0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θέμα είναι να κοιτάξει το υπουργείο να κόψει τα βύσματα και ειδικά αυτό που γίνεται με την πρόσθετη τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να έχεις βουλευτή πλέον για να πάρεις μια θέση στο σχολείο και να κάνεις μια αρχή.
Το πιο σημαντικό βέβαια -και αυτό είναι απαίτηση και του συλλόγου αδιορίστων-είναι να κάνει μαζικούς διορισμούς και να μη μετράμε πια μόρια και χρονάκια.
Με τα του πίνακα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, αλλά έχω ακούσει πως ακόμη και άτομα πολύ χαμηλά στη σειρά των επιτυχόντων ασεπ τους παίρνουν με βίσμα αναπληρωτές ή ωρομίσθιους. Δεν ξέρω αν ισχύει, απλά το παραθέτω.
Η απόφαση είναι ειλημμένη ασχέτως απόφασης του Συμβουλίου επικρατείας.Πάμε σε νέο σύστημα διορισμών, δεν θα υπάρχει 60-40%, δεν είναι γνωστό αν θα υπάρχει και διαγωνισμός.Επίσης ότι εφαρμοστεί θα εφαρμοστεί από το 2011 και μετά.
Παράθεση από: aeee στις Φεβρουαρίου 04, 2008, 10:34:03 amγιατί ; ζουρλομανδύα δεν φορέσαμε όλοι όταν ξαφνικά χωρίς μεταβατικές διατάξεις καταργήθηκε η επετηρίδα και παλεύουμε μέχρι τώρα και ο θεός ξέρει μέχρι πότε;; μας είχαν ρωτήσει εμάς τότε που τρέχαμε να πάρουμε το πτυχίο με ότιδήποτε βαθμό αρκεί να τελειώσουμε λίγους μήνες πιο νωρίς για να μπούμε νωρίς στην επετηρίδα και ξαφνικά μας είπαν γεια σας δεν σας γνωρίζουμε. Όντως παιδιά, δεν είναι πλάκα τα παραπάνω.Ξέρω άτομα που αρρώστησαν ψυχικά κι εκτός από την απίστευτη ταλαιπωρία με τα φροντιστήρια(που ήταν κι η μόνη τους πλέον επιλογή) είχαν να παλεύουν και τα ψυχοσωματικά τους.Απίστευτη φρίκη, απ τη μια στιγμή στην άλλη να σου πουν ότι από ικανός να διοριστείς ξαφνικά γίνεσαι ανίκανος.Μια ολόκληρη γενιά χαραμίστηκε και ξεζουμίθηκε ψυχικά και σωματικά.Θα μου πείτε περσινά ξινά σταφύλια,πάει καιρός από τότε,το πήραν όλοι απόφαση,άλλοι προχώρησαν,άλλοι τσαλαπατήθηκαν και ξέμειναν πίσω και είμαστε στο σήμερα.Θέλω να ελπίζω πως για μια ακόμη φορά δεν θα κλείσουν κατάμουτρα την πόρτα σε κάποιους που προσπάθησαν και προσπαθούν,θα αποκαταστήσουν με δίκαιο τρόπο χιλιάδες (στην ουσία άνεργους),κι επιτέλους δεν θα ξαναζήσουν συνάδελφοι μας απόρριψη.....Εύχομαι πραγματική δικαίωση σε όσους χρόνια παλεύουν τίμια,γιατί αλλοίμονο....γιατί τότε θα μαζευτούμε πολλοί με πολύ θυμό,παλιό και νέο....
γιατί ; ζουρλομανδύα δεν φορέσαμε όλοι όταν ξαφνικά χωρίς μεταβατικές διατάξεις καταργήθηκε η επετηρίδα και παλεύουμε μέχρι τώρα και ο θεός ξέρει μέχρι πότε;; μας είχαν ρωτήσει εμάς τότε που τρέχαμε να πάρουμε το πτυχίο με ότιδήποτε βαθμό αρκεί να τελειώσουμε λίγους μήνες πιο νωρίς για να μπούμε νωρίς στην επετηρίδα και ξαφνικά μας είπαν γεια σας δεν σας γνωρίζουμε.
Κανένας δεν είπε ότι κόβεται ο πίνακας, αλλαγές για τα έτη 2009-10 δεν προλαβαίνουν να γίνουν λόγω χρόνου (η προκήρυξη του νέου ΑΣΕΠ είναι προ των πυλών).Η σημερινή κατάσταση είναι μια κατάσταση που προέκυψε από συγκεκριμένες πολιτικές που η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ο κόσμος ποτέ δεν αποδεχτήκαν.Το υπουργείο εδώ και καιρό επεξεργάζεται νέο σύστημα διορισμών, και θα περιλαμβάνεται κατά πάσα πιθανότητα στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Ως προς το σύστημα διορισμών η πολιτική βούληση είναι να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα του 100%.Το θέμα είναι πότε και πώς αυτό θα γίνει.
Πάντως όσον αφορά τα άτομα που είναι κάπως ψηλά στον πίνακα επιτυχόντων του ασεπ, και προσπαθούν να μαζέψουν προϋπηρεσία, νομίζω πως δεν τους συμφέρει το 40%, γιατί αν δεν υπήρχε, είναι πολύ πιθανό πως θα είχαν ήδη διοριστεί με το διαγωνισμό.