0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με τους συναδέρφους που είναι δόκιμοι δεν γνωρίζω τι ισχύει.
Μέχρι και οι δικαστές λαμβάνουν υπόψη τους το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης. Αυτοί δεν θα το κάνουν; Δεν νομίζω να προχωρήσει σε απολύσεις σε τέτοιους δύσκολους καιρούς και θα έχει εμάς απέναντί του (φαντάζομαι). Περικοπή μισθού ίσως αλλά απόλυση όχι. Έτσι θέλω να πιστεύω...
Μα αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο, ακριβώς επειδή είναι δόκιμοι.Αλλά και τους μόνιμους μπορεί να τους οδηγήσει στην απόλυση, νομίζετε ότι δεν είναι εφικτό;
Όταν απέλυσε εκπαιδευτικούς στα επαλ, κατήργησε τα μαθήματα τα αντίστοιχα για να μπορέσει να το κάνει.
Υπάρχει το ΦΕΚ της απόλυσης τους κάπου...? Θελω να δω κατι...
Όταν απέλυσε εκπαιδευτικούς στα επαλ, κατήργησε τα μαθήματα τα αντίστοιχα για να μπορέσει να το κάνει. Το σύνταγμα είναι σαφές. Μόνο με κατάργηση οργανικών γίνεται απόλυση. Και φυσικά με σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Η συμμετοχή σε απεργία αποχή, στα δημοκρατικά τουλάχιστον καθεστώτα, δεν αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Και στο ΦΕΚ της αξιολόγησης προβλέπονται συγκεκριμένες ποινές. Ας μην πανικοβαλλόμαστε, αυτό επιδιώκει ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του.
Φαντάζομαι στο διαδίκτυο. Στο εθνικό τυπογραφείο ίσως.
Εγώ προσωπικά δεν πανικοβάλλομαι διότι γνωριζω ότι αυτή τη στιγμή με αυτόν τον τρόπο και για αυτούς του λόγους, δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις. Έχω όμως πολύ εντονες επιφυλάξεις για το ποσο μπορούν να υποστηριχτούν νομικά όσοι συμμετέχουν ακόμα στην απεργία-αποχή. Αν και εδώ που είμαι, φέτος δεν έχω δει κάποιον να απέχει.