*

Αποστολέας Θέμα: σε πιο σημειο της ύλης βρίσκεστε ?  (Αναγνώστηκε 59346 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pony30

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: σε πιο σημειο της ύλης βρίσκεστε ?
« Απάντηση #168 στις: Μαρτίου 27, 2010, 03:23:31 pm »
Kαι στο δικό μου σχολείο κανένας συνάδελφος δεν έχει ολοκληρώσει ούτε Οδύσσεια, ούτε Ιλιάδα ούτε Ελένη! Εγώ υπολόγιζα να έχω τελειώσει την Ελένη μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, αλλά χάσαμε πολλές ώρες για διάφορους λόγους με αποτέλεσμα να έχω ολοκληρώσει το Δ΄επεισόδιο. Και στα αρχαία, ενώ υπολόγιζα να έχω μπει στις δευτερεύουσες πριν από το Πάσχα, μόλις ολοκλήρωσα την παθητική φωνή και μπήκα στην 9η ενότητα.Μετά το Πάσχα θα τους βάλω τεστάκι στην παθητική και μετά δευτερεύουσες. Με έχει πιάσει άγχος με τις δευτερεύουσες, θέλω να προλάβω να τις διδάξω. Τώρα, σε ό,τι αφορά τα Φιλοσοφικά Κείμενα, βλέπω τελικά να κάνω ελάχιστα από εκεί ενώ αρχικά υπολόγιζα να κάνω περισσότερα κείμενα.Εισαγωγή θα προλάβω και άντε ένα με δυο κείμενα το πολύ. Σκέφτηκα μόλις τελειώσω την Ελένη να χρησιμοποιήσω τις ώρες της αρχαίας ελληνικής γραμματείας για τα αρχαία για να προλάβω να βγάλω την ύλη...στη συνέχεια θα μπω στα Φ.Κ. και θα κάνω ό,τι προλάβω...Και η δική μας σύμβουλος μας έκανε παρατήρηση αρχές Μάρτη που δεν είχαμε μπει ακόμη στα Φ.Κ., οπότε μην αγχώνεσαι!!! Αυτές λένε αυτό που πρέπει, από εκεί και πέρα η σχολική πραγματικότητα απέχει πολύ από τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα της ύλης στα αναλυτικά προγράμματα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:15:09 »

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Μαρτίου 27, 2010, 04:56:51 pm »
Καλύτερο θα ήταν να μη διδάξετε κάποιο κείμενο και να ολοκληρωθεί κανονικά η γραμματική-συντακτικό στα αρχαία γ γυμνασίου.
Όσον αφορά την ''ελένη", εμείς δε χάσαμε μαθηματα και έτσι βρίσκομαι στην έξοδο.Οπότε μετά το Πάσχα θα μπορέσω να μπω και φιλοσοφικά κείμενα.
Ευτυχώς ο δικός μας σύμβουλος δεν μας ελέγχει...τουλάχιστον μέχρι στιγμής!!!
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Μαρτίου 28, 2010, 04:32:34 pm »
Ξέρεις τι μου τη σπάει στους συμβούλους; Ότι οι απαντήσεις τους είναι ήξεις αφίξεις. Δεν υπήρξε ούτε μία ερώτηση που να της κάναμε και να απάντησε ξεκάθαρα ή να μας έδωσε μια σαφή πορεία πώς να κάνουμε κάτι. Εμείς χάσαμε χρόνο με καταλήψεις, κλείσαμε και μια βδομάδα λόγω γρίπης, έχουμε χάσει και του κόσμου τις ώρες με όλα τα γνωστά (βαθμούς, ασθένειες, αγώνες κλπ), χωρίς να θέσω και την παράμετρο του επιπέδου της τάξης μου που είναι επιεικώς απαράδεκτο. Εδώ ρώτησα μαθήτρια πώς αισθάνεται ο Αχιλλέας ύστερα από αυτά που του είπε ο Οδυσσέας για το γιο του (ότι ήταν πρώτος στη μάχη και γύρισε σώος και αβλαβής στην πατρίδα) και μου είπε ότι ήταν πάρα πολύ λυπημένος με αυτά που άκουσε! ::) Γιατί δε μας λέει τον τρόπο πώς να τελειώσουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες??? Ή ακόμη καλύτερα, γιατί δεν έρχεται αυτή να κάνει μια ώρα μάθημα με αυτό το επίπεδο μαθητών, να δω πώς θα προλάβει να εξετάσει, να παραδώσει, να εξηγήσει;

Αποσυνδεδεμένος pony30

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Μαρτίου 28, 2010, 09:26:58 pm »
Κι εμείς έχουμε χάσει πολλές ώρες και το γνωστικό επίπεδο των παιδιών είναι πολύ χαμηλό...στα αρχαία της γ΄γυμνασίου νιώθω ότι δεν έχει νόημα να προσπαθώ να τους βάλω στο κεφάλι ό,τι δεν έμαθαν τα προηγούμενα χρόνια στο γυμνάσιο...ελάχιστοι ξέρουν να κλίνουν το λύω και στο τέλος θα το ξεχάσουν κι αυτό με τόση ύλη γραμματικής και συντακτικού που πρέπει να αφομοιώσουν...άσε που ακόμη και αυτοί που διαβάζουν έχουν ήδη αρχίσει να χαλαρώνουν...μετά το Πάσχα νοητικά θα έχουν φύγει για διακοπές, να δω πώς θα τα μαζέψω!!!!Όσο για τους συμβούλους, οι περισσότεροι μένουν σε θεωρητικές συμβουλές και στην πράξη δεν μπορούν να μας βοηθήσουν...αρκετοί βρίσκονται για χρόνια εκτός σχολικής τάξης, οπότε δεν μπορούν να μας βοηθήσουν και πολύ...να τους δω μέσα σε 45 λεπτά τι είδους μάθημα θα κάνουν σε ζωηρούς μαθητές με χαμηλό γνωστικό επίπεδο...και κυρίως τι θα καταλάβουν τα παιδιά από το μάθημα που θα κάνουν....γιατί είναι εύκολο να εξετάσουμε, να παραδώσουμε και να εξηγήσουμε μέσα σε 45 λεπτά μια διδακτική ενότητα στα αρχαία της γ΄, όμως το ακροατήριο δεν είμαι σίγουρη αν θα έχει καταλάβει και τίποτα....εγώ τους ρωτάω διαρκώς αν καταλαβαίνουν τι λέω και τους προτρέπω να με διακόπτουν όταν δεν καταλαβαίνουν κάτι για να το εξηγώ ξανά...όταν στην παθητική φωνή αρκετοί είχαν απορίες και δυσκολεύονταν, πώς είναι δυνατόν να μην ασχοληθώ με τις απορίες τους, να μην τους δώσω επιπλέον ασκήσεις και να προχωρήσω παρακάτω;Είναι εύκολο να ολοκληρώσουμε την ύλη,αμφιβάλλω όμως αν τα παιδιά θα έχουν καταλάβει κάτι, από τη στιγμή που αγνοούν βασικά πράγματα και οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται να μάθουν....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:15:09 »

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Μαρτίου 29, 2010, 11:30:56 am »
Δυστυχώς όταν έχουν μαζευτεί τόσα κενά από την Α γυμνασίου, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα!
Είναι δυνατόν καποια παιδια να μαθουν αρχαία στην Γ  Γυμνασίου, αφού αγνοούν την ύλη και της Α και της
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος pony30

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Μαρτίου 29, 2010, 02:24:49 pm »
Κι εγώ τα ίδια, εκτιμώ και το παραμικρό ενδιαφέρον και την ελάχιστη προσπάθεια...αναρωτιέμαι ποιο είναι το νόημα της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών από το πρωτότυπο στο γυμνάσιο...πέρα από κάποιες λεξιλογικές ασκήσεις που σίγουρα είναι ωφέλιμες, δε νομίζω ότι έχει νόημα η διδασκαλία τόσης ύλης στη γραμματική....αντίθετα, στην Ελένη το ενδιαφέρον καποιων είναι μεγαλύτερο και υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή...και απ' ό,τι είδα, αναφέροντάς τους κάποια βασικά στοιχεία για τη διδασκαλία του Σωκράτη στην ενότητα 9 των αρχαίων, έδειξαν ενδιαφέρον και κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με αφορμή τους προβληματισμούς τους για το κατά πόσο αυτή η στάση του Σωκράτη είναι επίκαιρη κλπ.Κι εγώ προσπαθώ να τους κεντρίσω το ενδιαφέρον πηγαίνοντάς τους στο εργαστήριο πληροφορικής και κάνοντας ασκήσεις στον υπολογιστή, τους έχω δώσει κάποιες ιστοσελίδες να τις χρησιμοποιούν στο σπίτι για να κάνουν το διάβασμά τους πιο εύκολο,αλλά τελικά αυτοί που ενδιαφέρονται είναι αυτοί που ενδιαφέρονταν εξαρχής...

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Μαρτίου 29, 2010, 04:36:30 pm »
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Μου έχει συμβεί το εξής κουφό:
Έχω βγάλει την ύλη στην Γ' Κατεύθυνση, αλλά είμαι λίγο πίσω στη Στατιστική.
Συγκεκριμένα, έχω κάνει μισό μάθημα πιθανότητες μόνο... και έχω ένα σχετικό άγχος, γιατί θέλω να κάνω και λίγο επανάληψη...

Εσείς που είστε;
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Απριλίου 02, 2010, 02:51:17 pm »
Μην αγχώνεσαι.

Εγώ θέλω ακόμα ένα 3ωρο να τελειώσω την ύλη Γ Κατεύθυνση, ενώ Πιθανότητες θα μπω όταν ανοίξουν τα σχολεία. Δυστυχώς στα μαθηματικά γενικής παιδείας Γ τάξης μας τρώει χρόνο το 1ο μέρος του βιβλίου (Ανάλυση) που για τους μαθητές Θετικής και Τεχνολ τα ακούν τσάμπα αφού τα κάνουν και στην κατεύθυνση, ενώ οι της θεωρητικής δεν καταλαβαίνουν αφού έχει γραφτεί όλη η ανάλυση μέσα σε λίγες σελίδες....
Θα έπρεπε κατά την γνώμη μου τα μαθηματικά Γενικής Γ τάξης να περιλαμβάνουν μόνο στατιστική και πιθανότητες. Να φύγει τελείως η ανάλυση και ας αυξηθεί λίγο η ύλη της στατιστικής .

Φέτος και εγώ βγήκα λίγο εκτός προγραμματισμού..

Αποσυνδεδεμένος kaitoula

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Απριλίου 02, 2010, 03:01:06 pm »
Μην αγχώνεσαι.

Εγώ θέλω ακόμα ένα 3ωρο να τελειώσω την ύλη Γ Κατεύθυνση, ενώ Πιθανότητες θα μπω όταν ανοίξουν τα σχολεία. Δυστυχώς στα μαθηματικά γενικής παιδείας Γ τάξης μας τρώει χρόνο το 1ο μέρος του βιβλίου (Ανάλυση) που για τους μαθητές Θετικής και Τεχνολ τα ακούν τσάμπα αφού τα κάνουν και στην κατεύθυνση, ενώ οι της θεωρητικής δεν καταλαβαίνουν αφού έχει γραφτεί όλη η ανάλυση μέσα σε λίγες σελίδες....
Θα έπρεπε κατά την γνώμη μου τα μαθηματικά Γενικής Γ τάξης να περιλαμβάνουν μόνο στατιστική και πιθανότητες. Να φύγει τελείως η ανάλυση και ας αυξηθεί λίγο η ύλη της στατιστικής .

Φέτος και εγώ βγήκα λίγο εκτός προγραμματισμού..
να ρωτησω έκθεση Γ λυκείου τελειωσατε με όλες τις θεματικές;

Αποσυνδεδεμένος stefanosk

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Απριλίου 02, 2010, 03:14:29 pm »
Μου έχουν μείνει ο Μεσσιανισμός, Φυσικό περιβάλλον και Πνευματικός άνθρωπος.

Αποσυνδεδεμένος kaitoula

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Απριλίου 02, 2010, 04:12:56 pm »
Μου έχουν μείνει ο Μεσσιανισμός, Φυσικό περιβάλλον και Πνευματικός άνθρωπος.
και γω κάπως έτσι είμαι. η θεωρία τελειώνει ευκοα αλλά οι θεματικές είναι πάρα πολλές...

Αποσυνδεδεμένος pa.liatsos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B9+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1&client=firefox-b&biw=1024&bih=639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyh8n4zpvQAhVLWRQKHQnoDgsQ_AUICCg
« Απάντηση #179 στις: Απριλίου 08, 2010, 12:13:36 am »
παιδια, στην Ιστορια Γ Γενικης, τωρα για 4 βδομαδες τι κανουμε, αν τελειωσαμε την υλη;;και σε ατιθασα παιδια;
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.
Αριστοτέλης

Αποσυνδεδεμένος stefanosk

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Απριλίου 08, 2010, 12:33:29 am »

Έχεις τελειώσει την ύλη; Πότε πρόλαβες; Μπράβο! Εμένα μου έχουν μείνει το 7 και το 8 από το κεφάλαιο ΣΤ και το 1 από το Ζ. Τωρα το καλυτερο που έχεις να κανεις είναι να προετοιμάσεις κανενα (αν εχεις) για τις πανελλήνιες αλλιώς... δεν τα βλεπω καλά τα πράγματα. Τωρα που μπήκαν και οι ζεστες... αντε να τα μαζεψεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 08, 2010, 12:35:07 am από stefanosk »

Αποσυνδεδεμένος pa.liatsos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B9+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1&client=firefox-b&biw=1024&bih=639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyh8n4zpvQAhVLWRQKHQnoDgsQ_AUICCg
« Απάντηση #181 στις: Απριλίου 08, 2010, 12:56:36 am »
 ηταν η πρωτη μου φορα και εδωσα βαση στους φοβους του δ/ντη να μην φανουμε τελευταιοι στη λιστα της Δευτ/θμιας!ετρεξα και τωρα πρεπει να αυτοσχεδιασω.εχει κανεις καμια ιδεα-ας πουμε αναλυση πηγων;;
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.
Αριστοτέλης

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182618
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144