0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντα οι σοβαρές απεργίες δεν θα είναι νόμιμες και θα ποινικοποιούνται. Αλλά ξαναλέω: είναι αυτό το σοβαρότερο θέμα του κλάδου; Όχι. Το μισθολογικό είναι όμως! Ας κάνουμε απεργίες και αποχές με μόνο θέμα το μισθολογικό! Είδες κανέναν δικαστικό υπάλληλο να κάνει σαματά για την αξιολόγηση; Όχι, κανένας! Παίρνουν όμως επιδόματα εκλογών για δύο μήνες.
Εγω δεν ξέρω κανέναν που να έβαλε ή να πήρε άριστα έτσι απλα, και από πολύ φυσιολογικούς και βοηθητικούς αξιολογητές. Ούτε είχαν πρόβλημα οι αξιολογηθεντες, ούτε το θεώρησαν κατώτερο και άδικο, γιατί αν εχεις διαβάσει τις ρουμπρικες, άριστα δεν παίρνει κανεις, είναι υπεράνθρωπο και εξωπραγματικό και για να είμαστε ειλικρινείς, μρ τα δεδομένα κριτήρια οι καλύτεροι ημων οριακά είναι στο πολύ καλά και ολιι οι φυσιολογικοί που κάνουν σωστά τη δουλειά είναι στο καλά. Σχετικά με το γιατί η αξιολόγηση του δημοσίου δεν προχώρησε, είναι απλό. Για όλη την ελληνική κοινωνία το δημόσιο σε μεγάλο βαθμό είναι «εμείς». Όλοι έχουν κάποιο πάρε δώσε συγγενικο, και πολλοί βρίσκουν πλάγιους τρόπους για να μπουν. Η εκπαίδευση δεν είναι «εμείς». Είμαστε «άλλοι» και εύκολος στόχος. Όμως πολλές φορές έχω αναρωτηθεί, αν ακολουθουσαμε τη λογική «παριστάνετε ότι μας αξιολογείτε και παριστάνουμε ότι αξιοκογουμαστε» , μήπως το πράγμα ξεφούσκωνε γρήγορα αντί να γίνει σημαία εκατερωθεν, σημαία ππυ επισκιάζει οποιοδήποτε άλλο σοβαρό αίτημα και κυρίως το μισθολογικό, κατάσταση πολύ συμφέρουσα για την κυβέρνηση.
Και δηλαδή εσας σας φαίνεται οκ το να είναι ανέφικτο κανείς να πάρει Αριστα; Τους μαθητές σας ετσι τους αξιολογειτε; Με διαγωνισματα που η πλειοψηφία θα παρει βαση;
Αυτήν τη στιγμή στέλνουν στο πειθαρχικό συναδέλφους μας που απήργησαν κι αντί να ξεσηκωθούμε όλοι συζητάμε για το αν μπαίνει άριστα στην αξιολόγηση. Μάλιστα. Εγώ έχω μείνει άφωνος. Ας συνεχίσουμε έτσι και σε λίγο μη χαίρεστε που διορίζεστε. Θα 'χει γίνει άρση της μονιμότητας. Στην Ουγγαρία έγινε ήδη. Αποκλειστικά για τους εκπαιδευτικούς.