0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η Κοινωνιολογία, για παράδειγμα, δεν έχει θέση στα σχολεία. Είναι ένα από τα μαθήματα που περιφρονούνται διότι δεν βαρύνει τις εισαγωγικές εξετάσεις. Εντάξει, απασχολεί κάποιους απόφοιτους πανεπιστημίων που δεν έχουν δουλειά. Πρέπει, όμως, πρέπει να φορτώνουμε όλα αυτά στο κεφάλι των μαθητών; Δεν είναι καλή πολιτική αυτή...».
και επιτέλους αν ο πρόεδρος του ΕΣΠ ενδιαφέρεται για τη ποιότητα της γνώσης που παρέχουμε στα παιδιά ας μειώσουμε τον όγκο της ύλης όχι των αριθμό των μαθημάτων και ας αποδεσμεύσουμε το σχολείο από τη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια
Ξαναδιάβασα το άρθρο της Ημερησίας σχετικά με τη δραστική μείωση των μαθημάτων στα λύκεια και γυμνάσια και νομίζω πως πάλι στο "γόνατο" ετοιμάζουν "μεταρρύθμιση". Διαβάστε προσεκτικά στην αρχή ο κ.
Για πρώτη φορά συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις του Κου
Ο απόφοιτος του Λυκείου δεν χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά βασικές γνώσεις που θα του φανούν χρήσιμες στην καθημερινότητά του, θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει ένα άρθρο σε μία εφημερίδα, να αξιολογήσει μία πληροφορία, να "σταθεί" αξιοπρεπώς σε μία συζήτηση κτλ. Έτσι κι αλλιώς η εξειδίκευση γίνεται στα Πανεπιστήμια με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά.