*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 933692 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #4844 στις: Απριλίου 26, 2025, 08:57:50 pm »
Παράθεση
Με τους συναδέρφους που είναι δόκιμοι δεν γνωρίζω τι ισχύει.

Μα αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο, ακριβώς επειδή είναι δόκιμοι.
Αλλά και τους μόνιμους μπορεί να τους οδηγήσει στην απόλυση, νομίζετε ότι δεν είναι εφικτό;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:54:26 »

Αποσυνδεδεμένος Marphil

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • «Κάθε πρόχειρη γραφή [θέλει] τον Πικιώνη της»
    • Προφίλ
« Απάντηση #4845 στις: Απριλίου 26, 2025, 09:02:10 pm »
Μέχρι και οι δικαστές λαμβάνουν υπόψη τους το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης. Αυτοί δεν θα το κάνουν; Δεν νομίζω να προχωρήσει σε απολύσεις σε τέτοιους δύσκολους καιρούς και θα έχει εμάς απέναντί του (φαντάζομαι). Περικοπή μισθού ίσως αλλά απόλυση όχι. Έτσι θέλω να πιστεύω...

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4846 στις: Απριλίου 26, 2025, 09:05:37 pm »
Μέχρι και οι δικαστές λαμβάνουν υπόψη τους το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης. Αυτοί δεν θα το κάνουν; Δεν νομίζω να προχωρήσει σε απολύσεις σε τέτοιους δύσκολους καιρούς και θα έχει εμάς απέναντί του (φαντάζομαι). Περικοπή μισθού ίσως αλλά απόλυση όχι. Έτσι θέλω να πιστεύω...

Εν προκειμενω ποιο θα είναι το κοινό πέρι δικαίου αίσθημα, αν αρχίσει να απολύει εκπαιδευτικούς που δεν αξιολογούνται; Ποιος θα συγκινηθεί; Αν το έκανε σε οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, θα είχε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας εναντίον, διότι ο καθένας θα φοβόταν για τη θέση του. Αν το κάνει σ εμάς, δεν θα φάει μαύρο ούτε καν από τους εκπαιδευτικούς που τον ψηφίζουν.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4847 στις: Απριλίου 26, 2025, 09:09:28 pm »
Υπάρχει εμπάθεια κατά των μονίμων. Εγώ προσωπικά το βλέπω και στον περίγυρό μου. Υπάρχει κι ένα ποσοστό ψηφοφόρων δεξιάς - ακροδεξιάς κατεύθυνσης, στους οποίους η κυβέρνηση στοχεύει. Κατά τη γνώμη μου, όλο και θα πληθαίνουν στα ΜΜΕ τα περιστατικά κακών εκπαιδευτικών που πρέπει να τιμωρηθούν με απόλυση για διάφορους λόγους. Σιγά - σιγά το βλέπουμε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:54:26 »

Αποσυνδεδεμένος elean

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4848 στις: Απριλίου 26, 2025, 09:17:16 pm »
Δεν μπορεί να γίνει απόλυση, εφόσον η απεργία αποχή των ομοσπονδιων, δεν έχει κριθεί παράνομη. Δεν αρνείσαι υπηρεσιακό καθήκον, δηλώνεις συμμετοχή στην απεργία. Ούτε στο φεκ της αξιολόγησης αναγράφει ποινή απόλυσης.

Αποσυνδεδεμένος elean

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4849 στις: Απριλίου 26, 2025, 09:21:23 pm »
Μα αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο, ακριβώς επειδή είναι δόκιμοι.
Αλλά και τους μόνιμους μπορεί να τους οδηγήσει στην απόλυση, νομίζετε ότι δεν είναι εφικτό;

Μόνο με αναθεώρηση συντάγματος. Δεν μπορεί να κάνει απόλυση γιατί συμμετέχεις σε απεργία αποχή της Ομοσπονδίας σου. Τους δόκιμους θα επιχειρήσει να τους κρατήσει σε αυτό το καθεστώς, χωρίς να τους μονιμοποιεί. Αν και στα διοικητικά δικαστήρια που έχουν προοσφύγει νεοδιόριστοι συνάδερφοι γι αυτόν τον λόγο, έχουν κερδίσει τις δίκες. Βέβαια ακόμα οι διευθύνσεις δεν έχουν εκδώσει αποφάσεις, αλλά είναι αναγκασμένες να το κάνουν. Τώρα αν η κυβέρνηση καταλύσει και το σύνταγμα, όλα μπορεί να τα κάνει. Ελπίζω τότε τουλάχιστον να σηκωθούμε από τον καναπέ ως εκπαιδευτικοί και να πάμε σε καμία συνέλευση των σωματείων μας και σε καμία διαδήλωση. Και να προσέχουμε και τι ψηφίζουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 26, 2025, 09:29:15 pm από elean »

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4850 στις: Απριλίου 26, 2025, 09:24:45 pm »
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Γενικα όμως είναι γνωστό ότι έχει ανακινηθεί πολύ το ζήτημα της μονιμότητας στο δημόσιο και επίσης η τελευταία δήλωση πέρι του αν έχει θέση στο δημόσιο σχολείο όποιος δεν αξιολογείται, μπορεί να δείχνει κάποια κατεύθυνση. Σ αυτή τη φάση θεωρώ ότι είναι πυροδοτηση κοινωνικού αυτοματισμού και εκφοβισμός, επειδή και οι νέοι που αξιολογούνται δεν παρακολουθούν πολύ τα συνδικαλιστικα, αλλά δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει κάτι στο μέλλον, με δεδομένο ότι και την άλλη φορά που βρήκε τρόπο να απολύσει, από τους εκπαιδευτικούς ξεκίνησε.

Όπως και να έχει, επειδή το παιχνίδι θα παιχτεί πολύ νομικίστικα, ελπίζω οι εκπρόσωποί μας να έχουν κάνει σοβαρές ενέργειες για την νομική υποστήριξη όποιου ακολουθεί την οδηγία τους περί αποχής. 

Αποσυνδεδεμένος elean

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4851 στις: Απριλίου 26, 2025, 09:33:23 pm »
Όταν απέλυσε εκπαιδευτικούς στα επαλ, κατήργησε τα μαθήματα τα αντίστοιχα για να μπορέσει να το κάνει. Το σύνταγμα είναι σαφές. Μόνο με κατάργηση οργανικών γίνεται απόλυση. Και φυσικά με σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Η συμμετοχή σε απεργία αποχή, στα δημοκρατικά τουλάχιστον καθεστώτα, δεν αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Και στο ΦΕΚ της αξιολόγησης προβλέπονται συγκεκριμένες ποινές. Ας μην πανικοβαλλόμαστε, αυτό επιδιώκει ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του.

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4852 στις: Απριλίου 26, 2025, 11:01:32 pm »
Υπάρχει το ΦΕΚ της απόλυσης τους κάπου...? Θελω να δω κατι... 8)

Όταν απέλυσε εκπαιδευτικούς στα επαλ, κατήργησε τα μαθήματα τα αντίστοιχα για να μπορέσει να το κάνει.
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος elean

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4853 στις: Απριλίου 26, 2025, 11:03:08 pm »
Υπάρχει το ΦΕΚ της απόλυσης τους κάπου...? Θελω να δω κατι... 8)
Φαντάζομαι στο διαδίκτυο. Στο εθνικό τυπογραφείο ίσως.

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4854 στις: Απριλίου 26, 2025, 11:09:58 pm »
Όταν απέλυσε εκπαιδευτικούς στα επαλ, κατήργησε τα μαθήματα τα αντίστοιχα για να μπορέσει να το κάνει. Το σύνταγμα είναι σαφές. Μόνο με κατάργηση οργανικών γίνεται απόλυση. Και φυσικά με σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Η συμμετοχή σε απεργία αποχή, στα δημοκρατικά τουλάχιστον καθεστώτα, δεν αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Και στο ΦΕΚ της αξιολόγησης προβλέπονται συγκεκριμένες ποινές. Ας μην πανικοβαλλόμαστε, αυτό επιδιώκει ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του.

Εγώ προσωπικά δεν πανικοβάλλομαι διότι γνωριζω ότι αυτή τη στιγμή με αυτόν τον τρόπο και για αυτούς του λόγους, δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις. Έχω όμως πολύ εντονες επιφυλάξεις για το ποσο μπορούν να υποστηριχτούν νομικά όσοι συμμετέχουν ακόμα στην απεργία-αποχή. Αν και εδώ που είμαι, φέτος δεν έχω δει κάποιον να απέχει.

Αποσυνδεδεμένος automato

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4855 στις: Απριλίου 26, 2025, 11:10:30 pm »
Εντάξει 'σύντροφε' θα το βρω...

Φαντάζομαι στο διαδίκτυο. Στο εθνικό τυπογραφείο ίσως.
ΠΕ03

Αποσυνδεδεμένος giann

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4856 στις: Απριλίου 26, 2025, 11:16:25 pm »
Καλησπέρα. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας ισχύει σε σχέση με τη μονιμοποίση των δόκιμων εκπαιδευτικών; Το ρωτάω αυτό διότι ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας προβλέπει δυνητικά την απόλυση του δόκιμου δημοσίου υπαλλήλου από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Απλά πρακτικά αυτή η διατάξη δεν εφαρμόζεται μέχρι τώρα.

Αποσυνδεδεμένος elean

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4857 στις: Απριλίου 26, 2025, 11:18:44 pm »
Εγώ προσωπικά δεν πανικοβάλλομαι διότι γνωριζω ότι αυτή τη στιγμή με αυτόν τον τρόπο και για αυτούς του λόγους, δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις. Έχω όμως πολύ εντονες επιφυλάξεις για το ποσο μπορούν να υποστηριχτούν νομικά όσοι συμμετέχουν ακόμα στην απεργία-αποχή. Αν και εδώ που είμαι, φέτο
ς δεν έχω δει κάποιον να απέχει.
Θέλετε να μας εξηγήσετε γιατί να μην μπορουν να υποστηριχθούν νομικά όσοι συμμετέχουν στην απεργία; Κανένα πειθαρχικό μέχρι στιγμής δεν επέβαλε ποινή για την απεργία.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 26, 2025, 11:21:25 pm από elean »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144