*

Αποστολέας Θέμα: "Κόβεται" ο πίνακας???  (Αναγνώστηκε 35688 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Απ: "Κόβεται" ο πίνακας???
« Απάντηση #168 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 10:58:30 am »
Ρε παιδιά, ειλικρινά, αυτή η συζητήση είναι υπερβολικά κουραστική.

Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα, σε άλλο thread, όπου πάνω κάτω έχουμε συμφωνήσει ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αξιολογηθούν μόνο ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ και όχι πριν. Δεδομένου επίσης ότι δεν μπορούμε ούτε εμείς οι ίδιοι να θέσουμε κοινά κριτήρια αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, πώς μπορούμε να συζητάμε για πιο δίκαιο σύστημα πρόσληψης; Και τα δύο συστήματα έχουν προβλήματα, κανένα από τα δύο κατά τη γνώμη μου δεν εξασφαλίζει τίποτα.

Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και κυρίως ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, και ακόμα περισσότερο αν μας ενδιαφέρει η εκπαίδευση και οι μαθητές μας, θα πρέπει να καθήσουμε όλοι μαζί, με μια πολύ ανοιχτή συζήτηση να συγκροτήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα θέλουμε να γίνονται οι διορισμοί μας. Αφού όμως έχουμε εξασφαλίσει όσο περισσότερους διορισμούς μπορούμε και αφού ξεφύγουμε από την μιζέρια του ποιο από τα δύο, ανεπαρκέστατα κατά τη γνώμη μου, συστήματα που ισχύουν σήμερα, είναι καλύτερο.

Εμμένω στην άποψη μου. Το πτυχίο μας φτάνει για να αποδείξει ότι γνωρίζουμε τα στοιχειώδη για να διδάξουμε. Από εκεί και πέρα, μετά το διορισμό, 6μηνη, ετήσια, αυτό είναι υπο συζήτηση, εκπαίδευση των εκπαιδευτικών πριν μπουν στη τάξη. Δεν θέλουν όλοι οι πτυχιούχοι να γίνουν καθηγητές, ούτε χρειάζεται να γίνουν. Όσοι γίνουν, όμως, πρέπει να περάσουν από τέτοιου είδους εκπαίδευση. Εννοείται επί πληρωμή, και με την υποχρέωση να διδάξουν τουλάχιστον για μια 5ετία.

ΥΓ. Και για να μη παρεξηγούμαι, έχασα το διορισμό για λιγότερο από ένα μόριο στον προηγούμενο ΑΣΕΠ, φέτος είμαι ωρομίσθια. Δεν θεωρώ ότι είμαι επαρκώς καταρτισμένη για να μπω σε τάξη, το αντίθετο μάλιστα. Πράγματα όπως ζητήματα πειθαρχίας, βαθμολόγησης μαθητών, μαθησιακών προβλημάτων, τα οποία για μένα αποδείχτηκαν πολύ μεγαλύτερο μανίκι από το γνωστικό ή τα θεωρητικά παιδαγωγικά, δεν έλεγξε κανείς αν τα γνωρίζω. Ούτε ο διαγωνισμός ούτε ο πίνακας αναπληρωτών. Αλλά σε καμία συζήτηση για τα κριτήρια επιλογής των εκπαιδευτικών δεν έχω ακούσει κανένα να παραδέχεται ότι μπορεί ο ίδιος να έχει ανεπάρκειες. Πάντα, οι ανεπαρκείς είναι οι άλλοι.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2008, 11:46:22 am από elranna »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:43:22 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 11:10:54 am »
Όφου πάλι τα ίδια...................

Πες τα εσύ,γιατί όταν τα λέω εγώ με παρεξηγούν μερικοί "μάγοι"

Τελικά εμείς οι γυναίκες έχουμε μάλλον πιο αντικειμενική αντίληψη της πραγματικότητας και ας μην το καταλαβαίνουν αυτό μερικοί "μάγοι"

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Συνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 11:47:42 am »
Δεν νομίζω ότι είναι ζήτημα (κοινωνικού) φύλου, αλλά ανθρώπου.  ;)

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 01:51:15 pm »
Κι εγώ έτσι νομίζω.
Αυτό που έγραψες για κοινωνικό φύλο μου άρεσε πολύ. Σωστή!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:43:22 »

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 11:38:42 pm »
Δικαιότερο θα ήταν να πριμοδοτείται η επιτυχία στον ΑΣΕΠ και στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ(όχι μόνο στον πίνακα αναπληρωτών). Γιατί κάποιος που έχασε τον διορισμό για 1 ή 5 ή 100 θέσεις να είναι στην ίδια θέση με κάποιον που δίνει για πρώτη φορά ΑΣΕΠ ή με κάποιον που έχει  αποτύχει ; Ως προς αυτό το σημείο λοιπόν, θεωρώ δικαιότερο το ισχύον σύστημα, αφού η επιτυχία στον ΑΣΕΠ πριμοδοτείται τουλάχιστον στον πίνακα αναπληρωτών. Για την αδιαφανή προϋπηρεσία, συμφωνούμε.

syrrahm αν διάβαζες περισσότερο προσεκτικά την παράθεση που έχω από vsk εκεί που λέει:

Παράθεση
...και να μοριοδοτούνται οι επαναλαμβανόμενες επιτυχίες-μη διορισμοί στον διαγωνισμό για τον επόμενο, χωρίς να σβήνονται όμως αυτά τα μόρια.

αλλά και το προηγούμενο μου post στη σελίδα 10 όπου αναφέρω κάπου:
Παράθεση
(...)..Επειδή λοιπόν κι έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν είναι σωστότερο ίσως μια λύση να είναι η σταδιακή κατάργηση του πίνακα, να γίνεται ΑΣΕΠ, αλλά να λαμβάνονται κι άλλα κριτήρια (δε μιλάω για τη γελοιότητα της συνέντευξής γιατί ζούμε στην Ελλάδα, αλλά για πιο αντικειμενικά πράγματα όπως χρονολογία κτήσης πτυχίου, βαθμός, προϋπηρεσία, ηλικιακά και άλλα κοινωνικά-και οικονομικά-κριτήρια, προηγούμενες επιτυχίες στο διαγωνισμό, μεταπτυχιακά κλπ διαφανή και διαθέσιμα στους πάντες) με κάποια ποσόστωση για το καθένα, που θα μελετηθει κατάλληλα και θα 'ναι πιο δίκαιο για όλους..

θα καταλάβαινες ότι μάλλον δε διαφωνούμε σε τίποτα, δε νομίζεις;;..  ;)  ;)  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2008, 11:44:46 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 03:25:53 pm »
Το ισχύον σύστημα διορισμών είναι το 60-40.

Δεν έχει αλλάξει κάτι και ότι ακούς στο σχολείο είναι ράδιο-αρβύλα.

Όταν θα ανακοινωθεί η εγκύκλιος διορισμών, θα γνωρίζουμε όλοι.

Προς το παρόν...αναμονή.

Το ισχύον σύστημα διορισμών (60%-40%) έχει καθιερωθεί με το άρθρο 6 του ν.3255 (http://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia/ValidNomosxedio/R-EDUVA-pap.pdf) . Για να πάψει να ισχύει, πρέπει να έρθει νέος νόμος που να καταργεί το άρθρο αυτό και να προτείνει νέο σύστημα. Και εννοείται ότι ,αυτό αν είναι να γίνει, θα γίνει πριν ανακοινωθεί η εγκύκλιος διορισμών.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος Mixanikos_HY

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 03:59:08 pm »
Παράθεση
Πιστεύεις ότι η απόφαση του ΣΤΕ επηρεάζει την κατάσταση ή όχι .
Τα πάντα είναι θέμα πολιτικής βούλησης...αν δει το Υπουργείο ότι το παιρνει να καταργήσει τους πίνακες θα τους καταργήσει...γνώμη μου είναι ότι δε θα τους καταργήσει για πολλούς και διαφόρους λόγους (αν θες το αναλύουμε κάποια άλλη στιγμή)...Κάθε μέρα επαναλαμβάνω το ΣτΕ βγάζει άπειρες αποφάσεις...Θα ξαναπώ για το κυνήγι! Την Δευτέρα βγήκε Παράνομο το Κυνήγι και μπροσ το δέος των κυνηγών (300.000 περίπου) ο Υπ έβγαλε εγκύκλιο που το νομιμοποιούσε και πάλι..αν οι κυνηγοί ήταν 300 και όχι 300.000 το κυνήγι  θα είχε απαγορευτεί εδώ και χρόνια...ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Παράθεση
Επειδή ακούσαμε  και είδαμε πολλά αυτές τις μέρες πιστεύεις ότι η απόφαση μπορεί να επηρεάσει ή να αλλάξει τον τρόπο διορισμών?
Μπορεί...μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο δηλαδή να μείνει το 60-40 ή ναι γίνει 80-20 αλλά να αλλάξει τελείως σε βάθος ενός έτους με καμία παναγία!

Παράθεση
Θαρρείς και κάποια πράγματα είναι προμελετημένα και άκρως κατευθυνόμενα από μερικά ...δημοσιεύματα)
Τώρα μπήκες στο νόημα...εννοείται!!! Συνήθως το σύστημα λειτουργεί ως εξής...θέλει κάποιος να κάνει μια αλλαγή υψωμένη εις την τετάρτη (λέμε τώρα...)...Διαρρέει στον φιλικό τύπο μέσω των παπαγάλων-δημοσιογράφων ότι επίκεινται αλλαγές εις την νιοστή... γίνεται κόλαση στα κανάλια στη βουλή στο πεζοδρόμιο...όποτε βγαίνει ο υπουργός και λέει...εντάξει λάβαμε υπόψιν την κοινή γνώμη...οι αλλαγές δε θα είναι εις την νιοστή αλλά εις την τετάρτη....μπουχχαχαχα!!!!!!!!!!

"Ουδεις μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" Μια είναι η λύση: Μηχανικοί στην Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος Mixanikos_HY

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 04:12:11 pm »
Παράθεση
Μη κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια. Αφού υπάρχει μια Ένωση Αναπληρωτών, ας τη στηρίξουμε. Είναι κρίμα τόσοι κόποι για νας πας στο τελευταίο χωριό να διδάξεις να πάνε χαμένοι.
Υ.Γ. : Δεν είμαι συνδικαλιστής, ούτε έχω συμφέροντα.

Έχεις συμφέρον...ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ! Έλεος...πολύ υπεράνω είμαστε σε αυτήν την κοινότητα..και να σου πω και κάτι? οι υπόλοιποι που είναι γραμμένοι στην ΠΕΑ γιατί νομίζεις ότι είναι γραμμένοι? Για να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον? Μέσω της ΠΕΑ? Ας σοβαρευτούμε...
Και κάτι τελευταίο...η έννοια συνδικαλιστής λοιδορείται χωρίς να σκέφτεται κανείς ότι αν δεν υπήρχαν τα συνδικάτα από την Πρώτη Διεθνή (ένωση εργατών) και μετά...θα είχαμε 17ωρο  και παιδική εργασία κάργα...ούτε εγώ είμαι συνδικαλιστής  αλλά μην το ξεφτιλίζουμε...Εσείς εννοείται τους συνδικαλιστές που γίνονται βουλευτές αλλά ετσι παίρνει τη μπάλα όλους...δηλ πρέπει να καταργηθεί ο συνδικαλισμός για να καταλάβουμε την αξία του? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως εργαζόμενοι (πολλοί από μας κακοπληρωμένοι ή απλήρωτοι) υιοθετούν την φρασεολογία του  Προέδρου του ΣΕ
"Ουδεις μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" Μια είναι η λύση: Μηχανικοί στην Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 04:37:58 pm »
Ε, δε νομίζω πως μπορεί να συγκριθεί η απόφαση για τους κυνηγούς με το θέμα της συνταγματικότητας διορισμών. Επιπλέον, αυτό που φοβάται το υπουργείο σε μια απόφαση του ΣτΕ που αναγνωρίζει αντισυνταγματικότητα είναι μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη από τους επιλαχόντες του ασεπ (στον τελευταίο ασεπ μιλάμε για πάνω από 500 άτομα). Αυτό από μόνο του είναι μεγάλη πίεση. Από την άλλη θα υπάρχει η πίεση που θα ασκήσει το 40%. Αν όμως τίθεται θέμα συνταγματικότητας, είναι λογικό το υπουργείο να κάνει πίσω.

Από την άλλη, η έννοια συνδικαλιστής όντως λοιδωρείται και όχι άδικα. Στις συνελεύσεις στο παν/μιο πολλοί συνδικαλιστές μιλούσαν για το μεσανατολικό, και περνούσαν τα πιο δύσκολα μαθήματα της σχολής χωρίς διάβασμα. Κάπως ανάλογα συμπεριφέρονται αργότερα και στο επάγγελμα. Και ας μην του εξισώνουμε με τους συνδικαλιστές του προηγούμενου αιώνα που πεινούσαν και αγωνιζόντουσαν για μια θέση στον ήλιο.

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • There is no royal road to geometry.
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 04:39:02 pm »
Ναι παιδιά όλοι στην ΠΕΑ, και άσε τα άλλα κορόιδα να δίνουν ΑΣΕΠ, άλλωστε στην Ελλάδα είμαστε, αν δε βάλεις μέσον δεν βρίσκεις δουλειά. Άντε να σπρώξουμε όλοι μαζί μπας και διοριστεί κανένας. Δεν έχει και κοντά εκλογές ρε γαμώτο να γίνει κανένα ρουσφέτι.
Παιδιά όσοι δίνετε ΑΣΕΠ, να είστε έτοιμοι, έστω και ένας διορισμός να γίνει από πίνακα κατευθείαν αγωγή στο νόμο. Και εσείς
έχετε συμφέρον και το σημαντικότερο από όλα το δίκιο με το μέρος σας.
    Σέβομαι μέχρι και τον τελευταίο αναπληρωτή-ωρομίσθιο που τρέχει στα κατσάβραχα για να πάρει λίγα μόρια μήπως διοριστεί. Δεν σέβομαι όμως εκείνους που είναι ψηλά στην ιεραρχία της ΠΕΑ ή αυτούς που δουλεύουν για την ΠΕΑ (βλέπε μηχανικός ΗΥ) οι οποίοι έχουν εκμεταλλευτεί τις γνωριμίες τους για να διοριστούν δίπλα στα σπίτια τους και μετά να το παίζουν αγωνιστές. Αυτοί οι κύριοι χρησιμοποιούν την απελπισία των συναδέλφων που είναι μακριά για να διοριστούν αυτοί.
    Δεν είναι όμως αυτός ο σωστός τρόπος. Αν θέλατα πραγματικά να κάνετε κάτι από συνδικαλιστικής πλευράς έπρεπε να μην πάει κανένας ούτε αναπληρωτής ούτε ωρομίσθιος. Έτσι θα αναγκάζονταν να κάνουν μαζικούς μόνιμους διορισμούς, δεν θα είχαν άλλη επιλογή. Μπορεί όμως να πετύχει αυτό?

Τέλος δεν ξέρω γιατί κάποιοι είναι γραμμένοι στην ΠΕΑ, ξέρω όμως γιατί δεν είναι γραμμένοι όλοι οι υπόλοιποι, γιατί έχουν αξιοπρέπεια

Έχεις συμφέρον...ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ! Έλεος...πολύ υπεράνω είμαστε σε αυτήν την κοινότητα..και να σου πω και κάτι? οι υπόλοιποι που είναι γραμμένοι στην ΠΕΑ γιατί νομίζεις ότι είναι γραμμένοι? Για να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον? Μέσω της ΠΕΑ? Ας σοβαρευτούμε...
Και κάτι τελευταίο...η έννοια συνδικαλιστής λοιδορείται χωρίς να σκέφτεται κανείς ότι αν δεν υπήρχαν τα συνδικάτα από την Πρώτη Διεθνή (ένωση εργατών) και μετά...θα είχαμε 17ωρο  και παιδική εργασία κάργα...ούτε εγώ είμαι συνδικαλιστής  αλλά μην το ξεφτιλίζουμε...Εσείς εννοείται τους συνδικαλιστές που γίνονται βουλευτές αλλά ετσι παίρνει τη μπάλα όλους...δηλ πρέπει να καταργηθεί ο συνδικαλισμός για να καταλάβουμε την αξία του? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως εργαζόμενοι (πολλοί από μας κακοπληρωμένοι ή απλήρωτοι) υιοθετούν την φρασεολογία του  Προέδρου του ΣΕ
"A mathematician is a device for turning coffee into theorems."
    - Paul Erdos (1913-1996)

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 04:41:20 pm »
  Όχι δεν είμαστε υπεράνω, εσύ είσαι πολύ πιο κάτω με τον τρόπο συμπεριφοράς σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείς συναδέλφους που θέλουν να διοριστούν αξιοκρατικά και με αξιοπρέπεια χωρίς να έχουν παρακαλέσει κανένα κομματόσκυλο

Έλεος...πολύ υπεράνω είμαστε σε αυτήν την κοινότητα
    - Paul Erdos (1913-1996)

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 05:44:29 pm »
       Δεν είναι όμως αυτός ο σωστός τρόπος. Αν θέλατα πραγματικά να κάνετε κάτι από συνδικαλιστικής πλευράς έπρεπε να μην πάει κανένας ούτε αναπληρωτής ούτε ωρομίσθιος. Έτσι θα αναγκάζονταν να κάνουν μαζικούς μόνιμους διορισμούς, δεν θα είχαν άλλη επιλογή. Μπορεί όμως να πετύχει αυτό?

Η κατάργηση ωρομισθίων και ειδικά των αναπληρωτών είναι ανεδαφική. Πέραν του ότι οικονομικά είναι ασύμφορη για το κράτος, είναι και πρακτικά αδύνατη. Πώς θα καλύπτονται τα κενά από άδειες αναρρωτικές/ εκπαιδευτικές/ κυήσεως/ανατροφής και από αποσπάσεις;

Επίσης, αφού, όπως λες, σέβεσαι τους αναπληρωτές/ωρομισθίους, γιατί τους ταυτίζεις όλους με τους "κυρίους" που δεν διορίζονται αξιοκρατικά και καλείς μάλιστα τους υπολοίπους να κάνουν αγωγές, αν διοριστούν; Το να έχεις πετύχει σε έναν ή περισσότερους διαγωνισμούς και να έχεις συγκεντρώσει μόρια γυρίζοντας ανά την Ελλάδα είναι αναξιοκρατική μέθοδος; Και πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν συνεχίζουν να δίνουν στον ΑΣΕΠ, όπως οι υπόλοιποι;
Μη γενικεύουμε έχοντας στο μυαλό κακά παραδείγματα.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 11, 2008, 05:55:00 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 06:31:03 pm »
Αν θέλατα πραγματικά να κάνετε κάτι από συνδικαλιστικής πλευράς έπρεπε να μην πάει κανένας ούτε αναπληρωτής ούτε ωρομίσθιος. Έτσι θα αναγκάζονταν να κάνουν μαζικούς μόνιμους διορισμούς, δεν θα είχαν άλλη επιλογή.

Αυτό θα ήταν πράγματι μία αντίδραση στις πολιτικές εκμετάλλευσης και το υπουργείο θα αναγκαζόταν εκ των πραγμάτων να την λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν του. Όμως ποιος από τους χιλιάδες δεν θα πήγαινε αν το καλούσαν αναπληρωτή/ωρομίσθιο; Εδώ βάζουν μέσο για λίγες ώρες ΠΔΣ.
Υπάρχει άφθονο και φτηνό επιστημονικό προλεταριάτο που δεν έχει συλλογική έφραση, και πάνω σε αυτό στηρίζεται η εκμετάλλευση του υπουργείου.

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 09:44:13 pm »

Μια στιγμή γιατί εδώ θα τρελαθούμε εντελώς. Το ότι έχει κάποιος πολλά μόρια επειδή έχει γυρίσει τη μισή Ελλάδα από πότε θεωρείται αξιοκρατική μέθοδος? Δηλαδή αυτός είναι καλύτερος από κάποιον που δεν έχει γυρίσει την Ελλάδα ή δεν έχει δουλέψει σαν αναπληρωτής? Θα τρελαθούμε εντελώς εδώ. Ο μόνος αξιοκρατικός τρόπος διορισμού αυτή τη στιγμή είναι μέσω ΑΣΕΠ, και αυτό γιατί ο διορισμός μέσω πίνακα έχει και αυτός αλλιοωθεί από όλους αυτούς που έχουν χωθεί στην ΠΔΣ ή έχουν βρει άλλους τρόπους να μαζεύουν μόρια (βλέπε Σιβιτανίδειο, εκκλησιαστικά κλπ).
  Όταν κάποιος επιλέγει να τρέχει σε απομακρυσμένες περιοχές έχει υπογράψει μια σύμβαση και ξέρει πολύ καλά ότι είναι με σύμβαση. Κανείς δεν του έχει υποσχεθεί ότι θα γίνει μόνιμος. Καλύπτει λειτουργικό κενό. Το υπουργείο δεν είναι υποχρεωμένο να τον διορίσει. Διότι δεν έχει περάσει καμία αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης για να διοριστεί.

και να έχεις συγκεντρώσει μόρια γυρίζοντας ανά την Ελλάδα είναι αναξιοκρατική μέθοδος;
    - Paul Erdos (1913-1996)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182569
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687