0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σ' ευχαριστώ κι εγώ, daffyduck!! Παιδεύομαι με κάτι διαγωνίσματα έκθεσης τόσες μέρες και είναι δυστυχώς σε τέτοια κατάσταση που δεν ήξερα πόσες μονάδες να κατεβάσω. Αλλά μάλλον δεν θα κατέβω τόσο πολύ, γιατί σκέφτομαι τη ψυχολογία των παιδιών. Άλλωστε, υπάρχει χρόνος για να διορθώσω τη σκέψη τους (θέλω να πιστεύω). Καλύτερα να βρω τρόπους να τους βοηθήσω να μην φτάσουν σε τέτοιους βαθμούς την ημέρα των πανελληνιών!!
Γιατί να του κόψεις μονάδες του παιδιού, βρε Τετα; Άσε που βρήκαμε εκεί ένα μελλοντικό καλό γραπτό για διόρθωση, μην τον αποθαρρύνεις :-) Σοβαρά: δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αφαιρεσεις μόρια, εφόσον οι ερωτήσεις είναι όπως τις λες, δηλαδή εύστοχες και σχετικες με το θέμα. Στον δε τίτλο είναι μάλιστα και πολύ καλή τεχνική να περιέχει αυτός μια πετυχημένη ερώτηση, ενώ και στον πρόλογο του άρθρου, μαζί με την αφόρμηση από την επικαιρότητα, τα ερωτήματα μπορούν να εισάγουν πολύ καλά στο θέμα, αλλά και να δείξουν ποια θα έιναι η βασική θέση του παιδιού, δηλαδή "πού το πάει". Οπότε όχι, μην ανησυχείς, δεν αφαιρούμε τίποτα, εκτός εάν τα ερωτήματα ειναι πάρα πολλά στον πρόλογο (οπότε μπερδεύουν τον αναγνώστη) ή αστοχα/πομπώδη/φλύαρα/άσχετα με το θέμα.
Κι εμένα μου αρέσει όταν οι μαθητές θέτουν ερωτήματα κι έτσι ξετυλίγουν τον προβληματισμό τους στην έκθεση. Γι αυτό και δε μου αρέσει ιδιαίτερα αυτό το στυλ έκθεσης που καθιερώθηκε με τα άρθρα, τις επιστολές προς πάσης φύσεως φορείς κ αρμοδίους και τις εισηγήσεις. Εσείς τι λέτε, ποια είναι η γνώμη σας, συμφωνείτε ή όχι; Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας νέος 16, 17, 18 χρονών να μην μπορεί να εκφράσει και συναισθήματα στην έκθεση, να προβάλλει το προσωπικό του ύφος, γιατί θα πρέπει νέα παιδιά να γράφουν σαν κρυόπλαστοι μικροί πολιτικοί....
με άριστα το 40 ποιο είναι το μέγιστο που μπορεί να πάρει ένας μαθητής στην έκθεση;βαθμολογείται ποτέ κανείς πάνω από 35;
Μα δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σκεπτικό!!!! Με άριστα το 40, το μέγιστο που μπορεί να πάρει κανείς είναι...40! Δεν υπάρχει κανένας "κόφτης" που να σταματάει το στυλό στο 35 !!Το ότι οι άριστοι βαθμοί είναι λίγοι έχει να κάνει με το γεγονός ότι δυστυχώς είναι λίγα τα άριστα γραπτά, όχι με το ότι οι βαθμολογητές δεν βάζουν άριστα στα γραπτά! Ίσα ίσα που μη σου πω ότι με τη γενική εικόνα που επικρατεί είναι και λίγο πιο εύκολο να πάρεις άριστα με ένα πολύ καλό (αλλά ίσως όχι πραγματικά άριστο) γραπτό, κυρίως αν αυτό τύχει μετά από μια σειρά μέτριων ή κακών γραπτών, οπότε θα "ξεχωρίσει"!