*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)  (Αναγνώστηκε 603714 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)
« Απάντηση #518 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 11:58:26 pm »
..και από πότε όλα αυτά; Στον επόμενο μισθό;
Κανείς δεν ξέρει αν θα εφαρμοστούν έτσι. Αυτά είναι συμπεράσματα από όσα λέει ο νόμος για το νέο μισθολόγιο.
Περιμένουμε διευκρινίσεις με υπουργική απόφαση, αλλά ας μην είμαστε ανυποψίαστοι και το πάθουμε το σοκ.
Λογικά από τον επόμενο μισθό θα αρχίσει η καταβολή με βάση το νέο μισθολόγιο. Μάλιστα είπαν ότι θα κρατήσουν αναδρομικά ό,τι έδωσαν παραπάνω μέσα στο Νοέμβριο με βάση το παλιό μισθολόγιο, αλλά δε δικαιούνται να τα κρατήσουν οι υπάλληλοι λόγω του νέου μισθολογίου που ισχύει από 1 Νοεμβρίου 2011.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:27:26 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #519 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:02:07 am »
Συγγνώμη αλλά εσείς πώς το βλέπετε όλο αυτο??? Μπορείτε να επιβιώσετε με αυτά τα χρήματα??? και μάλιστα 8 μήνες το χρόνο??? Αν ισχύει αυτό να παραιτηθούμε όλοι οι αναπληρωτές να τελειώνουμε, έτσι κι αλλιώς το ιδιο θα είναι αν βγάλεις τα ενοίκια, μένεις σπίτι σου κ παίρνεις επίδομα ανεργίας.... δε γίνεται ρε παιδία, απλά δε βγαίνει... κάνω λάθος??????
Δεν κάνεις λάθος. Νομίζω ότι αν ισχύσει κάτι τέτοιο τελικά, πολλοί θα παραιτηθούν. Ίσως καταφέρουν να συνεχίσουν όσοι δουλεύουν κοντά στο σπίτι τους και δεν έχουν ενοίκια, αλλά θα έχουν τις βενζίνες για το πήγαινε-έλα. Το θέμα είναι ότι αρκετοί μπορεί να μην έχουν και τις προϋποθέσεις να πάρουν ταμείο ανεργίας και από το να μην έχεις τίποτα μπορεί να σκεφτούν ότι έτσι έχουν ένα μισθό. Δεν ξέρω. Ίσως για αυτό θεσπίστηκε η τριετία για τους νεοδιόριστους, επειδή σε κάποια μέρη με χαμηλό μισθό δε θα πηγαίνουν οι αναπληρωτές.

Αποσυνδεδεμένος iLLuSioN

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #520 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:05:27 am »
Λυπάμαι που το λέω αλλά νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να μειώσουν την αποζημίωση του ΟΑΕΔ.

Αποσυνδεδεμένος iLLuSioN

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #521 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:10:57 am »
Και εμείς θεωρητικά οι προνομιούχοι που χουμε δουλειά είμαστε όλοι πανί με πανί. Είδα σήμερα τις μαζικές προσλήψεις μόνο άμω στον κλάδο μου και σκεφτόμουν ότι αν δεν είσαι στον τόπο σου ποιος θα πάει στα τάρταρα που πήγαν οι μισθοί και χωρίς να μετράει άμεσα η προϋπηρεσία;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:27:26 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #522 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:11:09 am »
Λυπάμαι που το λέω αλλά νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να μειώσουν την αποζημίωση του ΟΑΕΔ.
Καθόλου απίθανο. Όταν ακούστηκε πρώτη φορά το 660

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #523 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:15:41 am »
Και εμείς θεωρητικά οι προνομιούχοι που χουμε δουλειά είμαστε όλοι πανί με πανί. Είδα σήμερα τις μαζικές προσλήψεις μόνο άμω στον κλάδο μου και σκεφτόμουν ότι αν δεν είσαι στον τόπο σου ποιος θα πάει στα τάρταρα που πήγαν οι μισθοί και χωρίς να μετράει άμεσα η προϋπηρεσία;
Έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι όπως είναι τα πράγματα ΑΜΩ συμφέρει μόνο κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
Αν κατεβάσουν κι άλλο το μισθό του ΑΚΩ στο τέλος ούτε ως ΑΚΩ δε θα μπορείς να επιβιώσεις μακριά!

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #524 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:17:36 am »
Συνάδελφοι καλησπέρα. Πληρώθηκα χθες για 17 ημέρες όπως μου είπαν 640 ευρό, καθότι προσλήφθηκα 14 Οκτωβρίου. Δεν πιστεύω λοιπόν πως θα είναι για έναν μήνα 600 που λένε κάποιοι συνάδελφοι. Είμαι τοποθετημένη Αιτ/νία.

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #525 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:18:00 am »
Μήπως πρέπει να γράψουμε μία επιστολή την οποία να υπογράψουμε όλοι εμείς οι αναπληρωτές και να την στείλουμε στο υπουργείο και στο νέο πρωθυπουργό αντί να περιμένουμε το πεπρωμένο; Στην επιστολή αυτή να θέσουμε και άλλα ζητήματα όπως αυτό της δίχρονης ποινής σε περίπτωση άρνησης (να ζητήσουμε να ξαναγίνει ένας χρόνος) αλλά και άλλα όπως η μετακίνηση με το αυτοκίνητο σε σχολεία τα οποία με το νέο Καλλικράτη απέχουν πολλά χιλιόμετρα...

Η επιστολή να υπογράφεται ηλεκτρονικά σε όλα τα εκπαιδευτικά sites και στο τέλος να τις μαζέψουμε και να τις στείλουμε ακόμη και σε ΜΜΕ...

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #526 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:22:09 am »
Συνάδελφοι καλησπέρα. Πληρώθηκα χθες για 17 ημέρες όπως μου είπαν 640 ευρό, καθότι προσλήφθηκα 14 Οκτωβρίου. Δεν πιστεύω λοιπόν πως θα είναι για έναν μήνα 600 που λένε κάποιοι συνάδελφοι. Είμαι τοποθετημένη Αιτ/νία.
Μακάρι να έχεις δίκιο, αλλά αυτά που πήρες είναι σύμφωνα με το παλιό μισθολόγιο ακόμα. Και άλλοι είπαν ότι πληρώθηκαν για έναν ολόκληρο μήνα 1100 περίπου, όμως δεν ξέρουμε τι θα πάρουν τον επόμενο μήνα...

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #527 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:28:46 am »
Μήπως πρέπει να γράψουμε μία επιστολή την οποία να υπογράψουμε όλοι εμείς οι αναπληρωτές και να την στείλουμε στο υπουργείο και στο νέο πρωθυπουργό αντί να περιμένουμε το πεπρωμένο; Στην επιστολή αυτή να θέσουμε και άλλα ζητήματα όπως αυτό της δίχρονης ποινής σε περίπτωση άρνησης (να ζητήσουμε να ξαναγίνει ένας χρόνος) αλλά και άλλα όπως η μετακίνηση με το αυτοκίνητο σε σχολεία τα οποία με το νέο Καλλικράτη απέχουν πολλά χιλιόμετρα...

Η επιστολή να υπογράφεται ηλεκτρονικά σε όλα τα εκπαιδευτικά sites και στο τέλος να τις μαζέψουμε και να τις στείλουμε ακόμη και σε ΜΜΕ...
Πιο πεπρωμένο; Η επόμενη μισθοδοσία θα έρθει συντομότερα από την απάντηση, γιατί δε νομίζω να έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τέτοια ζητήματα...ειδικά ο πρωθυπουργός! Για τη διετή ποινή θα σου πούνε ότι σου τη δώσαμε πακέτο με τη δυνατότητα ακύρωσης της αίτησής σου, έστω και λίγο πριν σε καλέσουμε, χωρίς να έχεις καθόλου ποινή! Απλά θέλουν όταν καλούνε να ξέρουν ότι αυτοί θα πάνε, αλλιώς ας υπαναχωρούν της αίτησής τους για να μη χρειάζεται να καλούν για τα ίδια κενά ξανά και ξανά. Όσο για τη μετακίνηση από σχολείο σε σχολείο με τέτοιες αποστάσεις και εκεί που έφτασε η τιμή της βενζίνης, σίγουρα πρέπει κάτι να γίνει!

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #528 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:34:43 am »
Επιμένω! Συνολικά να θέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ανεξάρτητα αν ικανοποιηθούν κάποια ή κανένα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #529 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:40:17 am »
Επιμένω! Συνολικά να θέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ανεξάρτητα αν ικανοποιηθούν κάποια ή κανένα.
ΟΚ τότε. Ξεκίνησέ το. Μακάρι να τελεσφορήσει η προσπάθεια! Κι εγώ μαζί σου αλλά μόνο ηθικά, διότι αναπληρωτής δεν είμαι, ούτε ήμουν ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #530 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:47:07 am »
ΟΚ τότε. Ξεκίνησέ το. Μακάρι να τελεσφορήσει η προσπάθεια! Κι εγώ μαζί σου αλλά μόνο ηθικά, διότι αναπληρωτής δεν είμαι, ούτε ήμουν ποτέ.
Δεν είσαι αναπληρωτής και απαντάς πιο πάνω για αυτούς; Και οι υπόλοιποι εδώ μέσα δεν παίρνουν θέση..Με τι κουράγιο να γράψω την επιστολή; Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να συνεργαστούμε αρκετοί μαζί για να θέσουμε τα αιτήματα και να βρούμε ευρηματικούς τρόπους δημοσιοποίησης αυτών...

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #531 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 12:54:24 am »
Δεν είσαι αναπληρωτής και απαντάς πιο πάνω για αυτούς; Και οι υπόλοιποι εδώ μέσα δεν παίρνουν θέση..Με τι κουράγιο να γράψω την επιστολή; Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να συνεργαστούμε αρκετοί μαζί για να θέσουμε τα αιτήματα και να βρούμε ευρηματικούς τρόπους δημοσιοποίησης αυτών...
Μπορεί να μην είμαι αναπληρωτής αλλά σε όσα εκπαιδευτικά ζητήματα τοποθετούμαι έχω εμπεριστατωμένη άποψη. Είμαι στην εκπαίδευση από το 2002 άσχετα με το ότι δεν κατάφερα ποτέ μέχρι τώρα να γίνω αναπληρωτής. Και οι υπόλοιποι θα πάρουν θέση όταν δούνε το μισθό κουτσουρεμένο. Θέλει καιρό για να οργανωθεί όλο αυτό...εύρεση τρόπων δημοσίευσης...συλλογή υπογραφών κλπ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)