*

Αποστολέας Θέμα: "Κόβεται" ο πίνακας???  (Αναγνώστηκε 35657 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Απ: "Κόβεται" ο πίνακας???
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 11:38:11 am »
Ψυχραιμία, παιδιά. Από το Υπουργείο περιμένουν να εκδικαστεί το θέμα στην Ολομέλεια του ΣτΕ  και να καθαρογραφεί η απόφαση, για να δουν τι θα πράξουν. Αυτό θα πάρει κάποιους μήνες τουλάχιστον. Προς το παρόν, προβλέπω ισχυρές αντιδράσεις όχι μόνο από τους αναπληρωτές του ενιαίου, αλλά και από τρίτεκνους (έβγαλαν ήδη σχετική ανακοίνωση), οπότε δεν νομίζω ότι θα είναι μια εύκολη απόφαση γι' αυτούς.
Επίσης, δεν μπορώ να πιστέψω ότι η προϋπηρεσία δεν θα έχει κανένα αντίκρυσμα. Θα μπορούσε να καταργηθεί το 40%, αλλά να αυξηθεί η μοριοδότηση, όπως έγινε για τους συμβασιούχους του δημοσίου. Ελπίζω η ΠΕΑ που θα συναντηθεί σήμερα με τον Υφυπουργό να συζητήσει και αυτό το θέμα, για να έχουμε κάποια επίσημη απάντηση.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:58:06 »

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 12:45:38 pm »
Καταρχάς ο ενιαίος πίνακας μας αφορά όλους. Μην κάνετε διάκριση σε Ασεπίτες και μη. Και μιλώ εγώ που μπήκα στον ενιαίο ύστερα από δύο επιτυχίες στον Ασέπ.Τα μοναδικά μου μόρια ήταν από τους διαγωνισμούς. Σαν και εμένα είναι και άλλοι πολλοί. Το θέμα είναι να κοιτάξει το υπουργείο να κόψει τα βύσματα και ειδικά αυτό που γίνεται με την πρόσθετη τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να έχεις βουλευτή πλέον για να πάρεις μια θέση στο σχολείο και να κάνεις μια αρχή. Πού έχουμε φτάσει! Το πιο σημαντικό βέβαια -και αυτό είναι απαίτηση και του συλλόγου αδιορίστων-είναι να κάνει μαζικούς διορισμούς και να μη μετράμε πια μόρια και χρονάκια. Ελπίζω να μην έχουμε επανάληψη του ίδιου σκηνικού με την επατηρίδα. Όχι πάλι αδικίες για όλους εμάς τους παλιούς που τώρα αρχίζουμε να ελπίζουμε αλλά και για τους νέους που είδαν κάτι να γίνεται... Όοοι έχουν κάποια νέα και από τη συνάντηση της ΠΕΑ ας μας ενημερώσουν.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 12:51:34 pm »
 Ελπίζω να ενημερωθούμε σχετικά με την σημερινή συνάντηση της ΠΕΑ με τον Υπουργό Παιδείας.
Αν γνωρίζει κάποιος τι ειπώθηκε καλό θα ήταν να ενημερωθούμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι

Αποσυνδεδεμένος Tarzan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 12:56:34 pm »
Συμφωνώ με Boemissa..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:58:06 »

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 01:34:54 pm »
Το θέμα είναι να κοιτάξει το υπουργείο να κόψει τα βύσματα και ειδικά αυτό που γίνεται με την πρόσθετη τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να έχεις βουλευτή πλέον για να πάρεις μια θέση στο σχολείο και να κάνεις μια αρχή.

Με τα του πίνακα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, αλλά έχω ακούσει πως ακόμη και άτομα πολύ χαμηλά στη σειρά των επιτυχόντων ασεπ τους παίρνουν με βίσμα αναπληρωτές ή ωρομίσθιους. Δεν ξέρω αν ισχύει, απλά το παραθέτω.

Το πιο σημαντικό βέβαια -και αυτό είναι απαίτηση και του συλλόγου αδιορίστων-είναι να κάνει μαζικούς διορισμούς και να μη μετράμε πια μόρια και χρονάκια.

Πολύ φοβάμαι πως οι μαζικοί διορισμοί έχουν περάσει προ πολλού στο παρελθόν. Αυτή είναι και γενικότερα η πρακτική στο ελληνικό δημόσιο. Δεν θέλουν να πληρώνουν πλέον, παιδιά, είναι προφανές.

Πάντως όσον αφορά τα άτομα που είναι κάπως ψηλά στον πίνακα επιτυχόντων του ασεπ, και προσπαθούν να μαζέψουν προϋπηρεσία, νομίζω πως δεν τους συμφέρει το 40%, γιατί αν δεν υπήρχε, είναι πολύ πιθανό πως θα είχαν ήδη διοριστεί με το διαγωνισμό.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 01:53:46 pm »
Με τα του πίνακα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, αλλά έχω ακούσει πως ακόμη και άτομα πολύ χαμηλά στη σειρά των επιτυχόντων ασεπ τους παίρνουν με βίσμα αναπληρωτές ή ωρομίσθιους. Δεν ξέρω αν ισχύει, απλά το παραθέτω.

Το να διοριστούν με βίσμα αναπληρωτές το βλέπω λίγο δύσκολο, γιατί κάθε φορά που ανακοινώνονται αναπληρωτές αναφέρεται και η σειρά τους στον ενιαίο και όλοι ελέγχουν αν έχει συμβεί κάποια παρατυπία. Μέχρι στιγμής, όποια άτομα έχουν διοριστεί, ενώ είναι χαμηλά στους πίνακες, ήταν τρίτεκνοι.
Δεν το αποκλείω όμως να συμβαίνει κάτι στους ωρομισθίους, εφόσον δεν υπάρχει ειδικός πίνακας ωρομισθίων ούτε ανακοινώνονται ποτέ δημοσίως τα ονόματα αυτών που καλούνται. Θα μπορούσε η ΠΕΑ να θέσει το θέμα, ώστε να υπάρχει και εκεί διαφάνεια.

Αποσυνδεδεμένος tektos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ0401
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 02:39:32 pm »
Η απόφαση είναι ειλημμένη ασχέτως απόφασης του Συμβουλίου επικρατείας.

Πάμε σε νέο σύστημα διορισμών, δεν θα υπάρχει 60-40%, δεν είναι γνωστό αν θα υπάρχει και διαγωνισμός.

Επίσης ότι εφαρμοστεί θα εφαρμοστεί  από το 2011 και μετά.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 02:49:17 pm »
Πού βρήκες αυτές τις πληροφορίες;

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 02:56:33 pm »
"Κόβεται" πραγματικα ο πίνακας? Οι εξελίξεις βλέπω είναι ραγδαίες και δεν έχω και τόσο καιρό πια να μπω...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 03:18:02 pm »
Η απόφαση είναι ειλημμένη ασχέτως απόφασης του Συμβουλίου επικρατείας.

Πάμε σε νέο σύστημα διορισμών, δεν θα υπάρχει 60-40%, δεν είναι γνωστό αν θα υπάρχει και διαγωνισμός.

Επίσης ότι εφαρμοστεί θα εφαρμοστεί  από το 2011 και μετά.

Χωρίς να έχω καμία πληροφορία - ούτε επίσημη ούτε ανεπίσημη - έχω κάνει κι εγώ ακριβώς τις ίδιες σκέψεις. Για να γίνω πιο σαφής , δεν πιστεύω ότι θα θιγεί το δικαίωμα τους για διορισμό όσων είναι να διοριστούν μέσω πίνακα τα επόμενα 2-3 χρόνια , και δεν μου φαίνεται απίθανο να καταργηθεί  ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ και να ισχύσει μόνο η επιλογή με σειρά προτεραιότητας(μόρια) μετά  από 2-3 χρόνια.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 04, 2008, 03:39:35 pm από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος tektos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ0401
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 03:22:22 pm »
Κανένας δεν είπε ότι κόβεται ο πίνακας, αλλαγές για τα έτη 2009-10 δεν προλαβαίνουν να γίνουν λόγω χρόνου (η προκήρυξη του νέου ΑΣΕΠ είναι προ των πυλών).

Η σημερινή κατάσταση είναι μια κατάσταση που προέκυψε από συγκεκριμένες πολιτικές που η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ο κόσμος ποτέ δεν αποδεχτήκαν.

Το υπουργείο εδώ και καιρό επεξεργάζεται νέο σύστημα διορισμών, και θα περιλαμβάνεται κατά πάσα πιθανότητα στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ως προς το σύστημα διορισμών η πολιτική βούληση είναι να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα του 100%.

Το θέμα είναι πότε και πώς αυτό θα γίνει.

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 03:36:02 pm »
γιατί ; ζουρλομανδύα δεν φορέσαμε όλοι όταν ξαφνικά χωρίς μεταβατικές διατάξεις καταργήθηκε η επετηρίδα και παλεύουμε μέχρι τώρα και ο θεός ξέρει μέχρι πότε;;  μας είχαν ρωτήσει εμάς τότε που τρέχαμε να πάρουμε το πτυχίο με ότιδήποτε βαθμό αρκεί να τελειώσουμε λίγους μήνες πιο νωρίς για να μπούμε νωρίς στην επετηρίδα και ξαφνικά μας είπαν γεια σας δεν σας γνωρίζουμε.

Όντως παιδιά, δεν είναι πλάκα τα παραπάνω.Ξέρω άτομα που αρρώστησαν ψυχικά κι εκτός από την απίστευτη ταλαιπωρία με τα φροντιστήρια(που ήταν κι η μόνη τους πλέον επιλογή) είχαν να παλεύουν και τα ψυχοσωματικά τους.Απίστευτη φρίκη, απ τη μια στιγμή στην άλλη να σου πουν ότι από ικανός να διοριστείς ξαφνικά γίνεσαι ανίκανος.Μια ολόκληρη γενιά χαραμίστηκε και ξεζουμίθηκε ψυχικά και σωματικά.Θα μου πείτε περσινά ξινά σταφύλια,πάει καιρός από τότε,το πήραν όλοι απόφαση,άλλοι προχώρησαν,άλλοι τσαλαπατήθηκαν και ξέμειναν πίσω και είμαστε στο σήμερα.Θέλω να ελπίζω πως για μια ακόμη φορά δεν θα κλείσουν κατάμουτρα την πόρτα σε κάποιους που προσπάθησαν και προσπαθούν,θα αποκαταστήσουν με δίκαιο τρόπο χιλιάδες (στην ουσία άνεργους),κι επιτέλους δεν θα ξαναζήσουν συνάδελφοι μας απόρριψη.....Εύχομαι πραγματική δικαίωση σε όσους χρόνια παλεύουν τίμια,γιατί αλλοίμονο....γιατί τότε θα μαζευτούμε πολλοί με πολύ θυμό,παλιό και νέο....

Όσα λέει ο enastron εδώ (και πιο πάνω άλλοι συνάδελφοι ) είναι πέρα για πέρα αλήθεια!!!Ολόκληρες γενιές αποφοίτων πετάχτηκαν στα σκουπίδια εν μια νυκτί χωρίς καμμιά εξήγηση. Έχω υπ' όψιν μου πολλούς συνομιλήκους μου (εκτός από μένα) που η ζωή τους επαγγελματική και προσωπική πήγε πίσω κι έχασαν το παιχνίδι με το χρόνο μια και καλή. Θα είναι έγκλημα να ξαναγίνει μια ανατροπή χωρίς να φροντίσουν για τόσους χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούν απεγνωσμένα να φτιάξουν ένα υποτυπώδες χρονιαδιάγραμμα της επαγγελματικής τους πορείας.Επιτέλους δεν είνα δυνατόν να κατακρεουργηθούν γι' άλλη μια φορά τόσοι άνθρωποι που έχουν επενδύσει στο ισχύον σύστημα και ελπίζουν να βάλουν κάποτε σε μια τάξη τη ζωή τους. Η τότε κυβέρνηση νομίζω πλήρωσε ακριβά τον κυνισμό που επέδειξε κι αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να παραβλέψει η τωρίνη.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 03:45:37 pm »
Κανένας δεν είπε ότι κόβεται ο πίνακας, αλλαγές για τα έτη 2009-10 δεν προλαβαίνουν να γίνουν λόγω χρόνου (η προκήρυξη του νέου ΑΣΕΠ είναι προ των πυλών).

Η σημερινή κατάσταση είναι μια κατάσταση που προέκυψε από συγκεκριμένες πολιτικές που η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ο κόσμος ποτέ δεν αποδεχτήκαν.

Το υπουργείο εδώ και καιρό επεξεργάζεται νέο σύστημα διορισμών, και θα περιλαμβάνεται κατά πάσα πιθανότητα στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ως προς το σύστημα διορισμών η πολιτική βούληση είναι να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα του 100%.

Το θέμα είναι πότε και πώς αυτό θα γίνει.

Όταν λες 2011, εννοείς σχολική χρονιά 2011-2012; Αν ναι, νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος των αναπληρωτών που θα διοριστούν από τον προηγούμενο διαγωνισμό (δηλαδή αυτή και την επόμενη χρονιά) θα διοριστούν τελικά με το 40%. Οι αναπληρωτές που θα προκύψουν όμως μετά το νέο διαγωνισμό τι τύχη θα έχουν;
Έχουμε καμία πληροφορία από ΠΕΑ; Δεν βρίσκω κανένα δελτίου τύπου από τη συνάντηση.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 03:52:02 pm »

Πάντως όσον αφορά τα άτομα που είναι κάπως ψηλά στον πίνακα επιτυχόντων του ασεπ, και προσπαθούν να μαζέψουν προϋπηρεσία, νομίζω πως δεν τους συμφέρει το 40%, γιατί αν δεν υπήρχε, είναι πολύ πιθανό πως θα είχαν ήδη διοριστεί με το διαγωνισμό.
Υπάρχουν άτομα που έγιναν αναπληρωτές λόγω της πολύ καλής θέσης τους στον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Αυτούς τους συμφέρει το 40% , γιατί σε 1-2 χρόνια θα διοριστούν(αναφέρομαι στους ΠΕ02 κυρίως).

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)