουλάνε κι όταν γίνει η στραβή σκούζετε ότι σας παραπλάνησαν. Δικαίωμα σας (και πρόβλημα σας). Η διαφορά είναι ότι γράφοντας εδώ παίρνετε κι άλλους στο λαιμό σας με το να παρουσιάζετε μία εντελώς ψευδή εικόνα του "είναι όλα υπό έλεγχο. Τους έχουμε στο χέρι. Εσείς υπογράψτε και κοιμηθείτε ήσυχοι". Φυσικά αν γίνει η στραβή θα ψάχνουμε να βρούμε ανάρτηση σας. Θα την έχετε κάνει με ελαφρά όλοι οι Τσε Γκεβάρα εδώ μέσα.
Δίκιο έχεις. Τέσταρε το όμως πάνω σου ή πες από την αρχή ότι έτσι είναι η κατάσταση.
Όλα αυτά που λες λοιπόν είναι κρίσεις που δεν έχουν τεσταριστεί και προφανώς θα τεσταριστούν πάνω σε κάποιους συναδέλφους. Το "το τάδε είναι αντισυνταγματικό κι είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα κριθεί αντισυνταγματικό" είναι ο ορισμός του "trust me bro, έτσι όπως σου τα λέω είναι".Αν δεν επιβεβαιωθούν, εσύ θα βγεις να πεις ότι το αυταρχικό κράτος μπλα μπλα κι η εξαρτημένη δικαιοσύνη μπλα μπλα (χωρίς απαραίτητα να έχεις άδικο, για την ακρίβεια θα έχεις μάλλον δίκιο), αλλά άλλος θα υποστεί τις συνέπειες κι όχι εσύ.
Συγνώμη ρε παιδιά ασχολούμαστε και εμείς και τα σωματεία μας αρκετά με ένα θέμα χωρίς ουσία ή χωρίς τόσο μεγάλη ουσία όταν για εμένα θα έπρεπε όλοι να είχαμε επικεντρωθεί στο πιο ουσιαστικό το οποίο είναι η αύξηση μισθού και η επιστροφή των δώρων.Όλα αυτά που λέμε είναι δευτερεύον σημασίας, άσε που στην κοινωνία φαινόμαστε σαν τους κατσαπλιαδες που φοβούνται κάτι. Στην τελική από όσα γνωρίζω από αρκετές ΔΔΕ η διαδικασία είναι τυπική και όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι είναι εφοδιασμένοι με τόσα προσόντα που οι ιδέες που φέρνουν στις διδασκαλίες είναι για σεμινάρια..
Οι πειθαρχικές διώξεις κι η ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία είναι πολύ σοβαρό θέμα. Δεν έχει να κάνει με το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η αξιολόγηση ή αν βάζουν καλώς ή λίαν καλώς οι επιθεωρητές.
Πάντα οι σοβαρές απεργίες δεν θα είναι νόμιμες και θα ποινικοποιούνται. Αλλά ξαναλέω: είναι αυτό το σοβαρότερο θέμα του κλάδου; Όχι. Το μισθολογικό είναι όμως! Ας κάνουμε απεργίες και αποχές με μόνο θέμα το μισθολογικό! Είδες κανέναν δικαστικό υπάλληλο να κάνει σαματά για την αξιολόγηση; Όχι, κανένας! Παίρνουν όμως επιδόματα εκλογών για δύο μήνες.