0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ενημερώστε με σας παρακαλώ γιατί δεν έχω καταλάβει. Η όλη σκέψη για κατάργηση του πίνακα ξεκίνησε από τις εξαγγελίες για κατάργηση των αποσπάσεων ή από κάτι πιο σημαντικό; Αν οφείλεται στην απόφαση του δικαστηρίου για το 2000 μην ξεχνάτε ότι ανάλογες αποφάσεις που δικαίωναν συμβασιούχους του δημοσίου στο παρελθόν δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα για τους δικαιωμένους στο δικαστήριο.
Το 90% των αναπληρωτών - ωρομισθίων αντέχουν τα ψίχουλα και την ταλαιπωρία γιατί υπάρχει η ελπίδα του διορισμού και κατά συνέπεια μίας πιο αξιοπρεπούς ζωής (και όχι της ζωής των 300 ευρώ). Αλλά έχω να θέσω και ένα άλλο ερώτημα: Ποιος μπορεί να διδάξει καλύτερα τα παιδιά; Αυτός που απλά επανεξετάζεται σε αυτά που έμαθε στο Πανεπιστήμιο ή αυτός που έχει την εμπειρία της τάξης; (Για να μην παρεξηγούμαι, είμαι και επιτυχών ΑΣΕΠ). Κάποια στηγμή πρέπει να σταματήσει η απαξίωση των ανθρώπων που δουλεύουν κάθε μέρα μέσα στις τάξεις σε εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα.
Θα παρακαλούσα να γίνεται προσεχτική επιλογή στο λεξιλόγιο και στο ύφος των απαντήσεων καθώς επίσης και τροποποίηση στις υπάρχουσες, που ξεγεύγουν λεκτικά.Ευχαριστώ
Παράθεση από: Lenazagor στις Φεβρουαρίου 05, 2008, 09:12:56 amΘα παρακαλούσα να γίνεται προσεχτική επιλογή στο λεξιλόγιο και στο ύφος των απαντήσεων καθώς επίσης και τροποποίηση στις υπάρχουσες, που ξεγεύγουν λεκτικά.Ευχαριστώ Θα ήθελα πραγματικά να μου δείξεις σε ποιά σημεία το λεξιλόγιο δεν είναι πρέπον καθώς και που οι συνομιλητές ξεφεύγουν λεκτικά.
Κατ'αρχήν για να μην έχετε ψευδαισθήσεις τα τελευταία χρόνια οι αναπληρωτές δεν είναι τόσο αναγκαίοι όσο ήταν παλιά. Πλέον υπάρχουν πολλοί υπεράριθμοι σε όλες τις ειδικότητες και σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Όσοι είναι μόνιμοι το ξέρουν πολύ καλά. Πως προκύπτουν όμως αλήθεια τα κενά που καλύπτουν οι αναπληρωτές? Απλά όλα τα βύσματα που είναι μακριά από το σπίτι τους παίρνουν απόσπαση στην πόλη τους με αποτέλεσμα να μένουν πολλά κενά ειδικά στην παραμέθοριο τα οποία καλύπτουν αναπληρωτές. Αυτά όμως από του χρόνου τέλος. Δεν ξέρω αν ακούσατε τις εξαγγελίες Στυλιανίδη αλλά είπε ότι θα καταργήσει τις αποσπάσεις, ή τουλάχιστον θα τις περιορίσει αισθητά. Είναι τυχαίο αυτό? όχι φυσικά, απλά πλέον τα κενά θα μειωθούν και ότι μένει θα το καλύπτουν αυτοί που είναι στη διάθεση. Οπότε θα πέρνει όλο και λιγότερους αναπληρωτές. Και αυτό με τον ΑΣΕΠ είναι μονόδρομος, γιατί δε μπορείτε να δεχθείτε ότι είναι αντισυνταγματικό κάποιος που δε μπορεί να περάσει με εξετάσεις να διορίζεται μέσω πίνακα? Τα ίδια έγιναν και με την επετηρίδα και ήρθαν τα πάνω κάτω, δε λογάριασαν κανένα ούτε λογαριάζουν. Όπως και να έχει λίγα είναι τα ψωμιά της ΠΕΑ. Αλήθεια αυτοί που είναι στην ΠΕΑ πόσο έγραψαν στον τελευταίο ΑΣΕΠ?
Επίσης, όσον αφορά για τη δουλειά που γράφεις σε χωριά, νομίζω πως ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ας είναι τουλάχιστον υπεύθυνος γι'αυτές, και ας τις αντιμετώπιζει με αξιοπρέπεια.
Δεν είναι καθόλου 'άκυρη η τοποθέτηση' όπως λες. Και μόνο που μιλάς για ξενιτεμό, ταλαιπωρία, και ψίχουλα απαξιώνεις την ίδια την δουλειά όποια κι αν είναι αυτή. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να την κάνεις, ούτε σου εγγυάται κάποιος μονιμοποίηση. Είναι δική σου η επιλογή. Τώρα αν αυτή η επιλογή έγινε με κριτήρια όχι τη δουλειά αυτή καθαυτή αλλά την μονιμοποίηση, αυτή πρέπει ο καθένας να την έχει σκεφτεί εξαρχής ως κάτι αβέβαιο.