0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σκέφτεστε τι έχει να γίνει αν αρχίσουν να πέφτουν οι καταγγελίες από δω κι από κει; Τα χέρια τους θα τρίβουν οι κυβερνήσεις. Θα γίνει ευκολότερο το έργο τους αφού στόχος τους αυτήν την περίοδο είναι οι απολύσεις και μόνο και όχι η αξιολόγηση. Δηλαδή θα φύγουν μόνο οι ανίκανοι και στην θέση τουσ θα μπουν ικανότεροι; Ή δε θα μπει κανείς; Ή θα μπουν οι δικοί τους πάλι;
Ο ρόλος ο δικός μας δεν είναι να κάνουμε καταγγελίες.Το κράτος οφείλει να έχει όλους εκείνους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις διαδικασίες,ώστε να προστατεύει τους πολίτες του.
Υποχρέωση του κάθε πολίτη είναι να καταγγέλει την παρανομία, δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε δημόσια υπηρεσία.
Παράθεση από: irenead στις Μαρτίου 16, 2012, 08:49:58 pmΟ ρόλος ο δικός μας δεν είναι να κάνουμε καταγγελίες.Το κράτος οφείλει να έχει όλους εκείνους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις διαδικασίες,ώστε να προστατεύει τους πολίτες του.Υποχρέωση του κάθε πολίτη είναι να καταγγέλει την παρανομία, δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε δημόσια υπηρεσία.
Εγώ δεν μίλησα για αστυνομικούς,είπα για μηχανισμούς και ελεγκτικές διαδικασίες,τα οποία σε αυτό το κράτος δεν υπάρχουν.π.χ.Γιατί δεν υπάρχει ποθεν εσχες για γιατρούς που δουλεύουν σε δημόσια νοσοκομεία?Οποιος παρουσιάζει εισοδηματα και ακίνητη περιουσία η οποία δεν είναι ανάλογη του μισθού του να διώκεται.Γιατί πρέπει να τον καταγγείλει ο πολίτης που τις περισσότερες φορές βέβαια, ούτε το δίκιο του θα βρει, ούτε ο γιατρός θα πάθει τίποτα.Το π.χ. ήταν ενδεικτικό το ίδιο ισχύει για υπαλ.στην εφορία,την πολεοδομία κ.λ.π.
Όσο συζητάμε πόσο "άμεσα αναγκαία" είναι η αξιολόγησή μας, η τρόικα απαιτεί και νέα μείωση μισθών μετά τις εκλογές, καθώς και απολύσεις (μείωση δαπανών δημοσίου.. εις την διπλωματική γλώσσα). Η Λαγκάρντ το δήλωσε ευθαρσώς.. πρέπει, λέει, να κατέβουν οι μισθοί στα επίπεδα Πορτογαλίας και Κροατίας!Συνεχίστε τις ανούσιες παπαρολογίες...
Υποθέτω ότι η οικονομικό επιβράβευση του "αριστου" θα έχει να κάνει με την απολαβή ολόκληρου του bonus παραγωγικότητας (ξεχνάμε ότι έχει θεσμοθετηθεί και αυτό) και με την πιο γρήγορη βαθμολογική -άρα και μισθολογική- εξελιξή του (ξεχνάμε ότι πια δεν θα είναι αυτονόητη η προαγωγή από τον ένα βαθμό στον επόμενο απλά με τα χρόνια).