*

Αποστολέας Θέμα: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)  (Αναγνώστηκε 603245 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tinakipe17

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 82 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
    • Προφίλ
Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο και Αναπληρωτές (ΑΚΩ, ΑΜΩ)
« Απάντηση #364 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 08:19:16 pm »
Το σκεπτικό της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού με όλο και λιγότερα είναι η εύκολη λύση. Kαι όμως! Οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν να ζουν και να έχουν ανάγκη από προϊόντα και υπηρεσίες ποτέ. Οι οικονομίες δεν θα πάψουν να υπάρχουν, τα δεδομένα θα  αλλάζουν απλώς.  Λεφτά υπήρχαν,  υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά όλο και περισσότερο θα πρέπει να τα επινοείς αντί να τα "δουλεύεις". Λένε ότι "οι φτωχοί ψάχνουν για δουλειά ενώ οι πλούσιοι την επινοούν" και πιστεύω ότι στο κοντινό μέλλον θα ισχύει "οι άνεργοι ψάχνουν για δουλειά ενώ οι ενεργοί επινοούν τη δουλειά τους".
Αυτή τη στιγμή που οι Έλληνες εκπαιδευτικοί κλαιγόμαστε και ζητιανεύουμε κλιμάκια στην κάθε από εμάς εκλεγμένη Διαμαντοπούλου, χιλιάδες εκπαιδευτικοί εργάζονται μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ διδάσκοντας στα πέρατα του κόσμου και κερδίζοντας χρήματα από το σπίτι τους. Να μη μιλήσω για διάφορες άλλες ευκαιρίες που υπάρχουν αλλά δυστυχώς όσο ασχολείται κανείς με μόρια και πενταροδεκάρες είναι δύσκολο να τις ανακαλύψει, και αυτό το διαπιστώνω τώρα που σταμάτησα να πιπιλάω την καραμέλα του διορισμού του ΑΜΩ και της ημιαπασχόλησης που με κοίμιζε τόσα χρόνια.
Το θέμα είναι πιστεύεις ότι μπορείς και ότι αξίζεις; Έχεις όρεξη να ψάχνεσαι και να βελτιώνεσαι διαρκώς ή προτιμάς να είσαι πωλητής φτηνών ψήφων σε πολιτικούς όπως η Διαμαντοπούλου και ο Σπηλιωτόπουλος και να μειώνεις διαρκώς τις ανάγκες σου και την αξιοπρέπειά σου δουλεύοντας γι αυτούς που σε δουλεύουν; Η ανεργία είναι προσωρινή, η φτώχια όμως είναι τρόπος σκέψης.
Προσωπικά όσο άφραγκη και να είμαι δε θα γίνω τόσο φτωχή που να πληρώσω και από την τσέπη μου για να παριστάνω τον εκπαιδευτικό του Δημοσίου στις ραχούλες και να τριγυρνάω ρακένδυτη τις επαρχίες νομίζοντας πως είμαι ο Κοσμάς ο Αιτωλός του Μνημονίου....

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε,
αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:49:58 »

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #365 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 08:41:36 pm »
Η αλήθεια είναι ότι το δημόσιο έγινε κάτι σαν ηρωίνη για τον νεοέλληνας τα τελευταία 30 χρόνια. Από εκεί που ο δημόσιος υπάλληλος των 3 και 60 ήταν πλήρως απαξιωμένος μέχρι και τη δεκαετία του '70 και το προσωνύμιο "δημοσιουπαλληλάκος" αποτύπωνε ακριβώς αυτή την απαξία, το να μπεις στο δημόσιο έγινε όνειρο ζωής για τους περισσότερους. Το κατάντημα της δικής μας γενιά, της πιο καλλιεργημένης και μορφωμένης που είχε ποτέ η Ελλάδα, όπου άνθρωποι με δύο μεταπτυχιακά και διδακτορικά θεωρούν ως τη μέγιστη κατάκτηση της ζωής τους μία θέση στο δημόσιο και κάνουν οποιαδήποτε θυσία γι’ αυτό, δεν νομίζω ότι έχει προηγούμενο σε καμία άλλη χώρα. Και για να μην παρεξηγηθώ, αυτά τα λέω για να τα ακούω πρώτα εγώ.

Αποσυνδεδεμένος deepblue_1981

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #366 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 09:32:57 pm »
Μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα τις περισσότερες φορές σημαίνει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,να δουλεύεις 10 ώρες και να πληρώνεσαι την 1,πενιχροί μισθοί,άθλιες συνθήκες εργασίας,κτλ.Οπότε φυσικό το να δουλεύεις στο δημόσιο να είναι καλύτερο.
ΠΕ81

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #367 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 09:56:18 pm »
Δεν έχω μείνει σε νησί με ενοίκια και λογαριασμούς και δεν γνωρίζω αν συμφέρει έναν παντρεμένο με παιδί να αφήσει το σπίτι του και να πάει με τα 800 και ευρώ να μείνει μια χρονιά π.χ. στην Σύμη. Εσείς πείτε μου που το έχετε κάνει αν φτάνουν.

Τα 800 ευρώ δεν φτάνουν. Με κάτι λιγότερο από 1300 ευρώ πέρσι, ερχόμασταν ίσα ίσα.
Υπολόγισε ενοίκια, αεροπορικά, διαβίωση.
Εγώ έμενα σε σπίτι που έπρεπε να πληρώνω μόνη μου τη θέρμανση. Πολλά  χρήματα μου έφυγαν εκεί.
Άλλη συναδέλφισσα  έδινε λιγότερα στη θέρμανση, αλλά είχε αυτοκίνητο μαζί της, γιατί έπρεπε καθημερινά να πηγαινοέρχεται στο σχολείο με αυτοκίνητο. Κ κείνη με τα 1300 ερχόταν " η μία η άλλη".
Όση οικονομία και να κάνει κάποιος, αν δεν παίρνει μισθό τουλάχιστον 1000- 1100 ευρώ , δε θα τα βγάλει πέρα στην παραμεθόριο.

-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:49:58 »

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #368 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 09:57:22 pm »
Μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα τις περισσότερες φορές σημαίνει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,να δουλεύεις 10 ώρες και να πληρώνεσαι την 1,πενιχροί μισθοί,άθλιες συνθήκες εργασίας,κτλ.Οπότε φυσικό το να δουλεύεις στο δημόσιο να είναι καλύτερο.
Και αυτή η ασυδοσία που άφησε το κράτος να κυριαρχήσει στον ιδιωτικό τομέα είναι αιτία για το σημερινό χάλι. Εγώ πάντως ξέρω πολλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους με το 8ωρο τους και 1000-1200 ευρώ το μήνα, που τώρα θα είναι περισσότερα από τα δικά μου.

Αποσυνδεδεμένος θάvος

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #369 στις: Οκτωβρίου 23, 2011, 10:01:59 pm »
Και αυτή η ασυδοσία που άφησε το κράτος να κυριαρχήσει στον ιδιωτικό τομέα είναι αιτία για το σημερινό χάλι. Εγώ πάντως ξέρω πολλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους με το 8ωρο τους και 1000-1200 ευρώ το μήνα, που τώρα θα είναι περισσότερα από τα δικά μου.

ναι κι εγώ ξέρω περιπτώσεις με καλό μισθό, μη σου πω και ανεπηρέαστο από την "κρίση", αλλά οι περιπτώσεις αυτές είναι 1/20. η πλειοψηφία των ιδιωτικών υπαλλήλων τρώει αγγουράκι ατεμάχιστο από θέμα ωραρίων, έγκαιρων πληρωμών κτλ. κι αυτό αν ΑΝ έχει ακόμα δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #370 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 01:16:49 am »
Δεν έχω μείνει σε νησί με ενοίκια και λογαριασμούς και δεν γνωρίζω αν συμφέρει έναν παντρεμένο με παιδί να αφήσει το σπίτι του και να πάει με τα 800 και ευρώ να μείνει μια χρονιά π.χ. στην Σύμη. Εσείς πείτε μου που το έχετε κάνει αν φτάνουν.

Τα 800 ευρώ δεν φτάνουν. Με κάτι λιγότερο από 1300 ευρώ πέρσι, ερχόμασταν ίσα ίσα.
Υπολόγισε ενοίκια, αεροπορικά, διαβίωση.
Εγώ έμενα σε σπίτι που έπρεπε να πληρώνω μόνη μου τη θέρμανση. Πολλά  χρήματα μου έφυγαν εκεί.
Άλλη συναδέλφισσα  έδινε λιγότερα στη θέρμανση, αλλά είχε αυτοκίνητο μαζί της, γιατί έπρεπε καθημερινά να πηγαινοέρχεται στο σχολείο με αυτοκίνητο. Κ κείνη με τα 1300 ερχόταν " η μία η άλλη".
Όση οικονομία και να κάνει κάποιος, αν δεν παίρνει μισθό τουλάχιστον 1000- 1100 ευρώ , δε θα τα βγάλει πέρα στην παραμεθόριο.

Ευχαριστώ για την απάντηση γιατί βλέπω πολλούς εκπαιδευτικούς που έχουν βάλει τικ στο κουτάκι και αναρωτιέμαι αν εγώ τα βλέπω λάθος τα πράγματα και έχω δηλώσει μόνο μέρη που μπορώ να μην έχω ενοίκιο. Αν φέτος φοβηθούν να παραιτηθούν λόγω των επιπτώσεων λογικά του χρόνου οι αιτήσεις θα πρέπει να είναι πολύ διαφορετικές. Αν όχι, τότε καλά μας κάνουν. Αφού θέλουμε να πληρώνουμε για να δουλεύουμε καλά μας κάνουν!

Radius

• Επισκέπτης
« Απάντηση #371 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 08:25:03 am »
Με βάση αυτά που ακούω από χθες, το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50 ή 60% θα σημαίνει την υπογραφή καινούριας δανειακής σύμβασης (μνημόνιο) με την οποία η Τρόικα αναλαμβάνει να αποπληρώνει το δημόσιο χρέος, αλλά το έλλειμα είναι πια εποκλειστικά δική μας ευθύνη. Αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις του δανείου που τώρα πληρώνουν μισθούς και συντάξεις θα πηγαίνουν μόνο για την αποπληρωμή του χρέους μας και η πληρωμή μισθών και συντάξεων θα είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Με άλλα λόγια θα ζούμε πια με όσα βγάζουμε.
Αν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα και ότι υπάρχει πλήρης ανικανότητα (ή απροθυμία) πάταξης της φοροδιαφυγής, δεν νομίζω να αμφισβητεί κάποιος ότι αυτό σημαίνει μισθούς στο δημόσιο 500 ευρώ και μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #372 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 08:35:25 am »
Όχι μόνο πρέπει να ζούμε με όσα βγάζουμε αλλά πρέπει να βάζουμε και στην άκρη.
Άλλωστε πολλοί πολίτες-οικογένειες-επιχειρήσεις αυτό κάνουν εδώ και μερικά (πολλά) χρόνια.

Δεν είναι μόνο η φοροδιαφυγή (βεβαιωμένοι φόροι που δεν πληρώνονται) είναι και το "μαύρο" χρήμα. Από τα ιδιαίτερα μέχρι τη νοθεία καυσίμων...

Οι ευθύνες δεν πρέπει να μπαίνουν σε ζυγαριά με μοναδική εξαίρεση τους εκλεγμένους. Τα πρόστιμα βέβαια πρέπει να είναι ανάλογα.

Στο δια ταύτα: ας δούμε που θα "κάτσει" ο μισθός του αναπληρωτή και "βλέπουμε". Πλέον θεωρώ ότι μετακίνηση με αυτοκίνητο πάνω από 50+50 χλμ την ημέρα είναι πρακτικά ασύμφορο. Για να μη μιλήσουμε για ενοίκια κλπ.
Το μόνο που εύχομαι είναι την εποχή που γίνονται οι δηλώσεις αναπλήρωσης να είναι γνωστοί οι μισθοί και να μην γίνονται αλλαγές εν μέσω της χρονιάς.
Για το "κουτάκι"... δεν το συζητάω... τυχεροί οι κατοικούντες σε απομακρυσμένες (από τα αστικά κέντρα) περιοχές....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 24, 2011, 08:48:18 am από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος ladylav

• Έμπειρο μέλος
  • η εκπαιδευση δε με λατρευει καθολου
    • Προφίλ
« Απάντηση #373 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 02:21:53 pm »
στο σχολειο που πηγα σημερα μου ειπαν οτι γυρω στο χιλιαρικο θα ειναι ο μισθος μας αλλα μπορει να ειναι και ραδιο αρβυλα.
πολλες οι απαιτησεις του σχολειου ανυπαρκτα τα λεφτα.

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #374 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 02:44:02 pm »

http://www.youtube.com/watch?v=rH8_R8pdewY&feature=share

ps sorry για το οφτόπικ  αλλά αυτό το βιντεάκι πρέπει να το δούμε όλοι εμείς που μας έχουν ρίξει την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπεια στο κατώτερο κλιμάκιο
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #375 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 04:51:15 pm »

http://www.youtube.com/watch?v=rH8_R8pdewY&feature=share

ps sorry για το οφτόπικ  αλλά αυτό το βιντεάκι πρέπει να το δούμε όλοι εμείς που μας έχουν ρίξει την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπεια στο κατώτερο κλιμάκιο

Μια πληροφορία παιδιά επειδή δεν έχω ήχο... κάπου διάβασα σε μια  διαφάνεια πως,
 " βασική αιτία της χαμηλης επχειρηματικότητας των νέων στην Ελλάδα είναι η άνθηση τους φροντιστηρίου" ...
Μπορεί να γράψει κάποιος που έχει ήχο πως το εξηγεί;;

Αποσυνδεδεμένος fiona

• Πλήρες μέλος
  • οσο ζω..........ελπιζω........
    • Προφίλ
« Απάντηση #376 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:00:05 pm »
καλησπερα σε ολους και ολες..ειμαι αναπληρωτρια νηπιαγωγος,για πεμπτη χρονια...ρωτησα σημερα στη διευθυνση αν ξερουν τι μισθο θα παιρνουμε με το ενιαιο μισθολογιο..και δεν εχουν ιδεα....εμαθε κανεις κατι?το μονο που μου ειπε ειναι οτι με το ενιαιο μισθολογιο θα ειμαστε ολοι οι αναπληρωτες με ΜΚ 18...ασχετως αν ειχαμε αλλαξει ΜΚ....και φυσικα δεν ξερουν ποτε θα πληρωθουμε για σεπτεμβη και οκτωβρη...ελπιζω να πληρωθουμε καποια στιγμη...τι να πω....τα πραγματα ειναι δυσκολα....

Αποσυνδεδεμένος gas11

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #377 στις: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:08:16 pm »
Aπ όσο γνωρίζω ειναι σαφές πως ο μισθος του αναπληρωτη θα ειναι γυρω στα 750....Αυτο με το χιλιάρικο δε το έχω ακούσει κάπου.
Εδω κατάργησαν το επιδομα ειδικης αγωγης...τι να λέμε? Επιβεβαιωση του φόβου για τη γνωστη μεγαλοκαρεκλοκενταυρη του Παιδείας που έχει βαλθει να διαλύσει την ειδικη αγωγη (και δεν αναφέρομαι στην Υπουργο).

Οι περισσότεροι (οπως και εγω) που κάναμε τικ στο γνωστο "κουτάκι" υπολογιζαμε με μια μειωση της τάξης των 300 ευρω στη χειρότερη.....
Που να φανταστουμε οτι ο Θεσαλονικιος εκπαιδευτικος που θα διδάσκει στην Κω, θα πρέπει να τα βγάζει πέρα με 750 ευρω (και άμα ειναι τόσα).

Οποτε ας μην γράφουμε περι επιλογών. Ειμαι σίγουρος οτι του χρόνου θα ψάχνουν εκπαιδευτικους (αν και αυτο θεωρω οτι επιδιωκουν) για τα νησιά και γενικά τις "δυσκολες" περιοχές...

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 24, 2011, 05:17:44 pm από gas11 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182657
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144