0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μα τα σημεία που με δυσκολεύουν τα έχω γράψει πιο έντονα.
Έχω πάρει ένα κάρο τηλέφωνα,σε 2 ΔΔΕ σε διάφορα γραφεία,μέχρι και στο κινητού του προέδρου της 3η ΕΛΜΕ...............Η μια ΔΔΕ λέει: σας υποστηρίζει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,ΟΛΜΕ μπορείτε,πάρτε και το τηλέφωνο του προέδρου για να είστε σίγουρη.Παίρνω τον άνθρωπο στις 8:15,πρωί-πρωί να ξέρω τι να κάνω για..................?Μου λέει η ΟΛΜΕ υποστηρίζει κάθε εργαζόμενο.Παίρνω τηλέφωνο στην άλλη ΔΔΕ, μου λέει:1ον εσείς δεν είστε δημόσιος υπάλληλος,έχετε υπογράψει μονομερή σύμβαση με το δημόσιο,εάν την αθετήσετε μπορεί να σας αποπέμψουν, 2ον πρόκειται για λεφτά της Ε.Ε.............Παίρνω τηλέφωνο τον διευθυντή-συντονιστή μου, μου λέει,ποτέ δε μας ζητήθηκε να γράψουμε σε χαρτί αν απεργούν οι καθηγητές της ΠΔΣ,οπότε ,μου λέει,εσένα που να σε γράψω και πως?Εν ολίγοις................ό,τι του φανεί, του λολοστεφανή.............όπως λέμε και στο χωριό μου.................
Παίρνω τηλέφωνο στην άλλη ΔΔΕ, μου λέει:1ον εσείς δεν είστε δημόσιος υπάλληλος,έχετε υπογράψει μονομερή σύμβαση με το δημόσιο,εάν την αθετήσετε μπορεί να σας αποπέμψουν, 2ον πρόκειται για λεφτά της Ε.Ε.............
Σκοπός της είναι η συνένωση των δυνάμεων όλων των εργαζομένων με εξαρτημένη σχέση εργασίας (μισθωτή εργασία) προκειμένου να διεκδικούνται τα συμφέροντά τους σε όλους τους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
ΆΡΘΡΟ 4Η ΟΛΜΕ συγκροτείται από όλες τις ενώσεις λειτουργών Μ.Ε. που υπάρχουν ή θα συσταθούννόµιµα σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Η κάθε µία ΕΛΜΕ καλύπτει περιοχή µέχρι και ενόςΝοµού ή Νοµαρχιακού ∆ιαµερίσµατος και, όπου ειδικές συνθήκες επικοινωνίας το επιβάλλουν,καλύπτει ανάλογη περιοχή κατά τον προσφορότερο συνδικαλιστικό τρόπο. Οι ΕΛΜΕ απαρτίζονται:1. Από εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων και βαθµών που υπηρετούν στα ∆ηµόσια Σχολεία Μ.Ε.και στις υπηρεσίες αρµοδιότητας Υπουργείου Παιδείας.2. Από εκπαιδευτικούς των ισότιµων σχολείων προς τα ∆ηµόσια Μ.Ε. και3. Από εκπαιδευτικούς της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.
Αυτό ακριβώς εννοούσα... Δεν έχει νόημα να απεργήσεις αν δεν ανήκεις κάπου.
Άρθρο 231. Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ’ αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.2.Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων. Απαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς και σ’ αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας. Το δικαίωμα προσφυγής σε απεργία των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και του προσωπικού των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας, που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, υπόκειται στους συγκεκριμένους περιορισμούς του νόμου που το ρυθμίζει. Οι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να φθάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του.
Το εάν έχει νόημα να απεργήσει κανείς ... ας μην το συζητήσουμε. Από εκεί και πέρα όμως μη λέμε ανακρίβειες. όπως ανέφερα και παραπάνω, όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι καλύπτονται από την ΓΣΕΕ. οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλύπτονται από τα δικά τους κλαδικά σωματεία. εν ολίγης, ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι (που δεν δουλεύουν "μαύρα" ) έχουν δικαίωμα στην απεργία, εκτός από δικαστικούς και σώματα ασφαλείας (από το σύνταγμα της χώρας):
ΟΚ, τώρα κατάλαβες?
και τι θα κανεις αγαπη;θα απεργησεις;
Παράθεση από: gpapage στις Μαρτίου 20, 2008, 12:27:08 amΟΚ, τώρα κατάλαβες?Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα.Τη μια μειώνεις τα σωματεία και την άλλη τα στηρίζεις.