0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα! Η εγκύκλιος των μεταθέσεων (σελίδα 35) αναφέρει σχετικά: "Δικαίωμα υποβολής αίτησης για μετάθεση σε Μουσικά σχολεία έχουν οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εφόσον μέχρι 31-8-2019 (Άρθρο 8, περ.
Εφόσον έχει Διδακτορικό και εσύ Μεταπτυχιακό εκείνος θα πάρει τη μετάθεση.Αν και το πλαίσιο των μεταθέσεων σε Μουσικά δεν είναι σαφές λόγω δικαστικών αποφάσεων όλα αυτά τα χρόνια έχουν τεθεί κάποια κριτήρια με βασικότερο ότι αυτός που έχει ανώτερο τίτλο σπουδών προηγείται, ειδικά μάλιστα αν πρόκειται για ειδικότητες Γενικής Παιδείας.
Όντως, τα μουσικά σχολεία έχουν διευρυμένο ωράριο (42 ώρες την εβδομάδα, με τρία οχτάωρα και δύο εννιάωρα) και μπορεί να τύχει να διδάξεις φιλολογικά μαθήματα 8η ή και 9η ώρα. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από το ωρολόγιο πρόγραμμα που βγάζει το κάθε σχολείο.
Για τις μεταθέσεις στα Μουσικά επειδή πολλοί είναι αυτοί που μιλάνε για αδιαφάνεια, επειδή έχω μιλήσει με το σχετικό τμήμα του ΥΠΠΕΘ σημειώνω λίγες παρατηρήσεις:1. Πράγματι τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. για τις μεταθέσεις δεν καθορίζουν ακριβή προσόντα με αντίστοιχη μοριοδότηση -εκτός φυσικά των απαραίτητων προσόντων για την υποβολή σχετικής αίτησης.2. Ωστόσο επειδή για διάφορες μεταθέσεις σε Μουσικά έχουν γίνει κατά το παρελθόν προσφυγές στη δικαιοσύνη, με δικαστικές αποφάσεις έχουν καθοριστεί τα προσόντα που "προηγούνται" κάποιων άλλων προσόντων. Αυτό από πληροφόρηση από το ΥΠΠΠΕΘ. Έτσι ο έχων διδακτορικό προηγείται και ας μην έχει κάποιο πτυχίο μουσικής, έστω και ωδείου ή προϋπηρεσία σε μουσικό σχολείο, όταν πρόκειται για καθηγητές γενικής παιδείας. Ακολουθεί το μεταπτυχιακό, έπειτα το β΄ πτυχίο κλπ.3. Το ζήτημα ανακύπτει όταν μεταξύ δύο αιτούντων στα προαναφερθέντα υπάρχει πλήρης ταύτιση (π.χ. δύο αιτούντες και οι δύο με μεταπτυχιακό). Τότε κοιτάνε και άλλα παρακάτω, όπως β΄ πτυχίο κλπ. Όσο πιο κοντά στα σχετικά προσόντα είναι δύο αιτήσεις τόσο πιο "δύσκολη" είναι η τελική επιλογή του εκπαιδευτικού στον οποίο θα δοθεί η μετάθεση.4. Γενικά δεν χωρά "βύσμα" εκτός της περίπτωσης που υπάρχει πλήρης ταύτιση προσόντων στα προσόντα για τα οποία έχουν αποφανθεί δικαστήρια για το ποιος προηγείται.5. Είναι πλέον καιρός με βάση και τις δικαστικές αποφάσεις να υπάρξει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο μεταθέσεων και στα Μουσικά, Διαπολιτισμικά, Καλλιτεχνικά κλπ. όπως στα σχολεία γενικής παιδείας με κριτήρια μοριοδοτούμενα σαφώς όπως θα περιγράφεται (η σχετική μοριοδότησή τους) σε νόμο. Έτσι θα σταματήσουν οι υποψίες πολλών (πολλές φορές δικαιολογημένες) για αδιαφάνεια στην επιλογή.