*

Αποστολέας Θέμα: "Κόβεται" ο πίνακας???  (Αναγνώστηκε 35646 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος flair

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: "Κόβεται" ο πίνακας???
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 04:18:11 pm »
Όσα λέει ο enastron εδώ (και πιο πάνω άλλοι συνάδελφοι ) είναι πέρα για πέρα αλήθεια!!!Ολόκληρες γενιές αποφοίτων πετάχτηκαν στα σκουπίδια εν μια νυκτί χωρίς καμμιά εξήγηση. Έχω υπ' όψιν μου πολλούς συνομιλήκους μου (εκτός από μένα) που η ζωή τους επαγγελματική και προσωπική πήγε πίσω κι έχασαν το παιχνίδι με το χρόνο μια και καλή. Θα είναι έγκλημα να ξαναγίνει μια ανατροπή χωρίς να φροντίσουν για τόσους χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούν απεγνωσμένα να φτιάξουν ένα υποτυπώδες χρονιαδιάγραμμα της επαγγελματικής τους πορείας.Επιτέλους δεν είνα δυνατόν να κατακρεουργηθούν γι' άλλη μια φορά τόσοι άνθρωποι που έχουν επενδύσει στο ισχύον σύστημα και ελπίζουν να βάλουν κάποτε σε μια τάξη τη ζωή τους. Η τότε κυβέρνηση νομίζω πλήρωσε ακριβά τον κυνισμό που επέδειξε κι αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να παραβλέψει η τωρίνη.

Μόνο οι ψήφοι τους ενδιαφέρουν. Τι τους ενδιαφέρει αν οι άλλοι τρέχουν να μαζέψουν κανένα μόριο και στο τέλος αλλάξει το σύστημα;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:50:35 »

Αποσυνδεδεμένος EPSILON4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 06:46:36 pm »
Τι λέτε ρε παιδια!?θα τρελαθουμε τελειως?!Εγω (και αλλοι ποσοι φανταζομαι αναπληρωτες ) αλλαξα την ζωη μου ολη γαι να παω για πρωτη φορα αναπληρωτησ ΠΕ04 στα δωδεκανησα!(ειχα μορια μονο απο ασεπ)Παρατησα δουλειες,οικογενεια ολα και τωρα μας λενε αλλα...δεν μπορει να γινει τοσο απλα αυτο..

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 07:03:01 pm »
Μα κι εγώ γι' αυτό λέω ότι δεν είναι τόσο εύκολη απόφαση και ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και από τους απλούς αναπληρωτές και από τους τρίτεκνους αναπληρωτές. Και επιπλέον, δημιουργείται πρόβλημα για τους μελλοντικούς αναπληρωτές. Για ποιον λόγο να αλλάξουν τη ζωή τους, όπως λες epsilon4, αν δεν υπάρχει το κίνητρο της μονιμοποίησης;
Δηλαδή, έδωσαν μοριοδότηση 50% στους συμβασιούχους του δημοσίου, που Κύριος οίδε πώς έχουν προσληφθεί, και οι αντίστοιχοι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί που προέρχονται από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και έχουν πάει στην άλλη άκρη της Ελλάδας να υπηρετήσουν, θα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων;

Αυτή η ΠΕΑ δεν πρέπει να ενημέρωσει τι έγινε σήμερα;
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 07:12:43 pm »
δεν μπορει να γινει τοσο απλα αυτο..

Παιδιά ό,τι θέλουν μπορούν να κάνουν. Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται με πόση άνεση κατήργησαν εν μια νυκτί την επετηρίδα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:50:35 »

Αποσυνδεδεμένος EPSILON4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 07:36:11 pm »
νομιζω οτι πρεπει να ισχυροποιησουμε την ΠΕΑ.κατι τετοια θεματα ειναι παρα πολυ σημαντικα.πριν μπω στον χωρο των αναπληρωτων και διαπιστωσω απο μονος μου το ζορι,δεν θα τα ελεγα αυτα.εγω προσωπικα προσπαθω να επικοινωνησω και δεν τα εχω καταφερει.η πεα καταφερε πολλα(τα περισσοτερα μαλιστα δεν με συμφεραν οταν ημουν απλα επιτυχων).πρεπει να προσπαθησουμε να καταφερει και αλλα

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 07:45:55 pm »
δεν μπορει να γινει τοσο απλα αυτο..

Παιδιά ό,τι θέλουν μπορούν να κάνουν. Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται με πόση άνεση κατήργησαν εν μια νυκτί την επετηρίδα.

Κατήργησαν εν μια νυκτί την επετηρίδα, δεν μπόρεσαν όμως να καταργήσουν τη λίστα των αναπληρωτών ούτε στη αρχή του διαγωνισμού ούτε αργότερα.  Και γι' αυτό, αν θυμάσαι, ενώ επρόκειτο από το 2000 ή 2002 (δεν θυμάμαι ακριβώς) να σταματήσει η ποσόστωση, όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά έφτασε σταδιακά το 40%. Όλα είναι θέμα πίεσης. Και οι αναπληρωτές μπορούν να πιέσουν, γιατί πολύ απλά το Υπουργείο τούς έχει ανάγκη. Αλλιώς, θα έπρεπε να κάνει μαζικούς μόνιμους διορισμούς, που προφανώς κοστίζουν περισσότερο.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος jeronimo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω το πόκερ
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 07:55:52 pm »
Παιδιά τώρσ τα είδα και τα διάβασα όσα λέτε και είμαι τρελαμένος, αν καταργηθεί ο πίνακας θα πέσει πολύ ξύλο... Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.. Τι αυθαίρετες αποφάσεις είναι αυτές;; Κάθε τόσο και λίγο θα αλλάζουν σύστημα προσλήψεων χωρίς να πολογίζουν τη δική μας ταλαιπωρία ;; Είναι δυνατόν;;;; >:( >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 09:23:58 pm »
Παιδιά ηρεμήστε. Αυτό δε γίνεται να συμβεί. Δε θα βρίσκουν καθηγητές αναπληρωτές και ωρομίσθιους να στείλουν σε παραμεθόριες περιοχές.
Το πιο πιθανό είναι το ποσοστό να γίνει 50-50.
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 10:01:53 pm »
Παιδιά ηρεμήστε. Αυτό δε γίνεται να συμβεί. Δε θα βρίσκουν καθηγητές αναπληρωτές και ωρομίσθιους να στείλουν σε παραμεθόριες περιοχές.
Πολύ σωστά. Αν δεν υπάρχει το κίνητρο του διορισμού, γιατί να πάει κάποιος αναπληρωτής; Άρα ή πηγαίνουν και οι διορισμοί του 40% στον ΑΣΕΠ(δηλ. προϋπόθεση για το διορισμό θα είναι -πέρα από την προϋπηρεσία- η επιτυχία ή οι επιτυχίες σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ) ή πάμε σ' ένα  σύστημα διορισμών τελείως διαφορετικό απ' όσα έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα.

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 10:09:11 pm »
τελικά ξέρει κανεις τι ειπώθηκε σήμερα στην συνάντηση της ΠΕΑ με τον υπουργό παιδείας?

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • There is no royal road to geometry.
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 11:01:08 pm »

Κατ'αρχήν για να μην έχετε ψευδαισθήσεις τα τελευταία χρόνια οι αναπληρωτές δεν είναι τόσο αναγκαίοι όσο ήταν παλιά. Πλέον υπάρχουν πολλοί υπεράριθμοι σε όλες τις ειδικότητες και σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Όσοι είναι μόνιμοι το ξέρουν πολύ καλά. Πως προκύπτουν όμως αλήθεια τα κενά που καλύπτουν οι αναπληρωτές? Απλά όλα τα βύσματα που είναι μακριά από το σπίτι τους παίρνουν απόσπαση στην πόλη τους με αποτέλεσμα να μένουν πολλά κενά ειδικά στην παραμέθοριο τα οποία καλύπτουν αναπληρωτές. Αυτά όμως από του χρόνου τέλος.
   Δεν ξέρω αν ακούσατε τις εξαγγελίες Στυλιανίδη αλλά είπε ότι θα καταργήσει τις αποσπάσεις, ή τουλάχιστον θα τις περιορίσει αισθητά. Είναι τυχαίο αυτό? όχι φυσικά, απλά πλέον τα κενά θα μειωθούν και ότι μένει θα το καλύπτουν αυτοί που είναι στη διάθεση. Οπότε θα πέρνει όλο και λιγότερους αναπληρωτές.
   Και αυτό με τον ΑΣΕΠ είναι μονόδρομος, γιατί δε μπορείτε να δεχθείτε ότι είναι αντισυνταγματικό κάποιος που δε μπορεί να περάσει με εξετάσεις να διορίζεται μέσω πίνακα? Τα ίδια έγιναν και με την επετηρίδα και ήρθαν τα πάνω κάτω, δε λογάριασαν κανένα ούτε λογαριάζουν. Όπως και να έχει λίγα είναι τα ψωμιά της ΠΕΑ. Αλήθεια αυτοί που είναι στην ΠΕΑ πόσο έγραψαν στον τελευταίο ΑΣΕΠ?
"A mathematician is a device for turning coffee into theorems."
    - Paul Erdos (1913-1996)

Αποσυνδεδεμένος Gatos2009

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 03:15:32 am »

Κατ'αρχήν για να μην έχετε ψευδαισθήσεις τα τελευταία χρόνια οι αναπληρωτές δεν είναι τόσο αναγκαίοι όσο ήταν παλιά. Πλέον υπάρχουν πολλοί υπεράριθμοι σε όλες τις ειδικότητες και σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Όσοι είναι μόνιμοι το ξέρουν πολύ καλά. Πως προκύπτουν όμως αλήθεια τα κενά που καλύπτουν οι αναπληρωτές? Απλά όλα τα βύσματα που είναι μακριά από το σπίτι τους παίρνουν απόσπαση στην πόλη τους με αποτέλεσμα να μένουν πολλά κενά ειδικά στην παραμέθοριο τα οποία καλύπτουν αναπληρωτές. Αυτά όμως από του χρόνου τέλος.
   Δεν ξέρω αν ακούσατε τις εξαγγελίες Στυλιανίδη αλλά είπε ότι θα καταργήσει τις αποσπάσεις, ή τουλάχιστον θα τις περιορίσει αισθητά. Είναι τυχαίο αυτό? όχι φυσικά, απλά πλέον τα κενά θα μειωθούν και ότι μένει θα το καλύπτουν αυτοί που είναι στη διάθεση. Οπότε θα πέρνει όλο και λιγότερους αναπληρωτές.
   Και αυτό με τον ΑΣΕΠ είναι μονόδρομος, γιατί δε μπορείτε να δεχθείτε ότι είναι αντισυνταγματικό κάποιος που δε μπορεί να περάσει με εξετάσεις να διορίζεται μέσω πίνακα? Τα ίδια έγιναν και με την επετηρίδα και ήρθαν τα πάνω κάτω, δε λογάριασαν κανένα ούτε λογαριάζουν. Όπως και να έχει λίγα είναι τα ψωμιά της ΠΕΑ. Αλήθεια αυτοί που είναι στην ΠΕΑ πόσο έγραψαν στον τελευταίο ΑΣΕΠ?
Ολα αυτα που λες τα εχεις σκεφτει;;;...Εχεις δει ποσους αναπληρωτες παιρνουν απο καθε ειδικοτητα; Εχεις σκεφτει ποσους μονιμους;; Το να μιλας στον αερα και τρομοκρατεις τον κοσμο δεν ειναι και πολυ ωραιο μεγαλε. Σκεψου να εισαι στη θεση ανθρωπων που εχουν δωσει ΑΣΕΠ και ηταν και επιτυχόντες αλλα και τρεχουν απο κωλοχωρι σε κωλοχωρι για να παρουν ενα ηλιθιο μοριο ακομα για να προστεθει στον πινακα που ισχυει τοσα χρονια και συ να τους λες: παιδια τσαμπα ξεκωλοθηκατε να διαβαζετε για τον αθλιο αυτον διαγωνισμο(που γινεται χωρις συγκεκριμενη υλη, στη μεση της χρονιας και ξερεις τι σημαινει στη μεση της χρονιας για καποιον που δουλευει σε φροντιστηριο), τσαμπα τρεχετε απο κωλοχωρι σε κωλοχωρι. Γιατι;, γιατι ειναι αντισυνταγματικο!!! Τι μας λες; αντισυνταγματικο...Μαθαμε ολοι και λεμε αυτην τη λεξη. Συνελθε και προσεξε σε ποιους απευθυνεσαι. Μιλας με απελπισμενους που εχουν περασει πολλα, μα παρα πολλα και ειναι και παρα παρα παρα πολλοι!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 05, 2008, 03:17:46 am από Physicist »

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 03:50:00 am »
Το να είσαι απελπισμένος Physicist δεν δικαιολογεί το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς. Όλες οι απόψεις έχουν δικαίωμα να εκφράζονται εδώ μέσα χωρίς κίνδυνο λεκτικού λιθοβολισμού.

Από την άλλη, τα όσα λέμε δεν σημαίνει πως θα εφαρμοστούν απαραίτητα από το υπουργείο. Ουσιαστικά υποθέσεις κάνουμε πάνω σε μία αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ.

Επίσης, όσον αφορά για τη δουλειά που γράφεις σε χωριά, νομίζω πως ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ας είναι τουλάχιστον υπεύθυνος γι'αυτές, και ας τις αντιμετώπιζει με αξιοπρέπεια.

Αποσυνδεδεμένος stakons

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 05, 2008, 08:07:03 am »
Το 90% των αναπληρωτών - ωρομισθίων αντέχουν τα ψίχουλα και την ταλαιπωρία γιατί υπάρχει η ελπίδα του διορισμού και κατά συνέπεια μίας πιο αξιοπρεπούς ζωής (και όχι της ζωής των 300 ευρώ). Αλλά έχω να θέσω και ένα άλλο ερώτημα: Ποιος μπορεί να διδάξει καλύτερα τα παιδιά; Αυτός που απλά επανεξετάζεται σε αυτά που έμαθε στο Πανεπιστήμιο ή αυτός που έχει την εμπειρία της τάξης; (Για να μην παρεξηγούμαι, είμαι και επιτυχών ΑΣΕΠ). Κάποια στηγμή πρέπει να σταματήσει η απαξίωση των ανθρώπων που δουλεύουν κάθε μέρα μέσα στις τάξεις σε εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182560
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 636
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)