*

Αποστολέας Θέμα: Κανονική άδεια  (Αναγνώστηκε 108902 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
Απ: Κανονική άδεια
« Απάντηση #98 στις: Ιουνίου 14, 2010, 09:32:05 am »
Κι αν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς από το να λείπω Παρασκευή-Δευτέρα, τι μπορώ να κάνω;
1. Να πας στον διευθυντή ΔΔΕ και να του εξηγήσεις προσωπικά τον λόγο για τον οποίο υποχρεούσε να λήψεις. Εάν υπάρχουν και κάποια αποδεικτικά, να τα επισυνάψεις στην αίτησή σου για άδεια.
2. Να πάρεις αναρρωτική με χαρτί από γιατρό.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:59:00 »

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιουνίου 14, 2010, 10:06:46 am »
Ok ευχαριστώ, αν και μάλλον το πρώτο, γιατί το δεύτερο θα είναι ψέματα, και θα μου χρεώσουν και το Σαββατοκύριακο, κλπ κλπ
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος ernesto

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιουλίου 26, 2010, 02:02:32 pm »
Συνάδελφοι καλημέρα.Θα ήθελα να κάνω μια αρκετά εξειδικευμένη ερώτηση.Υπηρετώ με απόσπαση σε φορέα και έχω κανονική άδεια την Πεμπτη και την Παρασκευή.Εχω προγραμματίσει να μεταβώ σε νησί αλλά αν με την προεξαγγελθείσα απεργία δεν πραγματοποιηθούν δρομολόγια πλοίων ώστε να επιστρέψω΄,γνωρίζει κανείς πώς θα δικαιολογήσω τη μετέπειτα απουσία μου από την υπηρεσία?Υπάρχει διάταξη για "άδεια λόγω ανυπαιτίου κωλύματος" στη νομοθεσία?Αν γνωρίζει κάποιος,παρακαλώ πολύ ας μου απαντήσει...
ΥΓ:Στην εύλογη απορία που ίσως δημιουργηθεί σε κάποιους γιατί απλά και ανθρώπινα δεν το συζητώ με τον προιστάμενό μου και αναζητώ απάντηση από το pde,θα απαντήσω ότι ο άνθρωπος αυτός το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι καθόλου συνεννοήσιμος...(γιατί πρέπει να διατηρούμε κι ένα επίπεδο στο forum).Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιουλίου 26, 2010, 05:07:26 pm »
Συνάδαλφε, κανονικά δεν "επιτρέπεται" να απομακρυνθείς από την Υπηρεσία και θεωρείσαι αδικαιολογήτως απών. Τώρα, εγώ θα σε συμβούλευα να πας όπου θέλεις να πας και αν αποκλειστείς τότε το λες στον Προιστάμενό σου (συνήθως υπάρχει ανοχή όταν το φαινόμενο είναι γενικευμένο...>βουίζουν τα κανάλια, κακοκαιρία ή απεργίες μπλα μπλα μπλα...). Εδώ φεύγαμε από την παραμεθώριο χειμωνιάτικα και ρισκάραμε να έχει απαγορευτικό! Αν ρωτάς πάντως καθαρά, ψυχρά  τί λέει ο νόμος, απ΄ότι ξέρω δε σε καλύπτει,
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:59:00 »

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Ιουλίου 26, 2010, 05:11:26 pm »
Και ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ συζητάς ένα τέτοιο ενδεχόμενο από πριν με τον Προισταμενο σου!
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος sophia_d

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Ιουλίου 26, 2010, 05:14:14 pm »
Συνάδελφε, κανονικά δεν "επιτρέπεται" να απομακρυνθείς από την Υπηρεσία και θεωρείσαι αδικαιολογήτως απών.

Τυπικά ισχύει αυτό. Από κει και πέρα εξαρτάται και απο τις διαθέσεις του Προϊστάμενού σου.

Αποσυνδεδεμένος ernesto

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Ιουλίου 26, 2010, 09:30:04 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Αποσυνδεδεμένος minouk

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Ιουλίου 27, 2010, 09:43:09 am »
Εμένα μου  έχει τύχει  απαγορευτικό με πλοίο και ζήτησα από το Λιμεναρχείο μία βεβαίωση που έλεγε ότι δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο τη συγκεκριμένη μέρα προς το λιμάνι πχ του Πειραιά και το δέχτηκαν κανονικά στην υπηρεσία μου.
Το ίδιο έχει κάνει και φίλη μου με αεροπλάνο.

Αποσυνδεδεμένος ernesto

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Ιουλίου 27, 2010, 09:48:07 am »
Ευχαριστώ πολύ minouk!

Αποσυνδεδεμένος MARGARITA_23

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Νοεμβρίου 04, 2010, 06:52:57 pm »
Καλησπέρα συνάδελφοι,
Σας παρακαλώ θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες πηροφορίες για τις άδειες που δικαιούμαστε σαν μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Έχω ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και ένα από τα μέλη της οικογένειάς μου πρέπει να υποβληθεί σε εγχείριση. Για να γίνω κατανοητή, μόλις έμαθα το πρόβλημα υγείας ζήτησα από τον προϊστάμενό μου 1 ημέρα κανονική άδεια για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Στο γραφείο μου είπαν ότι πρέπει να ενημερώσω αναλυτικά τον προϊστάμενό μου για το θέμα, όπως και έκανα. Η ημέρα που ζήτησα άδεια ήταν την Πέμπτη πριν τις εκλογές. Ο προϊστάμενος βέβαια αρνήθηκε να μου δώσει την άδεια λέγοντας μου, ότι το σχολείο δεν γίνεται να μην λειτουργήσει και την Πέμπτη, μιας και θα είναι πολλές μέρες κλειστό. Προφανώς, δεν πίστεψε ότι όντως υπήρχε πρόβλημα και ότι ήθελα απλά να κάνω διακοπές. Μου ζήτησε να κανονίσω άτυπα το θέμα. Επειδή πραγματικά είχα ανάγκη να είμαι με την οικογένειά μου, και δεν μπορούσα να αναλώσω το χρόνο μου στο να τρέχω για να πάρω μια ημέρα άδεια, μπήκα σε αυτή τη διαδικασία και το κανόνισα άτυπα. Παρόλα αυτά, το πρόβλημα υγείας είναι πολύ πιο σοβαρό και θα πρέπει να γίνει και 2 εγχείριση. Αυτό που θέλω να μου διευκρινίσει κάποιος είναι από την στιγμή που δικαιούμαι κάποιες μέρες κανονική άδεια (και βέβαια μπορώ να το πιστοποιήσω με έγγραφα), μπορεί ο προϊστάμενος να αρνηθεί να μου δώσει άδεια; Και σε περίπτωση που υπάρχει μπορώ να απευθυνθώ σε κάποιον ανώτερο ώστε να είμαι με την οικογένειά μου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή;
Δεν μπορώ να καταλάβω πως ειναι δυνατό να μου ζητάνε να είμαι στην τάξη ενώ εγχειρίζεται κάποιος δικός μου άνθρωπος....
Ευχαριστώ για όποιον μου απαντήσει εκ των προτέρων
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2010, 07:01:39 pm από MARGARITA_23 »
Η γνωση ειναι δυναμη!

Αποσυνδεδεμένος leniao

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Νοεμβρίου 04, 2010, 08:57:03 pm »
Οι κανονικές άδειες που δικαιούσαι είναι 10 ημέρες στο ημερολογιακό έτος με σύμφωνη γνώμη του διευθυντή του σχολείου.Αν ο διευθυντής είναι στραβόξυλο και δεν καταλαβαίνει το πρόβλημά σου, τότε............υπάρχει μια λύση με τις αναρρωτικές:
δικαιούσαι 4 μονοήμερες αναρρωτικές αλλά μή συνεχόμενες με υπεύθυνη δήλωση στο ημερολογιακό έτος, (ή 2 διήμερες αναρρωτικές με υπεύθυνη δήλωση)
επίσης δύο 3ημερες με γνωμάτευση γιατρού,
έως 10 ημέρες με γνωμάτευση διευθυντή κλινικής νοσοκομείου.
Πέραν των 10 ημερών μπορείς να πάρεις αναρρωτική για όσες μέρες γνωματεύσει ένας γιατρός αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να σε καλέσουν να περάσεις από υγειονομική επιτροπή για να προσκομίσεις δικαιολογητικά (ακτινογραφίες κλπ) που να πιστοποιούν την πάθησή σου.Πρόσεξε εαν η γνωμάτευση είναι από νοσοκομειακό γιατρό τότε δε γίνεται περικοπή του κινήτρου απόδοσης για τις μέρες αυτές, εάν όμως είναι από ιδιώτη γιατρό τότε θα γίνει περικοπή.
Υπάρχει βέβαια και η επαπειλούμενη κύηση....

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Νοεμβρίου 04, 2010, 09:18:59 pm »
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Πραγματικά λυπάμαι πολύ που σου έτυχε αυτό και ειλικρινά θυμώνω πολυ με την απάθεια μερικών ανθρώπων...Το πρόβλημα μου δεν είναι η διευθύντρια μου, αλλα ο προϊστάμενος του γραφείου της πρωτοβάθμιας....Δεν υπάρχει κάποιος ανώτερος που να μπορώ να απευθυνθώ; Με τις αναρρωτικές δεν το διακινδυνεύω γιατί έχω ακούσει ότι μπορεί να κάνουν έλεγχο στο σπίτι σου και εγώ έχω διοριστεί πολύ μακριά από την μόνιμη κατοικία μου. >:(
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2010, 09:20:50 pm από MARGARITA_23 »
Η γνωση ειναι δυναμη!

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Νοεμβρίου 05, 2010, 10:04:05 am »
MARGARITA_23 ο/η διευθυντής του σχολείου σου δεν αποφασίζει για την άδειά σου. Ο διευθυντής ή προϊστάμενος του γραφείου που ανηκει το σχολείο σου αποφασίζει. Στην τυπική διαδικασία χορήγησης ΔΕΝ ζητείται η γνώμη του διευθυντη΄του σχολείου (εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι κάνει κάποια εισήγηση, αλλά τελικά δεν ισχύει). Απλά εάν ο διευθυντής σου δεν είναι σύμφωνος με την άδεια, θα πάρει ο ίδιος τηλέφωνο στον προϊστάμενο του γραφείου και θα το πει. Αλλά το ίδιο μπορείς να κάνεις και συ από εκεί και πέρα. Να πας στον προϊστάμενο και να εξηγήσεις τους λόγους σου. Επίσης, για την 2η σου άδεια, θα βοηθούσε σίγουρα πολύ να επισυνάψεις κάποιο χαρτί που να αποδεικνύει την πρώτη εγχείρηση ή μία γνωμάτευση του γιατρού που να αναφέρει πως ο συγγενής σου θα κάνει εγχείρηση τότε ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

τώρα εάν θέλεις να πας πάνω από τον προϊστάμενο, υπάρχει ο διευθυντής βθμιας/αθμιας. Παραπάνω από αυτόν δνε νομίζω ότι έχει νόημα να πας. Στην χειρότερη θα πα΄ρεις αναρρωτική. Και μην ανυσηχείς για ελέγχους στο σπίτι. Γίνονται σπανιότατα (έως ποτέ) και ακόμα και τότε μπορείς να βρεις μία δικαιολογία του στυλ "ήμουν στον γιατρό μου". Εάν καταφέρεις να πα΄ρεις και ένα χαρτί γιατρού για εκείνη την μέρα θα είσαι και φουλ καλυμένη σε περίπτωση που χρειαστεί να περάσεις και υγειονομική επιτροπή αργότερα (μην το πετάξεις!!! )

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 07:43:48 pm »
Σε ευχαριστώ πολύ...Ναι, το έχω καταλάβει για τον διευθυντή του σχολείου...Αυτός που δεν μου έδινε άδεια ήταν ο προϊστάμενος του γραφείου! Θα έχω υπόψη μου την συμβουλή σου  :)
Η γνωση ειναι δυναμη!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182518
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144